Nagyon tartalmas két napot töltöttünk családommal Visegrádon. A "csomag" része volt a Salamon-toronyban rendezett lovagi torna és egy királyi lakomán való részvétel. A Salamon-toronyban élvezetes idegenvezetést hallhattunk, közben szomjoltó borral, üdítővel kínáltak. Ezt követte a pörgős, humorral fűszerezett, hagyományőrző lovagi torna.
A külsős programokra(ról) busszal vittek és hoztak. A szobánk nem volt tágas és nagyon modern sem, de meg lehetett vele barátkozni. A wellness sem volt túl nagy, de volt benne minden. Beltéri meleg és hűvösebb vizes medence, pezsgőfürdő, kültéri medencék (sajnos még elég hideg volt a vize), szaunák. Este 11-12-ig tartott nyitva a wellness, sötétedés után hangulatos volt. Törölközőt igény szerint kérhettünk. Köntöst a Recepción kérhettünk. (Törölközőszárítóval viszont nem tudtak szolgálni. ) A szobánkból ráláttunk a Dunára is, de a (kivilágított) Fellegvárat is csodálhattuk. A szálloda éttermében (Sirály Étterem) elfogyasztott vacsora és reggelik finomak voltak, a választék megfelelő, kiszolgálás kitűnő volt. A másik vacsorát egy másik [moderálva - a szerk. ] Étteremben fogyasztottuk el: tejszínes, tárkonyos őzraguval, bazsalikomos kacsacombbal, sörben pácolt sertéssülttel. . . Méltó volt a királyi lakoma megnevezésre. Szuper hétvége volt, szuper programokkal! (Szükséges egy pár nap, hogy kipihenjük :-))
Párommal 2 éjszakát töltöttünk itt. Több hotellel ellentétben, foglalásnál nem kellett előleget utalni. Már érkezésünkkor kellemes meglepetésként ért, hogy 1 óra múlva a hotel szervezésében, idegenvezővel indult egy buszos út Esztergomba, Párkányba (hozzáteszem, hogy ingyen). Természetesen kihasználtuk a lehetőséget.
Az idegenvezető hölgy rendkívül profin végezte a munkáját. Maximálisan meg voltunk elégedve a spontán kirándulással. Csomagunkban benne foglaltatott egy Reneszánsz Étteremben elfogyasztott vacsora is, ami szintén fantasztikus volt(fatányérok, fapoharak, reneszánsz ruhák). A hotel elhelyezkedése nagyon jó, a vár alatt található. A wellness résszel is maximálisan meg voltunk elégedve.
Szálloda szövetségi kedvezménnyel vettük igénybe a szálloda szolgáltatásait. Pozitívum, mert más szállodák nem igen szeretik megadni a kedvezményt. A szobánk 110-es volt. A külső 20+ hőmérséklet ellenére a hűtés nem működött a szobában. Szerintem a szállodában sem, mert éjszakára kinyitották a folyosó végi ablakokat teljesen , ezért reggelre az egész szálloda a nyárfa szöszben fürdött.
A terasz egybe van az étterem panoráma teraszával, egy korlát és egy félig átlátszó molinó választja csak el. A kilátás tehát jelentőssen csökkentett üzemmódban vehető igénybe. A molinó miatt sötét is a szoba. Mivel a szomszéd teraszról (109 szoba)teljesen belátni a szobába, ezért ugyis behúzott függöny ajánlott. Most nem volt élet a panoráma teraszon, de gondolom az is buli lehet, ha televan főszezonban. Hűteni a szobát szellőztetéssel próbáltuk, de az étterem kajaszaga és néha, a szomszéd teraszon dohányzó vendég, ezt igencsak megnehezítette. A melegvíz nyomás nagyon kicsi, de gondolom ez visszatérő dolog , mert már 2013-ban is panaszkodott valaki. „Egy csalódás 2013. novemberben, a párjával járt itt 4. A zuhanyzóban annyi nyomás nem volt, hogy egy hosszabb hajú hölgy hajat tudjon mosni. „ A szálloda wellness részlegét nagyon szerettük. A kaják finomak, a lakoma fenséges (bár ha valaki többször látogat el ide akkor kicsit egysíkú). Panaszunkra azt a választ kaptuk, hogy ez standard szoba. Gondolom ilyen egy 4 csillagos standard. :-( Másodszor voltunk itt , az első alkalommal nagyon jól éreztük magunkat és ez az élmény sem vette el a kedvünket attól, hogy még egy esélyt adjunk a szállodának.
Nővéremmel és két gyermekkel voltunk a szállodában Karácsony előtt. A szobánk tágas volt, kényelmes, gyönyörű Dunai kilátással. A Wellness nagy medencéjére ráférne egy felújítás, mert több helyen fellazult az alja, de ezt leszámítva, nagyon kellemes volt ott is minden. A medencéből szintén a Dunára láthatunk rá.
Pozitívumként említeném, hogy a nagy medence oldalában van kialakítva a gyermek pancsoló. Szerintem ez praktikus megoldás. Az étterem is nagyon jó volt. Élő zene, kellemes, finom ételek, udvarias személyzet.
Hosszú hétvégét töltöttük itt. Amit ki kell nagyon emelnem az összes kiválóság közül,az a kulináris szolgáltatás. Bőséges választék, nagyon jó ízvilág,pörgő személyzet. A programok jól szervezettek,nagyon készséges a személyzet.
Mindenkinek szívből ajánlom,aki ezen a csodás részen szeretne pihenni, kikapcsolódni.
Két éjszakát töltöttünk itt és a csomagban lévő programokat nagyon élveztük. A lovagi torna szuper volt (a rossz idő ellenére) a reneszánsz vacsora pedig tényleg különleges. A szálloda nagyon jó helyen fekszik, minden megtalálható a környéken (bolt, étterem, cukrászda, kompkikötő stb.
) Az egyetlen negatívum, hogy a galériás szobában lévő hálóban szörnyű párás meleg volt, de megoldottuk a szellőztetéssel. Kárpótolt minket a kilátás, ráláttunk a Dunára, a várra, a templomra, gyönyörű volt. Majdnem végig esett, de a szálloda saját kisbuszával szállított a lovagi tornára, az étterembe, így mindkét programot élveztük.
Igaz csak egy éjszakára szálltunk meg, de szívesen ajánlom másoknak is. Ha nagyon kukacoskodni szeretnék, akkor a wellness jakuzzi ereje lehetne kicsit erősebb a masszázshoz, s a vizét is kicsit melegnek tartottam, de ez tényleg minimális kritika. Mint a reggeli, mint a szállás a panoráma nagyon tetszett.
Franciaágyas elrendezésű szobát foglaltunk, kétágyas szobát kaptunk. A vacsora itt tartózkodásunk alatt menüválasztásos volt, jobban örültünk volna a svédasztalnak. A köntösökèrt külön fizetni kellett. Más 4*-os hotelben ezt tartalmazza az ár. Ár-érték arány teljesen megfelelő. Jól éreztük magunkat.
A palota játékokra utaztunk Visegrádra,és ebben a szállodában szálltunk meg. Ami egy nagyon szép,közel a játékokhoz és remek vizekkel van fel szerelve. Finomak az ételek,a kiszolgálás remek,segítőkészek. Második vacsoránk pedig reneszánsz korhű ruhákban,Mátyás király kedvenc ételeivel volt fel szolgálva. Az egyszerűen fenséges volt. Mindenkinek ajánlani tudom,szuper hely.
• OTP SZÉP kártya • K&H SZÉP kártya • MBH SZÉP kártya
Parkolás info
• Szabadtéri parkoló, kamerával felügyelt: ingyenes (Foglalás nem szükséges)
Étkezés
• bankett rendezési lehetőség • szobaszervíz • medence bár • gyermekmenü • gluténmentes étkezési lehetőség • laktózmentes étkezési lehetőség • paleo étkezési lehetőség • vegetáriánus étkezési lehetőség • cukormentes étkezési lehetőség • étterem • bár