Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5+1 lenyűgöző híd Magyarországon

Ha Magyarországra és hídjaira gondolunk, mindenkinek azonnal a Budát és Pestet összekötő gyönyörű építmények jutnak eszébe, pedig sok különleges hidat találunk vidéki városainkban is, melyek mindenképp megérnek egy látogatást. Ezekből válogattunk össze egy kis ízelítőt!

 

Kőröshegyi völgyhíd, Kőröshegy

Az M7-es autópályán található kőröshegyi viadukt jelenleg Magyarország leghosszabb hídja, a Zamárdi és Balatonszárszó között elterülő 1827 méter hosszú építményt 2007. augusztus 8-án adták át az autós forgalomnak. Már a Kőröshegyi völgyhídon  átkelve is lenyűgöző panoráma fogad, de a lábánál elterülő horgásztavakról vagy a Völgyhíd kávézóból nemcsak a tájban, hanem ebben az egyedülálló építészeti remekműben is gyönyörködhetünk. Korábban szervezett túrákon lehetett részt venni, melyeket a pillérekben indítottak, azonban sajnos erre jelenleg nincs lehetőség.

Szállásajánlatk a Balatonon>>

Kőröshegyi völgyhídKőröshegyi völgyhíd

 

Mária Valéria híd, Esztergom

Az esztergomi Prímás-sziget és a szlovákiai Párkány között fekszik a Mária Valéria híd, melyen a 20. század viszontagságai látványos nyomot hagytak. A második világháború rombolásának jelei fél évszázadig láthatóak voltak, mely idő alatt komppal lehetett az egyik városból a másikba jutni. Végül 2001. október 11-én adták át jelenleg is látható formájában, mely Esztergom és Párkány kapcsolatát még szorosabbra fűzte. Így aki Esztergomba látogat, annak kötelező program az 509 méter hosszú hídon átsétálni Szlovákiába egy finom knédlire, és onnan gyönyörködni a magyar város panorámájában.

Szállás tipp: Esztergomban csodás szálláshelyek várnak rátok, köztük a Bellevue Hotel****, ami a Duna-Ipoly Nemzeti Park határán található. A Wellness központjában csobbanhattok egyet a a jakuzziban, az élmény- vagy a melegvizes pihenőmedencében, de élvezhetitek a finn- és bioszauna egészségre gyakorolt jótékony hatásait is. A gyerekek pedig külön medencében játszhatnak. További részletek>>

Mária Valéria hídMária Valéria híd

 

Kilenclyukú Híd, Hortobágy

Hortobágy jelképe a méltán neves Kilenclyukú Híd, mely Magyarország leghosszabb kőhídja. Az itt elhaladó út évszázadokon keresztül fontos kereskedelmi út volt Debrecen és Budapest között, ezért 1827-ben egy állandó híd építéséről döntöttek, mely 1833-ra készült. A 167 méter hosszú építmény nem meglepő módon a Világörökség részeként rövid idő alatt az egyik legkedveltebb vidéki turista célpont lett. Minden év augusztus 20-án rendezik meg a hídi vásárt, ahol a környék hagyományőrző kézművesei állítják ki portékájukat, de lehetőség van akár lovon vagy szekéren is megcsodálni ezt a különleges hidat, hiszen ez nemcsak távolról, hanem a folyó partján közvetlen közelről is megtehető.

Szállásajánlatok a környéken>>

Fotó: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Fotó: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

 

Belvárosi híd, Szeged

A szegedi pusztító árvíz után születetett meg az elhatározás az újszegedi és a település többi városrészének összekötéséről gondoskodó állandó közúti Tisza-hídról, mely 1948-ban átadásra is került. Minden év májusában a Szeged Napja Ünnepségsorozat alkalmából tartják a hídi vásárt, mely évente több tízezer látogatót vonz a városba. A két napig tartó eseménysorozaton nagyjából 200 hazai kézműves termékei közül válogathatunk, akik interaktív bemutatókkal, gyerekprogramokkal és játékos foglalkozásokkal várják az odalátogatókat.

Szállás tipp: A Hunguest Hotel Forrás**** Szeged belvárosától nem messze található, ennek ellenére a vendégeik pár perc séta alatt elérhetik a Tisza partját. Amennyiben nem csak gyönyörködni szeretnének a vízben, hanem fürdenének is, a szállás közvetlen átjárást kínál a Napfényfürdő Aquapolis fürdőkomplexumba. További részletek>>

Belvárosi hídBelvárosi híd

 

Tiszavirág híd, Szolnok

A különleges formájú építmény egy kerékpárúttal ellátott gyaloghíd, mely a szolnoki Tiszai hajósok terét köti össze a Liget Termálstrand és Élményfürdő bejáratával. 444 méteres hosszával Európa egyik leghosszabb gyalogos hídja, szerkezete karcsú és légies, mely a nevéhez méltó tiszavirág motívumot kívánta életre kelteni. Május 11-én, a Közlekedés Kultúra Napján az év hídjává választotta a nagyközönség Szolnok nevezetességét.

Szállás tipp: A Garden Hotel Wellness és Konferencia**** a város zöldövezetében, a Tiszaligetben tesz meg mindent vendégei kényelméért. Wellness részlegén úszómedence, élménymedence és pezsgőfürdő is található a finn-, aroma- és infraszauna mellett. További részletek>>

Tiszavirág híd, SzolnokTiszavirág híd, Szolnok

Tiszavirág hídTiszavirág híd

 

Móra Ferenc híd, Szeged

A 661 méter hosszú Móra Ferenc híd az M43-as autópálya részeként köti össze a Tisza fölött Csongrád megye délkeleti térségeit az M5-ös autópályával.  Átadására 2011-ben került sor Szeged és Makó között, egy évvel később pedig közlekedési létesítmény kategóriában Építészeti Nívódíjat kapott

Szállás tippünk Makón: Igazi nagyvilági hangulat uralkodik a makói Grand Hotel Glorius****-ban. A közvetlenül az egyedülálló Hagymatikum szomszédságában álló design szálloda az elegancia és otthonosság szétválaszthatatlan egységét alkotva teszi emlékezetessé a pihenést. További részletek>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Tündérkertre hajazó arborétum? Aranymosás a kalandparkban? Daloló szökőkút a vacsora mellé? Ezt mind meglelhetitek, ha Sárvár kincseit kutatjátok. A remek programok és csodás látnivalók mellé pedig finom ízeket és pihentető wellnesst is ajánlunk!
A Budapest zsinagóga háromszöge megannyi titkot és felfedezni valót rejt. Nevezzetek be ti is egy sétára, ha meg szeretnétek ismerni a belváros egyik legizgalmasabb negyedét! Megismerhetitek a magyar zsidóság történelmét.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Kicsiben a világ – miniatűr kiállítások
Amilyen kicsik, annyira érdekesek ezek a kiállítások, mert itt a szemünk előtt elevenednek meg gépek, városok, mozdonyok, falvak vagy éppen könyvek. A miniatűr kiállítások különlegessége, hogy méretarányosan, kicsinyített formában gyönyörködhetünk bennük. Mutatunk néhány mini kiállítást, amit érdemes megtekintenetek.
Tavaszi kirándulásra termett városok - szállásajánlóval
A napfényes tavaszi időben nincs is jobb egy szuper kirándulásnál. Ajánló cikkünkben olyan településekről olvashattok, ahol a wellness pihenés mellett számtalan érdekes látnivaló, izgalmas programok és meseszép környezet vár rátok. Így hát elő a bőröndökkel és kezdjetek csomagolni!
„Tüskevári Tündérkert” és Rákóczi pihenőhelye – sziget-túrák tavaszra
Ismered Magyarország legszebb szigeteit? Tudod, hová indulj, ha természetközeli, vízparti sétára vágysz? Kerekedj fel velünk, mert különleges sziget-túránkon a „tüskevári Tündérkertet” és Rákóczi pihenőhelyét is útba ejtjük!
8 remek rönkszaunás szállás Magyarországon az igazi szaunaélményért
Repülj te is gondolatban Finnországba a szaunaélmények szárnyán! Élvezd a szaunázás jótékony hatásait az alábbi 8 rönkszaunás szálláshely egyikén!