2019. január 20.a párjával járt itt 15 Odaérkezésünkkor - délben - rajtunk kívül senki sem volt az étteremben, az étteremben dohányfüst szag terjengett, ez még nem tudott elriasztani bennünket. Majd a mackónadrágos pincér (? ) megjelent, és hozta a langyos zöldségleves szerűséget. . . A gyümölcslevesen kívül én a többit forrón szeretem.
A svéd asztalon párolt rizs, főtt krumpli volt, valamilyen beazonosíthatatlan tokány, pár szem rántott gomba, és több naposnak látszó pulykasült. . . Italként, 2 műanyagpalackos Lidl márkára hallgató ásványvizet kaptunk. . . Jobban jártunk volna, ha rendelünk valahonnan 2 pizzát, és jól lakunk!
Kihagyható
2018. szeptember 24.családjával járt itt 25 A szarvasi szilvanapok utolsó napjára érkeztünk Szarvasra, a nyáriasan szép időben gondoltuk, h kikapcsolódunk az Arborétumban, 3-an mentünk, csak az Arborétum belépőt kértük, amiért 5400-at fizettünk, hiszen vasárnap lévén ehhez hétvégi felár is dukál. . . A táblákat nézve, első utunk az üvegházhoz vezetett, ami ZÁRVA volt, erről semmiféle tájékoztatást nem kaptunk.
. . Pepi gróf varázstanyája szintén nem volt látogatható. . . Titkok kertje is örök titok maradt számunkra. . . Viszont séta hajóztunk, természetesen ez nem foglaltatik benne az árban. . .
2018. szeptember 24.családjával járt itt 35 A szarvasi szilvanapok utolsó (vasárnapi) napjára érkeztünk Szarvasra. Jó ötletnek tűnt a svédasztalos ebéd. Odaérkezésünkkor, azonnal hozta a pincér a ragulevest, ami nagyon finom volt. A leves után mentünk a svédasztalhoz választani főételt, mindhárman találtunk is kedvünkre valót.
Elkezdtük enni a főfogásokat, ekkor már majdnem szomjan haltunk, próbáltunk egyet "levadászni", sikertelenül. . . szinte már jól is laktunk mire csak-csak befejezte mellettünk a pincér a beszélgetést és hozott innivalót is. . . Az ételek minősége kifogástalan. Én rántott sajtot, és lecsós tarját ettem. A gyümölcsöt, és a desszertet azonban hiányoltam a svédasztalról!
2018. augusztus 23.családjával járt itt 35 Többször jártunk már itt, többek közt a kellemes környezet, az olaszos hangulat és a gluténmentes pizza miatt. Nah de! Nem volt gluténmentes pizza! Így a párom salátát evett. . . pont azért mentünk oda, hogy ő is normálisan vacsorázhasson. . . A pizzák nem egy időben értek ki. . . bár még mindig finomak.
2 éve még SZÉP kártyával is lehetezz fizetni már nem. . . Kicsit csalódott vagyok.
2018. július 20.gyerekekkel járt itt 55 A lányom diplomaosztóját ünnepeltük meg a csárdában, 2 hete. Foglaltunk asztalt, a fedett teraszon terítettek nekünk, igazi klasszikus csárda hangulat fogadott minket. 8-an kilencfélét kértünk (az ünnepelt 2féle zóna ételt rendelt), kb 40 percet vártunk az ételre, de ezek közt volt frissen sült és csülkös pacalpörkölt is.
Ízlésesen tálalva kaptuk meg a finom falatokat, egyedül a keresztlányomnak a káposzta salátája nem volt tökéletes, illetve az uborka saláta is lehetett volna pl fokhagymás. . . de a főételek nagyon finomak voltak. Elégedetten, és jóllakottan utaztunk haza Szegedre!
2017. április 21.gyerekekkel járt itt 35 Idén januárban jártunk az Öreg Kőrössy Halászcsárdában. A belső teremben kaptunk asztalt, ahol sötét és hideg volt. A fűtésről egy kormos öreg kemencének kellett volna gondoskodnia. Világítás elméletben lett volna több is, de csak a mi kedvünkért nem kapcsolták fel. . . A halászlé mennyisége, valami bébi adag, ízre finom.
A főételnél a krumpli szörnyű volt. Elmentem a mosdóba, bár ne tettem volna. . . Épp csak a jégcsapok nem lógtak, olyan hideg volt. Így kihagytam a lehetőséget. A nagyobbik étterem szárny, világos és tágas, bár semmiféle elszeparálás nincs, mindenki mindent lát, hall. Ez a terem, egy félbehagyott építkezésre emlékeztet. . . Nincsenek függönyök, nincsenek virágok. . . az "otthon melege" hiányzik. Nem kívánkozunk vissza.
2017. április 21.gyerekekkel járt itt 45 Nyertem egy 10ezer ft-os éttermi fogyasztásra jogosító kupont, aminek nagyon megörültem. Bár szegediek vagyunk, de Húsvétkor épp arra jártunk a rokonainknál, így gyorsan el is költöttük. Mivel ebéd után indultunk hazafelé, mind az öten arra szavaztunk, h hozzuk el az ételt. A kocsiból telefonon megrendeltem, a 4 személyes, családi tálat.
Mire mentünk ott várt minket, ízlésesen tálcára rakva, csomagolva. Itthon ettük meg vacsorára, nagyon finom volt, de semmiféleképpen sem 4 személyre szólt. . . még 3 ezret ráfizettünk. Az étlapot elnézve, 2500,-tól van 1 személyes étel. . . jobban jártunk volna, ha nem ezt választjuk. . . Az étterem ettől függetlenül szimpatikus volt, hangulatos Balaton-parti terasszal is rendelkező. Italt nem teszteltünk.
2017. január 2.a párjával járt itt 15 Nagyon boldog voltam, ahogy megtudtam, h nyertem egy 1 főre szóló (ez is milyen már. . . ) vacsorával egybekötött szilveszteri bulira jegyet. Még aznap elmentünk és a másik jegyet kifizettük, a hölgy mondta, h megmutatja hol is leszünk. Rutinosan zseblámpát (! ! ! ) ragadott és elindultunk a pincébe, ahol hideg volt, és a nagy nehezen megtalált villanykapcsolás után is félhomály.
. . Tehát 31-én este 9 körül értünk oda, nem mertem csinos ruhában menni, inkább a pulóver, farmer mellett döntöttem, ami jó döntés volt, hiszen nem sokkal volt melegebb, mint előző este. . . Elkezdték a vacsit kihordani, egy "pincér" 2 tányér (! ! ) kaját hozott. Azért hozzánk is odaértek. . . Sültes tálat kértünk, amin sült kolbász, malacsült, párolt káposzta és tört krumpli volt az írás szerint, ugyanis, olyan sötét volt, h nem láttam mit eszek. Világítást 4 db mennyezeti lámpa, és az asztalokon vizespohárba állított teamécses biztosította a hangulatot. . . Visszatérve a vacsorára: jéghidegen kaptunk mindent! A kolbász nem csak azért volt ehetetlen mert agyon sütötték, hanem egyébként is, vmi Tesco minőség volt. . . A krumpliba a bors rendesen beleszaladt, pedig szeretem a fűszeres ételeket, de ez überelt mindent. A Somlói galuskát műanyag tálkába kaptuk, műanyag villával! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! Vacsora után gondoltuk, kikérünk egy üveg bort, h ne kelljen örökké rohangálnunk. Nos, egy borozóban nem volt hűtött bor. . . Üdítő mellett döntöttünk, ott kétféle közül választhattunk. . . . Később egy vbk-ra még meghívott a párom, a kólából a bubi hiányzott. . . Fél 11-kor elérkezett az est fénypontja: a zenész felszerelése "elszállt", ezzel együtt az én agyam is. Fizettük. Haza jöttünk. Azt hiszem ez e hely valóban csak a társasjátékozásra való. . . Arra a 4-5 emberre talán oda tudnak figyelni. . . Nekik valószínűleg nincs igényük, pl egy vodka-narancsra. . . meg gondolom a meleg bort is szeretik. . . a kóla múlt hétről maradhatott. . . meg ennyiért üveges üdítőt várnék, nem pedig a pohárba öntőst. . . Tehát kedves Jósika Pincze, köszönöm, h emlékezetessé tettétek a szilveszterünket!
2016. szeptember 13.gyerekekkel járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Szombaton este értünk a szállodába, pozitívum, hogy a belvárosban van, és ingyenes parkolóval rendelkezik. Meglepő volt, h ELŐRE kellett fizetni. . . A szobák tiszták, modernek, ízlésesen berendezve, a franciaágyas hálószobában volt a plusz ágy, ami kicsit fura, ráadásul egész éjszaka recseget-ropogott a fiam alatt. . .
Ami nagyon meglepett még: a polcon a BIBLIA nézett velünk farkasszemet. Nekünk nem volt probléma, de vajon mit szólna hozzá egy vallásos muszlim? vagy egy hindu család? vagy az ateisták egy-két éjszaka alatt megtérnek? Aligha. Ha én vallásomat gyakorló vagyok, akkor viszont a táskámban ott lapul a saját bibliám, de akkor kinek volt odakészítve? Amit még furcsálltam az apartmanban (5 fős apartman): a főzőfülkében 3 szék, 3 pohár, 4 bögre várt minket. . . Végül is, tán csak nem egyszerre leszünk szomjasak. . . Vasárnap reggel még kávéztunk 4-en, majd csomagoltunk és indultunk tovább. A recepción 5 kávét akartak fizettetni, tudom emberek vagyunk, tévedhetünk, de azért mégis, nem lehetne erre odafigyelni? Rossz szájízzel távoztunk.
2016. szeptember 5.gyerekekkel járt itt 35 A hétvégén menüztünk az étteremben. 3féle menü közül lehetett választani, korrekt áron (1050,-), a leves ízletes volt, a főétel is (rántott hús, vegyes köret), bár a mennyiséget nem vitték túlzásba. . . A pincérnek még van mit tanulni, pl hogy előbb a hölgyek kapnak ételt (kor és nem szerinti sorrend). . .
Nekem az is furcsa volt, h az üdítőhöz nem kaptunk poharat, csak szívószálat. . . Így azért csak kevesebb a mosatlan? . . .