Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 bakancslistás hely az őszi Balatonnál

Elvarázsolt Fordított ház, édenkertnek is beillő arborétum, sejtelmes fényű akváriumok és kihagyhatatlan éttermek, valamint borbárok… Szeretnétek tudni, hol rejtőznek ezek a zseniális helyszínek? Akkor olvassatok tovább, és mi megmutatjuk!

 

Vízi világ és mesés tárlatok: Balatonfüred

A méltán népszerű Balatonfüredi  Tagore sétányon már biztosan jártatok, de betértetek-e az innen nyíló Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpontba? Ha még nem, akkor itt az ideje, hogy a 15 édesvízi és a 2 tengeri akvárium, valamint a 2 terrárium, illetve kerti tó segítségével jobban megismerkedjetek a víz alatti világgal. Irodalomrajongóknak kihagyhatatlan a Jókai Mór Emlékház látványos kiállítása, míg a művészetek pártolói a Vaszary Galériában lelhetik kedvüket.

BalatonfüredBalatonfüred

 

A Balaton ékszerdoboza: Tihany

A Tihanyi Bencés Apátság, a Fazekasház, a Garda Akvárium és a Levendula Ház Látogatóközpont nélkül nem is lehet teljes a Tihanyi kiruccanás. Amennyiben még nem jártatok ezeken a helyeken, azt tanácsoljuk, hogy sürgősen pótoljátok be a lemaradást és ha nem rémít meg titeket a hosszabb séta, akkor a Tihanyi barátlakásokhoz és az Őrtorony kilátóhoz is barangoljatok el!

TihanyTihany

 

A szívetekig ér: Badacsony

Badacsonytomajon egymást érik a jobbnál jobb borozók és éttermek, amiknek nem is kell ellenállni. Az Éliás AlaptáBOR-ral és a Laposa Borterasszal például tuti nem nyúltok mellé! Kellemes kiránduláshoz iktassátok be a badacsonyi Folly Arborétum és Borászatot, ahol varázslatos növénykert, hatalmas játszótér és égbe nyújtózó kilátó is helyet kapott.

BadacsonyBadacsony

 

Többnapos programok bűvöletében: Keszthely

A Balaton nyugati csücskében megbújó Keszthelyen biztosan nem fogtok unatkozni – hála a Festetics-kastélynak, a Balatoni Múzeumnak, a Történelmi Panoptikumnak vagy épp a Horrorárium és Kínzó Múzeumnak. Nem tanácsos továbbá lehagyni a bakancslistáról a Kis-Balaton Látogatóközpontot vagy a Történelmi modellvasút kiállítást sem.

Keszthelyi Festetics-kastélyKeszthelyi Festetics-kastély

 

Ha valami újra vágynátok: Siófok

A Balaton fővárosában minden a feje tetejére áll majd, ha beléptek a Fordított ház ajtaján, vagy imádnivaló alpakákkal, tevékkel és kengurukkal találkozhattok a Bella Állatparkban. A magasság szerelmesei nem mondhatnak nemet a Siófoki Víztorony és Kávézó hívószavára sem, ahol az érdeklődők 45 méter magasan gyönyörködhetnek a 360 fokos panorámában!

SiófokSiófok

 

Szállásajánlatok

Aura Hotel, Balatonfüred

Találjatok rá a harmóniára a magyar tenger partján, az exkluzív, felnőttbarát Aura Hotelben, ahol garantáltan csend és nyugalom fogad majd titeket. A gyönyörű szobákban ízléses elegancia és modern kényelem párosul. Nyújtózzatok el a pihe-puha és hatalmas king size méretű ágyon, miután felfrissültetek a különleges esőerdő zuhany alatt! A dolgotok ennyi lesz: jókat enni és élvezni a szuper wellness oázist! További részletek>>

Aura Hotel, BalatonfüredAura Hotel, Balatonfüred

 

Echo Residence All Suite Hotel, Tihany

Karnyújtásnyira a Balatontól, lélegzetelállító panorámát és minden igényt kielégítő luxuslakosztályokat rejt az Echo Residence All Suite Hotel illusztris épülete. A kulináris élményekért sem kell a szomszédba menni, ugyanis a családbarát Fűszerkert Étterem varázslatos látkép mellett gondoskodik a finom falatokról. Úszkáljatok a frissítő medencében, utána pedig relaxáljatok a gőzkabinban, a finn szaunában vagy a 34 fokos jakuzziban! További részletek>>

Echo Residence All Suite Hotel, TihanyEcho Residence All Suite Hotel, Tihany

 

Hotel Bonvino Wine & Spa

Kóstoljatok bele a Badacsonyi élményekbe a Hotel Bonvino Wine & Spa lenyűgöző környezetében, ahol nem csak a régió páratlan ételeit hozzák majd tálcán elétek, hanem több, mint 100 féle bor közül is választhattok. A kényeztető pezsgőfürdőt, az úszómedencét és a szaunákat pedig a csendes wellness óráiban akár gyerekzsivajtól mentesen is élvezhetitek. További részletek>>

Hotel Bonvino Wine & Spa, BadacsonytomajHotel Bonvino Wine & Spa, Badacsonytomaj

 

Kristály Hotel, Keszthely

Kiváló látnivalók mellé természetesen kitűnő szállás jár, ezért ne habozzatok a Kristály Hotel Keszthelyet választani! Itt komfortos Deluxe szobákban hajthatjátok álomra a fejeteket, miközben a wellness- és szauna-részlegben igazi testi-lelki feltöltődésben lehet részetek – utóbbit az ametiszt gőzfürdő, a Himalája sószoba és a pezsgőfürdő biztosítja. További részletek>>

Kristály Hotel KeszthelyKristály Hotel Keszthely

 

SunGarden Wellness & Family Hotel****, Siófok

A közelmúltban teljes felújításon esett át a SunGarden Wellness & Family Hotel****, mely így – ha lehet – még színvonalasabb megjelenéssel és szolgáltatásokkal bővült. Az új köntösbe öltözött szobák közül még olyat is választhattok, ahol bármikor csobbanhattok egyet a pezsgőfürdőben! Ha azonban ez sem lenne elég, akkor a kényeztető wellness birodalomban bármikor tovább növelhetitek a felejthetetlen pillanatok sorát. További részletek>>

SunGarden Wellness & Family Hotel****, SiófokSunGarden Wellness & Family Hotel****, Siófok

Ez csak egy kis szelet volt a Balatoni látnivalókból és a helyi mesés szállodákból, ha még többre vágytok, akkor ideje szétnézni a rengeteg ajánlat között>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Panorámás szaunázás, csónakázás a hegyek között, pezsgőfürdőzés a csillagok alatt, erdei kisvonatozás vagy lóháton utazás? Bármelyik kalandot kipróbálhatjátok a most következő, 10 szálláshelyen, ahol valóban elvonulhattok a világ elől…
Nemzeti ünnepek, ünnepnapok, munkaszüneti napok, ledolgozós szombatok, hosszú hétvégék - mire számíthatunk 2022-ben? Máris mutatjuk.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.