Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

10 elképesztően jó családi program gyermekekkel ősszel is

A hideg időben kreatívabb megoldásokhoz kell nyúlnunk, ha a gyerekek sokszor végtelennek tűnő energiájának levezetéséről van szó. Szeretnénk ebben segíteni nektek, úgyhogy hoztunk 10 olyan programötletet, ahol évszaktól függetlenül együtt szórakozhat az egész család.


Cinemaqua Film- és Natúrpark, Kisvárda

A Cinemaqua Film- és Natúrparkban 24 tematikájú helyszínt járhattok be, úgyhogy a nagyszülők, a szülők, a kamaszok és a kisebb gyerekek is biztosan meg fogják találni a hozzájuk passzoló programot! A 35 hektáros területet bejárva úgy érezhetitek magatokat, mintha egy időgép lenne a kezetekben. Az őslényparkban settenkedve megleshetitek a 65 millió évvel ezelőtt élt dínókat és igazi Jurassic Parkos élményben is részetek lehet, ha jeep-be szálltok. Időutazásotokat 1614-ben folytathatjátok az első amerikai telepesfaluban, majd 283 évnyi ugrás után a kanadai aranylázat felidéző utcán találhatjátok magatokat. Az aranymosó meglátogatása előtt érdemes négylevelű lóherét keresni, minden szerencsére szükségetek lesz! Ha már kincsekről beszélünk, meg kell említeni a hatalmas, 48 méter hosszú Kalandhajót is, amivel veszélyes vizekre evezhettek a képzeletetek segítségével.
A fantáziavilág legnagyobb képviselője a kisvárdai parkban a Varázsló tér és a Csodakert: előbbiben egy mesébe illő falut megtestesítő játszótéren szórakozhatnak a kisebbek. Akik ennél nagyobb kihívásra vágynak,  a Cirkuszi sátorban artistaként, kötéltáncosként vagy légtornászként is kipróbálhatják magukat. Az időgépetek szerencsére nem csak visszarepít az időben, hanem előre is: a jövő házában egyedülálló atomreaktor szimulátort találtok, a nap lezárásaként pedig fényképet is készíthettek emlékbe a Greenbox technológia segítségével.

2021. Október 30-án, a szörnyek éjszakáján hatalmas halloweeni partyra invitálja a park a felnőtteket és a gyerekeket is. Borzongással és rettegéssel teli programok várnak a horror kastélyban és motelben, ráadásul az  Y2K-t, a 2000. év problémáját is felidézik. Igazi apokaliptikus hangulat várható!

Ha megéheztetek, térjetek be a kiváló helyi vendéglátóhelyek egyikébe>>

Cinemaqua Film- és Natúrpark, KisvárdaCinemaqua Film- és Natúrpark, Kisvárda

Cinemaqua Film- és Natúrpark, KisvárdaCinemaqua Film- és Natúrpark, Kisvárda

 

Minipolisz, Budapest


A budapesti gyermekvárosban 25 szakmában próbálhatják ki magukat a gyerekek. A városrészekre bontott Minipoliszban például azt is megtapasztalhatják a szakképzett animátorok segítségével, milyen lehet rádiós műsorvezetőnek lenni professzionális keverővel és egy hangeffekt géppel felszerelkezve. Az állatorvosi rendelőben a bajba jutott (plüss)állatok várják a segítséget, de az állatbarátok a farmerek életébe is belekóstolhatnak. Az ezermesterek autót is szerelhetnek, de a miniPraktiker barkácsáruházban azt is megtanulhatják, hogyan kell fürdőszobát csempézni. A Danubius miniHotelben a felnőttek világába recepciósként, pincérként, szobalányként, londinerként, vagy akár szállodaigazgatóként is belekóstolhatnak. Ráadásul abban az esetben, ha a kis felfedezők a nagyszüleikkel érkeznek, csak a gyerekjegyet kell kifizetnetek.

2021. Október 31-én különösen érdemes ellátogatnotok a Minipoliszba, hiszen ők is halloweeni programokkal készülnek. Versenyre kelhettek a családi tökdíszítő- faragó műhelyben, de nem ez lesz az egyedüli lehetőség a kézműveskedésre. A kis cukrászok sütit is díszíthetnek. Beöltözni is érdemes, mivel a rémségversenyen indulók garantált ajándékot kapnak.

Rengeteg budapesti étterem várja, hogy megkóstoljátok a finomságaikat>>

Minipolisz, BudapestMinipolisz, Budapest

Minipolisz, BudapestMinipolisz, Budapest

 

RepTár, Szolnok

 

RepTár fedett kiállítótere 4500 m2 , de ez még szinte semmi! A repüléstörténeti kiállítóhely alapterülete 60 000 m2. A  nyugdíjazott és restaurált gépek között csatarepülőgépeket, vadászrepülőket, vadászbombázókat és helikoptereket is találhattok. A gyerekek (és felnőttek) örömére és oktatására rengeteg interaktív élményelem is található a szolnoki Repülőmúzeumban. Ilyen a military akadálypálya is, ahol a sikerhez szükség lesz az erőtökre, az állóképességetekre és a logikai készségetekre és persze a  bátorságotokra is, mivel  egy 4,5 méteres magasságban elhelyezett, AN-2 repülőgépből induló drótkötélpályán is át kell küzdenetek magatokat. A kevésbé sportos látogatókat a 4D mozi várja mozgó, pilótaülésekhez hasonló székekkel és VR szemüveggel. Ha még valósághűbb élményre vágytok, ne hagyjátok ki a repülőgép szimulátort, melynek speciális képernyője úgy vetíti elétek a tájat, hogy a távolságokat, sebességet élethűen érzékeljétek. Az igazán extrém kalandokat keresőknek pedig azt a 3D karikát ajánljuk, ami az űrhajósok kiképzésénél használt eszköz finomított változata.

Október 26. és 31. között  izgalmas kvízjátékkal, boszorkányos tárlatvezetésekkel és még boszikuckóval is várják a családokat. Ha kifaragott tökkel érkeztek, akkor pedig garantáltan meglepetésben részesültök!

A város zöldövezetében a Garden Hotel Wellness tökéletes hely a pihenéshez>>

RepTár, SzolnokRepTár, Szolnok

RepTár, SzolnokRepTár, Szolnok

 

4 ÉVSZAK High-Tech Sportok Bázisa, Mátrafüred és Normafa


A 4 ÉVSZAK High-Tech Sportok Bázisának neve igencsak beszédes, hiszen egyedülálló, minden évszakban űzhető, sportos élményprogramokat szerveznek a Mátrában és Normafán is. Minden esetben szakképzett túravezető tart veletek és oktatást is kaptok indulás előtt, úgyhogy a biztonság miatt sem kell aggódnotok. A mountaincart túra 7 km hosszú erdei pályája Kékestető és Mátrafüred között fut végig és 12 év alatti gyerekekkel a szülők (120 kg-ig) közös járművön száguldhatnak végig háromkeréken. A Normafán segway túra közben akár télen is gyönyörködhettek a Budai hegyek csodás vonalaiban, szerencsére a 8 évnél fiatalabbak számára kis utánfutót is biztosítanak. De gondoltak külön rájuk is: a 2 és 8 év közöttiek híres márkákat szimbolizáló járművekkel -quadokkal, jeepekkel, teherautókkal- fél órás túrákat tehetnek a gyönyörű környezetben. A környezetszennyezés miatt sem kell aggódnotok, mivel mindegyik terepjármű elektromos meghajtású.

Szállás tipp: A mátrafüredi Avar Hotelben a kicsik és nagyok igényeire egyaránt gondolnak.  A gyerekeket jól felszerelt játszószoba várja, ráadásul kiemelt időszakokban animátorok is foglalkoztatják őket. Közben szüleik az 1000 négyzetméteren elterülő wellness- és spa birodalomban pihenhetnek, esténként pedig a borbárban kóstolhatják végig a helyi prémium borválogatásukat. További részletek>>

4 ÉVSZAK High-Tech Sportok Bázisa, Mátraháza és Normafa4 ÉVSZAK High-Tech Sportok Bázisa, Mátraháza és Normafa

4 ÉVSZAK High-Tech Sportok Bázisa, Mátrafüred és Normafa4 ÉVSZAK High-Tech Sportok Bázisa, Mátrafüred és Normafa

 

Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont, Mosonmagyaróvár


Magyarország legnagyobb tudományos játszóháza játszva tanítja a gyerekeket a természeti jelenségekről és a négy őselem titkairól Mosonmagyaróváron. Ezt a víz szintjén áramlatok, vízfolyások, víz alatti merülés és vizes élőhelyek bemutatója segíti. Ha ezt már bejártátok, utána a földet ismertető emeleten kideríthetitek, kitaláltok-e a giliszta labirintusból. A Pocok világ beltéri játszótéren a mászóka, csúszda, vakondjárat, hangyabáb ringató, hangyaboly járatok és az óriás pókháló gondoskodik arról, hogy rossz időben is eleget mozogjanak a kis gézengúzok. Eggyel fentebb a szél természetformáló munkájáról és a szélerőművek működéséről tanulhatnak interaktív módon. A Futura legfelső szintjén a tűz az úr és itt áll a Mini Space World is, ahol a holdraszállásról tanulhatnak a fiatal űrhajósok. A 14 felettieknek ellenben a 300 éves pincében levő szabadulószoba lehet a legérdekesebb, ahol 60 percnyi kalandban lesz részük.

Töltsetek el több időt Mosonmagyaróváron, szuper szállások várnak titeket>>

Futura, MosonmagyaróvárFutura, Mosonmagyaróvár

Futura, MosonmagyaróvárFutura, Mosonmagyaróvár

 

Kockapark, Budapest


A budapesti Camponában 1500 m2-en elhelyezkedő Kockapark több, mint egy játszóház. Profi építők által megalkotott, különleges LEGO építményeket tekinthettek meg a legnépszerűbb filmes, mesés és komolyabb, műszaki és történelmi témákban. Természetesen a lehetőség adott arra is, hogy szabadon és kedvére építhessen kicsi és nagy, hiszen ez a játék nem csak a gyerekek kedvence. Különböző csapatépítőket is szerveznek, többek között olyat is, ahol kifejezetten a vezető és a csapat összekovácsolásán van a hangsúly.  A pecsétgyűjtő élményprogram már a kicsiknek lett kitalálva, és akik teljesítik az összes feladatot, ajándékot válaszhatnak maguknak. Az egyik kihívás például a LEGO® Technic autó vezetése, de 2 kakukktojást is meg kell találniuk az építmények között.

Igyatok egy jó kávét vagy forró csokit a fővárosban>>

Kockapark, BudapestKockapark, Budapest

Kockapark, BudapestKockapark, Budapest

 

Mezozooikom, Miskolc


A miskolci  Pannon-tenger Múzeum legújabb és egyben leglátványosabb kiállítása 2019-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A Mezozooikum nem egy hagyományos „Zoo”, a dinoszauruszok korát mutatja be interaktív módon. A gyerekek egy balesetet szenvedett kutatóexpedíció nyomába eredhetnek, és miközben megvizsgálják utazóládáikat, berendezéseiket, rajzaikat és  feljegyzéseiket, olyan érdekességeket tudnak meg a dínókról, amit talán még a könyvekben sem! Akiket ez nem fárasztott el, ők a Kárpátok Ásványai kiállítást vegyék célba. Itt 40 négyzetméteres összterületen, kb. ezer példányon keresztül mutatják be a hegységrendszer ásványvilágát.

Szállás tipp: Az Aurora Hotelben vidám gyerekbirodalmat vehetnek birtokba a kisebbek, míg a nagyobbak és szüleik a feszített víztükrű úszómedencében csobbanhatnak egy jót, de ha igazi lazításra vágynak, a 36-38 fokos pezsgőmedence a legjobb választás. Érdemes kipróbálni  a masszázs különlegességeket is, a varázslatos illatú (szilvás/gyömbéres, orchideás, marokkói fűszeres) olajok között igazán édes a pihenés. További részletek>>

Mezozooikum, MiskolcMezozooikum, Miskolc

Mezozooikum, MiskolcMezozooikum, Miskolc

 

Magán Zoo, Felsőlajos


A 20 hektáros Magán Zoo leginkább a nevükre hallgató állatokról és kölyökállat bemutatókról ismert. Születtek már itt barna és fehér oroszlánok, szibériai és fehér bengáli tigrisek is, legutóbb 2021. május 11-én látta meg a napvilágot egy teljesen fehér kis tigris. Bár a nagymacskák dominálnak az felsőlajosi állatkertben, a gyűrűsfarkú makik és a chapman zebrák szintén nagy szeretetet élveznek a látogatók között. Ha szerencsések vagytok és hétvégén mentek, a tulajdonos előadását is elcsíphetitek!

Fedezzétek fel a Felsőlajos környéki szálláshelyeket>>

A kép illusztrációA kép illusztráció

 A kép illusztrációA kép illusztráció

 

Aprópolisz, Biatorbágy


Tudtátok, hogy az első Playmobil figura 1974-ben készült el? Azóta töretlen népszerűségnek örvend és ez nem is csoda. A gyerekek képzelete szabadon szárnyalhat, miközben az apró, aranyos figurákkal játszanak. Az Aprópolisz szerepjátszóházában különböző tematikát követő részeket fedezhettek fel gyermeketekkel együtt, de akár megpihenhettek a kávézóban is, ahol a gyerekeket gofri és forró csoki, a felnőtteket minőségi kávékülönlegességek várják. Szerencsére van még egy jó hírünk: 6 év felett a biatorbágyi játszóház dolgozói gyermekfelügyeletet is vállalnak.

Ismerkedjetek meg a város gasztronómiai kínálatával>>

Aprópolisz, BiatorbágyAprópolisz, Biatorbágy

Aprópolisz, BiatorbágyAprópolisz, Biatorbágy

 

Mesemúzeum, Budapest


A fővárosi múzeum minden sarkán mesevilágba botlik a látogató. A Magyar tündérmese világa című állandó kiállításon az üveghegyen átkelve, próbákat teljesítve, akadályokat leküzdve juthattok el közös erővel az áhított felekirályságig. Az időszaki kiállításon jelenleg kortárs írók és költők legbecsesebb gyermekkori tárgyait találjátok, de hozzájuk kapcsolódó kedves történetet is olvashattok. A Mesemúzeumban minden szombat délelőtt 11-től családi programokat tartanak, hétfőnként pedig a Színjátszó műhely várja a 13-16 éveseket Hantos Násfa színész-drámatanár vezetésével.

Fantasztikus szállásokat találtok Budapesten is>>

Mesemúzeum, BudapestMesemúzeum, Budapest

Mesemúzeum, BudapestMesemúzeum, Budapest

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ámulatba ejtő kilátók, boszorkányos tanösvények, vendégcsalogató éttermek, izgalmas kalandok – csak néhány dolog, ami felkerült arra a listára, ami egy tökéletes soproni kiruccanáshoz kell. Tuti tippek következnek városnézőknek és természetjáróknak!
A szigorúan vett definíció szerint a bazilika egy három- vagy többhajós templom, mely bazilikális elrendezéssel épült. De mivel nem művészettörténet órán vagyunk ezért ugorjuk is át a tudományos leírást, és nézzük meg Magyarország leghíresebb bazilikáit!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!