Népszerű író még 185 hasznos szavazat kell
2019. április 28.egyedül járt itt 45 Friss helycserék vannak a piacon és környékén, meg még a szezonális fagyimérések területén is. Úgy tűnik, hogy az eddig ezen a helyen működő Crudo nem jött be igazán a tulajdonosoknak, már napok óta láttam, hogy bomlik, átalakul, változik a portál. Bent nem nagyon nagy a változás, most nem leves van meg szendvics, hanem ide is betört a Mamo Gelato olasz vagyis.
Igazán helyesen a lányok, nagyon közvetlenek, szimpatikus invitálásban volt részem, ajánlottak is fagyit, dicsérték a hazai pályát. A Crudo-t kicsit szidták, de nem nagyon. Finom volt és nem is volt drága. Két gombóc fagyi kb. 600 Ft, ha jól emlékszem. Ajánlom, minden rendben van. A hely belső dizájnja szinte nem változott semmit, csak a színek és a portál.
2019. április 28.egyedül járt itt 45 Tehát elérte az Allee-t is a Häagen Dazs, úgy látom, hogy évente nagy fagylaltos cégek sorra váltják egymást, több is volt már itt az épület végén. Most meg ez. Annak tudatában, hogy itt egy gombóc fagylalt közel 1. 000 forint, a tapasztalt és kevésbé tapasztalt jöttment bele-bele kóstol ebbe is.
Legfeljebb,, ha a pénztárcája nem nagyon engedi, akkor csak nagyon ritkán. Nem tudom, hogy mi éri meg. . . A Bocskai úton, jó fagylaltozóban 150 forint alatt van egy gombóc fagylalt. De máshol is megkapsz két gombócot, jobb helyen is, 5-600 forintért. Itt akkor most az amúgy elég finom egy gombócért leperkáltam az ezrest, széles a választék, különleges a fagylalt, ismerjük el, nagyon finom. Hogy megéri kétszer, háromszor olyan drágán, mint máshol, azt mindenki döntse el maga. (A fagylaltoslány nagyon kedves volt, közvetlen csevejt kezdeményezett a nálam látható, frissen vásárolt áruccikkel kapcsolatban, ez is egy pozitívum. )
2019. április 25.egyedül járt itt 45 Valamikor régen itt nem ez volt, de ritkán járok újabban errefelé. Ezért mindig érdekel, ha valami egyszer csak úgy ott terem, ami eddig nem volt. Ez a Pipi egy éve sem lehet itt, hamburger típusú vacsora kerekedik ebből, a kiszolgálás barátságos, kötetlen, kapok magyarázatokat is a mit-hol-miértre, segítő tájékoztatást.
Nem kell sokat várakozni, elkészül a "Napos csibe" nevű cucc, krumpli is van, üdítő is jár a menühöz. Nem is volt rossz. Csak az van mindig az ilyen gigaburgereknél, hogy megfoghatatlan. . . bárhogy eszed, kihullik, kipereg belőle egy rakás öszetevő, polcra, padlóra, tálcára, ruhára, de ezt bele kell kalkulálnmi. Pironkodom, semmi baj, mondják, mindenki leeszi magát, meg a földre is lehullat mindent. . . velejár. A vevőfelület parányi, egy vagy két embernél több nem töd egyszerre itt étkezni, a többség az utcán eszi le magát, meg szemetel maga után.
2019. április 24.egyedül járt itt 45 Lesétáltam idáig, és felfedeztem ezt is. Ahogy a fáradhatatlan ZigZag asszonyság leírta, egy sarkon található, méghozzá egy meglehetősen forgalmas útkereszteződésben. De ebből nem túl sokat érzékel az ember, még ha az utcára ülök ki, akkor sem. Magas bokor teszi bensőségesebbé, elviselhetőbbé a járdát.
Ebédidő, menüt is hirdetnek, zellerkrém leves, majd rizseshús ígéretével, és jól döntöttem. Abszolút meg voltam elégedve az ízével is, az árával is, a kiszolgálás gyorsaságával is. Egyetlen apróság, meglehetősen nehezített feladat a nagyon mély üvegtálból késsel és villával enni, de megoldottam, ahogy tudtam. A rendelést egy úr vette fel, ő is szolgált ki, de mire befejeztem, vátozott a személyzet, a hölgy már nem volt annyira kedves, barátságos, de nem volt annyira barátságtalan sem, hogy rontott volna az ebéd összképén. A sörök is jók! Ajánlom a helyet másoknak is!
2019. április 16.egyedül járt itt 35 Ajánlani nem tudom, de mégis azt mondanám, hogy menj be, nézd meg! Nagyon különleges hely, pozitív és negatív élmények keveréke. Már az utcáról izgalmas, becsábít. Éhes voltam arrafelé, találta,m egy kínai pincét a Böszörményi úton, egy darabig szomorúan ácsorogtam a lápcsőn, aztán rájöttem, hogy ez nem kell nekem.
Továbbsétálva ütköztem bele a szövetkezeti ételboltba. Nagyon magyarosnak hirdeti magát, nem messze innen a turulszobor, hát akkor lássuk. . Az ételpult begyes benyomást kelt, van, ami vonzó, van, ami nem, megbarátkoztam egy gazdira váró rántott szelettel, és kimentettem, hogy megegyem. A sültkrumpli is, a hús is hideg volt és nagyon kemény. Szomorúan küzdöttem velük a fogaimmal. Jól megsózta, hogy íze legyen. Viszont kovászos uborkával együtt a nagy szelet hús és a méretes adag krumpli csak 1300 forint körül volt, ez nagyon jó arány. Betértek közben más vendégek is, ez egy idegenforgalmilag frekventált környék, a tulaj-pultos semmiféle nyelven nem beszél, a magyaron kívül. Mutogat és hangosan mondja magyarul. Az evőeszközök a hegyükkel állnak ki a tartókból, de van műanyag is, meg fém is. . . a végén viszont meglepetésemre ajándékba adtak egy pohár üdítőt, és kedvesen rábeszéltek egy ajándék kókuszos kockára is, hogy azt csak vigyem el, ráadás. . . szóval érdekes hely ez. . .
2019. április 14.a párjával járt itt 55 A Heti Betevő egy jótékony civil kezdeményezés, minden héten rászorulóknak osztunk ételt. Bizonyos alkalmakkor egy-egy étterem is beszáll és ajándékként lefőz 140 adag ebédet, mint például ma is, az Iguána. Délben kiosztottuk a VIII. kerületben, este pedig elmentünk és jó érzéssel megvacsoráztunk itt. Nem is csalódtunk.
Jó, hát bevallom, nem először voltunk az Iguánában, azért némi képünk volt már róla. . . amit ma ettünk, a ház specialitásai, remek volt, én kétféle sörrel kereteztem a vacsorát, a kiszolgálás kifogástalan, bár elég sok vendég volt, nincs panaszom. Kellemesen éreztük magunkat és megérte eljönni ide.
2019. április 12.a párjával járt itt 45 Ma azért egy fokkal jobb kedvem maradt, mint az itteni régebbi látogatások után. Valahogy nem volt nagy tömeg, de élt a hely, a hangulata jobb volt, mint amire emlékeztem és a kiszolgálás is interaktívabb, kedvesebb, gyorsabb. Eleszegettünk először valami lángosokat meg burgereket, én önhatalmúan tejfölös,, hagymalekváros, libatepertős, stb.
állítottam össze, ilyen nevű nem volt kiírva, de ezen hamar átsiklottunk. Nem volt rossz. Tisztább volt a környezet, hátrasétálva a sört is hamar megkaptam és ott is kedvesek voltak. A hely javult a szememben.
2019. április 12., kollégákkal járt itt 55 Az utóbbi időben egyre többször fordulok elő a Kőlevesben, és észre sem vettem, hogy még nem is ejtettem róla szót itt. Nem is tudom miért, nekem ez nem egy étterem egy utcán, hanem egy többcélú közösségi tér, ami túlmutat azon, hogy csak úgy leéttermezzem. Talán elfogult vagyok a hellyel szemben, ilyen is van.
De akármit ettem vagy ittam, mindig elbűvölően kedvesek, segítőkészek voltak velem, akármit kértem, kérdeztem vagy csináltam. Menj el, fedezd fel a Kőlevest, kívül és belül!
2019. április 12.egyedül járt itt 25 Valahonnan a bíróságról lesétálva lettem éhes, meg figyelmes erre a helyre. Színei és neve alapján görög ízélményt ígért. Én meg nem álltam ellent. A lány a pult mögül már a belépéskor köszönt hangosan, ez jó indítás volt. Kicsit napközis volt hangulat. Így hát a kisvárosi kocsma jellegű belső térbe tértem be (hogy kerül a kocsma a napközibe?
Na jó, nem kocsma, presszó. ) És a kínálatból rizst, némi rántott húst, meg hát tzatzikit mellé. . . de ez így elképesztően ízetlen volt. A rántott hús egy hideg masszának tűnt, a rizs is, meg a tzatziki is, csak más színű és egy kicsit más-más színű. Tökhideg volt minden a tányéron. Rosszkedvű lettem az ebédtől. Amit megdicsérnék, az az evőeszköz elhelyezése, fajtánként külön tartóban, a nyelükkel kifelé várták a vendéget.
2019. április 10.egyedül járt itt 45 Nem tudok négy és felet adni, de egy kicsit problémásnak érzem az ötöst is, meg méltatlannak a négyest. Ez egy kedves hely. Sok célra alkalmas, a Városmajor csücskében, eszegetni is, iszogatni is, talán még pihenni is az lenne egy parkban, ha nem menne el tőled 10 méterre 2 percenként egy villamos és nem nagyforgalmú utak kereszteződésben lennél éppen.
Ha ezt leszámítjuk, kellemes hely. Enni is lehet, ma ebédtájt botlottam ide, menüt kértem,pontosabban azt, ami belefoglalható, és nem bántam meg. A medvehagymás malacragu leves nagyon finom, sűrű, kifogástalan a tálalás is, a mennyiség meg. . hát ez egy menü. De tényleg jó. A másodikat csirkebrassóinak hívják, érdekes, nekem a brassói nm hasábburgonyás lenne, de nem volt rossz ez sem! Ízes, spárgadarabokkal, félbevágott koktélparadicsomokkal, paprikanyesedékekkel. Mennyiségre is meglepően sok, nem úgy, mint a leves. A menü áréba behelyettesíthető volt az üdítő egy pohár csapolt Pilsner Urquellel, és külön megkértem, határozottan a pincért, hogy csak étkezés UTÁN kérem. Bele is egyezett, ennek ellenére megkaptam a második fogás előtt. Ez nem hatott rám jól, elment ereje, a habja eltűnt, mire hozzájutottam. Csak szemeztünk az asztalon, én meg a söröspohár búsan. Azt nem értem, hogyan lett a 29. 000 forintos menü végül 3. 200. Fogalmam sincs. Egyébként kicsit indokolatlanul lassan hozták ki az ételeket, a lanyha forgalom nem igazolta ezt a tempót. Közben nézegettem az étlapot, miért ennék egy akármilyen nevű hamburgert 2500 forintért? Mi okom lenne erre? Ez egy sátor, meg egy kavicsos kerthelyiség. De ezzel együtt, barátságos a hely, igényes a felhozatal, ajánlom bárkinek.