2019. októberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2019. október 2.
Mióta Mindszentkállán megtaláltuk a Kő fagyi? -t, azóta várjuk, hogy Budapesten is legyen ilyen. Mert ott tökéletes élmény volt. Ma meg is találtam, érdemes felkutatni a Maros utcában. Egyébként alig látszik. Szinte semmi nem árulja el, hogy ott van, harsány portálok jobbról is, balról is, csupa étterem meg cukrászda a környék, ez meg itt szerényen bújik egy pincében.
De ha lemész, megtaláltad az igazit! Ugyanaz a nagyszerű fagylaltélmény, mint a Balaton felvidékén! Megint mangót kértem, sós karamellt, meg talán egy körtét is, nem tudom, hogy mitől, de tökéletes az állaga! Hatalmas gombócokat adnak itt is. A nagyon kedves lány, aki kiszolgált, elnézést kért, hogy közben hátul fagylaltot csinál és lehet, hogy közben zajt fog okozni. Alig tűnt fel a zaj. A fagylalt elvarázsolt egy kávét is ittam utána, nagyszerű volt a látogatás! Mármint az első, nyilván nem az utolsó! Fejre vigyázni a lépcsőn!
2019. októberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2019. október 2.
Nincs kétségem, ez egy közel hibátlan hely. Dolgom volt erre, a belépés után a tulajdonos fogadott, érdeklődött, hogy mi járatban lennék, mit segíthet, majd meg is egyeztünk, hogy én itt enni fogok, tessék, parancsoljak, bárhol. . . a kiszolgálás nagyon figyelemre méltó!
A pincéreknek, érdekes, mind rövid hajuk van, ez eléggé praktikus és higiénikus is, egyébként meg fekete egyenruhában suhannak halkan, észrevétlen, nem zavarnak senkit, de mindig ott vannak, ahol kell. Kérés nélkül kaptam leves előtt mártogatós zöldséget rágcsálni, hogy jobban teljes az idő, de nem igazán soká már jött is a maceszgombócos kacsaleves, ami apró tányérban volt, de nagyon finom volt! Telitalálat! Az elmúlt hetekben nyavalyogtam itt a húslevesek fura idegenségén, az ízek nem túl összehangoltságán, ezt most eltalálták! Ez húsleves volt, minden ízében és porcikájában! A borjúmáj is hibátlanra sikeredett, a hozzá kért vegyes savanyúság sem hagyott semmi kívánnivalót maga után. Később egy pohár csapolt sör, és király az ebéd! A pincér nem szemből hozta a sört, megkerült, és hátulról, megfelelő módon, ahogy szeretném, a kezembe, vagy elém. . a borsot viszont kihozta a májhoz és elég szép koreográfiával beleporította a májba, ahogy kértem. Szóval, sok apróság van itt, ami a végső felminősítéshez vezet, de mindent meg is érdemel a hely! Ízléses, harmonikus színvilág, változatos belső tét, nagyon diszkrét zene, minden ott van. Ha még hozzáveszed, hogy ez az étterem főz havonta a Heti Betevőnek, a rászorulóknak 140 adag ételt, akkor háromcsillagos ötös!
2019. szeptemberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2019. október 1.
Nehéz lenne elfogultság nélkül írni erről a helyről, azt hiszem, ahányszor csak Gyulán voltam, mindig el is látogattam ide. Fogalom a hely és ez a fogalom egybeforrt Gyulával. Most éppen egy társasággal voltunk szép őszben és a párnapos túra egyik fénypontja volt megint.
Elég annyi, hogy tízen voltunk, végignevettük az itt tartózkodást, mert jól éreztük magunkat, mindenfélét eszegettünk össze-vissza, sütiket, fagylaltokat, kávéztunk, sétáltunk, fényképezgettünk, tökéletes kaland volt mindenkinek.
Hozzá tartozik a fílinghez
- 2019. szeptemberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2019. szeptember 30.
Ha ott lődörögsz a gyulai vár körül, esetleg vársz valakire, ideális hely. Az ilyen helyek máshol, miután idegenforgalmi szempontból különösen frekventáltak, kifejezetten bántóan drágák! Ez viszont nem. Szolid, kellemes áron kapod az italok széles választékát, a pulthoz is lehet ülni, vagy csak úgy egy asztalnál a füvön, mindenképpen jó ötlet ide betévedni.

Értékelt: 2019. szeptember 30.
Kifejezetten az ittjartam. hu véleményeire támaszkodva választottam ezt a helyet vacsora céljából, egy 10 fős társaságnak. Pár telefon után lefixáltuk az időpontot. A hely egy kissé vegyes benyomást kelt, magyarkodós motívumok, ami amolyan korszerű elem ma, meg még eléggé sokrétű nemzetközi kínálat is, ami szintén korszerűnek mondható.
Pálinkázós, sörös, boros vidám este lett ebből, szép asztal várt minket, egy picikét visszafogott az igényességből a pár művirágcserép meg a bolti fűszertartók, de még így is az átlagon felüli volt a produkciójuk. Kedves, vidám pincér fogadott, elsütött egy-két poént a keresünk egy asztalt-tal kapcsolatban, nem volt rossz, oldotta a hangulatot. Sokfélét rendeltünk nagyon, velünk párhuzamosan is volt egy asztal nagyobb társasággal, ők is nagyon sokfélét rendeltek, szóval, dolgozott a konyha azonos időben gőzerővel. Nyitva volt a konyha ajtaja a kapuszín felé, meg az ablakok is az utca felé, hát, néha elhangzott egy-két kacskaringós szó is, de veszettül küzdöttek a sikerért. Nem baj, vártunk, de nem túl soká, úgy érzem, elfogadható időben érkezett minden, és mindenki meg is volt elégedve. A hely méltán népszerű, persze, ha választanom kellene egy másik hely és eközött, azért mégis a másikat [moderálva - szerk. ] választanám, de ez is kétségkívül bőven belül van az ötös kategórián, köszönjük szépen nekik a szép estét! Hozzá kell tennem, hogy várakozásomat meghaladta ez is, olcsóbb volt a végkifejlet a vártnál, ár/érték arány csillagos ötös!
Hasznos volt ez az értékelés?
És minden jó, ha a vége jó
- 2019. szeptemberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2019. szeptember 30.
Nagyon rosszul indult ez a kapcsolat, de végül kifejezetten happy end lett a vége! Gyulai szállásadónk ajánlotta ezt a helyet, mi meg, természetesen komolyan is vettük az ajánlást és persze, azonnal megpróbáltam 12 főre asztalt foglaltatni, már hetekkel korábban. Mondtam is az úrnak, akivel a szálást intéztem, hogy legyen szíves foglalni nekünk ott, helyben.
Két nap múlva telefonált, hogy hát azt sajnos nem lehet így, személyesen kell regisztrálnom. Sebaj! Elkezdtem telefonálni, teljesen hiábavalóan, nem vették fel többször. Üzenetet intéztem a weboldalukon. Semmi. Írtam e-mailt, próbálkoztam minden úton. Kaptam is valami választ, hogy nincs a telefonnal semmi baj, ott ülnek, aztán nem szól. Ekkor nyilván megpróbáltam újra telefonálni. Sikertelenül. Megpróbáltam az adataimat közölni e-mailben. Már nem is emlékszem, de vagy kétszer leírtam a nevemet, lakcímemet, születési adataimat, anyám nevét, TAJ számomat, de még azt is, hogy hányas cipőt hordok, telefonomat, e-mailemet, mindent. Még kaptam valami gügye üzenetet, hogy regisztráljak a rendszerükbe, és egyszer csak csoda történt, telefonáltam, ugyanarra a számra, egy hölgy vette fel és mondta, hogy igen. látja az összes üzenetemet, rendben is van minden, várnak minket… ez így jó pár napba került, számtalan felesleges üzenetbe, de kitartottam és megérte! Szépen, igényesen megterített asztal várt minket, kifejezetten udvarias, mégis oldott, kedves, nagyon barátságos kiszolgálás, nagyon figyelmes volt az úr velünk, ritka tulajdonságokat villantot fel, például először kifejezetten csak a nőket a kérdezte végig a rendelést illetően, azután tért vissza a férfiakra, ezt – is – nagyon díjaztam, jóarcú, intelligens ember gondoskodott rólunk. Képes volt feledtetni a regisztrálósdi lökött maceráját. Én vadragus levest választottam, kitűnő volt, azután egy szárnyas tálon osztoztam egy cimborával, többen birspálinkával kezdtünk, jó sörökkel és borokkal öblítettünk, itt tenném hozzá, hogy az úr, aki felügyelte a vendéglátásunkat a tökéletes pillanatban, pont az utolsó villám számhoz vétele momentumába hajolt be oldalról a képbe, és feltételezte, hogy most innék éppen egy következő sört. Ez száz esetből egyszer fordul elő, hogy éppen jókor jön valaki ezzel az ötlettel. Nagyon hálás voltam érte. A velem együtt vacsorázó tíz ember véleménye alapján az egyik legjobb közös gasztroélményünk ez elmúlt sok-sok év során, mindenki jól is lakott, sokat ettünk és ittunk, nem vontunk meg a szánktól semmit, és ezért – véleményem szerint - viccesen keveset fizettünk a végén, az ár/érték arány is szuper, kiváló, nem csak a konyha és a személyzet!

Értékelt: 2019. szeptember 30.
Ma Cserkeszőlő felé tartván egy kisebb autókonvojjal, idegenek lévén a környéken, valamelyik társunk beütötte a keresőjébe a kérdést, és név alapján, ráérzésre, kiválasztotta nekünk a Cserke Csárda helyet, hogy talán ott ebédelhetnénk. . el is értük a színhelyet, de beleborzongtunk a látványba is, de azért megálltunk és én hősiesen beszaladtam, hogy felmérjem a helyet.
A létező leglepusztultabb, alkoholszagú, büdös, ótvar kocsma, talán Mexikó ritkán lakott vidékein akad ilyen. . . ne dölj fel a névnek!

Értékelt: 2019. szeptember 29. -
2 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Cserkeszőlőn kerestünk ma valami ebédelési lehetőséget, név alapján belefutottuk Cserke Csárdába, a legnyomoroncabb kocsma az út mentén, azután kerestük értékelés alapján a Napsugár éttermet, kiderült, hogy be kell menni a strandra, és ott valami napközis tálcás cucc a fürdőgatyásoknak, végül kikönyörögtünk egy tippet a strand bejáratánál, az Elizabeth-et ajánlották, pár méterre a strandtól.
Egyébként nem bántuk meg. Tízen voltunk, két asztalt használtunk fel erre a célra a teraszon, én egy közepes un. tanyasi húslevest ettem, azután rántott velőt, mások nagy tálat rendeltek közülünk, nem is sokára ki is hozták mind, tényleg mutatós is volt, és finom is. A felszolgáló sürgött-forgott, udvarias is volt meg figyelmes is, a végén viccesen keveset fizetem 10 ember jóllakásáért, ebben benne vannak sörök, kávék, minden, még egy ezrest nyomtam a fiú kezébe a szokásoson felül, nem is értette, mit kezdjen vele. Nincs hozzászokva, ezek szerint.
2019. szeptemberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2019. szeptember 24.
Valamikor itt régen, ha jól emlékszem, a Vadvirág étterem, söröző állt, egy évtizede még hölgyet is vittem oda, hogy jól érezze magát, aztán valahogy bepusztult az enyészetbe az egész, többször láttam bezárva, aztán többször láttam építkezés, felújítás közben is. Ma elmentem, és láss csodát! Ez igen, ez megérte! Erre érdemes volt várni!
A trendi vonal, az a stílus, ami ma egyre több helyet elér és megváltoztat, de itt ez jó irányba mozdult, reform magyaros ételek, ízléses belső tér, harmonikus színek, kellemes zene, se túl, se kevés semmi. Kedvesen és rutinosan fogadtak, nem kérdezett senki semmi értelmetlent, ahogy mostanában szokás, mintha a személyzet is inkább rutinos lenne, nagyon hamar sikerül kapcsolatot találni velük. Ez fokozza a kellemes érzést. Nincs túl nagy kínálat, ami van, az áttekinthető, de szűknek sem mondanám, ennyiből választani kell tudni bárkinek! Újházi-tyúkleves mellett döntöttem, nem is túl soká ki is hozták. Külön figyelemreméltó, hogy előtte kaptam ajánlatot csípős kiegészítőre, és miután kértem, háromfélét kaptam, különböző erősségi fokozatokban, és figyelmeztetést is, hogy melyikkel vigyázzak nagyon. Külön kiskanállal, persze. . . ez sajnos nem mindenhol van így. A leves nem volt tökéletes, áldozatául esett annak a trendnek, hogy az egészséges az nem házias és fordítva, itt inkább egészséges volt, ez némiképp az ízgazdagság rovására ment. Zöldségnyesedékek húsnyesedékekkel, meg borsó, levesnek jó, de nem az, amiért ezt a levest választod az étlaptól. A második, a kacsacomb viszont lesöpörte a kételyeket, két kisebb kacsacomb egy káposztával töltött palacsinta párnácskáján. . . plusz pirított lilakáposzta. feladtak még hozzá egy vörösgyümölcsből készült befőttadalékot, ami üdítő külön ízházasságot hozott az egyébként súlyosabb fogáshoz. A hely ugyan boros alapvetően, bizony borklubokat is tartanak, ami elég népszerű lehet, tematikus esték bizonyos borokkal, remek ötlet, de én mégis sört kívántam az étel okán, meg is kaptam egy elsőosztályú, csapolt Staropramen formájában, ami remekül zárta az ebédet! Ne hagyd ki a helyet, ide érdemes eljönni! A számlában benne van szervízdíj is, és kártyával is lehet fizetni, természetesen.
2019. szeptemberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2019. szeptember 24. -
1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Tulajdonképpen a kutyamenhelyet kerestem Mányban, és közben ezt találtam. Nem a főút mellett van, ott csak egy bezárt presszó árválkodik, de a térképről kiderül, hogy van itt egy népszerű cukrászda is! Kis érdeklődés, tájékozódás, és megvan. Bizarr úton jutottam a református templomig, az az útjelző, azzal szemben van a cukrászda.
De nem csak cukrászda, de mintha valahol pizzériaként vagy gyroszosként is működne, hát Istenem, több lábon kell állni, nincs nagy tülekedés, konkurencia a környéken. A sütikínálat nagyon látványos, a képviselőfánk nagyon finom volt, közben jött-ment a helyi élet, az a dolog, hogy ha kérni szeretnél valamit, van a pulton egy kis csengő, azt nyomd meg! És akkor kijönnek. Szerethető hely lehet, engem annyira nem imádtak ott, de biztos inkább osztályidegen voltam vagy mi.