Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

TOP 5 hotel a Bakonyban

2023.03.08 | 7 perc

A természet szépsége hívogat akkor, amikor a Bakonyban járunk. Ám turista bakancsunkat könnyedén lecserélhetjük egy fürdőköntösre, ha a környék egyik kedvelt wellness szállodájában pihenjük ki a túrázás fáradalmait. Mutatjuk kedvenceinket!

Természetközeli szállásajánlatok a Bakonyban>>

 

Hunguest Hotel Pelion*** - Tapolca

A Balaton-felvidék nyugati részén található Tapolca kedves település, mely népszerűségét a gyógybarlang áldásos hatásának is köszönheti. A légzési problémákkal küszködők számára kiváltképp javasolt helyszín, ám azok számára is vonzó, akik csak pihenni, nyaralni érkeztek a térségbe. A Balaton közelsége és a Hunguest Hotel Pelion kényelme tökéletesen megalapozza egy családi kikapcsolódás lehetőségét. A szálloda egy négyhektáros parkban áll, a gyógybarlang közvetlen közelében, melyhez a szállodából közvetlenül, fedett folyosón juthatunk el. A hotel bel- és kültéri medencékkel rendelkezik, élményfürdő, többféle szauna, gőzkabin teszi színessé a wellness kikapcsolódást. A fürdőzés élményét növeli, hogy a hotel saját termálvíz forrással rendelkezik, ami 224 méter mélységből tör fel. A víz kálciumot, magnéziumot, hidrogénkarbonátot, szulfátot, ásványi anyagokat tartalmaz, kiválóan alkalmas többek között mozgásszervi és reumatikus betegségek kúrálására. Tovább a Hunguest Hotel Pelion szállásajánlataihoz>>

TOP 5 hotel a Bakonyban - Hunguest Hotel Pelion*** (Tapolca)TOP 5 hotel a Bakonyban - Hunguest Hotel Pelion*** (Tapolca)

 

 

Hotel Kapitány Superior Wellness****sup - Sümeg

A Sümegi vár szépsége már önmagában megér egy túrát, ám a Hotel Kapitányban töltött napokkal még teljesebb lehet a pihenés. A szálloda olyan húzó programokkal csalogat, mint az egyedülálló történelmi lovasbemutató, lovaglás, túrázás lehetősége, de a kulináris élményekkel is megfogja az embert: a mintagazdaságból származó, hagyományos eljárással (füstölés, pácolás) készített szalámiknak, kolbászoknak, sonkáknak nehéz ellenállni. Hogy teljes legyen az élmény, a hotel fürdőrészlegében is érdemes elidőznünk: a medencéket a szálloda saját, 600 méter mélyről feltörő, metakovasav tartalmú 32º-os termálvízével töltik fel. A wellness részlegben úszómedence, wellness medence, gyerekmedence található, érdemes kipróbálni a szaunákat is, továbbá átadni magunkat a belső udvaron található, várpanorámás kültéri medencék (májustól októberig működnek) hűsítő hatásának. Tovább a Hotel Kapitány Superior Wellness szállásajánlataihoz>>

TOP 5 hotel a Bakonyban - Hotel Kapitány Superior Wellness****sup (Sümeg)TOP 5 hotel a Bakonyban - Hotel Kapitány Superior Wellness****sup (Sümeg)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Fedezzétek fel Magyarország egyik legszebb borvidékét - Tokaj-Hegyalja látnivalói
A Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék hazánk egyik legcsodálatosabb régiója, nem véletlenül került fel kultúrtájként a világörökségi listára. Összeszedtük nektek a környék kihagyhatatlan látnivalóit, ahova kötelező ellátogatni.

 

 

Forest Hills Hotel & Golf**** - Zirc

Számos szempontból igen vonzó a Forest Hills: télen a sielők kedvence lehet, hiszen csak 10 percre található az eplényi síterülettől. A Bakony közelsége túrázásra invitál, míg Zirc városa, a Zirci Apátsággal, a Pannon Csillagda felkeresésével vagy és Szent Mauríciusz Monostorral a kultúrára éhesek számára ad feledhetetlen élményeket. Ennyi kaland után a szálloda wellness szolgáltatásai is jól fognak esni: a szabadtéri medence (április és október között üzemel), a finn- és az infraszauna, a gőzkabin, a jakuzzi vagy épp a sókabin tökéletes helyszínei a pihenésnek. A golfozás szerelmesei is élményekkel telve térhetnek majd haza, hiszen a 9+9 lyukas golfpálya Európa szerte egyedülálló. A tágas greenek, valamint a pálya trükkös vonalvezetése kellemes kihívást jelent, a környező hegyek tiszta, oxigéndús levegője külön felüdülés a játékosok számára. Tovább a Forest Hills Hotel & Golf szállásajánlataihoz>>

TOP 5 hotel a Bakonyban - Forest Hills Hotel & Golf**** (Zirc)TOP 5 hotel a Bakonyban - Forest Hills Hotel & Golf**** (Zirc)

 

 

Kristály Hotel Konferencia & Wellness**** - Ajka

A Balaton, a Bakony, Veszprém vagy a Somló közelsége egyaránt vonzóvá teszik Ajkát. A városban találjuk a Kristályfürdőt, közelében a Kristály Hotelt, mely 36 szobával és 2 lakosztállyal várja a pihenni vágyókat. A kellemes kikapcsolódásról a kertre nyíló wellnessrészleg gondoskodik, fűtött fedett medencével, pezsgőfürdővel, sókamrával, finn és infaszaunával, továbbá gőz kabinnal várja vendégeit. A modern szauna komplexumban egy illatkamra is helyet kapott, a szauna forróságát pedig a merülőmedencében hűthetjük vissza. A kellemes wellness élmények mellett a kulináris élvezeteknek is hódolhatunk, az étterem kínálata hűen tükrözi a Bakony és a Balaton természeti gazdagságát, az alapanyagok nagy részét helyi termelőktől szerzik be, a fogások a hagyományokra támaszkodva a kor igényeinek megfelelve a legmodernebb konyhatechnológia alkalmazásával készülnek. Tovább a Kristály Hotel Konferencia & Wellness szállásajánlataihoz>>

TOP 5 hotel a Bakonyban - Kristály Hotel Konferencia & Wellness**** (Ajka)TOP 5 hotel a Bakonyban - Kristály Hotel Konferencia & Wellness**** (Ajka)

 

 

 

Hotel Szépalma - Porva-Szépalmapuszta

Szépalmapuszta egykor Eszterházy birtok volt, később, mint ménesgazdaság működött, így a hely szépségét, a fasorok között meghúzódó szálloda elragadó megjelenését joggal csodálhatjuk. Az egykori épületek 1994-ben svájci tulajdonba kerültek, a renoválást követően a Hotel Szépalmának helyet adva. A ménesbirtok ma „zöld-wellness” élményt tartogat vendégei számára, megfogalmazva benne a természet erejét, a birtok körül található arborétum nyugalmát, a szabadban töltött percek értékességét. Lehetőségünk adódik itt nordic walking túrázni, kerékpározni, labdajátékokat játszani, a közelben erdei tornapálya, outdoor kötélpálya várja a kalandos kedvűek, míg a klasszikus wellness élményeket a szálloda épületeiben található finn szauna, gőzkabin, só szoba, élményzuhany és infraszauna biztosítja. Tovább a Hotel Szépalma szállásajánlataihoz>>

TOP 5 hotel a Bakonyban - Hotel Szépalma (Porva-Szépalmapuszta)TOP 5 hotel a Bakonyban - Hotel Szépalma (Porva-Szépalmapuszta)

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Március 8. nemzetközi nőnap. Tudtad, hogy az első, akkor még nemzeti nőnapot 1909. februárjában tartották az Egyesült Államokban? De vajon mikor és hol ünnepelték meg a világon először a nemzetközi nőnapot? Milyen esemény emlékére tartották meg eredetileg, és miért pont március 8-án ünnepeljük?
Kitűnő szőlők teremnek a Gerecse Duna-menti peremén fekvő, teraszos lejtők vastag lösztakaróján. Az ezekből készülő, élénk, vibráló borok mellett persze számtalan más oka van annak, hogy miért is érdemes Neszmélybe látogatni. Az 1400 fős település ínycsiklandó ízeket, régi korok emlékeit, ékes arborétumot, és egy érdekes hajóskanzent is tartogat nektek.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.