Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csodás látnivalók az Alföldön, amiket feltétlenül nézzetek meg, ha arra jártok!

Az Alföld tele van érdekes látnivalókkal, izgalmas programokkal és kirándulási lehetőségekkel, akár barátokkal, akár párban, akár családdal veszitek arra az irányt. Mutatunk ötöt a teljesség igénye nélkül.

 

Szeged – Dóm

A 11. századi alapokon nyugvó neoromán stílusú Dömötör-toronyhoz és Szeged leghíresebb teréhez, az Észak-Európa elegáns, letisztult stílusát hordozó Dóm-térhez mindenképp érdemes egy látogatást tennünk.

Érdekességek a Szegedi Dómról, számokban:

·  A Tisza nullpontjától számítva a templom földszinti padozata 10 méter magasan áll.
· A két torony legnagyobb magassága a Tisza nullpontja felett 91 méter, a földszinti padozattól pedig 81 méter.
·  A kupola legnagyobb külső magassága a padozattól 53,6 méter.
· A dóm legnagyobb belső hossza 66,36 méter, külső hossza 80,8 méter, belső szélessége a kereszthajónál 48 méter, a külső 51 méter.
·  A dóm belső területe a földszinten 1953 négyzetméter, az erkélyeken 160 négyzetméter.
· A templom befogadóképessége kb. 5000 ember, ülőhelyeinek száma 800, hangversenyek alkalmával 1500.

A napfény városának látnivalóiról már egy korábbi cikkünkben írtunk, olvassátok el és foglaljatok a legjobbi helyi szálláshelyek egyikébe a tökéletes  hétvégéhez! Szegedi szállásajánlatok>>

Csodás látnivalók az Alföldön - szegedi DómCsodás látnivalók az Alföldön - szegedi Dóm

Csodás látnivalók az Alföldön - szegedi DómCsodás látnivalók az Alföldön - szegedi Dóm

 

 

Szarvas – Mini Magyarország

Aktív kikapcsolódásként ellátogathatunk hazánk legnagyobb, Szarvason található arborétumába és az ország egyetlen interaktív parkjába, a Mini Magyarország makettparkba. Közel száz épület, vasút- és hajómakett minden apró részletében kidolgozott másával találkozhatunk, a mini Balatonon és Dunán ringatózó vitorlások, gőzhajók, valamint a gombnyomásra megszólaló épületek pedig mindannyiunknak különleges élménnyé teszik az ott eltöltött időt.
A teljesség igénye nélkül olyan elemeket tekinthetünk meg a parkban, mint például a Hévízi Tófürdő, az Országház vagy a tiszadobi  Andrássy-kastély.

A Mini Magyarország meglátogatása után fedezzétek fel a helyi vendéglátóhelyeket>>

Szállásajánlatok a környéken>>

Szarvas – Mini Magyarország - kihagyhatatlan látnivalók az AlföldönSzarvas – Mini Magyarország - kihagyhatatlan látnivalók az Alföldön

 

 

Tiszadob – Andrássy kastély

Nem véletlenül említettük a szarvasi Mini Magyarországban található tiszadobi  Andrássy-kastélyt, hiszen a magyar romantika egyik jelképévé vált úrilakhoz legalább egyszer az életben el kell látogatnunk! A kastély önmagában is páratlanul szép, a csodálatos kertjéről pedig ebben a cikkünkben írtunk.

Nézzetek szét a környék szállásajánlatai között>>

Tiszadob – Andrássy kastély - mesés látnivalók az AlföldönTiszadob – Andrássy kastély - mesés látnivalók az Alföldön

Tiszadob – Andrássy kastélyTiszadob – Andrássy kastély

 

Nyíregyházi Állatpark

Európa egyik, hazánk legnagyobb és legnépszerűbb állatállománnyal rendelkező állatparkja különleges hangulatú tölgyerdőben várja tart karokkal az állatbarátokat. 35 hektáron több, mint 500 állatfaj mintegy 5000 egyede él itt, köztük olyan ritkaságok is, mint a Las Vegas-ból érkezett fehér tigrisek. Az állatkert látogatása során kényelmesen bejárhatjuk az egész bolygót, megfigyelhetjük az egyes kontinensek jellegzetes élővilágát és bejárhatjuk a többek között a Közép-európai térségben is egyedülálló háromszintes, 4000 négyzetméteres létesítményt, az Indonéz szigetvilág és ócean élővilágát bemutató a Zöld Piramist.

Töltődjetek fel a mesés Hunguest Hotel Sóstó négycsillagos szállodájában>>

Ha Magyarország többi állatkertjére is kíváncsiak vagytok, megmutatjuk, hogy  Nyíregyháza után hova érdemes elugornotok>>

Nyíregyházi Állatpark - programlehetőségek és látnivalók az AlföldönNyíregyházi Állatpark - programlehetőségek és látnivalók az Alföldön

 

 

Debrecen – Nagytemplom

A neoklasszicista stílusben épült református nagytemplom 1500 m2-es alapterületével hazánk legnagyobb református temploma, Debrecen ikonikus épülete és kiemelt turisztikai látnivalója. A templom közel kétezer fő befogadására képes és itt található hazánk egyik legszebb hangú templomi hangszere, a 4258 síppal rendelkező orgona, mely Jacob Deutschmann bécsi orgonakészítő mester keze nyomát viseli. A templomban megtekinthetjük a Gyülekezettörténeti Kiállítást is, melynek legfontosabb eleme a Vizsolyi Biblia eredeti példánya.

Magyarország második legnagyobb városában, Debrecenben is rengeteg szuper szállás várja a vendégeket>>

Debrecen – NagytemplomDebrecen – Nagytemplom

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Zubogó vízesések, barlangi túrák, csodás élmények - bababarát kirándulóhelyek, amiket babakocsival is könnyedén bejárhattok. Egy csöppséggel a fedélzeten mindig kicsit körülményesebb az utazás, viszont, jó, ha tudjátok: léteznek olyan babakocsis kirándulóhelyek Magyarországon, melyeket még a legkisebbekkel is végigsétálhattok. Ne hagyjátok ki a Fátyol-vízesést, a Fényes tanösvényt és a trópusi dzsungelt se!
Ha meguntátok a négy fal között gubbasztást, húzzatok túracipőt, és irány a természet! A meseszép kirándulóhelyek listája végtelen, bármerre indultok az országban, csupa gyönyörű helybe fogtok botlani. Mi most hoztunk nektek 5 igazán vadregényes túraútvonalat - íme néhány a legszebb kirándulóhelyek közül Magyarországon, amit akár hétvégi programnak is beilleszhettek.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.