Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

TOP 5 őszi úti cél szállásajánlóval

Hoztunk nektek 5 közkedvelt hazai települést, ahol igazi őszi feltöltődésben lehet részetek. Fűszerezzétek meg a mesés wellness kikapcsolódást egy szuper városnézéssel és máris kész a tökéletes őszi kirándulás receptje!

 

HÉVÍZ

A város legfőbb vonzerejét, a Hévízi-gyógytavat valószínűleg nem kell bemutatnunk nektek, azonban a fürdőzésen kívül más lehetőségekkel is kecsegtet a település. Látogassatok el az egregyi borospincékhez és út közben ne felejtsétek el megnézni az Árpád-kori Szent Magdolna templomot sem. A város több pontján bukkanhattok érdekes szobrokra és ez nem lesz másképp akkor sem, amikor a tó körül sétáltok, ugyanis itt egészen biztosan találkozni fogtok a szoborparkkal. Minden kedden, csütörtökön és szombaton belefuthattok a termelői piacba a városi parkoló mögötti területen, továbbá nem érdemes kihagynotok a város jelképének nevét viselő erdei utat, a Tavirózsa tanösvényt sem.

Gasztrotipp: A frissítő sétát követően ebédeljetek egy finomat a Liget Étterem & Pizzériában vagy fedezzetek fel a helyi éttermek közül néhányat.

Olvassátok el a Hévíz látnivalóiról készült cikkünket itt>>

TOP 10 őszi úti cél szállásajánlóval - HévízTOP 10 őszi úti cél szállásajánlóval - Hévíz

 

Felnőttbarát kikapcsolódás a Hévízi-tó szomszédságában: Bonvital Wellness & Gastro Hotel****sup

Hévíz bővelkedik szálláshelyekkel azok számára, akik exklúzív kikapcsolódásra vágynak. Mi most a Bonvital Wellness & Gastro Hotelt ajánljuk nektek, melynek felnőttbarát környezetében a nyugodt pihenés garantált. A négycsillagos superior szálloda a város szívében, a Tófürdő közvetlen szomszédságában található, mindösszesen néhány perc sétára a bejárattól.  80 ízlésesen berendezett, kényelmes szobával és 10 exkluzív lakosztállyal várják a kikapcsolódni vágyó vendégeket. Az 520 m2-es wellnessrészlegen mindenki átadhatja magát az együtt töltött minőségi idő örömének, a masszázselemekkel ellátott medencében, jacuzziban és a páratlan szaunavilágban biztosított a tökéletes kikapcsolódás, melyet gyógy- és wellness kezelésekkel fűszerezhetünk meg. A hotel nem véletlenül kapta a gastro jelzőt, a különleges kialakítású Brix Bistro egyedi kínálattal, széles borválasztékkal, továbbá koktél- és desszertkülönlegeségekkel várja a gasztronómia szerelmeseit. Tovább a Bonvital Wellness Hotel ajánlataihoz>>

Még több hévízi szállásajánlat>>

Bonvital Wellness & Gastro Hotel****sup (Hévíz)Bonvital Wellness & Gastro Hotel****sup (Hévíz)

 

 

TAPOLCA

A Balaton ősszel is gyönyörű kirándulásra termett helyeket tartogat számotokra és Tapolca mindössze 12 kilométerre található az északi parttól. A város számtalan látnivalóval vár benneteket a Tavasbarlangtól kezdve, a Malom-tavon át a Halas lépcsőig. A település környékét is érdemes felfedezni, hiszen a Tapolcai-medence olyan csodahelyeket tartogat számotokra mint a híres bazaltorgonák, a Sárkány-lik jégbarlang és a Csodabogyós-barlang.

Gasztrotipp: Ha megéheztetek a városnézés közben, akkor térjetek be egy ínycsiklandó fogásra a Tópart Bisztróba, vagy látogassátok meg a helyi vendéglátóhelyek egyikét.

Olvassátok el a Tapolca látnivalóiról készült cikkünket itt>>

TOP 10 őszi úti cél szállásajánlóval - TapolcaTOP 10 őszi úti cél szállásajánlóval - Tapolca

 

Kényeztető kikapcsolódás az egész családnak: Hunguest Hotel Pelion****sup

Ha az ország egyik legnépszerűbb wellness szállodája után kutattok, akkor nem kell tovább keresnetek, ugyanis megtaláljátok Tapolcán a Hunguest Hotel Pelion személyében. A szálloda a város szívében, közvetlenül a barlang feletti négyhektáros parkban található. Kül- és beltéri medencék, élményfürdő, többféle szauna és gőzkabin biztosítja majd nektek a tökéletes wellness élményt. Ha családostul érkeztek, akkor sem kell aggódnotok, ugyanis a legkisebbek is élményekkel gazdagodva fognak távozni. A Tapolca Pocak Klubban a gyermekek a mesék birodalmában érezhetik magukat és a gyermekanimációs programoknak köszönhetően a szülők is lazíthatnak. Tovább a Hunguest Hotel Pelion ajánlataihoz>>

Még több tapolcai szállásajánlat>>

Hunguest Hotel Pelion****sup (Tapolca)Hunguest Hotel Pelion****sup (Tapolca)

 

 

EGER

Magyarország történelmének jelentős színtere Eger, amit számos regény és film felidéz. A történelmi látnivalókon kívül azonban megannyi turisztikai látványosság és programlehetőség vár rátok a városban. Eger felfedezése közben természetesen nem lehet elmenni szó nélkül a vár és a Bazilika mellett. Miután megtekintettétek ezeket látogassatok el a Püspöki Palotába, nézzétek meg a Dobó István teret, majd vegyétek szemügyre a várost a magasból is az óriáskerék segítségével. Egy kis pihentető kényeztetésért látogassátok meg a Török Fürdőt, de ne hagyjátok ki a Road Beatles Múzeumot sem.

Gasztrotipp: Nem fogtok éhen maradni a programok között sem. Kerüljetek középkori hangulatba az Excalibur Lovag Étteremben vagy fedezzétek fel a város többi vendéglátóhelyét.

Olvassátok el az Eger látnivalóiról készült cikkünket itt>

TOP 10 őszi úti cél szállásajánlóval - EgerTOP 10 őszi úti cél szállásajánlóval - Eger

 

Négycsillagos kikapcsolódás az Érsekkert mellett: Hotel Eger & Park****

A szállodakomplexum, mely két épületszárnyból áll, mindössze 500 méterre található a Dobó István tértől, az Érsekkert és a Török Fürdő szomszédságában. A felújított Hotel Park épületében 2 lakosztály és 32 patinás szoba vár benneteket, míg a Hotel Eger szárnyban 177 modern berendezésű szobára bukkanhattok. A szálloda wellnessrészlegén mindenki elengedheti magát, ugyanis találtok itt úszómedencét, élménymedencéket, pezsgőfürdőt, gyerekmedencét, szaunavilágot és még szoláriumot is. A gyógyászati részlegen tb alapon működő reumatológiai szakorvosi vizsgálatot követően számos kezelésen is részt vehettek. Tovább a Hotel Eger & Park ajánlataihoz>>

Még több egri szállásajánlat>>

Hotel Eger & Park**** (Eger)Hotel Eger & Park**** (Eger)

 

 

ZALAKAROS

A Kis-Balaton szomszédságában elterülő apró üdülőtelepülés nem csak a 2000 méter mélyről előtörő, Európában is egyedülálló gyógyvízéről híres, számos más programlehetőséget is kínál egy őszi kiruccanáshoz. A városi fürdőben eltöltött élményekkel teli nap után tegyetek egy sétát a Dísz téren és a Termáltónál. Friss levegőn töltött aktív pihenésért látogassátok meg a Csiga-túra Tanösvényt vagy az Égerösvényt, az Arborétum park pedig egy szuper játszóteret rejt a gyermekek számára. Ha beneveztek egy körre a Dotto kisvonaton, akkor a Szilágyi Cukrászda és a Szent Orbán borozó is az utatokba kerül majd. Akár nap közben, akár sötétedés után, de mindenképpen érdemes elzarándokolnotok az Erdész Kilátóhoz is és megcsodálni a Balaton-felvidék lenyűgöző tanúhegyeit vagy az esti fényeket.

Gasztrotipp: A kilátóhoz érdemes üres hassal érkezni, ugyanis a lábánál találjátok a Kilátó borozót, amit meleg szívvel ajánlunk nektek! Többféle kemencés ételt kóstolhattok majd meg, amit a szemetek előtt készítenek el, így garantáltan frissen kerül elétek!

Olvassátok el a Zalakaros látnivalóiról készült cikkünket itt>>

TOP 5 őszi úti cél szállásajánlóval - A Balaton-felvidék tanúhegyeiTOP 5 őszi úti cél szállásajánlóval - A Balaton-felvidék tanúhegyei

 

Exklúzív üdülés a város központjában: MenDan Magic Spa & Wellness Hotel****sup

A MenDan Hotel a híres Zalakarosi Gyógyfürdő közvetlen szomszédságában található, azonban saját fürdőkomplexuma is egészen biztosan minden igényeteket kielégíti majd. A wellnessrészleg 1000 négyzetméteren terül, ahol találtok sodrófolyosós úszó-, élmény- és termálmedencét, jacuzzit, gyermek pancsolót, Kneipp taposót, továbbá egy szaunavilágot is gőzkabinnal és finn szaunával, merülő medencével, élményzuhanyokkal, dézsazuhannyal és ha ez nem lenne elég, még egy játszósarok és egy mediterrán pihenőszoba is vár rátok. A szállodában 162 tágas szoba közül választhattok, tematikus hétvégékkel, sztárfellépőkkel, ínyenc gasztronómiával és gyermekanimációs programokkal biztosítják az igazi kikapcsolódást. Tovább a MenDan Hotel ajánlataihoz>>

Még több zalakarosi szállásajánlat>>

MenDan Magic Spa & Wellness Hotel****sup (Zalakaros)MenDan Magic Spa & Wellness Hotel****sup (Zalakaros)

 

 

GYULA

Gyulán már a török időkben is virágzott a fürdőkultúra, ami napjainkban sincs másképp, azonban a város dúskál a kulturális látnivalókban is. Talán nem is kell említenünk, de utazásotok alatt mindenképpen tegyetek látogatást a várban és a benne műküdő múzeumban, de ne hagyjátok ki az Almásy-kastélyt sem! Fedezzétek fel az Erkel Ferenc Emlékházat, látogassátok meg a Csigakertet és egyetek egy finom süteményt a híres Százéves Cukrászdában. A kirándulás során természetesen nem maradhat ki a Várfürdő sem, ahol 8 gyógyvízes medence várja a feltöltődni vágyókat, az Aquapalota pedig a legkisebbektől kezdve a legnagyobbakat, akik szórakozni szeretnének.

Gasztrotipp: Igazi vendégszeretetben lesz részetek, ha a városnéző nap után a Sörpince Vendéglőben fogyasztjátok el a vacsorátokat, de számos más lehetőséget is tartogatnak számotokra a gyulai vendéglátóhelyek.

Olvassátok el a Gyula látnivalóiról készült cikkünket itt>

TOP 5 őszi úti cél szállásajánlóval - Almásy-kastély, GyulaTOP 5 őszi úti cél szállásajánlóval - Almásy-kastély, Gyula

 

Közvetlen összeköttetés a Várfürdővel: Hunguest Hotel Erkel****

Ha a híres zeneszerzőről elnevezett Hunguest Hotel Erkel vendégei lesztek, akkor zárt folyosón biztosítják nektek az átjárást a Várfürdőbe és az Aquapalotába. A két szárnyból álló hotel az ősfákkal körülölelt csónakázó tó és a vár mellett található. Jelenleg (2022 november) a Dürer szárnyban tudtok szobát foglalni, ahol 173 standard szoba, 4 junior lakosztály és 5 lakosztály közül választhattok. A város nevezetességeit pár perces kényelmes sétával meg tudjátok közelíteni, így a szálloda saját wellnessrészlegén vagy a Várfürdőben töltött hosszú, pihentető nap után felfedezhetitek a paprikás kolbász szülőföldjét is! Tovább a Hunguest Hotel Erkel ajánlataihoz>>

Még több gyulai szállásajánlat>>

Hunguest Hotel Erkel**** (Gyula)Hunguest Hotel Erkel**** (Gyula)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
5 bakancslistás Kéktúra útvonal a Bujdosók lépcsőjétől a festői zempléni várakig
Szerencsére hazánkban nincs hiány gyönyörű helyekből, amiről rögtön megbizonyosodhattok, ha nekivágtok a méltán népszerű Országos Kéktúrának. Tartsatok velünk, mert ezúttal 5 csodás szakaszt hoztunk nektek a hétvégi kirándulásokhoz, amik mesés várakhoz, kilátókhoz és csodás helyekhez vezetnek!

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Óriási figyelem kísérte a budapesti Magyar Zene Házának létrejöttét, mely lelkesedés a ház megnyitását követően sem csökkent: nemcsak zenei rendezvényekre érkeznek az érdeklődők, de az épület különleges kialakítása is szép számmal vonzza a látogatókat, és a Sou Fujimoto tervezte létesítmény sorra nyeri a díjakat. A Magyar Zene Házában jártunk.
Arról talán már mindenki hallott, hogy Márton napját november 11-én libalakomával szokás ünnepelni. Azt vajon tudjátok-e, hogy honnan ered ez a tradíció? Cikkünkben összegyűjtöttünk mindent, amit érdemes tudni erről a népszokásról, valamint étterem- és szállásajánlóval is készültünk nektek!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.