2026. június 7.barátokkal járt itt 15Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Decemberi kocsmatúránk mélypontja volt a Borpatika. Most már így több hónap távlatában persze csak röhögünk rajta, de amikor ott jártunk, annyira nem volt mókás. Több honlapon, beszámolókban úgy írnak a helyről, hogy "legendás" és "patinás", ebből annyi helytálló, hogy valóban régóta, 1986 óta működnek.
Kívülről hangulatos, mutatós lehetett egykor a bejárat és a portál, most már inkább megfakult, lerohadt. A pultban nagyon rossz kinézetű ételeket láttunk, főleg a hurka és a kolbász, őszintén szólva semmit nem mertünk itt enni. A legolcsóbb borokat - ház bora - a pultba süllyesztett tárolókból merőkanállal merik ki. Vajon ezeket hogyan tisztítják? Szintén nem voltak valami bizalomgerjesztőek a műanyag fedelű kancsókba kitöltött borok, amelyek a pulton várakoztak. A padló, az asztalok koszosak, ragacsosak. A székek ütött-kopottak, rozogák. A hangulaton nem sokat segítettek a karácsonyi girlandok és a karácsonyi terítők sem. A mosdók állapota és szaga borzasztó, főleg a férfi WC. Ennek ellenére előszeretettel hagyják nyitva a vendégek az ajtaját. A hely egyébként több szintes, az utacaszint felett van egy galériaszint, illetve alatta egy szinttel pinceszint. Nyáron teraszuk működik. Számomra a hely vállalhatatlan, nem sűrűn fordul elő ez velem, de nálam ez 1 pontos, azaz szörnyű. Nem ajánlom.
2026. június 7.barátokkal járt itt 35 Északról délre mottóval indított budai kocsmatúránk sokadik álomása volt az Oportó Borozó a XI. kerületben. Miközben az előttük felkeresett különféle vendéglátó helyek szinte mind tele voltak, vagy legalábbis tele-közeli állapotban, addig az Oportó Borozó gyakorlatilag kongott az ürességtől, amikor beléptünk.
Hasonlóan több környékbeli kocsmához, ez is a pinceszinten, szuterénben található. Az utcaszintről lépcsőn jutottunk le a vendégtérbe, a bárpult egyből a lépcső aljánál jobbkézre található. Egy fiatal srác volt a pultban. Beszélgetésünk során kiderült, hogy szerinte még túl korán van (este 7), azért nincsenek vendégek, illetve az is, hogy főleg a legfiatalabb korosztály látogatja a helyet, már akik fogyaszthatnak alkoholt, értelemszerűen. Az Oportó egyébként egy több évtizedes múltra visszatekintő, korábban retró hangulatú kocsma volt, amely egy ideig zárva tartott, üzemeltetőt váltottak. Belső átalakítások, festés, némi modernizálás után 2025. októberben nyitottak újra. Nekünk annyira nem jött be a hely, valahogy lélektelen, semmitmondó volt, nem is tudom, hogyan fogalmazzam meg. Pedig többek között csocsó asztal is van. Nem volt szíve a helynek, illetve volt még más olyan szubjektív benyomás is, ami alapján úgy éreztük, ez nem igazán a mi helyünk, nem a mi közegünk, számunkra nem volt szimpatikus. Kommersz italkínálatot találtunk. Vannak kifejezetten olcsó koktélfelesek, már aki szereti az efféle "lónyálakat" (600-750 Ft), ez a régi kevert modern újragondolása lehet vagy mi, én nem tudtam értelmezni. A csapon Soproni (790 Ft/korsó), Soproni meggyes, Edelweiss, üvegesben szintén mainstream sörök. A koktélok, long drinkek ára baráti, 1200-2100 Ft között, cserébe nem éppen minőségi italokat töltenek össze. A mosdó nem volt tiszta. Össz-benyomásom gyenge 3-as, részemről nem ajánlott.
2026. június 7.barátokkal járt itt 45 Az Enter Bar egy rendkívül népszerű, fiatalos társas- és videójátékos gasztrokocsma Újbudán egy pincehelyiségben, amely talán 2019-ben nyitott meg. Amikor ott jártunk, igazából már a bejutás is felért egy kihívásos kalanddal, mivel gyakorlatilag tele volt az egész hely, Éppen valami csapatos vetélkedőt tartottak, meg nem tudnám mondani, hogy pontosan mi volt ez, de szemmel láthatóan jól szórakozott mindenni.
A pultban dolgozó fiatal lányok kedvesen fogadtak, elég lazán kezelték a tömeget és a hangzavart, valószínűleg már hozzászkohattak, itt minden hétvégén este ez megy. Szóval ha egy nyugis, csendes, beszélgetős, romantikus helyre vágysz, akkor az Enter az biztosan nem a te helyed lesz. A legnépszerűbb italok is ehhez a gamer világhoz kapcsolódnak, a vicces nevű koktélok, long drinkek és shotok közkedveltek. Hétfőtől szombatig tartanak nyitva, du. 5 órától 11-ig. Nyitás után 1-2 órával még esélyes asztalt találni, estére indul be a nagyobb társaság. 4 féle sört csapolnak, Dreher Gold, hidegkomlós, Pilsner Urquell, HB, üvegesben is kommersz italkínálat, viszonylag barátságos árszint. Csak pár percre ugrottunk be, minket a tömeg gyors távozásra késztetett.
2026. június 7.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Lágymányosi Egyetemi Negyedhez tartozó népszerű söröző a XI. kerületben, egy sarok pincehelyiségben. A Black Dog, avagy a Fekete Kutya 2009-ben vetette meg itt a lábát, s azóta is, köszöni szépen, jól érzi itt magát. a beltér angol pub hangulatú, mind dekorációját, mind színvilágát tekintve. Elég nagy az alapterülete, több teremmel.
A bejárattól egyből balra találjuk a bárpultot, mivel nem volt asztalszerviz, ide jöttünk italokat rendelni. A hazai Vandal Brewing sörfőzdével együttműködésben az egyik fókusz a kézműves csapolt sör, másrészt a whiskey, amelyből több mint 40 félét kínálnak. 9 féle csapolt sör közül lehetett választani, amelyeket a bárpult feletti kivetítőn lehet áttanulmányozni. Név, típus, főbb tulajdonságok, jellemzők, ár, minden hasznos információ elérhető. Üvegesben még további kb. tucatnyi, szintén minőségi sört kínálnak. Happy Hour akció keretében a nyitástól 19. 30-óráig minden csapolt sörüket 300 Ft kedvezménnyel lehet megvásárolni. Megkóstoltuk a meggyes-cseresznyés Sakura ale-t (1350 Ft/korsó), a Brunsvik Pils-t, amely tradicionális világos lager sör (1050 Ft). A csapon akadt még Stout, Hoplager, ír vörös, IPA, NEIPA, mangós pale ale, valamint Witbier, azaz búzasör. Korrekt söröző, erős 4 pont. Meccsnézésre alkalmas helyszín, hétvégén este, nagyobb társasággal asztalfoglalás erősen ajánlott.
2026. június 7.barátokkal járt itt 55 Angolszász stílusú, prémium kategóriás pub a Margit híd budai hídfőjénél, amely elsősorban a whiskey-re specializálódott, bár egyéb italokat is tartanak.
Ez egyből a bejáratnál ki is derült, hiszen a fekete táblán krétafelirat hirdette, miszerint itt 100 féle whiskey - a valóságban több, ez csak jól hangzó szlogen -, 10 féle italkóstoló szett, és frissen csapolt sörök - Hop House, Guinness, Hoegaarden, Kilkenny Cream Red - várja a betérő vendégeket az elegánsan, szinte fényűzően kialakítot szuterénben. Mivel a nyitásra érkeztünk, egyedüli vendégek voltunk. A fiatal kora ellenére profi barista maximális odafigyeléssel foglalkozott velünk. A tulajdonos úriemberhez hasonlóan egyébként ő is az egyik poszt-szovjet országból érkezett ide Budapestre évekkel ezelőtt. Egy 5 tételes whiskey kóstolót választottunk, amelyben a világ whiskey-jeit kóstolhatjuk és ismerhetjük meg, ezért is kapta az Around the World fantázianevet ez a szett (9190 Ft). Ezeket kóstoltuk: Buffalo Trace az USÁ-ból Kentucky államból, Glen Scotia Victoriana Skóciából, Paul John Brilliance single malt Indiából, Teeling Single Pot Still Írországból és Nikka From the Barrel Japánból. A csapolt sörök közül a Hop House Lagert (2590 Ft / korsó) is megkóstoltuk. A whiskey-k mellé részletes leírásokat kaptunk, valamint egy tálkában prémium étcsokoládét, amely meglepő módon remekül passzolt az italok mellé (a sörhöz nem! ). A koponyát formáló vizes karaff is megnyerő volt számunkra. Pazar hely a Tölgyfa, ahol kitűnően éreztük magunkat! 5 pont.
2026. június 7.barátokkal járt itt 45 Pár évvel ezelőtt kialakult, pontosabban azóta is folyamatosan alakulóban lévő gasztro-udvar és egyfajta laza közösségi tér a Kolosy téren, az egykori piac mögött. Igazából egy megüresedett, lépcsőzetes lejtésű telek ötletes hasznosításáról van itt szó, amelynek két oldalról van bejárata, egyrészt a Szépvölgyi út - Kolosy tér felől, másrészt az egy szinttel feljebb lévő Bécsi út felől.
A koncepció lényegét az adja, hogy többféle food truck-ot parkoltek le ide, miközben az ülőhelyek, asztalok közösek. Ottjártunkkor a ZING kézműves burgeres, a Mearki görög gíroszos és a Burrito mexikói street food truckok voltak nyitva. Érdekesség, hogy egész évben üzemelnek, nemcsak nyáron. A téli hideg időre tekintettel iglu kupolasátrakat telepítettek be, itt lehetett úgy leülni, hogy közben nem kellett megfagyni. Ami viszont érthetetlen volt, hogy a street food ételes truckokkal szemben az italt árusító bár pavilon nem volt nyitva decemberben. A mosdó-WC szintén telepített pavilon, de legalább nem toi-toi. Nyáron tervezzük, hogy újra visszanézünk, mi változott azóta, s hogy a bár-truck is kinyitott-e azóta.
2026. június 6.egyedül járt itt 55 A Panelpék Józsitól, vagy más nevén az Egy Falat Kenyér pékség a Csepeli Piac egyik legnépszerűbb, prémium minőségű kézműves kenyereket és pékárut kínáló péksége, amely a II-es kapunál található a piacon belül. A pékséget alapító Cseperkáló József többgenerációs pékcsaládból származik.
A vállalkozás neve onnan ered, hogy az első kenyereket még egy panellakás konyhájában sütötte meg 2013-ban. A hatalmas siker miatt a vállalkozás gyorsan kinőtte a lakást, így saját sütőműhelyüket már Csepelen rendezték be, ahonnan frissen szállítják a pékárut ide a piacra. Hagyományos technológiával, adalékanyagoktól és mesterséges összetevőktől mentes, vadkovászos kenyereket és sós péksüteményeket sütnek. Élesztőt sem használnak a kenyérsütéshez. Amint az olvasható is az egyik termékismertető feliratukon, a kenyerek itt kizárólag lisztből, vízből, sóból és saját nevelésű őskovászból készülnek. A házikenyér mellett sütnek teljes kiőrlésűt és német magosat is, bajor rozskenyeret, valamint francia bagettet, olívás, hagymás és paradicsomos kiskenyeret (360 grammosak). Pizzás csigát és baconos tekercset vittem haza a gyerekeknek, valamint fonott kalácsot. Minden finom, friss, puha volt. A kiszolgálás nagyon kedves, barátságos volt. Nehéz volt olyan pillanatot elkapni a fotózáshoz, amikor éppen nem álltak vásárlók a pult előtt. Kizárólag elviteles pékség, helyben étkezésre itt nincs lehetőség. Összességében megadom az 5 pontot a Panelpéknek.
2026. június 6.egyedül járt itt 45 A Csepeli Piac 78-as standján működő népszerű húsüzlet amelynek fő profilja a saját nevelésű, tanyasi sertésekből készült, így közvetlenül a termelőtől származó hús- és hentesáruk értékesítése. A házi füstölt kolbászok, szalonnák, sonkák nemcsak "nyers" állapotban vásárolhatóak meg, hanem helyben ehetünk többféle helyben sütött "disznóságot", úm.
sült kolbászt, véres és májas hurkát, sült császárhúst és sült tarját. A húsokat dekára kimérve árusítják. Népszerű piacos ételként bundáskenyeret és zsírban sült pirítós kenyeret is kapni náluk. A kávé mellett forró teát és forralt bort is ihatunk itt a téli időszakban. Helyben is ehetünk, de csak puritán körülmények között. A pult előtt van 2 kerek műanyag bárasztal, itt nemcsak talponállózhatunk, de vannak bárszékek is. Klasszikus belső zárt rész nincs, ez a piacon belül egy üzlet, az ablakból lehet rendelni. Nagyon barátságos volt a kiszolgáló személyzet, két fiatalember személyében. Nagyon tisztelem a piacon dolgozókat, decemberben nem igazán volt meleg, ráadásul Karácsony előtt hatalmas vásárlótömeg szállja meg a piacokat, Csepelen sem volt ez másként. A Szentkúti Farm egyik büszkesége, ami a pultban lévő oklevélen is olvasható, hogy 2025-ben a 13. Csepeli disznótor rendezvényen a kolbásztöltők viadalán 1. helyezést ért el a csapatuk. A kávét papírpohárban adják, a körülmények puritánok. Mint sok más helyen a piacon belül, itt is lehet kimért bort és fröcsöt kapni, a kommersz Varga Pincészet borait tartják
2026. június 6.egyedül járt itt 45 A Kecskeméti utcában évekkel ezelőtt megismert és több ismerősöm által kedvelt skandináv csúcsminőségű pékség, a Nor/ma egy újabb egységet nyitott, ezúttal a budai oldalon, a Gárdonyi térnél. Elég kicsit az alapterülete, talán ez lett a legkisebb egységük, viszont a lehetőségekhez képest próbálták pratikusan kialakítani a belteret.
Helyben a középen lévő közös talponállós pultnál lehet kávézni, tízóraizni, ki mit szokott. A kiszolgáló személyzet két fiatal hölgy volt, később még érkezett egy 3. kolléganő is. Édes és sós péksütemények terén ugyanazokat a finomságokat találjuk itt is, amelyeket az ős-bázison megismerettünk. Meglehetős áron 950-1000 Ft-os árszinten. Példaképpen gorgonzolás csiga, sós bullár, sós vagy Danish, túrós batyu, vajas croissant. Jóféle helyben készült szendvicsek prémium összetevőkkel, paradicsomos - tofus bagette a vegetáriniusok számára (2350 Ft), kecskesajtos ciabatta (2450 Ft), lazacos szendvics (2550 Ft), mediterrán focaccia (2350 Ft). A pékárun kívül árusítanak delikátesz jellegű termékeket is, bort, teát, lekvárt, szószokat, Casino Mocca specialty kávét ihatunk. Kisebb tanakodás és a pult kínálatának szemrevételezését követően a helyi kedvencemnél maradtam, ami a kardamomos bullár (950 Ft), amely ezúttal sem okozott csalódást. Nem helyben ettem, hanem csomagolva magammal vittem. Mindent összevetve a helyet magát, s az össz-élményt 4 pontra taksálom.
2026. június 6., kollégákkal járt itt 35 Teljesen átlagos, középszerű, a többitől tényleg semmiben sem különböző kínai étterem a Mester utca elején, a Nagykörút és a villamosmegálló közelében. Nézegettem AI-val, hogy mit jelent az étterem neve, azt már korábbról tudom, hogy a Lou az az étterem.
Nos, az étterem neve igencsak hangztatos, "A Teljes Elégedettség Vendéglője vagy A Szerencsével és Bőséggel Teli Étterem-ként is lehet fordítani. Barokkos túlzások, mondhatnám, mi sem áll távolabb a valóságtól. A tulajdonosok természetesen kínaiak, családi vállalkozásként üzemeltetik az étkezdét. A szokásos rendszerben a pult mögött sorakoznak az étele, önkiszolgáló rendszerben műanyag tálcát tolva rendelhetünk, majd a sor végén jön a kassza, lehet fizetni. A kis adag ételek körettel együtt 1700, illetve 1800 Ft-os egységáron kaphtóak. A kis adag attól kicsi, hogy kisebb tányérra teszik, cserébe megpúpozzák. Itt is mindent automatikusan mikróznak, mivel a felhalmozott ételek kihűlnek a tárolóban, már ebédidőre is, nemcsak estére. Lehetséges kétféle főételt kérni vegyesen. Egyrészt brokkolis csirkét, másrészt amerikai csirkefalatokat választottam, zöldséges rizzsel, a képen látható ételért 1800 Ft-ot fizettem. A műnyag tálca és az asztal is kétes tisztaságú, pálcikát sajátot használtam, mert újabban a kínai kifőzdék egy részében már fizetős lett a korábban ingyenes alapvető pálcika. Tipikus 3 pontos hely, én nem ajánlom, de másnak ettől még tetszhet. Ha valaki efféle ételre fanyalodik, akkor jobbnak tartom az innen pár perc sétára lévő kínait a Lónyay utca végén, szintén itt a Boráros tér közelében.