Gyémánt 500
Népszerű író még 185 hasznos szavazat kell
2018. május 15.egyedül járt itt 25 Harisnyabolt volt a helyén sokáig és nemrég ezzé vált. Annyira azért nem örülök neki. Nem sok harisnyát hordtam ugyan, de ez itt nem lett jobb. Kértem két gombócot. A ribizli nem volt ribizliízű, a bodza pedig nem volt bodzaízű. Inkább olyan kis semleges, bármilyen fagylalt volt. Csak annyi pozitívuma volt, hideg.
Az sem dobott fel különösebben, hogy előttem a tulaj kézzel kipiszkált valamit az eperfagylaltból. Akkor ott eldöntöttem, hogy epret nem kérek. Később meg azt is, hogy mást sem.
2018. május 14.egyedül járt itt 35 Ne legyünk a szokásaink rabjai, gondoltam, együnk egyszer itt is. . . van ilyen nevű burger, meg olyan nevű burger is. Pénztároslány első napja, az egész országban tömény szakemberhiány van, picit félreértjük egymást, főnöknő jön, kisegít. Nem haragszom, segíteni akarok. Főnöknő meg is ajándékoz egy barbecue-szósszal.
Nagyon kedvesek, de tényleg. Nagyon köszönöm. Az igaz, hogy a pár perc nem igazán pár perc lett, amíg a sorszámomra vártam, mint egy rendelőben. De végre felvillant a lámpa és mehettem a kis papírtálcámért! Rántotthús édes hamburgerzsemlében, meg még édes ketchup is van rajta. Nem vagyok egy nagy sórajongó, de a krumpli is teljesen sótlan volt, meg ez az édesszendvics is. Nem baj, utósóztam. Megettem a kis koszos kezemmel, amivel jöttem, meg a kis koszos villával, ami a fogaival áll ki a tartóból. De ilyen az összes szomszéd is, errefelé így szokták. Megittam a kis egyszerű teámat is. Hely kipipálva.
2018. május 13.egyedül járt itt 35 Túl sok izgalmasat nem tudnék elmondani róluk, szép helyen van a kávézó, a Tabán lábánál, a Duna partjától pár méterre. Annyira nem bensőséges, hogy sokszor idejárj, de annyira talán igen, hogy bemenj, ha séta közben megszomjaztál. Nem egyszerű a kínálat, nem is hétköznapi.
Én például rózsa limonádét ittam 1000 forintért egy üvegből, de ittam volna szívesen valami olcsóbbat is, de nem olyan a hely. Na, de sebaj, ez egy kávézó egy idegenforgalmilag frekventált helyen, nem egy szociális konyha, és ez így működik.
2018. május 13.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Jó szívvel és jó étvággyal jöttünk ma ide, meg persze kíváncsian is. . . hangulatosabb az általam ismert eddigi vietnami éttermeknél, békésebb, tágasabb és tagoltabb is a belső tér, a kiszolgálás is kedves. nem túlzottan, de azért annyira, hogy nem köthetek bele.
Pár apróság, a chili paprikát külön kértem, máshol hozzák a leveshez, itt is külön kapod a csírát, nem belefőzve, szalvétáért külön kellett szólni, meg hát az alapkészlet is hiányos volt evőeszközből az asztalnál. De a pho elég jó volt, a rák is, tulajdonképen nincs panaszom rájuk.
2018. május 12.egyedül járt itt 35 Mert legyen az ember érdeklődő, kíváncsi, kóstoljon be ide is, meg oda is. . . egy vietnami pho-ért igyekeztem a sarokra, de ez a hely itt megállított, billegtem a sarkamon, hogy hogyan tovább, ide vagy sem, aztán betérültem. Ez semmi más, mint ami kívülről látszik: egy házias kifőzde.
Nem túl barátságos javakorabeli hölgyek működtetik, de nem is túl barátságtalanok. Csak a napi működési szükségletnek megfelelően. Nem túl olcsó, de nem is számít drágának. nem műanyagból kapod az ételt és fém evőeszközzel. Kártyával nem fizethetsz. Én a zöldfűszeres vajas csirkét választottam, az ízlésemnek elég túlsózott kivitelben. De ettől függetlenül ehető. Szóval, nézz be ide és egyél, vagy ne nézz be, túl sok érvem nincs, hogy befolyásoljalak. Egy másik vendégkör, mint a környék diákoktól és delelő irodai dolgozóktól teli ebédlői.
2018. május 11.egyedül járt itt 35 Nem akkor jössz ide, ha andalogni vágysz egy szórakozóhelyen, hanem akkor, ha futtában bekapnál valami nem túl érdekeset vagy meginnál egy kávét. Hát én is így voltam. Biztos elmentem előtte már párszor, de semmi sem vonzott még ide. Ma meg napsütötte reggel, lássuk a mai kávézás új helyszínét.
Pici, semmi másra nem jó, csak a fentiekre, de arra miért is ne. Amúgy tetszettek a Hungarika márkájú üdítők, a megszokott ízektől eltérő, de nem túl drága sorozat, ki is próbáltam, a ribizlis pl. remek.
2018. május 9.egyedül járt itt 55 Ezen most nem kellet túl sokat rágódnom, úgy ötös, ahogy van. Mutatom az ujjamon, egy sor okot fel tudnék sorolni. . . először is, mert úgy jutottam ide, hogy hallottam róla. Hogy ajánlottak. Van itt a környéken pár tucat kocsma, étterem, pub, miegymás, de nem mindegyiket ajánlja valaki. Ezt meg igen, pedig csak pár hete működik.
Lehetetlen időpontban mentem, ebéd és vacsora között, pihent az üzem éppen, mégis rittyentettek nekem kaját, és az pont el lett találva úgy, ahogy kell. Tarjás, hagymás, tejfölös lepény, se túl ilyen nem volt, se túl olyan. Egyszerűen friss, ropogós, jóízű, harmonikus. A Svijany fanda sör is kitűnő volt. A személyzet rendkívül barátságos, közvetlen, de nem tolakodó, annyira oldott, amennyire éppen jólesik egy kívülről jött vándornak. A külső meg a belső tér nem bántóan sokszínű, éppen belefér minden elem a jó érzületbe, szóval a „fíling” is megvan. Ha jól akarod magad érezni, itt lehet. Az nem annyira szimpatikus, hogy a Facebook-on láthatóan nem reagálnak a kritikákra. De csak ajánlani tudom a helyet, bárkinek.
2018. május 7.egyedül járt itt 35 Korábbi rendkívül negatív benyomásomat és értékelésemet szeretném egy jobbra cserélni. Ma ebédeltem az adott helyen, és sokkal jobb tapasztalatot szereztem. A kiszolgálás rendkívül barátságos volt, akadtak ugyan problémák, de mi ez a múltkorihoz képest. . . a hely éppen átalakítás alatt van, de már igen nagy készültségi fokozatban.
A felszolgáló úr közvetlen kedvességgel ajánlotta a menüt, a májgombócleves langyos volt és egy kicsit seízű, de kis erős fűszerezéssel fogyaszthatóvá vált. A paprikás krumpli bizony zsírosabb, nehezebb volt az általam szeretettnél, és külön szerepeltek a tányéron a kolbászkarikácskák, ami meglepett, mert belefőzöttnek képzeltem volna az ízét. A savanyúságot a terítékem jobboldalára kaptam. A kovászos uborka viszont kitűnő volt, a csapolt Staropramen granat úgyszintén! Összességében a menü nagyon olcsó, a sörrel együtt is csak 1500 forint mindössze, erényeivel, hátrányaival együtt ajánlható a hely!
2018. május 4.egyedül járt itt 35 Nem itt akartam enni, hanem valahol máshol. De nem találtam meg a helyet. Na, akkor majd valahol Budaörsön. . . közben felvettem két aranyos stoppost, elvittem őket valahová Zsámbékig, aztán vissza, hát hol kanyarodjunk le, hol együnk, azután ez adatott. . jé, milyen régen jártam erre. Pedig valaha minden héten. . .
de kaja van, forgalom alig, kínálat nem is rossz, meg nem is túl érdekes, de milyen is legyen itt, az eladólány figyelmes volt, ajánlott is valamit, a kiszolgálósrác érdektelen, neki mindegy, hogy mi van. . . nem maradtam éhes, itt is voltam. A hús meg valami fűszeres vajjal töltött sertésborda, de ez nem látszik a képen.
2018. május 3.egyedül járt itt 45 Sajátos hely. A Pingvin Sörözőbe készültem enni, mert az Arena Cornert éppen tatarozzák, a Pingvin meg már Pub és nincs semmiféle ennivaló, na, így keveredtem végül ide, a Syriánába. Falatnyi hely, mondhatnám. Éppen csak egy vékony rés a boltok között. De sebaj, a járdán van asztal, kiülhetsz oda.
Lejjebb tekerem az igényszintemet és belekóstolok. Kiderült, hogy nem is olyan rossz ez, mint amilyennek látszik. Kb. március óta vannak itt porondon, van máshol is Syriana üzletük, és érdekes habszerű cucc kerül a gyros tálra, ami még érdekesebb lett tőle. Kiderült, hogy fokhagymakrém. Na, mindezt megragadva, kiülhetsz a Bocskai útra, az ország egyik legszennyezettebb környezete, a balatoni út forgalma ott dübörög el a szemed előtt, a haláltáborokban is használt módszer volt, hogy a kipufogógázt bevezették az utastérbe. . . és ott eszel. De nem volt rossz, mégsem! Valahogy másképp kellene kipróbálni. A kiszolgálás is készséges volt, szóval, is-is a hely. . .