Népszerű író még 184 hasznos szavazat kell
2019. november 5.egyedül járt itt 35 Gondoltam, iszom egy kávét a Cafe Freiben, de tömve volt, hétköznap dél körül, így elkullogtam valahová máshová. Nem emlékszem, hogy korábban beültem volna ide, az Allee első emeletén félkörű terasszal bíró kávézóba. Most akkor igen. Egy kis üveg Pilsner (Carlsberg-es pohárból) éppen jól jött ebéd után, meg a kávé is.
Mindig eltöprengek azon, hogy egy 3 decis sör miért drágább, mint ugyanabból egy fél literes, de ez a dilemma most már elkísér a halálig. A kávé meg a sör is finom olt, a kiszolgálás lógott ki a képből, valahogy a személyzet, nem is tudom. . . mint egy falusi kocsma dolgozói, úgy ránézésre is, meg viselkedésre is. A furán tetovált felszolgáló közben elment, vett valamit valami más boltban, majd felült a bárpulthoz és szemmel láthatóan csámcsogott, miközben beszélt. És olyan hülye kis megjegyzések röpködtek a levegőben, kibeszéltek valami vendéget, és néha csak úgy nevetgéltek pár másik nővel, akiknek meghatározhatatlan funkciójuk volt ott. Mint egy stégen nyaraláskor, mit nekik a világ. . . de nem volt kellemetlen velem senki, lehet, hogy ez az egész valami laza kedélyesség. A berendezés meg olyan, mint egy retro presszó, műanyag szálakból lógó függönyökkel, de valahogy ebben sem volt semmi bántó vagy rossz. De talán nem lesz a törzshelyem ez sem.
2019. november 4.egyedül járt itt 35 Szóval, hogy is fejezzem ki magam. . . igazi kiskoszos. De ez így nem pontosan határozza meg a lényeget, mert amúgy barátságos hely, a kiszolgálás emberi, szerethető arcok ezek, én meg különösen kedvelem a mást, az eltérőt, a szokatlant, de ez már szokott, és igénytelen is.
Egy tányér borsós csirkét választottam, egyébként a hely főspecialitása a gyros vagy a falafel, de amúgy a higiénia az nem ezen a vidéken lakik. A tálca kissé ragad. Az ételpult foltos, rászáradt ez meg az látszik rajta. A szemetesláda koszos. Az evőeszközök közül válogatni kell, csak pengéjük, hegyük végét tapizhatod végig, ha közéjük nyúlsz. Közben szállítás is volt, végig nyitva a koszos előtérbe, raktárba, majd konyhába vezető ajtó, mintha egy lepusztult munkásszálláson ülnél. A pultban a pasi csak úgy kézzel beletúrt a pultban kitett sültkrumpliba és eszegetett belőle. Néha csak úgy kézzel visszavakargatta a melléesett kajákat a helyükre. A borsós csirke dögunalmas volt, de azért kötelességszerűen megettem. Kedves fiúk ezek, de nem nagyon szeretnék máskor idejárni. Amúgy olcsó, és kártyával is lehet fizetni.
2019. november 4.a párjával járt itt 45 Azt hiszem, a Subway-be akartam menni egy mozi után, de mintha zárva lett volna, sötét volt bent és nem volt vendég, akkor így kerültem a mellette lévő ajtóhoz, és ez a Pizza Hut volt éppen. Kicsi bolt, nem tudom, mitől Express, talán itt gyártanak megrendelésre, de nem láttam a szokásos futáros robogókat a járdán.
Asztal volt szabad, egy srác állt a pultban, egyébként kedves volt és segítőkész, én eltöprengtem, hogy mi legyen a tésztán, gombát, sonkát, lilahagymát kértem, ebből lett valami, mindegy, mi a fantázianeve, türelmet kért, egy lány dolgozott még az alapanyagokkal, mint egy megszállott, csak szórta, szórta a micsodákat rétegezve, a gép a futószalaggal meg csak sütött, sütött, szóval nekem is lett 10 perc alatt és finom is volt. Az asztal egy kicsit maszat volt, de hát teljes gőzzel ment a gyár. Nem túl nagy hangulat, nem is drága hely, egy evésre jó.
2019. október 28.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egyszer élünk - kiáltottam és berontottam a Starbucks-ba. Jó, persze, tudom, hogy nem egy tipikus kajálda, de mégis az volt kiírva, hogy "ebéd". . . hát legyen ez. Az "ebéd" nevű táblán három szendvics látható, kisebb, meg nagyobb is. Kérdeztem a lányt, hogy ennék és mi van benne? Hát ott van lent, ott lehet megnézni a pultban alul.
Ott már csak kétféle volt, azaz egy-egy darab árválkodott. Naná, hogy a nagyobbat kértem. És mi van benne? - próbálkoztam újra. Nem látok bele, csak egy bagett felülről. Nem tudja a leány. Azután előkerül egy fiú, és felsorolja. Nem lett hozzá több kedvem, de azért kértem, ha már belevágtunk ebbe. Igen, persze, kérem, melegítse meg. És akkor kérnék egy un. "friss" gyümölcsitalt is. Hát így történt. A szendvics egy ezres, a gyűszűnyi répa-alma stb. lé meg vagy 800 forint. Ok, de nem is spórolni jöttem ide, azt nem itt kell. A szendvics végül is nem volt rossz, az ital nem ízlett, de hát én választottam. Pusztult környezetben, bizonytalan egzisztenciájú családok tologatják a bolti kordéjukat melletted, az asztalok kissé maszatosak, a székek kissé kényelmetlenek, kicsit várótermi a hangulat. Később ettem egy nagy tál rántott gombát sok sültkrumplival, majonézzel onnan 50 méterre, 600 forintért.
2019. október 25.egyedül járt itt 45 A múltkor lekéstem a helyet ("Puskás Gábor későn futott, neki csak a füle jutott", zimme zumm"), most is éppen csak a zárás előtt botlottam be. . . talán én voltam a nap utolsó ebédvendége. Az ilyeneknek a maradék jut, ebből messzemenő következtetéseket levonni nem nagyon lehet. De azért ettem egy adag gulyást, meg pulykaragut hasábburgonyával.
A kissé hideg hasáb nem nagyon volt jó a kissé hideg pulykaraghoz, de ez nem a hely hibája, én jöttem későn, ez maradt. Az ár/értékarány kitűnő, kb. 1500 forintért ettem levest, második fogást és italt is hozzá, ráadásul nem is volt rossz, a gulyásnak jobb íze volt, mint a tegnap máshol [moderálva - a szerk. ], pedig tényleg csak a maradék, hús már csak cafatokban, nem darabokban, de az íze, a ott volt, ahol lennie kellett! A kiszolgálás nagyon kedves, de tényleg, két hölgy is van, akik közvetlenül, tüneményesek, láthatóan másokat is ez vonz ide, akik bejöttek, mindenki ismerős volt és mindenki a jó szóért IS jár ide. meg is értem. Így azután ez is az ajánlott kategóriába került, csak időben gyere, inkább 12 és 14 óra között.
2019. október 24.egyedül járt itt 45 Valamikor, még az internet korai hőskorában az index fórumain szaggattuk egymás idegeit és a politikai banda többször összejött itt személyes találkozóra, de akkor még nem ilyen volt a hely. Hosszú, kecskelábú asztalok voltak, ott ültünk kép oldat a padokon és politizáltunk. Meg ettünk és ittunk. Ma már másképp néz ki egy ideje.
Olyan kis átmeneti hely a patinás ódon, meg a trendibb művészkocsmák között. Ma gulyáslevest ettem, meg egy bécsit is mellé, a gulyás az az édeskés, nem magyaros, karakteres fajta, amit elég sok helyen adnak már, a bécsi viszont hatalmas volt, jó ízű, a petrezselymes burgonyával, még akkor is, ha furcsa módon (ez már valahogy "divat" lett) a savanyúságot rossz oldalra tették le, ahogy esik, úgy puffan módon. De ettől függetlenül a kiszolgálás kedves, udvarias, figyelmes, a hely hangulata és hagyományos külső szépsége megéri az ide való eljövetelt, a sör is tűrhetően jó volt, szóval ajánlom, gyere, egyél, igyál és ringatózz a hangulatokban!
2019. október 24.egyedül járt itt 55 Ez egy nagyon régi hely. . . bárki, aki elmegy a 71-es úton, időtlen idők óta láthatja, külön áll, nem tartozik lakott településhez, inkább Pálköve, mint Révfülöp vagy Kővágóörs. Aztán hol nyitva van, hol nincs. Most éppen működik megint. Ebédem tehát itt költöttem el, a napfényben.
Az asztal mellől evés közben csodálható a partmenti cserjés és a Balaton. Élmény itt ülni. Hát még az ebéd. . . sok helyen ettem a héten, de nyugodtan kijelentem egyedül itt volt a húsleves is, meg a második fogás is hibátlan! Egyszerűen el lett találva, ha jól fejezem ki magam. Nem volt egy nagy ötlet a brassói aprópecsenye a részemről, ilyent ok nélkül nem kér az ember, de itt abszolút megszolgálta az árát! Nem előző napi dirib-darab húsok újrahasznosítása, hanem megkomponált étel! Fátylat rá, hogy a savanyúságot rossz helyre tették az asztalra. Ezen most túlléptem. Ha hangulatos helyet keresel és házias ételt, itt megtalálod! Az ajánlásommal!
2019. október 24.egyedül járt itt 35 A történet ott kezdődött, hogy bekanyarodtam az alcsútdobozi Sport hotel, szálló, étterem stb. nevű helyre, az arborétum bejáratánál, egy jó ebéd reményében. Láttam, hogy embertömeg élvezi az őszt, de a kiírt finomságok is vonzottak. Egy főúr-szerű alkalmazott azonban őszinte volt: azt mondta, hogy eléggé leterheltek, a konyha nem nagyon bírja, fél órán belül ne is reménykedjek.
De ajánlott is egy helyet, menjek vissza, keressem meg a főúton a Mészáros pizzériát, ott biztos jól fogok járni. Így is tettem. Beültem, nem csak pizza van, más érdekesség is, a teraszon ült vagy 4-5 ember, a belső térben meg egy család, három gyerekkel. Rendelést leadtam, csontos rántott karaj, aztán vártam a jószerencsét. . . és csak vártam és vártam és vártam. Elmúlt fél óra. . . szóltam, hogy talán. . de nem, türelmet kérnek, mert hát a konyha. . . azután kivittek pár tál ételt ide is, meg oda is, én még mindig nem kaptam semmit. Egy döbbenet volt, hogy ezt a 6-8 embert a személyzet nem tudja kiszolgálni ennyi idő alatt! Egy óra múlva kaptam meg az ételt, igazán bőséges volt, sonkával, sajttal volt borítva, krokettet is kértem hozzá, de ezt a sok időt nem tudta feledtetni. Pedig nem lenne rossz hely, nem is voltak barátságtalanok, de valahogy nem voltak felkészülve a vendégekre, vagy mi. . . (még hozzátenném, hogy amikor leültem, a tőlem jobbra és balra lévő asztalon ott volt a használt edény sokáig, és elég lassan tűnt csak el. . . )
2019. október 24.egyedül járt itt 55 Olyan sokat jártam már a látványtárba, hiába, mert vagy zárva volt, vagy rendezték, meg ide a Vörös Lóba is, amikor éppen szünnap volt, most megpróbáltam biztosra menni, nem hétfő, nem szünnap, na, akkor most. . . de teljesen elcsüggedtem, amikor közölték, hogy újabban a kedd IS szünnap.
:o(( De Ildikó megszánt, látva kétségbeesésemet, mondta, hogy éppen most ment el egy nagyobb csoport, találkoztam is velük út közben, és hát van azért mit enni, de csak egyféle van. . . gombaleves és vadas. Abszolút jó! Vevő vagyok, kiáltottam! Kiültem a nagyon aranyos kis teraszra, az egykori malom patakágya fölé, gyönyörű őszi napsütésben költöttem el az ebédet. A leves pompás volt, a vadas nem kevésbé! Utána némi aranygaluskát is megkívántam, azután hársszörppel leöblítettem az egészet, kitűnő élmény ez így együtt! De a helyet már megnézni is jó, ajánlom hát mindenkinek!
2019. október 24.egyedül járt itt 45 Valamikor régen itt egy kocsma állt, azután sokáig semmi, azt hiszem, arra emlékszem inkább, hogy bezárt és le is szoktam róla, hogy figyeljem. Most üde színfoltnak hatott, meglepő volt, és szép is. . . abszolút mediterrán jelleg, ha jobban megnézzük.
Nagyon színvonalas, nagyon ízléses kívül-belül, kifejezetten jól hat, hát be is tértem iddogálni meg kávézni, sütik is voltak, meg menüt is lehet enni, de azt most kihagytam, majd a legközelebb. A lány nem volt túl barátságos vagy lelkes, de nem is róhatok fel neki semmit. Egy kutya szaladgált ki-be a pult mögött, konyhában, mindenfelé. . . de ma már ezt meg kell szoknunk, ha szeretnénk, ha nem. Szóval, ajánlom a helyet, vizuális élmény is egyben!