Népszerű író még 185 hasznos szavazat kell
2021. május 16.a párjával járt itt 55 Ahogy olvasom, évek óta jó ez sokaknak, hát, akkor nekem is jó. Sőt! Kezdünk újra étterembe járni, ezt csak úgy kiböktük magunknak autóból hazafelé jövet, elég bonyolult módon vissza is fordultam, hogy hátha végre egy jó vietnami! És az, bizony! A neve már nagyon régen nem Vietnami Speciális Melegkonyha, hanem "Hoan Nam- Viet Nam".
Ki van írva, hogy kell az oltási igazolvány, készültünk rá, mutattuk bemenetkor, nagyon nem érdekelt közelebbről senkit. Sok hely volt szabadon, két család, ha ebédelt éppen. Kis lakótelepi típusú képződmény ez az étterem, de tartalmas az étlap, széles a kínálat, gondoltam, most kivételesen kihagyom a pho-t, mert hátha sok lesz a másodok is, és jól is képzeltem. Sült kacsát kértem pirított tésztával és zöldségekkel, nejem vaslapos marhát tésztával, zöldségekkel. Kaptunk egy-egy kis tál levest. Meg voltam lepve, de a tulaj mondta, hogy nem kértük, de ez azért az ő ajándékuk. Nagyon kedves volt! A leves meg nagyon finom! A második is finom volt, és rengeteg! Én szégyenszemre meg is hagytam egy kicsit, már nem fért belém. Némi vietnami teával öblítettem le, nagyon jóllaktunk, és abszolút elégedetten távoztunk. A kiszolgálás szuperkedves, nagyon szeretetreméltó. A hely kicsit kopott. Kártyával lehet fizetni. Jó élmény!
2021. május 13.egyedül járt itt 25 Azt nem tudom, hogy ez most azonos-e az ezen a helyen eddig lévő Syriana 1 Gyros-szal, de szerintem nem, a Google szerint Gyros Pizza Büfé, és én is egy kicsit másnak találtam a helyet, jobb emlékeim voltak róla. Szerintem egy éve nem ültem be sehová enni. . . most, két oltás, meg az un.
nyitás után egy kicsit bátrabb vagyok, és végre itt egy jó gyrosos, ráéheztem, hajrá, próbáljuk meg! Nem volt jó. Igazán kedvetlen, barátságtalan volt a srác, igazán lepukkant volt minden, igazán langyos, inkább hideg volt a gyros, nem igazán volt megsütve, csak kint az utcán ehettem, a viszonylag szmogban. A villák a hegyükkel kandikálnak ki a tartóból, de mikor ezt nehezményeztem, elővett egy nagy műanyag zsákot a fiú és abba nagyon higiénikusan kotorászhattam is. Nem dobta fel igazán napomat, nem volt ez a vendéglátáshoz való visszatérés ünnepe.
2021. május 7.a párjával járt itt 45 Még mindig a kiszállítás. . . most akkor thai ebédet vadásztunk és Sawasdee lett a nyerő. Jó emlék, hajdani thai tanáromtól tanultam vagy 30 éve ezt a köszönést, szóval ez még hozzá is tett. A thai ételeket meg mindig egy kicsit jobban kedveltem, mint a kínait.
A neten való bejelentkezés részben profi, részben kicsit macerás, azt az opciót nem találtam, hogy másnapra időre rendelni, így aztán maradt a mai rendelés, kb. másfél órával ebéd előtt. Majdnem pont eltaláltam, 12 óta 9 perckor hozták, maga a thai alkalmazott, nem egy futárszolgálat. Rákos tésztát és marhahúsos tésztát kértünk, (Pad Thai és Phad See Yeu), meleg volt, friss, bőséges adag, és egy kis rászórható mogyoró is volt mellé. Igazán finom volt. Nem tartoztam drágának, szállítással együtt.
2021. április 4.a párjával járt itt 25 Hát, ez most nem sikerült. Nekem nagyon kellemes emlékem volt a pesti, meg a budai Vakvarjúról is, talán ezért esett a választásunk most is éppen rájuk, húsvéti lakoma reményében. Kétszemélyes Hímes tojás hidegtál. Meg is érkezett, jó korán, kissé gyanúsan kis adagnak látszott, de nem baj, mert biztos nagyon jó lesz.
Bevallom, nem ízlett. . . abszolút ízetlen volt, sőt, a húsdarabok, bárány, némelyike kifejezetten nem volt jó. Próbáltam párat, kétségbeesetten kenegettem tormával, mustárral, hogy valami más íze azért legyen, az aprócska marinált retek is vacak volt, és amúgy hogy lesz két személyre háromdarab aprócska falat elosztva? A saláta semmilyen, kezeletlen, fűízű, pár színes levélke. . . megmondom őszintén, nem így képzeltem a húsvét lakománkat. A kalács közepesen finom volt, azzal nem volt bajom. A húsok alatt pár formáció sárga színű túródarabka lapult, édeskés íze semmiképpen nem passzolt semmihez. De ez is egy tanulság volt.
2021. március 26.a párjával járt itt 55 Bevallom, korábban nem voltam valami jó véleménnyel az újbudai Trófeáról, valahogy úgy tűnt, hogy alaposan eltérő közeg attól, amit én jó étteremnek tartok, különösen az odajáró közönség taszított, de most ezt vissza kell szívnom. Járvány van, innen meg onnan is rendelünk néha ebédet, a Trófea magasan vette az akadályt és a léc fölött ugrott messze verve a többieket.
Az ár-érték arány is kitűnő. Ettünk sokkal igényesebben előállított ételeket is másoktól, sokkal drágábbat, de sokkal kevesebbet is. Itt semmi sem különleges, viszont megbízhatóan, egyenletesen jó. Nagyon jó! Kifogástalan ízek, remekül csomagolva, sőt, a csomagolás, lefóliázás a legjobb az általamm ismertek közül, nagyon jó az internetes felület, nagyon széles a választék, átlátható, megbízható, a futár percre akkor jön, amikorra kérjük és immár sokadszorra! Meghökkentő módon mindig marad is az ebédből vacsorára is. Ma kétszemélyes tálat kértünk, egy hús- és köretdombot kaptunk, félelmetes mennyiséget! Szóval, itt javítanom kell a megítélésen, ez dupla ötös, bizony!
2021. február 19.a párjával járt itt 45 Kicsit zavarban vagyok, hogy most akkor Hadik vagy Szatyor, mindenesetre a Hadik étlapjáról rendeltem, de csak a Szatyor ajtaja van nyitva a Bartók Béla út felől, a blokk is Szatyor, meg szatyor is Szatyor feliratú. A neten meg a két étlap ugyanaz. Sebaj. Szóval, hoztam a Szatyorból ebédet, egy nappal korábban telefonon megrendeltem, pontban bélre érte is mentem és készen is volt.
Kártyával fizethető. A srácon maszk volt, a pulton széles italkínálat. A húsleves az egyik legjobb volt, amit az utóbbi időben ettem, a fürjtojásos rakottkrumpli már nem volt annyira nyerő, rendkívül domináns volt a nagyon erősen fűszerezett kolbász, a besamel-mártással lekent krumplis egyveleg meg merőben más jellegű ízkompozíció. A kettő meg nem vegyült össze. A csomagolás igazán profi, gusztusos, a chili con carne is nagyon finom, a nejem szerint. Én nem találtam túl bőségesnek az ebédet, de egy kísérletnek ez is jó volt. Legyen most négyes.
2021. február 5.egyedül járt itt 15 Valaha szép emlékeim is voltak erről a helyről. Tegnap telefonon bejelentkeztem, hogy elvitelre kérek ebédet. Ma meg is jelentem a megbeszélt időpontban, délben. A helyiség sötét volt, nincs villany. . . egy számomra ismeretlen ember, pedig eddig szinte mindenkit látásból ismertem itt, zseblámpával szerencsétlenkedett a pénztárgéppel.
Nem örült, hogy kártyával fizetnék, pedig előre szóltam. Hazavittem a húslevest gazdagon, a vadast knédlivel, a pacalt főtt krumplival. . . kinyitottuk otthon a dobozokat, olyan büdös lett a lakásban, hogy később minden ablakot kinyitva szellőztettünk, de így sem ment ki a szag! A knédlin zöld penészfolt volt! Nejem még bele is kóstolt, de azt mondta, nem eszi meg. Én csak megszagolgattam mindent külön-külön, nem kellett volna, büdös volt mind. Ez egyszerűen elképesztő! ! Tombolva vittem vissza, követeltem, hogy mindenki szagolja meg, mi ez, hívjunk be idegen járókelőket, kérdezzük meg, mi ez a moslék! ! Persze visszakaptam a pénzt, némi makogás után, állítólag - szerintük - csak hűtőszaga volt. . . de ez valami rettenetes, hogy ez előfordulhat egy ismert étteremben!
2021. január 1.a párjával járt itt 55 Eléggé nehezített pályán mozog mostanában az étteremértékelő, csak áttételesen vannak élményeink. De azért vannak. Mint például most is, a Laurel szilveszteri menüjével. Időben megrendelve, házhozszállítással, a futár időben értesített, érkezett, egy elragadóan szimpatikus srác volt, hozta a dobozt, benne a megrendelt ételek frissen, szépen csomagolva, szuper vacsorát ígérve.
Nem csak ígérve, az is lett! Elképesztően finom volt minden, a legszőrösebb szívvel sem találtam volna belekötnivalót, és nem is volt. A ragacsos malac is elkészült időben beluga lencsével, szóval, éljen a Laurel sokáig, boldog új évet mindenkinek!
2020. november 20.a párjával járt itt 35 A Pilisből jöttünk hazafelé egy kis kerülővel, este volt már és azt gondoltam, hogy ideje kávézni valahol. Ha az ember keres, akkor nem talál- Falvak múltak el kávé nélkül. Ez a cukrászda felirat az út túloldalán virult, meg is fordultam érte a 10-es úton, aztán az előtte lévő parkolóban megálltunk.
Bent páran ültek, ez egy-két hete volt, akkor még nem volt tilos. Jellegzetes albánpékség-kínálat, nem túl barátságos kiszolgálással, este lévén már egy csomó dolog elfogyott a polcokból, de amúgy a hely tisztának tűnt, ott is fogyasztottunk leveles tésztákat, üdítőt, kávét, meg el is vittünk haza valami sósabb termékfélét. Nem volt egy maradandó élmény, a hely közvetlenül egy sváb pékség tőszomszédja, biztos jól megélnek egymás mellett. Ajánlom is, meg nem is.
2020. november 14.a párjával járt itt 35 Miután bezártak az éttermek, a gyorsétkezdék, különösen azok, ahol autós vásárlás is lehetséges, aránytalanul jobban pörögnek az eddigieknél. De ennek ára is van, én még soha nem álltam autóval ilyen hosszú sorban, mint ennél a Burger Kingnél ma. Hogy ez Tatabányán van, vagy Vértesszőlőn, az kérdés, a hely kétségtelenül Vértesszőlős.
A blokkon is ez van, a netes bejegyzések meg Tatabányát emlegetik. Szerény ebédünk volt, hagymakarikák, sültkrumplik, burgerek az autóban szerencsétlenkedve. De hát ez a járvány. Kértem villát is a rendelésnél, rajta is van a blokkon, de a zacskóban nem volt benne. Maszk fel és vissza egy villáért. . . hát így élünk most.