2016. augusztus 24.a párjával járt itt 15Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Augusztus közepén jártunk itt, kíváncsiak voltunk, milyen is egy étterem, amely az ittjartam. hu vendégértékelései alapján Miskolcon az 1. helyezett. Naivan, előző nap még asztalt is foglaltam, de amikor megérkeztünk - igaz du. 6 óra volt - rajtunk kívül csak egy vendéget láttunk. Az eneteriőr eklektikus.
A békebeli vendéglátás hangulatát szeretné a tulajdonos éreztetni - az falon hatalmas poszter Szindbáddal, alias Latinovits Zoltán, a másikon Vendelin, akit Szénási Ernő alakított. Az étlapon is ugyanez a miliő köszön vissza, de ezzel ennyivel van ennyi. . . A korlátok, a zavaró elektromos vezetékek, az oda nem illő zene, a személyzet ruházata, az üvegpadló, a bejárati portál rikító volta mind-mind anakronizmus, hadd ne mondjam, ízléstelen. . Rendelés: szerencsétlen felszolgáló hölgy talán átképzett, frissen szalajtott OKJ tanfolyamos lehetett mert:
- a ruházat, mintha most esett volna be a Széchenyi utcáról;
- fogalma nem volt, milyen alapanyag hiányzik a konyháról, az elsőként rendelt ételek a libamáj hiánya miatt storno, de ez öt perc után derült ki;
- a módosított rendelés felét elfelejtette - szegényt itt kezdtem sajnálni. A felszolgált ételek mennyisége még manapság is igen nagy; sajnos a gasztro-kultúra nagyon alacsony szinten van Miskolcon: majd' minden étteremre a túl nagy adagok a jellemzőek - persze, mert ezt igényli a nép. . . nézd anyukám, a pénzünkért mennyit adtak. . . két adagot rendeltünk és még a gyerek is jóllakott. . . kedveseim: vagy üzemi étkezde, vagy étterem. . . nézzük, mit kaptunk augusztus 12-én. . . Előétel: - mindkét fogás annyira sok volt, hogy tulajdonképpen jól is laktunk. 1. Rosé kacsamell céklás friss kevert salátával. A saláta émelyítően olajos, a kacsamell hidegen már rágós, nem illik ide. 2. Roston sült camambert mézben párolt zöldségekkel - a sajt elfogadható volt, de párolt zöldség jellegtelen, és túl olajos. Egy minőségi extra szűz olíva, mondjuk a csonthéjasok illatával, már helyrehozta volna. Főétel:
1. Pisztrángfilé tekercs fokhagymás fűszervajjal, grillezett tigrisrákkal, grillezett zöldségekkel - itt csak a tigrisrák volt elfogadható. A grillezett zöldség tocsogott az olajban, jellegtelen és íztelen. A pisztrángot sikerült elrontani, száraz, széteső állagú, felejtős. 2. Lazac steak sült fokhagymás burgonyapüré ágyon céklapesztóval, blansírozott rukkolával díszítve. A lazac steak nem azt jelenti, hogy megnyomom a villával és izzadja ki az olajat - ettől émelyítően zsíros, gyakorlatilag ehetetlen. Előtte 2 héttel Reykjavikban a Laugavegur 73-ban ettük életünk legfinomabb lazac steakjét: könnyű, zamatos, illatos, felejthetetlen. Annyira megterhelt minket az ételsor, hogy még másnap is nem győztük magunkat kúrálni.
Vendelin Étterem válasza
Tisztelt Uram!
Mindig megértéssel és szívesen fogadjuk az építő jellegű véleményt, de az Ön rosszindulatú és minden alapot nélkülöző, illetve szubjektív elemeket tartalmazó értékelését visszautasítjuk.
Az étterem berendezése szerintünk és vendégeink szerint ízléses, de az igaz, hogy az Ön véleményét nem kértük ki.
(Megjegyzem, ezután sem tervezzük. ) Ez természetesen megítélés kérdése, de az Ön véleményét eddig még senki nem osztotta. Sokat dolgoztunk azon, hogy az étterem ilyen legyen. A portál sajnos nem a mi hatáskörünk, azt Önkormányzati döntéssel lehetne megváltoztatni.
A felszolgáló hölgyről írt vélekedését engedje meg, hogy gusztustalannak nevezzem. A le OKJ-zése és ruházatáról adott véleménye az nem támasztja alá, hogy egy intelligens véleményt formálóval állunk szemben. (Lehet, hogy az Ön ruházata pedig neki nem tetszett. )
Az ételek mennyisége és minősége éttermünkben állandó, azért még nem kaptunk rossz kritikát, hogy túl sokat adunk.
Az, hogy Ön Reykjavikban mit evett, a téma szempontjából elhanyagolható.
Ha nem ízlett az étel, nem értjük, hogy miért ette betegre magát.
2016. augusztus 29., Vendelin Étterem, tulajdonos