Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Téli bakancslista - szuper programtippek a hideg téli napokra

Kint hullik a hó, és ti éppen azon töritek a fejeteket, hogy mit is lehetne ebben az időben csinálni? Kezdésnek vegyétek fel a télikabátot, sálat és sapkát, útközben görgessétek végig a legújabb cikkünket, és mire a végére értek ígérjük, hogy alig fogtok tudni választani a számtalan lehetőség közül.

 

Korcsolyázás a műjégpályákon 

Amellett, hogy elképesztően jó szórakozás, sportnak sem utolsó a korcsolyázás, és most, hogy decemberben végérvényesen betörtek a mínuszok, már országszerte rengeteg helyen hódolhatunk egyik kedvenc téli szenvedélyünknek. A budapestiek többségének a Városligeti Műjégpályával kapcsolatban egész biztosan akad legalább egy felejthetetlen élménye, legyen az egy romantikus randevú vagy egy őrült jégfogócska a barátokkal. Akkor se maradjunk otthon, ha nem mi vagyunk a jég ördögei, hiszen forralt bor és kürtőskalács minden pálya mellett kapható, és már ezért is megéri sapkát és kesztyűt húzni, nem igaz?

Izgalmas téli programok - Városligeti MűjégpályaIzgalmas téli programok - Városligeti Műjégpálya

 

 

Kirándulás a havas hegyvidékeken: Mátra, Zemplén és Bakony

Hegységeink télen mutatják legszebb arcukat, hiszen hóval borított vonulataikat látva igazi mesevilágban érezhetjük magunkat, közülük is első helyen a Mátra szerepel, a többi csúcsot maga mögé utasító Kékestetővel. Kristálytiszta levegője, kirándulóútjai, sí- és szánkópályái kihagyhatatlan programokat kínálnak még a leghidegebb időben is. 

A varázslatos falvairól ismert Zemplénbe érezve a csend birodalma fogad, de a különleges atmoszféra mellett a milliónyi látnivaló miatt is hamar a szívünkbe zárjuk majd a környéket. Látogassunk el a Megyer-hegyi Tengerszemhez, vagy másszunk fel Boldogkő várába és onnan gyönyörködjünk a hófedte tájban.

Ha a Bakonyt választjuk úti célul, akkor a Bakonybélben megálmodott Pannon Csillagda néhány órára garantáltan elfeledteti velünk kint a tomboló mínuszokat, a vállalkozó szelleműek pedig akár ilyenkor is rácsatlakozhatnak az itt áthaladó Kéktúra vonalára.

Izgalmas téli programok - Kékestető, MátraIzgalmas téli programok - Kékestető, Mátra

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Gyönyörködj a Dunakanyarban a panorámás szobád ablakából! – 5+1 mesés visegrádi szállás
Visegrád minden évszakban zseniális úti cél: fantasztikus éttermek, jobbnál jobb szálláshelyek, és prémium wellness szállodák adják meg az alapot a pihenéshez, hogy az ezernyi látnivalót, kirándulóhelyet már ne is említsük. Tökéletes hely arra, hogy kipihenjétek a mindennapok nyüzsgését, vagy feltöltődjetek a természetben, hiszen a környéken - a Dunakanyar és a Pilis szebbnél szebb látnivalóinak köszönhetően - kirándulóhelyekből sincs hiány.

 

 

Síelés

Van egy remek hírünk: nem kell Ausztriáig vagy Szlovéniáig mennünk, ha síelni szeretnénk, ugyanis már itthon is rendkívül jól kialakított pályákat fedezhetünk fel. A leghosszabb lejtőket Eplényben találjuk; az együttesen közel 8 kilométer hosszú pályarendszer 16 különböző nehézségű lejtőt foglal magában. A második helyen a Kékestetői Sícentrum áll, ahol a lesikló etapok mellett szuper szánkópályákat is kialakítottak, ha pedig nem szeretnénk az időjárástól függővé tenni a síelést, akkor irány a Zemplén Kalandpark, ahol a legnagyobb, egész évben használható műpályája vár mindenkit.

Izgalmas téli programok - Fotó: Zemplén Kalandpark Facebook oldalaIzgalmas téli programok - Fotó: Zemplén Kalandpark Facebook oldala

 

 

Vendégházak és szaunák

Mesebeli vendégházak és panziók>>

A tél mindenkinek a begubózás időszakát jelenti, amikor talán még inkább csak ahhoz van kedvünk, hogy a mindennapi körforgásból kiszakadva elvonuljunk a világ elől és forró italt kortyolgatva kucorodjunk be egy ropogó kandalló elé. Ha a faaprításhoz nem érezzük magunkban az erőt, akkor jó alternatíva lehet egy szaunával felszerelt vendégház, ahol amellett, hogy megmelegedhetünk a szabadban eltöltött órák után, még egészségünknek is jót teszünk, hiszen immunrendszer-, keringéserősítő és bőrmegújító hatással is bírnak a forró kabinok.

Szállástipp: Csodaszarvas Tájpark, Rábahídvég

Csodaszarvas Tájpark, RábahídvégCsodaszarvas Tájpark, Rábahídvég

Tovább a Csodaszarvas Tájpark szállásajánlataihoz>>

 

 

Feltöltődés négycsillagos wellnesshotelben

Négycsillagos wellness hotelek>>

Ha olyan helyszínt keresünk a pihenéshez, ahol nem kell alkalmazkodnunk az időjáráshoz, és semmiről sem kell gondoskodnunk az ott töltött idő során, akkor egy dolgunk van csupán: szemezgetni a hazánkban fellelhető négycsillagos wellnesshotelek kínálatai között! A tökéletes kikapcsolódáshoz spa- és fitness élmények, valamint teljes körű gasztronómiai kényeztetés is jár, ha pedig gyerekekkel utaznánk akkor is van megoldás, hiszen a szállodák nagy részében külön animációs programokkal, játszószobákkal és kicsiknek szóló víziparadicsommal segítik az egész család vakációját.

Szállástipp: Hotel Kapitány Superior Wellness Sümeg****sup

Hotel Kapitány Superior Wellness Sümeg****supHotel Kapitány Superior Wellness Sümeg****sup

Tovább a Hotel Kapitány szállásajánlataihoz>>

 

 

Relaxálás élményfürdőben

Szállások közvetlen átjárással a fürdőbe>>

Számos olyan élményfürdő épült az elmúlt években, melyek egész évben használható kültéri medencével is rendelkeznek, így úgy úszkálhatunk ki a fedett térből a hóesésbe, hogy csak az orrunkat kell kidugnunk a gőzölgő vízből. A relaxáció mellett sokszor még a kilátás is lenyűgöző innen, így a testünk mellett a lelkünk is feltöltődik a nap végére. Budapesten egyértelműen a Széchenyi Fürdő lesz a befutó, de érdemes távolabb is merészkedni a fővárostól: a Bükfürdő Thermal & Spával, a Saliris Resort Gyógy- és Wellnessfürdőjével vagy a Gyulai Várfürdővel nem lőhetünk mellé.

Izgalmas téli programok - Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa Facebook oldalaIzgalmas téli programok - Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa Facebook oldala

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Egyedülálló sziklaformák, páratlan panorámás kilátók, csörgedező vízesések, eldugott erdei útvonalak, rejtélyes pincesorok, kápolnák, templom- és kastélyromok – csak hogy néhányat említsünk arról a legújabb listánkról, amin te is biztosan találsz kedvedre valót! Szemezgess, inspirálódj és vedd nyakadba az országot!
Békéscsabán is túl, már majdnem a román határig kell menni annak, aki szeretné megcsodálni az Alföld peremén fekvő történelmi fürdővárost, Gyulát. A fáradozás azonban kifizetődik, hiszen ez a varázslatos település egy egész sor remek látnivalóval kápráztatja el az utazókat, ha kell, több napon keresztül, még télen is.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.