A Roosevelt téri Halászcsárda Szeged a Tiszához közel elhelyezkedő vendéglátóhely, amely retró belsővel és kerthelyiséggel idézi a régi Szegedet. A halászlé az étterem ikonikus kínálata, sűrű, gazdag ízvilággal, bográcsban tálalva. A kiszolgálás általában udvarias és barátságos, a személyzet segítőkész, és a vendégközpontú hozzáállás jellemző. Az adagok mérete bőséges, lehetővé téve a közös étkezést és a maradék hazaszállítását.
Tovább olvasom >>
A hangulat nosztalgikus, a dekorációban a kockás abrosz és a retró elemek visszaverik a régi időket. A halászlé mellett a túrós csusza is gyakran kiemelten finom, a hagyományos ízvilág jellegzetes. A Roosevelt téri Halászcsárda Szeged ideális csoportos vagy családi ebédre, és előre foglalás ajánlott. Nyáron a kerthelyiség élettel teli, a kilátás a Tiszára kellemes, a hangulat pedig barátságos. A belső tér és a kiszolgálás összehangolt, így a látogatók többnyire elégedetten távoznak. A Roosevelt téri Halászcsárda Szeged hosszú éveken át a szegedi halászlé hagyományának meghatározó pontja, generációk keresik fel. Összességében a halászlé és a hagyományos ételek gazdag kínálata, a vendégközpontú kiszolgálás és a jellegzetes helyszín egyedi élményt nyújt.
Hát nem így nézett ki ez régen, az biztos! Az ember keresi a szemével az emléket, a jót, nyomokban találja meg. Sokévtizedes szerelemhely ez, Szeged iránt, a halászlé iránt, a lányok iránt, akikkel itt jártam, ó, meg egyáltalán. . . most nem olyan pont, de most is nagyon, nagyon. . . Ha elmegyek mellette és nem eszem itt semmit, az olyan, mintha hiába élném az életem.
Bemenetem, beültem és egy nagyon szélesen mosolygós, nagyon kedves nő fogadott, étlapot adott, türelemmel várt, én meg mit nézzek itt étlapot, nem fogok itt zebrapörköltet kérni, szóval a ponty-halászlé, az lesz az! Újabb széles mosoly bátorít, és mondom, hogy kisadagot kérek, aztán majd meglátom. Ülök, behunyt szemmel szívom magamba a falakba ragadt illatát a régi nőknek, jön a kisadag ponty, egy nagy bográcsban, szép piros partedli is jár mellé, kétszer telemertem a tányéromat a varázsszerrel, jól is laktam nagyon, és még maradt is a bográcsban a felel. Ez volt a kisadag, ez 3800 forint. . . kinek mi baja van ezzel? Isten áldjon, sokáig állj, szegedi halászcsárda!
Szeged-A híres Halászcsárda. . Meg kell kóstolni. . De tudni kell a pénztárcát is kinyitni fizetéskor. . - előre bocsájtás Le kell foglalni a z időpontot, it t csak úgy besétálni nem érdemes. . . Rendelésünket nagyon hamar felvették udvarias kiszolgálóssal. . A kisadag is fél literes bogrács -halászlé. . pontyhalászlé.
sűrű igen finom. . Ezután még ínyencségként béka comb társult, ropogósra sütve. . Borjupapirikás , uborka salátával szintén kifogástalan. . A szatymazi túros lepény két személyre is elég, még forrón tálalták. . Igen jól éreztük magunkat, köszönjük. . .
Egy szombat estén, kollégákkal jártunk az étteremben. Mindennel nagyon elégedettek voltunk,az ételek nagyon finomak voltak, a mennyisége "brutál", alig tudtunk vele megbirkózni. A kiszolgálás profi, figyelmes és gyors volt.Az estét megkoronázta a fantasztikus hangulatot teremtő élő cigányzene. Igazi vendéglátásnak ezt nevezem.
Tíz éve már, hogy évente többször is ide jövünk halászlét, halételt enni - Budapestről. A tíz év alatt változatlanul kiváló minőségben kínálják mindezt. Mivel minden alkalommal "batyuzunk is", bátran állíthatom, nemcsak mi vagyunk elfogultak. Családtagjaink, barátaink is mindig elismeréssel és hálával emlegetik ezeket a kiruccanásokat.
Igaz, van, hogy sorba kell állni asztalért, ha az ember előre nem foglal, de számunkra ez is csak azt bizonyítja, hogy nem választottunk rosszul, amikor először ide jöttünk. Nekünk még a tisztasággal sem volt soha problémánk, pedig jártunk itt már a borfesztivál, vagy a halészléfőző verseny idején is, amikor 1000 fokon pörögtek a pincérek. S igen, ők sokfélék; vannak tüneményesek és kevésbé azok is. Biztosan nem véletlen, hogy ezen a nyáron már háromszor ültünk az asztaluknál. . . Ha hamarabb nem is, karácsony előtt pedig biztosan jövünk, mert szegedi halászlé nélkül nem igazi az ünnep (bár ahogyan a párom viccesen megjegyzi, én nem is szeretem a halászlét - még szerencse:))
Barátoktól kaptuk korábban az információt: ha finom és szálkamentes rántott halat és halászlét szeretnénk Szegeden enni, ide menjünk. Igaza volt az ajánlónknak, mert nem csalódtunk. Olyannyira nem, hogy az azóta akárhányszor Szegeden járunk, nem hagyjuk ki a helyet, visszatérünk!
Vannak pincérek, akik már ismerősként üdvözölnek, pedig évenként csak 2 - 3 alkalommal jutunk ide! Szerencse, hogy az unokák görkorcsolyáznak,s mikor Szegeden van verseny, (nem hagyjuk ki soha! ! ) megyünk, drukkolunk, s jókat eszünk! Minőségileg és mennyiségileg is kifogástalanok az ételek! Szeretjük a várost is, mert élhető és szép, tele látnivalóval.
Férjem szülinapja alkalmából vacsoráztunk ebben a hangulatos szegedi étteremben. Nekünk sikerült kellemes estét eltölteni itt. Gyorsak és udvariasak voltak a pincérek, a halászlé isteni, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Kis bográcsban hozták, friss kenyér mellé, erős-paprika, s egy kis előke is a tányér mellett, jobb az óvatosság!
A túrós csusza is finom volt, forró, ropogós és szalonna kockákkal megszórva. A pincér ajánlott rosé bort ittuk utána, s meg kell mondjam nagyon jól éreztük magunkat az este folyamán. Közben persze a zenekar is játszott, még emlékezetesebbé téve a szülinapi vacsoránkat! Máskor is ide fogunk menni vacsorázni, ha Szegeden járunk!
Csoportosan kirándultunk el a városba és már a vonaton megbeszéltük, hogy ide megyünk enni. A barátokkal ültem egy asztalnál és kértünk három őszilevet, két halászlevet, két túrós csuszát és egy mákos palacsintát meggy mártással. Ebédidőben voltunk így rengetegen voltak, de a leves 10 percen belül kiért, gusztusos tálalásban (kis bográcsban).
Forró volt és a csípős paprikát is egyből hozták hozzá a kenyérrel. Hatalmas adag volt még a kis adagnak titulált étel is. A csusza is kis adag volt, ahogy a palacsinta is, mindegyik gusztán tálalva. A pincér ugyan sietett, de fejben tartotta a rendelésünket. A számlára várnunk kellett egy jó 10 percet, de addig volt időnk pihentetni a gyomrunkat.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.