Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A főváros a lábunk előtt hever – 10 panorámapont és kilátó Budapesten

Ha éppen azon töröd a fejed, hogy mit csináljatok a következő hétvégén, akkor ne is gondolkozz tovább, ugyanis 10 olyan ötletet gyűjtöttünk össze, melyekhez még Budapestet sem kell elhagynotok. Kirándulópontok, szoborparkok és a város legismertebb látványosságai várnak, ha ránk hallgatsz!

 

Szállástippek Budapesten>>

 

Erzsébet-kilátó (János-hegyi kilátó)

Budapest egyik legikonikusabb helye az Erzsébet-kilátó, amely egész biztosan elsőként fordul meg minden fővárosi fejében, ha kiszabadulna a nyüzsgésből és sétálna egyet a természetben. Az 527 méter magas hegy tetején álló kilátópont – mely így a legmagasabban fekvő kilátó a fővárosban – 1910 óta őrködik a Normafa szomszédságában, ha tiszta időben megyünk, akkor a 100 lépcsőfok megtételét követően akár 80 kilométerre is elláthatunk legmagasabb pontjáról.

Kilátók és panorámapontok Budapesten - Erzsébet-kilátóKilátók és panorámapontok Budapesten - Erzsébet-kilátó

 

 

Guckler Károly-kilátó

A Buda, Óbuda és Pesthidegkút találkozásánál fekvő Hármashatárhegy a helyiek egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, ahol fekvése miatt a II. világháborúban katonai bunkerek épültek. Az egyik ilyen óvóhely helyén épült fel a különleges nyolcszög alakú, fából készült Guckler Károly-kilátó. Formája mellett egyik érdekessége, hogy a megszokott 10-15 méteres magasságú megfigyelőhelyekhez képest csupán 4 méterről tekint le a tájra, de ez egyáltalán nem válik hátrányává, tetejéről csodálatos látvány nyílik a Börzsönyre és a Mátrára is.

10 panorámapont és kilátó Budapesten - Guckler Károly-kilátó10 panorámapont és kilátó Budapesten - Guckler Károly-kilátó

 

 

Panorámakilátó a Szent István Bazilikában

A tősgyökeres budapestieknek is újdonságként hathat ez a panorámapont, ugyanis országunk egyik legmagasabb épületének, a Szent István Bazilika két kupolája közötti területet 2003-ban nyitották meg a közönség számára, ahol 65 méter magasból gyönyörködhetünk a pesti háztetők véget nem érő rengetegében. Jó hír, hogy nemcsak a 365 lépcső leggyűrését követően lehet részünk az élményben, hiszen a felújítás során liftet is kapott az épület, így mindenki számára elérhetővé vált a fantasztikus látvány.

10 panorámapont és kilátó Budapesten - Szent István Bazilika Panoráma kilátó10 panorámapont és kilátó Budapesten - Szent István Bazilika Panoráma kilátó

 

 

 

MOL SkyDeck

Fővárosunk egyik legújabb épületében, a MOL Campus látogatóközpontjából érhetjük el a SkyDecket, ahol amellett, hogy 120 méteres magasságból nézhetünk le a városra, applikációjuk segítségével virtuális sétát is tehetünk a forgalmas utcákon, vagy beleshetünk a kulturális és turisztikai életbe.

10 panorámapont és kilátó Budapesten - MOL SkyDeck10 panorámapont és kilátó Budapesten - MOL SkyDeck

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
5 specialty kávézó Budapesten, ahol igazán ráhangolódhatsz az őszre
A specialty kávé készítése már-már művészi magasságokba emelkedett, hiszen olyan apróságoknak tűnő részletekre is figyelni kell a munkafolyamat közben, hogy milyen vizet vagy tejet használjanak a tökéletes végeredményhez. Budapesten számos hasonló helyet találhatunk, úgyhogy ezek közül kiválasztottuk azt az 5 fővárosi kávézót, ahova mindenképpen érdemes idén ősszel ellátogatnunk az utánozhatatlan kávézás élményéért.

 

 

Budapest Óriáskereke

2013 óta csodálhatjuk meg fővárosunk összes nevezetességét 65 méteres magasságból az V. kerületi Erzsébet téren felállított óriáskerékből. Arra érdemes figyelni, hogy ha privát élményre vágyunk a 8-10 perces menetidő során, akkor váltsunk külön erre szóló jegyet, hiszen egyéb esetben a 6 fős kabinokban nagy valószínűséggel másokkal is együtt fogunk utazni.

10 panorámapont és kilátó Budapesten - Budapest Óriáskereke10 panorámapont és kilátó Budapesten - Budapest Óriáskereke

 

 

Halászbástya

A budai vár kétségkívül legjelentősebb idegenforgalmi látványossága a Halászbástya, melynek páratlan panorámája évről évre több százezer turistát vonz a műemlékhez. A II. világháborúban ért támadások miatt rendkívül megrongálódott, felújítása csak a 90-es években kezdődhetett meg, de 2003 óta újra régi fényében tündököl, és a város egyik legfelkapottabb helyszínévé vált.

10 panorámapont és kilátó Budapesten - Halászbástya10 panorámapont és kilátó Budapesten - Halászbástya

 

 

Ballon-kilátó

Semmiképpen sem az olcsó programlehetőségek közé tartozik, de ha valamilyen izgalmas kalandra vágyunk, a Városligetben 150 méter magasságban repülhetünk a BalloonFly hőlégballonjának segítségével. A kaland teljesen veszélytelen, ugyanis a hajó nem hagyja el kiindulási pontját, hanem mintegy szabadtéri liftként emeli utasait az égbe, hogy onnan csodálhassák meg Budapest különleges pontjait.

10 panorámapont és kilátó Budapesten - Ballon-kilátó10 panorámapont és kilátó Budapesten - Ballon-kilátó

 

 

Gül Baba Türbe és Rózsakert

1541-ben Gül Baba azért érkezett a török sereggel Budapestre, hogy nyomatékosítva az oszmán fennhatóságot mecsetet építsen a mai Rózsadomb egyik legszebb részére. Halála miatt terve végül meghiúsult, de hatása nem maradt el; a város legintimebb parkját alakították ki a domboldalon, mely a rózsaligetek és a hatalmas levendulások mellett a hódító síremlékét is rejti.

10 panorámapont és kilátó Budapesten - Gül Baba Türbe és Rózsakert10 panorámapont és kilátó Budapesten - Gül Baba Türbe és Rózsakert

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
5 szobor Budapesten, amit érdemes szemügyre venned
5 érdekes szobor Budapesten, amit megéri felkeresni. A képzőművészet egyik legismertebb ága a szobrászat és hazánkban megszámlálhatatlan lenyűgöző alkotást van lehetőségünk közelebbről is szemügyre venni. Összeszedtünk nektek 5 olyan budapesti művet, amihez szerintünk érdemes ellátogatni legalább egyszer.

 

 

Néprajzi Múzeum

Hosszú éveket követően a Néprajzi Múzeum végre elnyerte méltó helyét a Városligetben, épületét Ferencz Marczel tervezte. A 250 000 darabból álló gyűjteménye mellett legizgalmasabb része a 7000 négyzetméteres tetőkert, melynek legmagasabb pontjáról olyan panoráma tárul az ember szeme elé, ami már önmagában megéri, hogy ellátogassunk a múzeumhoz.

10 panorámapont és kilátó Budapesten - Néprajzi Múzeum10 panorámapont és kilátó Budapesten - Néprajzi Múzeum

 

 

Filozófusok kertje

A Gellért-hegyre gondolva a legtöbb embernek a Citadella ugrik be, azonban érdemes a domb nyugati oldalát is felfedezni, hiszen egy egészen érdekes látványossággal találkozhatunk. A már 20 éve itt található Filozófusok kertjében a világ legmeghatározóbb gondolkodóinak és vallási vezetőinek szobrait láthatjuk (többek között Buddha és Jézus találkozásának is szemtanúi lehetünk), miközben az elképesztő kilátás itt sem marad el.

10 panorámapont és kilátó Budapesten - Filozófusok kertje10 panorámapont és kilátó Budapesten - Filozófusok kertje

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Nincs is mágikusabb kiruccanás annál, mint amikor magad mögött hagyhatod a megszokott mókuskereket és olyan helyen töltheted fel az elemeidet, ahol maga a környezet is arra inspirál, hogy a saját nyugalmadra figyelj. Mutatunk 7 olyan barátságos vidéki szálláshelyet, ahol minden adott a pihenéshez.
Szeretnivaló, mesebeli falvakból nincs hiány Magyarországon. Fedezd fel velünk a most következő, természetközeli úti célokat, amikért hol a festői völgyek mélyét, hol pedig a magas hegyek erdeit kell felkeresni!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.