Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A Zemplén fővárosától a vadregényes Mátráig ‒ 5 úti cél és szállás mesés környezetben

Csodálatos látnivalókra és hangulatos szálláshelyekre vadásztok a természetben? Akkor szeljétek át velünk a festői Zemplén-hegységet, a Mátrát vagy a Balaton-felvidéket, ahol a legjobb kirándulóhelyek és szállások lapulnak!

 

Sátoraljaújhely: kalandpark és patakparti borozgatás

Tokaj-hegyalja történelmi borvidékén barangolva kihagyhatatlan látnivalókat ígér nektek „a Zemplén fővárosa”, Sátoraljaújhely. Fedezzétek fel a Zemplén Kalandpark izgalmas programjait, hódítsátok meg a Magyar Kálváriát és zárjátok a napot patakcsobogás mellett a Zsólyomkai pincesoron!

Szállás a hegyek között: Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont***

A hegyvidékek világba repítő Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontot a sportok szerelmeseinek álmodták meg. A pompás panorámát zavartalanul élvezhetitek a hatalmas medencében úszkálva vagy épp teniszezés, focizás közben. Ha elfáradtok, akkor a wellness-sziget pezsgőfürdőjében, illetve szaunáiban pihenőzhettek. Igaz, a zseniális étterem isteni ízeit sem szabad kihagyni! Már csak az a kérdés: a modern hotelszobákban vagy a természetközeli kerti vendégházakban töltenétek-e szívesebben az éjszakákat?

Nézd meg a Rákóczi Hotel szállásajánlatait>>

5 úti cél és szállás mesés környezetben - Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont*** (Sátoraljaújhely)5 úti cél és szállás mesés környezetben - Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont*** (Sátoraljaújhely)

 

 

Nagyhuta: kisvonatozás, túrázás és idilli csónakázás

Még mélyebbre hatolva a Zempléni-hegységben, Nagyhután szinte harapni lehet a friss levegőt. A nyugalom birodalmában rengeteg túraútvonal közül válogathattok, de horgászni és csónakázni is lehet a festői Áfonyás-tavon vagy mehettek egy kört a Pálházi Állami Erdei Vasúton is.

Szállás minőségi programokkal: Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartments

Kapcsoljátok ki a wifit, majd térjetek vissza a természetbe a Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartmentsben! A netes szörfözés helyett felkereshetitek a környék legszebb túraállomásait (akár kerékpárral is), vagy kipróbálhatjátok a varázslatos fürdőházat. A ragyogó szaunák után a jég kútnál frissülhettek fel, amit remekül kiegészít az egészséges sókamrában való ejtőzés. A levezető jakuzzit követően pedig irány a helyi ízekben verhetetlen Háromforrás étterem vagy a bowling pálya!

Nézd meg a Kőkapu Vadászkastély szállásajánlatait>>

5 úti cél és szállás mesés környezetben - Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartments (Nagyhuta)5 úti cél és szállás mesés környezetben - Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartments (Nagyhuta)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Az Északi-középhegység rejtett titkai
A hegyek és völgyek találkozásában, a természet lágy ölén számtalan olyan természetes és az emberi kéz által alkotott látnivaló van, amiért érdemes túracipőt húzni.

 

Kapolcs: vidéki báj kulináris és kulturális örömökkel

A remek borokban, ételekben, fesztiválokban bővelkedő Balaton-felvidék egyik legvonzóbb úti célja a Művészetek völgyének otthona, Kapolcs. Kiránduljatok a Királykőnél, a Pokol-liknál, de ne hagyjátok ki a Molnárház és Falumalom Múzeumot se! Ha különleges étteremre vadásztok, akkor a 84 Bisztróba menjetek ‒ a Michelin ajánlásával!

Szállás a luxus sziklákban: TreeHouses Kapolcs

Ha felnőttbarát elvonulásokat és romantikus pillanatokat kerestek a Balaton körül, akkor nincsen párja a kapolcsi TreeHouses szálláshelyeknek. A formatervezett, sziklákra hasonlító építmények a csodálatos tájra tekintenek, így a lebilincselő látványban az ágyból, a szaunából vagy a teraszba süllyesztett, kétszemélyes, privát jakuzziból is gyönyörködhettek. Kerüljetek lendületbe a napindító Breakfast Box kosarakkal, amik telis-tele lesznek ínyencségekkel!

Nézd meg a Treehouses Kapolcs szállásajánlatait>>

5 úti cél és szállás mesés környezetben - Treehouses Kapolcs5 úti cél és szállás mesés környezetben - Treehouses Kapolcs

 

 

 

Parádfürdő: kirándulások a vadregényes Mátrában

A Mátra északi térfelén, ahol a Kékes megvetette a lábát, ott bukkanhattok rá a híres Parádfürdőre.  Keressétek meg a Cifra Istálló és Kocsimúzeumot, a legendás Rákóczi-fát, valamint a parádi Ilona-völgyi vízesést!

Szállás a gyógyászatáról híres helyen: Erzsébet Park Hotel***

A természet öleli körül a színvonalas Erzsébet Park Hotelt, ahol az aktív és passzív kikapcsolódás kéz a kézben jár. A 2 hektáros őspark szívében magasodó szálloda ízléses és kényelmes szobáit a pihenésre tervezték. Merüljetek el a szezonális kültéri medencében, napfürdőzzetek a hegyek között, vagy ha az időjárás kevésbé kegyes hozzátok, akkor bízzátok magatokat a beltéri, pazar wellnessoázis gondjaira! A gyógyászati szolgáltatások közül a ritkaságnak számító mofettás kezelést kár lenne elmulasztani!

Nézd meg az Erzsébet Park Hotel szállásajánlatait>>

5 úti cél és szállás mesés környezetben - Erzsébet Park Hotel*** (Parádfürdő)5 úti cél és szállás mesés környezetben - Erzsébet Park Hotel*** (Parádfürdő)

 

 

 

Zselickisfalud: szédületes csillagászati utazás 

A zselici dombság rejtett kincse Zselickisfalud, ahonnan az éjszakai égbolt csodáiban minimális fényszennyezés mellett merülhettek el. Pipáljátok ki a látnivalók közül a ragyogó Zselici Csillagparkot, mely egész évben elképesztő programokat biztosít az érdeklődőknek!

Szállás a természet ajánlásával: Hotel Kardosfa***

Engedjétek át magatokat a felhőtlen kikapcsolódásnak a Hotel Kardosfa erdei szálláshelyén, ami 23 légkondicionált, komfortos szobáján túl kényeztető wellness kalandokkal csavarja el a fejeteket! A szaunázás után az úszómedencében és a pezsgőfürdőben is csobbanhattok, de egy kellemes masszázsra is benevezhettek, ha szeretnétek tökélyre fejleszteni a lustálkodás művészetét.

Nézd meg a Hotel Kardosfa szállásajánlatait>>

5 úti cél és szállás mesés környezetben - Hotel Kardosfa*** (Zselickisfalud)5 úti cél és szállás mesés környezetben - Hotel Kardosfa*** (Zselickisfalud)

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark is csatlakozott a Nemzeti Örökség Intézete által szervezett Emlékhelyek Napja programsorozathoz. Május 13-án, szombaton az Emlékpark új attrakcióját rendkívüli tárlatvezetés keretében tekinthetik meg látogatók. A "Tiszai bemutató" c. kiállítási egység bemutatja a dél alföldi vízi világ történetét.
Kolodko Mihály ukrán-magyar gerillaszobrász egy korábban tönkretett miniszobra megújult formában bukkant fel a mai napon a Parlament közelében.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.