Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Gasztronómia

Ki áll készen a kóstolásra? Varázslatos pincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon

Ki áll készen a kóstolásra? Varázslatos pincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon

2023.04.18 | 7 perc
A borkóstolók hangulata utánozhatatlan, a finom ételek és italok kóstolása, akár pincéről-pincére járva, az őszi időszak végén még aktuálisabb program. Az ország számtalan olyan pincesorral rendelkezik, ahol élhetünk ennek a szenvedélyünknek, már csak azt kell eldöntenünk, hogy melyik tájegység borait fogyasztjuk a legszívesebben.
Ezeken a helyeken biztosan jól fog indulni a reggeled - a legjobb budapesti reggelizők, kávézók és kézműves pékségek

Ezeken a helyeken biztosan jól fog indulni a reggeled - a legjobb budapesti reggelizők, kávézók és kézműves pékségek

2023.04.12 | 6 perc
A reggeli ébredés és a munkakezdés közötti időszak – főleg ezeken a sötét őszvégi reggeleken – a legtöbb ember számára a nap legnehezebb része. Azonban egyből jobban fogod várni a nap első óráit, ha a cikkünkben olvasható reggelizőhelyek közül választasz egyet!
Farkas Richárd a Pajta után a BDPST Group kreatív séfjeként folytatja

Farkas Richárd a Pajta után a BDPST Group kreatív séfjeként folytatja

2023.04.06 | 4 perc
Farkas Richárd, március 1-jétől a BDPST Group gasztronómiai egységeit összefogó F&B divíziót erősíti. Korábban közel hat évet töltött az Őrségben a Pajta étterem séfjeként, számos elismerést kapott nem csak a vendégektől, de a szakmától is. A BDPST Group kreatív séfjeként feladatai közé tartozik a cégcsoport éttermi koncepcióinak fejlesztése, a hazai, termelői, minőségi alapanyagok felkutatása.
5+2 magyar pincészet, ahol a borok mellett pezsgőt is kóstolhatsz

5+2 magyar pincészet, ahol a borok mellett pezsgőt is kóstolhatsz

2023.04.04 | 7 perc
Magyarország borvidékei az egész világon ismertek, és mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy bármerre is indulunk el az országban szinte azonnal találunk egy olyan pincészetet, ahol ezeket a kiváló borokat megkóstolhatjuk. Ebben a cikkünkben olyan borászatokat gyűjtöttünk össze, ahol nem csak a bor szerelmesei, de a pezsgő-rajongók is otthon érzik majd magukat.
Ezek a legjobb vidéki éttermek a Michelin Guide ajánlásával

Ezek a legjobb vidéki éttermek a Michelin Guide ajánlásával

2023.02.23 | 11 perc
Ha eddig nem tudtuk, melyek azok a vidéki éttermek, amik a legmagasabb minőség felé törekszenek, akkor a Michelin Guide ajánlására támaszkodva a legjobb konyhák fogásait kóstolhatjuk. Lássuk, melyek azok a vidéki éttermek, akik 2022-ben a Michelin tányér minősítéssel büszkélkedhetnek.
10 vidéki teaház, ahol egy forró ital társaságában vészelheted át a hűvös napokat

10 vidéki teaház, ahol egy forró ital társaságában vészelheted át a hűvös napokat

2023.02.20 | 6 perc
Mi sem lehet jobb program egy hűvös hétvégén, mint egy meleg tea, egy kellemes teaházban? Összegyűjtöttünk pár helyet, ahonnan szívesen kortyolgathatjuk forró italainkat a hidegebb időkben is.
Akikre igazán büszkék lehetünk: Michelin-csillagos éttermeink

Akikre igazán büszkék lehetünk: Michelin-csillagos éttermeink

2023.02.08 | 12 perc
Elvitathatatlan értéke van a Michelin Guide csillagainak, hiszen nemzetközi szinten képes megmozdítani a gasztronómia iránt érdeklődőket, akik képesek csak azért útnak indulni, hogy kipróbáljanak újabb és újabb csillagos éttermeket. A legjobbak között jelen lenni pedig talán az egyik legfőbb cél egy séf vagy egy tulajdonos életében – még ha csak titkon vágynak is rá. 2022-ben 7 csillagos éttermünk lett, és nem csak Budapest zsebelt be néhányat, de Tata és Esztergom is büszkélkedhet eggyel-eggyel
Pezsegj velünk! 2+1 champagne és pezsgőbár Budapesten a gyöngyöző buborékok kedvelőinek

Pezsegj velünk! 2+1 champagne és pezsgőbár Budapesten a gyöngyöző buborékok kedvelőinek

2023.01.04 | 5 perc
Bár még gyerekcipőben jár, igazán nagy potenciál rejlik azokban a helyekben, amelyek a pezsgőzés élményét helyezik a fókuszba. Azt már megtanultuk, hogyan kell bort kóstolni, számos borvacsorán részt vehettünk már, de vajon mit kezdjünk – és leginkább hol? – a pezsgőkkel? Mutatjuk a lehetőségeket!
Édes kirándulások 5 patinás budapesti cukrászdában

Édes kirándulások 5 patinás budapesti cukrászdában

2022.12.12 | 7 perc
Roppanós, omlós, puha, édes vagy épp sós? Szinte mindegy, ha finom süteményekről van szó. Kövessetek minket, mert ezúttal Budapest nagy múltú, patinás cukrászdáiba látogatunk el, ahol fenséges ízekből, kreatív megoldásokból és mélyen gyökerező tradíciókból születnek a legkiválóbb desszertek! Nassolásra fel!
A mézeskalács készítésének története - érdekességekkel és recepttel

A mézeskalács készítésének története - érdekességekkel és recepttel

2022.12.08 | 6 perc
Az adventi időszak és készülődés jellegzetes süteménye a mézeskalács, amit számtalan formában és díszítési technikával készíthettek el. De vajon azt tudjátok, hogy honnan ered a készítése? Már a Grimm testvérek híres meséjében is megjelenik a mézeskalács házikó, erről is hoztunk egy érdekességet nektek és egy szuper recepttel is készültünk cikkünkben!
Csillogás és pompa – ez fogad, ha ellátogatsz a Matild Café & Cabaret-ba

Csillogás és pompa – ez fogad, ha ellátogatsz a Matild Café & Cabaret-ba

2022.12.06 | 9 perc
Budapest képéhez szervesen hozzátartozik az Erzsébet híd lábánál álló, a századforduló híres építészei, Korb Flóris és Giergl Kálmán által tervezett palotapáros, melyeket az UNESCO is védelme alá helyezett. Örömteli hír, hogy a Matild Palace felújítása és a szálloda megnyitása után új rész, az eredetileg Belvárosi Kávéházként működő egység is visszanyerte eredeti funkcióját. Megnyílt a Matild Café & Cabaret.
A Michelin pufi arca mostantól rájuk mosolyog – Michelin Bib Gourmand éttermek 2022

A Michelin pufi arca mostantól rájuk mosolyog – Michelin Bib Gourmand éttermek 2022

2022.11.29 | 8 perc
Most olyan éttermeket mutatunk be, amik a Michelin Guide ítészeit a jó ár-érték arányukkal győzték meg. Érkezzenek a Bib Gourmand díjazottak, hiszen ki ne vágyna arra, hogy Magyarország legjobb éttermeinek legfinomabb fogásai kerüljenek a tányérjára? Hála a Michelin Guide inspektorainak, ma már azt is tudjuk, kik a legjobb nem fine dining éttermek hazánkban.
Anyukám Mondta – Olasz-Magyar koprodukció a legjobb értelemben

Anyukám Mondta – Olasz-Magyar koprodukció a legjobb értelemben

2022.11.28 | 6 perc
Mitől az ország egyik legjobb étterme? Baráti árazás, első osztályú kiszolgálás, családias légkör - Encsen jártunk a Michelin-ajánlásos és Bib Gourmand díjas Anyukám Mondta étteremben.
A budapesti Rumour étteremben jártunk

A budapesti Rumour étteremben jártunk

2022.11.24 | 10 perc
A budapesti Rumour by Rácz Jenő étterem egyik különlegessége a Chef’s table koncepció, melynek lényege, hogy a vendégek a konyhát körbeülve étkeznek, így kapnak interaktív élményt, hiszen nem csak az ételek elkészítésébe nyernek bepillantást, de a séfekkel is közvetlenebb kapcsolatban kerülhetnek.
Középkori, reneszánsz éttermek - fenséges lakoma igazi lovagkori hangulatban

Középkori, reneszánsz éttermek - fenséges lakoma igazi lovagkori hangulatban

2022.11.23 | 6 perc
Éld át a hamisítatlan középkori hangulatot egy finom ebéd keretein belül a hazai reneszánsz étteremek egyikében! A korhű ízek, az ínyenc gasztroélmények, a különböző programok, a középkort ábrázoló belső termek és a hagyományos kézzel evés garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak.
215 cikk / 15 oldalon