A Matróz Dunaparti Kisvendéglő Győr a Dunakapu tér közelében található, a belső tér kockás abroszával és a régi idők kocsma-hangulatával idézi a hagyományos vendéglátást. A halászlé hagyományos, sűrű és ízletes, mely a hely jellegzetes fogása, és a kínálatban a hagyományos halételek kedvelőire talál. A töpörtyűs pogácsa kiemelt, a ház ízvilágának jellegzetes eleme, amelyet gyakran említenek az étteremről szóló beszámolókban; az italválasztékban a borok széles köre és a fröccsök is elérhetőek.
Tovább olvasom >>
A teraszon a Dunakapu tér látképe mellett ülve lehet jó hangulatban étkezni, a belső rész pedig barátságos és otthonos. A személyzet kiszolgálása gyakran barátságos és figyelmes, és a hangulatos környezet hozzájárul ahhoz, hogy a vendégek könnyedén letelepednek. A hagyományos étlapon a halételek dominálnak, mellettük a túrós csusza és a sztrapacska is gyakran felbukkan, házi tésztákkal és autentikus ízekkel. A helyet gyakran választják a győriek és a városba látogató vendégek is, mert a hangulat és a kiemelkedő helyszín a Dunakapu tér közelében ad egy jellegzetes győri élményt. Az árak és az adagok kapcsán az élményért cserébe megfizethetőnek, vagy az ízvilágért remélten értékelik; a halászlé és a pogácsa különösen közkedvelt elemei. A Matróz kifejezetten a hagyományos magyar konyha iránt érdeklődők számára vonzó hely, ahol a konyha ízei a múltat idézik és a hely légköre autentikusan megmarad. A gyakori zsúfoltság miatt érdemes előre foglalni, különösen hétvégén vagy rendezvények idején, hogy a kiszolgálás gördülékeny legyen. Összességében a Matróz Dunaparti Kisvendéglő Győr jellegzetes szerepet tölt be a város gasztronómiájában, ahol a halászlé, a pogácsák és a barátságos környezet maradandó benyomást keltenek.
Barátok ajánlására néztünk be a győri belváros szélén a Kossuth hídnál található kis étterembe. Mivel az étlapon elég hosszú a halas lista, gondoltuk, kipróbáljuk, milyen a halászlé. A gyerekek rántott halat kértek. A harcsahalászlé kellemes, ízes volt, a benne lévő hal is jó állagú volt. Az adagok bőségesek és jóízűek voltak.
A folyó száraz vörösbor gyenge minőségű, az elsőre kért pohár csapot sör sajnos a nem kellően tisztított csap miatt savanykás "zöld" ízű volt. Kérésre rögtön hozta palackos sört, amiben már nem volt hiba. A kiszolgálás szakszerű és figyelmes. Ez a étterem nem a kulináris csúcsokról, hanem a megfizethető árakról és a sajátos kicskocsma-hangulatról szól. Nem véletlen, hogy a helyi bencés diákok törzshelye. Kicsit bohém, kicsit fiatalos. Aki ere vágyik, pontosan azt kapja, amiért jött.
A halászlé szuper (kicsi/nagy, hal nélkül ponttyal, harcsával), a sztrapacska szintúgy. Eddig 5* lenne. Az italok szörnyűek voltak, limonádé címén egy szódás szörp nagyon kevés szörpből, a vörösbor száraz helyett savanyú (na ja, nem néztem az árát, 160 Ft/dl, ennyiért mit várjon az ember).
Helyet kapni elég nehéz, nincs holt idő 4 órakor sem. Viszont gyors az átfutás, a halászlé öt perc alatt az asztalon van. Mire megeszed, a sztrapacska is.
Az az igazi régimódi, kicsit kocsmás jelleggel (és itt jó értelemben írom), hagyományos halételekkel. Halászlé szinte azonnal az asztalra kerül, de a többi ételre sem kell sokat várni. Aki nem szereti a halat, annak is érdemes betérni, ő sem marad éhesen, hiszen kerülhet az asztalra többféle disznó, vagy szárnyas étek is.
Egy előző hozzászólásban hiányolt túrós csusza már felkerült az étlapra és finom. Legközelebb a sztrapacskát is ki fogom próbálni. Többször jártunk már itt és biztosan jövünk is még. Sajnos kevés az asztal, így előfordulhat, hogy várni kell. Kisebb pénztárcával is lehet választani.
Ha Győrben nagyon finom halászlét van kedvem enni, vagy családtagjaimat, ismerőseimet, barátaiamt szeretném meghívni egy finom halászléra, akkor a Matróz vendéglőbe megyek. A halászléjük mellett kiválló a tepertós pogácsájuk is, jó lenne a receptjüket megszerezni egyszer.
Ezeenkívül, ha egy jó fröccsre vágyik az emberfia, akkor a borok tekintetében is kiválló a választék. Ajánlom mindenkinek aki Győrben jár, térjen be ide egy jó étkezésre.
A fröccsfesztivál ideje alatt vacsoráztunk az étteremben, ami a fesztivál helyszínén a Dunakapu téren van. A teraszon ültünk le, így a programot is láttuk, hallottuk. Az alkalomhoz illően röccsöt ittunk. Az étlapon szinte minden főételből volt kisadag, így én azt rendeltem, de meglepően köretből nem adtak kisadagot.
Ezt nem értem, miért kell az egy szelet húshoz sok köretet enni, a húst meg tudják felezni, a krumplit, rizst, nokedlit nem? ? Természetesen felét meghagytam. Egyébként nagyon finom volt minden, a pincérek kedvesek, a hangulat nagyon jó. Vacsora után megkérdeztük a pincért, merre van a kikötő, előbb kicsit viccelődtek, majd elmondták merre menjünk. Nekem a leghangulatosabb étterem volt a városban.
A Matróz a győriek szemében már nem csak egy hely, egy fogalom: a lepukkantan hangulatos étterem, ahova nem kell kiöltözni, ahol a pincérek közvetlenek, olyan "matróz"-jellegűek. Az étlapon főleg hagyományos ételek szerepelnek, de az italok már főleg mai jellegűek. Az asztalok picit szűkösen vannak, érdemes előre foglalni egyet, mert lehet, hogy nem engednek be.
Mindenképpen ajánlom, karácsonykor a halászlevük fenomenális, nem csoda, hogy a tér végéig kanyarog a sor, érdemes időben odamenni! Ha valaki azonban modernebb ízekre, puffokra és megfelelő megvilágításra vágyik, az ne a Matrózba menjen, mert csalódni fog!
Nagyon jó helyen van, a kialakítása hangulatos. Halászlét rendeltünk, ami bőséges és finom volt. Sajnos belsőséget csak ikrát tudtak adni - kár. A kenyér viszont elég száraz volt. A túróscsusza akkora adag volt, hogy csak ketten bírkóztunk meg vele. Viszont a deszert választék nagyon gyér, ezért aki nem szereti vagy nem eheti a tejes dolgokat, annak nincs választék.
Egy hangulatos kisvendéglő, ami könnyen megközelíthető. Finom halászlé, túrós metélt, sztrapacska. Gyors felszolgálás, a pincérek sem voltak udvariatlanok. Elvitelre kértünk ecetes halat, arra sem kellett várni. Csak ajánlani tudom.
Kellemesen csalódtunk, mert több negatív kritikát is olvastunk az ételekről és a pincérekről, ezért fenntartással foglaltunk asztalt, de nem bántuk meg, mert hamar megtelt az étterem, így lemaradtunk volna erről a kellemes emlékről.
Halászlé és sztrapacska! -A legjobb ételeik szerintem. Rendszeresen eszünk ott, főleg ha halat, halászlét ennénk! Mindig kedvesek figyelmesek, nagyon finom és tisztességes adagokat adnak. Rajtam bizony többször kifogott a kis adag halászlé és a sztrapacska. Talán az egyetlen hátránya, hogy ha szombat/vasárnap ebédre érkezünk, mindig várni kell. (Persze ha asztalt foglal az ember, ez elkerülhető :D )
Érdekes hely ez, ahol nincs desszert, miközben az étlap meglehetősen széles választékot kínál. No nem olyat, mint a kötetnyi étlappal működő, csak csirkemellből és pulykamellből egy komplett étlap választékát nyújtó csárdák (pl Látóképi csárda, Debrecen), de azért van vagy 25 ételük amiből lehet válogatni, köztük érdemleges halételek, pontyból, harcsából, süllőből .
A pontyhalászlé leve finom volt, a ponty lehetett volna frissebb, a harcsaételekben a harcsa száraz volt és fáradt, ami többszöri (de minimum egyszeri) kifagyasztásra és visszafagyasztásra utal. Nagyon jó volt a sztrapacska és a túrós csusza, előbbi esetében a juhtúrót érdemes kiemelni, de a többi komponens is remek volt, utóbbi esetében a házilag gyúrt tésztát. Ezért adtam meg végül helynek a négy pontot konyhára a halproblémák dacára. A kiszolgálás rutinos, személytelen, az árak barátságosak.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.