Gyémánt 500
Népszerű író még 185 hasznos szavazat kell
2018. december 19.egyedül járt itt 55 Visszaszivárogtam, miután a múltkor jót beszélgettünk, de már nem nagyon kaptam semmit, mert késő volt. Ma még elértem a kaját is. Igaz már csak a maradék volt, a teljes kínálathoz képest, de egy meglepően jóízű kuszkusszal lettem vastagabb. Finom volt, tényleg, Az eredetire is hajazott, meg innovatív is volt.
Amúgy is elég sokféle a kuszkusz, országonként változik. Megtudtam, hogy naponta más és más van, hangulat kérdése, hogy mikor mit főz vagy mit tesz még hozzá a legendás "Anyu". Ő ugyanis nincs itt jelen, de az ő főztjét esszük, ha ide betérünk, közmegelégedésre. Nagyon bensőséges, békés, barátságos élmény itt enni. Nem tudom, milyen, amikor tömve van, de olyankor még nem voltam itt. Nem volt készpénzem, nem tudtam fizetni. De mosolyogva elengedtek, hogy előfordul ez mással is, majd beadom, ha egyszer erre járok. Persze, hogy az első automatánál vettem ki pénzt és vissza is nyargaltam vele, egy ilyen hely jóindulatával nem él vissza az ember, még egy napra sem.
2018. december 14.egyedül járt itt 55 Tulajdonképpen a Ponyvaregénybe készültem a Bercsényi utcában, amikor a Pho 74-ben elfogyasztott Bun levesemet már valahogy megemésztettem. Azután majdnem belebotlottam a járdán a táblába, amin valami olyan volt, hogy a nap legfontosabb étkezése a kávézás. Ablakon benézés, becsodálkozás, azután már vitt is a lábam befelé meg a kezem indult a kilincsért.
Hát, ez a hely is egy tünemény! Se telefon, semmi nem volt nálam, egy képet nem tudtam csinálni, de olyan finom ízléssel berendezett, kis cukorfalat hely, hogy vétek lenne elmenni mellette. Nagyon finom almás pitémre ittam a szemre is szép cappuccinómat, és hát nyilván, visszajövök még! Akkor megkóstolom a meggyeset is! Vagy a mandulásat. . . a lányok olyan kedvesek az üzletben, hogy feltétlenül visszacsalogat az aurájuk!
2018. december 13.egyedül járt itt 45 Ezen a helyen egy pici kínai gyorsétterem állt a Hadik hóna alatt, a Gárdonyi téren. Körülbelül egy hónapja a városban zajló gasztronómiai trendváltás hatására kínaiból vietnamira váltott a bolt, ezek az éttermek mostanában nagyon menők, a kínaiakat meg már unja az utca. A lány aki (tulaj? alkalmazott?
) nagyon szimpatikus, nagyon profi szinten beszél magyarul, éppen valami ügyintézést tárgyalt valami jogi tanácsadóval, de közben ki is szolgált, persze, én meg azonnal teszteltem is a pho-t. Jobb volt az átlagosnál. Érdemes egy mélyebb gasztrokalandra a hely. Azt hiszem, a fejlődés útján van éppen. Három méterben kaphatsz pho-t, egyebek mellett.
2018. december 12.egyedül járt itt 35 Történt vala, hogy a szélesebb környék éttermei között kutattam, és felfedeztem egy eddig nem ismert vietnami bisztrót. De ez igazából a Gooogle-térképen történt, nem a valóságban. Aztán persze megleptem magam vele, mert az ilyesmi elég kétesélyes, de a jobbik esély szokott bejönni.
Valahol a Karinthy és a Budafoki út sarkánál van a hely, kicsi kis kuckó, frontálisan szemben egy kínai kisvendéglővel. A legérdekesebb a gyros, hát, ez elég nemzetközire sikeredett, pho-t és gyrost még nem láttam együtt, de ezek szerint a mindenfelé nyitás a túlélés záloga. Magyarul viszonylag jól beszélő egyszemélyes mindenes a személyzet, kérem a pho-t marhából, meg a tavaszi tekercset is. Bemegy az ember a konyhába,m magára csukja az ajtót és meg, potenciális idegen rabló, ott állok egyedül vagy negyed órát az éttermi részben, és ennek ellenére nem rabolok el semmit, csak érdeklődve várok. Leves jön, nem valami fényes, de nem is ehetetlen. Kanalak gusztustalanul állnak ki a tartóból, az ecetes fokhagyma egy nagy, közös tartóban az asztalon, mindenki abból vesz a koszos kanalával, miután megkóstolta az ételt. Hmmm. . . tavaszi tekercs egészen feledhető, mellé adott anyag a kínai éttermekből közismert répás káposztasaláta. Pozitív adalék, hogy a pult mellett van csap és kezet tudsz mosni ott helyben. Kártyával is lehet fizetni.
2018. december 11.egyedül járt itt 55 Másoktól hallottam, és csodálkoztam is, hogy eddig "sikerült" elkerülnöm ezt a helyet. Nem volt szándékos. De ma pótoltam. Mekkora jó arc ez a tulaj! (Ha ő volt az. . . ) Empatikusan, barátságosan fogadott, a legjobb vendég-megközelítésben. Pár szóból már értettük is egymást, ki is kalkulálta, hogy miért jöttem mit szeretné, nyugodtan akklimatizálódjak, ráér, majd együtt eldöntjük, i iszom.
És úgy is lett. Nagyon hangulatos hely! Simán a szívembe zártam. Jövök én még ide mást is inni!
Édes Érzés válasza
Kedves Vendégünk!
Köszönjük szépen az értékelést, nagyon örülünk, hogy jól érezted magad nálunk és bízunk benne, hogy hamarosan újra ellátogatsz hozzánk!
2019. február 12., Barna Tamás Krisztián, vendégkapcsolati manager
2018. december 7.egyedül járt itt 35 Átlagos étterem a határ, hogy ajánlunk-e valamit vagy nem. . . ez néha idebillen, néha oda. Reményekkel érkeztem, mert erre volt dolgom és éppen alkalmas volt egy tájékozódó evészetre az idő. A pho hideg időben lélek- és testmelegítő is lehet. Az étterem egy sarkon áll, és nem túl igényesnek látszik.
Nyilván inkább célszerűbb, semmint hivalkodóbb. A vendég érkezése nem vált ki különösebb izgalmakat a helyiekből, de azért odajön valaki, aki vietnaminak tűnik és hoz étlapot is. Szóban megegyezünk, phot kérek marhahússal, aztán később majd mást is kóstolok. Nem túl soká jön is a leves, kevés kiegészítővel, némi citrom és aprított paprika azért kerül mellé. Nem túl erős a paprika, az összeset belesöpörtem, de nem lett kirobbanó. Nem bak, mert amúgy tényleg finom, a leves a jobbak közül való! Ismerjük el! Szerettem volna némi szószt, fokhagymát, de így is jó volt. Később wokos tészta is került az asztalra és az is elég jól sikerült! Az étterem hangulatilag azért elég sok kívánnivalót hagy maga után, de ha nem sok időt szeretnél itt tölteni, akkor elmegy. A művietnami fíling, éppen hogy. WC-ben nincs kéztörlő vagy szárító. Evőeszköz a leggusztustalanabb módon van elhelyezve az asztalon a tartóban. Szalvétát nem találsz kint, de azért hoznak egyet. Gondolj időben a fizetésre, kártyával nem lehet, én is elügettem szégyenszemre valami utcai kiváltóhelyre és onnan hoztam pénzmagot.
2018. december 4.egyedül járt itt 45 Évekig dolgoztam egy háztömbbel arrébb, így aztán hetente-kéthetente bebotlottam ide. Nem voltak rossz emlékeim. Valaha stucchúst is kínáltak ezen a helyen, nem minden nap volt, de ha igen, jó kis kaland volt egy strucc-steaket enni. Vagy hét éve volt tulajdonosváltás, sok dolog megváltozott, de a dizájn alapjában nem.
A felső meg az alsó szint két külön világ most is. Ma beugrott, hogy még soha nem ettem fent, és szinte soha nem jöttem be ide a József körút felől, hát ma kipróbáltam. Egyszál magamban vendég, szemben az egyszálmagában felszolgálóval. Nagyon retro, nagyon időgép, de ma ehhez is volt kedvem. Mit is kérhettem volna, mint nagy bécsiszeletet, a nagytányéron. A felszolgáló segített, hogy biztos arra vagyok éhes. Nyert. Nem túl soká el is készült, és igazán ízletes volt, finom, a tejfölös uborkasaláta pont illett hozzá. Evés közben sok dolgot megtudtam a kedves felszolgálótóól, mert tényleg egész jól kijöttünk egymással. Figyelmes volt és udvarias. Viszont ahhoz, hogy egy retro vendéglőben megegyek egy tál ételt egy pohár sörrel, rendkívül nyomasztónak tartok az 5. 000,- forint árat. Ettem én már ennyiért máshol is, nem is egyszer, de a körülmények is mások voltak.
2018. december 3.egyedül járt itt 45 Miért ajánlom? Mert szokatlan és célszerű. Tényleg egy koleszok mellett működő igazi kis jópofaság, ez így tényleg egy napközi fílingje, és csak annyi, hogy igyál, beszélgess és érezd jól magad. Vidám színek vesznek körül. Enni nem ide fogsz jönni, mert az nincs, de evés után visszajönni, azt lehet.
Nagyon helyes lány a pultban, kétféle csapolt sör márkára nézve, de legalább hatféle, ha a változatokat is hozzávesszük, pultnál fizetsz, kiszolgálás ennyi mindössze, aztán leülsz és iszogatsz a kis felnagyított óvodában.
2018. december 3.egyedül járt itt 35 Vasárnap délutáni éhség menet közben, a vietnami éttermek, meg az indiai is egymás után bezártak. Nem tudtam, hogy vasárnap csak 15 óráig vannak nyitva. De azért marad itt még valami Ázsia, 10 méterrel arrább a gyroszoson ég a lámpa, hogy nyitva. Hát máskor nem jönnék ezért idáig, de most lássuk. . .
A srác rendkívül szimpatikus, barátságos, az ablak egyik résén fizet az errejáró, a másik részem megkapja a neki járó abrakot. Én előttem is, utánam is vannak, nem kihalt a hely. Itt eszem meg. Mások elviszik. Beülök a kis kuckóba, hideg van, de azért ülve eszem, asztalról. A gírosz nem túl finom, ötlettelen, kicsit sivár. Érdekes, hogy hányféleképpen készítik. De azért megeszem, persze, meg nem is volt ez drága, tálba kértem és csak 1. 000 forint. Még egy multivitaminnal is megtoldottam. . . hát erről csak ennyit.
2018. november 30.egyedül járt itt 55 Valahogy kétszer is idekeveredtem az elmúlt hetekben és azt hiszem, feltétlenül említést érdemel, a múzeumok, egyéb helyek között. Az a típusú beépített tér, amivel egyre több helyen találkozhatsz, hogy régi egy gangos ház belső udvarát befedik, közösségi térré alakítják, így mentve meg értékeket a múltból és teremtve bele modern élhetőt.
Kepes András és könyve, az Istenek és emberek bemutatója okán lehettem itt, meg most Király Kinga Júlia erdélyi zsidó ételekről kiadott műve volt az apropó. De a hely ennél több, tárlatai is vannak, rendkívül kedvesek, barátságosak a betérőkkel, mindenkinek csak ajánlani tudom.