A Roosevelt téri Halászcsárda Szeged a Tiszához közel elhelyezkedő vendéglátóhely, amely retró belsővel és kerthelyiséggel idézi a régi Szegedet. A halászlé az étterem ikonikus kínálata, sűrű, gazdag ízvilággal, bográcsban tálalva. A kiszolgálás általában udvarias és barátságos, a személyzet segítőkész, és a vendégközpontú hozzáállás jellemző. Az adagok mérete bőséges, lehetővé téve a közös étkezést és a maradék hazaszállítását.
Tovább olvasom >>
A hangulat nosztalgikus, a dekorációban a kockás abrosz és a retró elemek visszaverik a régi időket. A halászlé mellett a túrós csusza is gyakran kiemelten finom, a hagyományos ízvilág jellegzetes. A Roosevelt téri Halászcsárda Szeged ideális csoportos vagy családi ebédre, és előre foglalás ajánlott. Nyáron a kerthelyiség élettel teli, a kilátás a Tiszára kellemes, a hangulat pedig barátságos. A belső tér és a kiszolgálás összehangolt, így a látogatók többnyire elégedetten távoznak. A Roosevelt téri Halászcsárda Szeged hosszú éveken át a szegedi halászlé hagyományának meghatározó pontja, generációk keresik fel. Összességében a halászlé és a hagyományos ételek gazdag kínálata, a vendégközpontú kiszolgálás és a jellegzetes helyszín egyedi élményt nyújt.
Túl árazott silány alapanyagokból készült ételek. Pl. Fogasfilé mandulabundában, amit kértem 4500,- köret nélkül. . . A filé a hal farokrészéből volt, 3 kicsi darab, túlsüve, élvezhetetlenül kiszárítva. A párom sertés szűzet rendelt, ugyanez volt a helyzet, túlsütve-cipőtalp rágósra.
A köretek szemtelen magas áron kaphatóak, unalmasak, kifőzde kategóriájú-állagú. A halászlé átlagos volt, tetszett, hogy filézett halból van, ami pl. az más [moderálva - a szerk. ] halászcsárdában nem így van. A kiszolgálás normális volt, türelmes pincérrekkel. . . . . Ha drágán akar valaki gyenge minőséget, rosszul elkészített ételt enni, akkor itt jó helyen van.
Egy hideg téli napon betértünk teázni erre a helyre, egy fiatal felszólgáló kedvesen fogadott minket és mondta hogy nyugodtan üljünk be teázni. Amikor a másik munkatársának mondta hogy csak teázunk elkezdett höbölögni neki hogy miaz hogy egy étterembe beülün teázni és melegedni. Az említett [moderálva - a szerk] uriember szúros szemkkel nézett ránk végig
Barátainkkal vettük nyakunkba Szeged városát egy nagyon meleg nyári napon. Az étterem felé járva úgy gondoltuk, hogy kipróbáljuk a helyet. Zsúfolásig tele volt a terasz. Viszont a segítőkész felszolgálóknak köszönhetően sikerült helyet találnunk. Egy probléma volt, hogy lassú volt a kiszolgálás.
Nagyon régóta vágytam arra, hogy Szeged városát megismerhessem. A férjem születésnapomra meglepett egy remek hétvégével. A Tisza parton fekvő Halászcsárdába a férjem már többször járt céges vacsora keretében és ígéretet tett, ha egyszer ott járunk akkor engem is elvisz, hogy egy megkóstolhassam a szegedi halászlevet :) Azon a napon 40 fok volt a csárda nagyon zsúfolt.
Aki arra jár a nagy szezonban érdemes asztalt foglalni, mert a kerthelyiség foglalt volt és csak a benti teremben tudtunk leülni, ahol nem volt klíma. Elhatároztuk, hogy ennek ellenére is megkóstoljuk az ételeket. A leves nagyon forró volt, de isteni finom azonban a terembe beszorult meleg és a magas páratartalom miatt nem volt kellemes a környezet. Alig vártuk, hogy elfogyasszuk az ételt és menekültünk a szabadba, mert ott jobban elviselhető a volt a forróság. Összességében jó volt, de legközelebb meggondolnánk, hogy ilyen melegben betérünk-e. A kerthelyiségben biztos kicsit elviselhetőbb lett volna, de a hely tényleg népszerű és folyamatosan telt házas. A kilátás kellemes, a pincérek kedvesek voltak.
Tíz éve már, hogy évente többször is ide jövünk halászlét, halételt enni - Budapestről. A tíz év alatt változatlanul kiváló minőségben kínálják mindezt. Mivel minden alkalommal "batyuzunk is", bátran állíthatom, nemcsak mi vagyunk elfogultak. Családtagjaink, barátaink is mindig elismeréssel és hálával emlegetik ezeket a kiruccanásokat.
Igaz, van, hogy sorba kell állni asztalért, ha az ember előre nem foglal, de számunkra ez is csak azt bizonyítja, hogy nem választottunk rosszul, amikor először ide jöttünk. Nekünk még a tisztasággal sem volt soha problémánk, pedig jártunk itt már a borfesztivál, vagy a halészléfőző verseny idején is, amikor 1000 fokon pörögtek a pincérek. S igen, ők sokfélék; vannak tüneményesek és kevésbé azok is. Biztosan nem véletlen, hogy ezen a nyáron már háromszor ültünk az asztaluknál. . . Ha hamarabb nem is, karácsony előtt pedig biztosan jövünk, mert szegedi halászlé nélkül nem igazi az ünnep (bár ahogyan a párom viccesen megjegyzi, én nem is szeretem a halászlét - még szerencse:))
Annak ellenére, hogy 60%-os volt a foglaltság, sokat vártunk az ételekre. A "Szegedi csípős gulyásleves csipetkével" csipetke nélkül érkezett (vissza már nem küldtük). A rántott hús száraz, ehetetlenség határát súrolva. Egyik étel sem (4 fő) emelkedett ki ízében, minőségében. Az árak alapján sokkal többet vártunk volna. Hibát követtünk el, amikor a külcsín becsalogatott minket.
Ide szerettük volna szervezniaz esküvőnket,de a szervezés teljes hiányát tapasztaltuk,vissza nem hívások,több órás várakoztatások,és a teljes érdektelenség,meg momdom őszíntén nem értem. . . . a neve, híre alapaján mást vártunk,de ezt kaptuk. Ebben az értékelésben viszont nem minősítem az ételt,a felszolgálást,a tisztaságot,addig ugyanis nem jutottunk el. . . .
Idén márciusban Szegeden töltöttünk egy hétvégét. Egy ismerős ajánlotta, mert itt igazán finom a halászlé. Az étellel nem is volt gond, a kiszolgálás viszont egyszerűen borzalmas. A pincérek udvariatlanok, figyelmetlenek és iszonyatosan flegmák. Kb. 20 percet álltunk asztalra várva, úgy hogy meg sem kérdezték miért ácsorgunk ott.
Amikor végre kaptunk egy asztalt 15 perc elteltével megkérdezte a pincér, hogy mit is akarunk. Amikor a végén a számlát megkaptuk,láttuk hogy 2 üveg Tonic helyett 3 üveggel számoltak. Szóvá tettük és kb. 10 perc elteltével sem kaptuk vissza az árát. Az udvariatlanság és flegmaság a legjellemzőbb az itt dolgozó pincérekre. Biztos, hogy nem fogom ajánlani ezt a helyet senkinek.
Már többször jártunk itt, de az utolsó látogatásunkkor eldöntöttük, most tényleg utoljára járunk itt. A kiszolgálás pocsék, kedvesség 0. A pincérek flegmasága, hangos, maguk közti beszélgetése szerintem nem illendő. Egyedül a terasz és a gyönyörű táj miatt éri meg ide betérni.
Az étel izletes volt, de valahogy az az érzésünk volt, hogy csak összedobták volna. Sajnálom, mert szüleimmel réges-régen mindig itt ebédeltünk ha Szegeden jártunk és ahogyan ők emlékeznek mindennel meg voltak elégedve.
Barátoktól kaptuk korábban az információt: ha finom és szálkamentes rántott halat és halászlét szeretnénk Szegeden enni, ide menjünk. Igaza volt az ajánlónknak, mert nem csalódtunk. Olyannyira nem, hogy az azóta akárhányszor Szegeden járunk, nem hagyjuk ki a helyet, visszatérünk!
Vannak pincérek, akik már ismerősként üdvözölnek, pedig évenként csak 2 - 3 alkalommal jutunk ide! Szerencse, hogy az unokák görkorcsolyáznak,s mikor Szegeden van verseny, (nem hagyjuk ki soha! ! ) megyünk, drukkolunk, s jókat eszünk! Minőségileg és mennyiségileg is kifogástalanok az ételek! Szeretjük a várost is, mert élhető és szép, tele látnivalóval.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.