Népszerű író még 185 hasznos szavazat kell
2018. augusztus 27.egyedül járt itt 35 Bevallom, ritkán eszem pizzát. valaha többször előfordult. De ma már inkább az igénytelen ételek között tartom számon. Ide is, azt hiszem, azért botlottam be, mert a többi étterem már zárva volt. Ehhez képest nem volt rossz, amit kaptam, de az nagyon gyalázatos volt, hogy a műanyag villát vagy a kést nem lehet másképp megfogni, kivenni, csak a fogainál vagy a pengéjénél fogva.
Előttem három olyan figura turkált a tartóban, akikkel nem fognék kezet. Az általuk összefogdosott evőeszközzel meg eszem? Inkább megtörölgettem, kést meg kértem újat. Amúgy nem volt rossz a falat. Én állítottam össze a feltétet, érdekes módon, drágább lett a kiírtnál, de egyszer elmegy így is. Amúgy sivár a környezet, de hát nem is vártam itt többet ennél.
2018. augusztus 25.családjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Jártam már itt valaha, de nem sok emlékem maradt. Se jó, se rossz. Most olvastam itt, hogy milyen jó a sajtója, hát nosza, nézzük! Szombat dél, főidőszak ebéd szempontjából. Parkolásra is alig van hely. Valami rendezvény lehet, mert rengeteg autó van, még a környéken is. Azután csak sikerült találni egy helyet.
De még nem az étteremben. Ott meg kell állni a terasz szélén és várni, hogy akad-e hely valahol a komplexumban. Mások is várnak. Végül bebeszéljük magunkat, hárman vagyunk, a pult előtt kaptunk egy nem túl elegáns helyen lévő asztalt, de most megteszi ez is. A hely hangulata egy retro SZOT-üdülő. A terítés szolid, nem túl igényes. Elég soká jönnek felvenni a rendelést, de hát teltház van. Amikor végre megvan, akkor már nem nagyon soká meg is kapjuk. Nem nagy a választék, kifejezetten korlátozott, de igényes. A bogdányi húsleves mellé, ami marhából és csirkéből is van, velőscsont is jár pirítóssal, fokhagymával, kifejezettem gusztusos, nagyon finom! Fedőt nem kaptam a kis piros fazekamra, amit mások viszont igen, így egy kicsit elhűlt a levesem. Jól esett volna, ha bors és só van az asztalon, nem volt, de önellátó módon beszereztem máshonnan. Jól esett volna egy kis csípős kiegészítő is, de ezt nem lehet mindenkitől kérni, maguktól nem hozzák, így enélkül is megettem. A rántott csirkecomb kifejezetten átlagon felüli, ízes, porhanyós, igazi találat, a hozzáadott krumplisalátában még a tökmagolaj íze is benne ült, előnyére! Hogy még egy tonikot szerettem volna rendelni, az italos „nekem nincs táblagépem” jelszóval utasította el. Viszont szólt másnak, akinek viszont volt. Táblagép nélkül már tonik sincs. Az nem nagyon tetszett, hogy evés közben átnyúlt az arcom előtt egy tetovált kéz, és úgy vette el a túloldalra helyezett evőeszközt, holott meg is kerülhetett volna simán. De ma már nincsenek illemszabályok, az emberek úgy ülnek az éttermekben, mintha sohasem hallottak volna ilyenekről, anyuka könyököl evés közben a gyerek előtt, apuka mobilozik. más családnak meg evés közben az asztal alatt az ölében a keze, az öltözködésről meg ne is beszéljünk. Szabados kor. Nincs példa, minta. De összességében erősen ajánlható a hely! A korról nem az étterem tehet.
2018. augusztus 24.egyedül járt itt 45 Úgy látom, az előző értékelő kolléga kissé összekavarta a dolgot, nincs hely, nem lehet leülni, aztán hol a benti üzletről van fénykép, hogy a kinti cukrászdáról, ahol viszont van hely. Szerintem meg két eltérő objektumról van szó. Ma az emeleten ettem volna fagylaltot, de meglepetésemre már nem az a cég méri, aki korábban, és elég drágán is.
Közel 400,- Ft egy gombóc. Hát leballagtam a Szamosba, hogy akkor majd ott. Mert, hogy egy nagy stilizált fagylattölcsér ácsorog kint az épület sarkánál. bent aztán kicsit keresgélni kellett, hogy hol is van az a fagylalt. De megtaláltam oldalt, árván, kiszolgáló személyzet nélkül. Elárvultam forgattam a nyakam egy darabig, mindenkire szépen ránéztem, aki arra jött, hogy hátha. . . de aztán kijött egy lány a pult mögül, aki addig ott rámolt valamit. Azzal a frissen mosatlan, tetovált kezével ki is szolgált, a pénzt is elvette, de mondjuk a tölcsért nem tekerte volna már be, hogy úgy kapjam meg, a tisztaság illúziójával. . . kissé fintorogva magam kerestem rá egyet és betekertem. Kissé lyukas volt a tölcsér is oldalt, ennek később láttam kárát. . . Viszont, a fagylalt gombóca csak 250 forint, tehát valamit valamiért. De nem volt finom. Rossz sem. Átlagos volt és felejthető. De más szempontból lehet, hogy azért még ajánlható a hely!
2018. augusztus 21.egyedül járt itt 45 Igazán magyaros étterem a neve és kínálata alapján, meg egy kicsit trendibb, fiatalosabb is belül. Hogy aztán ebből mi jön ki, hát mindenkinek más. . . remek leveskínálat van, a Jókai bablevest választottam, meg hozzá, kicsit túlméretezve a kalóriaegyveleget, egy rakottkrumplit is. Meglehetősen tekintélyes adag lett mindkettő!
Az ára elenyésző a mennyiséghez képest, a két fogásért 2. 500,- Ft nem egy nagy ellenérték. . igaz, jól esett volna egy kis friss tejföl, a levesbe is, a rakottkrumplira is. Egy kis csípős íz is hiányzott, de meleg van, nem nagyon forszíroztam. Jó volt a bableves. Sűrű, tartalmas is. A rakottkrumplira mondjuk azt, hogy furcsa. Nem erre számítottam. Valami zselészerű homogén dolog vonta be az egészet, ami nem volt rossz ízű, viszont nagyon tömény. Kemény küzdelemben a felénél feladtam. A cékla sem volt egészen céklaízű, töprengtem, hogy miért is, de talán uborkafílingja volt. De nem biztos. Le is ettem vele magam meglepetésemben. A mosdó, WC makulátlan, ízléses. A kiszolgálás kedves, mosolygós, de van, amivel meg kellene még barátkoznom, hogy jobban ideszokjak.
Érdekes
2018. augusztus 17., csoporttal járt itt 45 A közvetlen környék egyházi intézmények egész sorát rejti, utcákon át találkozhatunk idetartozó oktató, képző helyekkel, vendégházzal, püspöki palotával, de nyilván a püspökség egészének koronája maga a székesegyház épülete. Hosszú története van annak, mint minden hasonló intézménynek, alapítják, átépítik, háborús sérülést szenved stb.
, de aki csak a jelenre és mostani állapotra kíváncsi, az is tehet benne egy sétát. Monumentális falak, égbenyúló freskók díszítik, és nekünk, ottjártunkkor lehet, hogy külön szerencsénk is volt Pálos Frigyes atyával, aki 95 (! ! ) éves, ennek ellenére tisztán fogalmazva, állva ad elő ma is, ostorozza a kort, a múló értékeket, és rengeteg érdekességet is mesél közben, amire azért jó odafigyelni. Megkerülhetetlen látványosság.
2018. augusztus 17., csoporttal járt itt 55 Az emberek ritkábban látogatnak püspöki palotákat, mint templomokat vagy múzeumokat. Van, amelyik nem is annyira látogatható. Dr. Beer Miklós váci püspök viszont nem feltétlenül olyan, mint bármelyik másik egyházi méltóság, közismerten nagyon kedves, nagyon közvetlen ember, igazi humánus lélek, aki sok szempontból inkább vall eredeti, a hit gyökerére emlékeztető tanokat, mint kollégái.
Ezért is mentünk el hozzá igen nagy tisztelettel és kaptunk lehetőséget, hogy bepillanthassunk lelkileg is, meg fizikailag és az életébe. A fizikai inkább az élettere, környezete. Sok nagy tekintélyű előd uralta már ezt a házat, sok emléket hagyva maga után, ami most egy kicsit amolyan múzeumként funkcionál. Szép élmény a meghallgatott előadás után körbejárni a termeket, amibe a püspök úr irodája is helyet kapott. Lélekben meggazdagodva és megerősödve jöhettünk el onnan.
2018. augusztus 8.a párjával járt itt 25 Hazafelé jöttünk Balatonról Budapestre és eszembe jutott, hogy jéé, se egy lángost, se egy sült halat nem ettünk sehol. Na, nem baj, legalább egy ok rá, hogy letérjünk a Velencei-tó felé, nem szoktunk arra járni, ha, akkor majd talán ott valahol. . . sivár keresgélés után kiszálltunk egy parkolóban és valahogy a part felé nyomultunk.
Pusztult, érdektelen büfék, ilyen-olyan food-ok erre meg arra. . . semmi bizalomkeltő semerre. Aztán, némi gyaloglás után, hát itt ez a büfé-sor, mindenféle speciális evővel meg ivóval, egyenasztalokkal, SZOT-üdülős közönséggel. Persze, persze, tudom. . . Találtunk is egy lángosos részleget, azonnal kértem két sajtos-tejfölöst, megkérdeztük, hogy jókor, időben jöttünk? Mert a végén talán még innánk is valamit. A konyhában egy olyan néni küzdött a sercegő zsírral, mint az "Eszeveszett mesék" című argentin filmben a gyilkos konyhai személyzet. A fekete trikós és hajú lány bőséggel megszórta sajttal a terméket, meg is kaptuk, egyiket fokhagymával, mutatta, melyik, a másikat meg nem. . . azután fogta és lehúzta a redőnyöket, vagy becsukta az ablaktáblákat, gyakorlatilag bezárt. A többi bolt a büfésoron nem zárt be, csak ez. Kerestem volna szalvétát, sót, jobban esett volna, de nem volt mit tenni. A tejföl valószínűleg eléggé vizezett volt, teljesen átitatta a lángost, összefolyt egy puha masszává a tészta, meg ami rajta volt. Valamennyit azért megettünk belőle. Azután otthagytuk a vizes, piszkos padokat és hazajöttünk.
2018. augusztus 8., csoporttal járt itt 45 Az év legmelegebb napja van. Hová menekülj, ha nem a stranddal szembe, ebbe a vonzó kis kávézóba? Vác hangulatos egyházi negyedét járva, itt az idő egy kis felfrissülésre. Paleo-fagylalt is van, kicsit drágább, de korrekt ár. Én különlegesen finomakat, narancsos, kókuszos, csokis, sárgadinnyés fantáziákat kértem, nagyon jól is esett.
Az üdítő is kellemes volt, meg a kávé is. Ízléses még a tálalása is. A lányok a pultnál talán kicsit fáradtak, a hangulat egy kicsit nyomott, de ez nem korlátoz semmit. Kétségtelenül átlagon felüli, igényes hely! Jó élmény, ajánlom másnak is!
2018. augusztus 5.a párjával járt itt 45 Főidény idegenforgalmi szempontból, főidény kora délután ebéd szempontjából, beléptünk és senki nem volt itt. Se vendég, se személyzet. Egy darabig szerencsétlenkedtünk, a konyhaajtó nyitva, néha ki-ki néznek onnan, de nem szól senki, csak bent serénykedik valamit. Öt perc múlva valaki köszönt is. . . mi is.
Azután csak előkerült valaki a hátsó részlegből, többször elnézést is kért, de más dolga volt. Meg előjött még valaki. Akik előjöttek, rendkívül kedvesek voltak. Rendeltünk és nem túl soká meg is kaptuk. A csilis bab és a burrito nagyon finom volt, ízlésesen tálalva, tulajdonképpen ajánlható minőség. A sörök, üdítők összetétele is odafigyelésre vall. Aki ezt a helyet vezeti, az szereti is a szakmát. Fent, a galérián a WC-ben zuhany is van!
2018. augusztus 4.a párjával járt itt 55 Gondolom, a legtöbb embernek a Magyar Nemzeti Galéria nem egy és ugyanaz, hanem rendre az időszakos kiállítások miatt is megy oda. Így voltunk már többször például Múzeumok Éjszakáján Munkácsyt ámulni, vagy máskor Ferenczy Károlyt, Rippl-Rónait, vagy például Modiglianit. Most az aktuális ok Frida Kahlo volt, amiért felzarándokoltuk a Budai Várba.
Felmenni a oda nekünk egy félnapos program. De megéri, megunhatatlan! Nyár derekán, kánikulai verőfényben jólesik a hűvös, besötétített termekben a séta. Frida Kahlo története, képei meg egyszerre megdöbbentőek és felemelőek is! Ráadásul ez egy hely, ahol szinte biztos lehetsz benne, hogy a megfelelő, értő közönséggel együtt veszel részt egy kulturális kiránduláson. Remélem, hogy a Galéria a Várban marad. Máskor is szeretnék a festészet egy-egy ünnepén részt venni egy ilyen, hozzá méltó helyen!