2019. november 3.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Szerencsénk volt, hogy kaptunk helyet, mert szinte minden asztal foglalt volt a teraszon és bent is. Jöttek-mentek a vendégek, a személyzet igen előzékenyen és udvariasan fogadott mindenkit. A nagy forgalom ellenére nem kellett sokat várni az ételre, pedig frissen készült minden. Gödöllői csirkecombot ettem pirított gombával és libamájjal.
Minden összetevőből volt benne bőven. Nagyon finom volt, a zöldborsós rizottó pedig valódi tavaszi illatot árasztott, nem tudom, hogy csinálták. :) Élveztem minden falatot. A párom rántott borjút kért bécsi burgonyasalátával, azt mondja, jó volt. Az árfekvés egy kicsit magas, és erre még 12 % szervizdíj jön. Ezzel együtt örültünk, hogy ezt a kellemes éttermet választottuk, valószínűleg visszatérünk máskor is.
2019. november 3.a párjával járt itt 25 „Hivatalosan” étterem, de a valóságot jobban tükrözi a bejárat fölött szereplő „söröző” műfaji besorolás. Talán kevésnek tűnik a két csillag, de „étterembe” mentünk, annak pedig nem állja meg a helyét. Eszerint értékeltem. Megnéztük az étlapot a neten, és jópofa dolgokat találtunk.
Sörös, káposztás leveseket, érdekes főételeket, amikre sajnos pontosan már nem emlékszem, és azóta frissítették a weblapot, így nem tudok konkrét példákat sorolni. Mikor elámultunk a rövidke, összefirkált, valóságos étlap láttán, közölték, hogy ó, a neten lévő már rég nem érvényes. Egy működő vasúthálózat fut a falak mentén, az italokat kisvonat szállítja. Bekanyarodik az asztalokhoz, csöppnyi ütközőbak a sínek végén. Nagyon klasszul meg van csinálva. Csak azt nem tudom, kinek. Annak, aki a szomszédos pályaudvarra érkezve gyorsan be akar dobni egy sört? Gyermeklelkű férfiaknak, akik annak idején hiába vágytak játékvonatra? A gyerekek biztosan imádnák, ha akadna szülő, aki sörpincébe hordja a csemetéit. Családi ebéd ürügyén sem érdemes ide jönni, az étel ugyanis csapni való. Párom csülkös pacalt rendel, mikor egy lábaskában elé rakják, azt hittük, tévedésből gulyáslevest hoztak. A hosszú lére eresztett pörkölt íztelen és sótlan. Pacal még csak akad benne, de a csülköt csak pár zsíros bőrke jelképezi. „Köretként” egy szakajtó kenyér jár mellé. Hát igen, ehhez nem passzol a mirelit hasábburgonya, a krumplipucolás meg nyilván derogál a személyzetnek. Én sörtésztában sült halat kérek, friss salátával, ehető. Az ételek túlárazottak, a pacal pl. 2950 Ft, ennél jóval olcsóbban ehetünk máshol, körettel, jól elkészítve. A csapolt Soproni 400 Ft/pohár, ez reális. Szervízdíj nincs.
2019. november 3.a párjával járt itt 55 Az őszi Étterem Héten esett rá a választásunk. Sok jónak ígérkező ajánlat közül találtuk a legjobbnak, de még így is felül múlta a várakozásunkat. Kellemes környezet, parádés fogások, gyönyörű tálalás, kedves kiszolgálás, mindez 3990 Ft/fő áron.
A párom összeállítása: Kamillás sütőtök-krémleves baconba tekert datolyával – Rosé kacsamell, árparizottó, fügés sörmártás – Szilvasör-sorbet, cseresznyepálinkás csokimousse. Az enyém: Wasabis karfiol panna cotta, feketeszezámos lazactatár – Füstölt sonkás sertésszűz, kéksajt mártás, aszalt paradicsomos aranchini – Gesztenyés panna cotta, levendulás meggyvelő. Valamennyi fogás rendkívül ízletes volt, az ételek mennyisége megfelelő. Jól laktunk, de nem ettük degeszre magunkat. Talán csak a desszert volt a vártnál több, mintha nem is egy menü levezetése lett volna, hanem egy önálló „cukrászdai adag”. A főfogáshoz 1-l dl sört kaptunk ajándékba, amit mi választhattunk ki a különleges, méregdrága kézműves sörök közül. Fogalmam sincs, mi a különbség az APA meg az IPA sörök között, a részletes leírás alapján választottunk egyet-egyet. Én egy citrusosat, a pároméban a fokhagyma, bazsalikom, szárított paradicsom ízét kellett volna érezni… Mindkettő finom volt. :) Természetesen „egyszerűbb” italokat is mérnek, egy pohár Staropramen 400 Ft, egy kis üveg ásványvíz 380 Ft. Az állandó étlapot is megnéztük, hogy legyen valami fogalmunk a szokásos kínálatról és árakról. Első pillantásra kicsit drága helynek tűnik, de szinte minden ételről olyan apró részletek derültek ki, rafinált fűszerezés, különleges összetevők, hogy végül úgy éreztük, mindegyik megéri az árát.
2019. október 4.a párjával járt itt 45 Csak egy kis szusizásra ültünk be a Király utca sarkán lévő egységbe. Az Október 6. utcai „nagy testvérnél” már többször jártunk, ezt is ki akartuk próbálni. Ez az üzlet sokkal kisebb, meghittebb és barátságosabb, tetszik. Asztalt foglalni csak a weblapjukon keresztül lehet. A mi foglalásunkat nem találják.
Szerencsére a telefonomon meg tudom mutatni a visszaigazolást, hely is van, így a probléma hamar megoldódik. A szusi jó, a kiszolgálás udvarias. 12 % szervizdíjat számolnak fel. Úgy látom, az árak az egész üzlethálózatban azonosak, legalábbis az italoké biztosan, mert nemrég limonádéztunk 990 Ft-ért egy másikban, és itt is annyiba kerül. Inkább egy kis tonikot kérek, ami 390 Ft, és több innivaló a citrusokkal, jéggel megpakolt limonádés korsóba se fért. Ettünk, ittunk, fizetnénk, de az ifjú pincérhölgy mintha direkt nem venné észre, hogy intünk. Kerüli a szemkontaktust, matat a pult mögött. Végre előkerül a magyar pincér, akkor derül ki, hogy a leány nem tudta, mit kell a kuponunkkal csinálni. :)
A tisztaság kifogástalan, a megüresedett asztalokat gondosan törölgeti egy elképesztően mocskos kötényt viselő ázsiai alkalmazott. Kínosan furcsa kontraszt. Nem tudom, a takarítás végeztével hová tűnik, remélem, nem a konyhába.
2019. október 4.egyedül járt itt 45 Modern, fiatalos, raklapokból kialakított berendezés. Meglepően kényelmes ülés esik a székeken. Kedvezményes kuponnal mentem, különleges pulled pork szendvics kovászos uborkával és káposztasalátával állt az ajánlatban. Káposztasaláta helyett egy kanálnyi tejfölös uborkát kaptam, ami mellé egy párszavas magyarázat vagy elnézést kérés illett volna.
Ezt is kedvelem, és passzolt a szendvicshez, így nem tettem szóvá. Más kifogásom nem lehetett, a szendvics maga volt a tökély, rengeteg hús volt benne, puha, foszlós, jó ízű. A szósz és a kovászos uborka íze és mennyisége is jól el volt találva, tökéletes volt az összhatás. Szét kellett nyitni és késsel-villával enni, mert akkora adag volt, hogy gyakorlatilag megfelelt egy tál laktató ételnek. A teljes ára 1790 Ft lett volna, ami reálisnak mondható. Mivel mást nem akartam enni, nem kértem étlapot, amit utólag bánok, mert kíváncsi lennék, mi kapható még, és mennyiért. A falra ki van ugyan írva a kínálat, de „túl szépen”, nem a napi táblás-krétás feliratként, inkább úgy tűnik, ez az állandó dekoráció része. Az árakat „elfelejtették” mellé írni, és a neten sem találtam aktuális étlapot.
2019. október 2.a párjával járt itt 45 Kedvezményes kuponnal kerestük fel az éttermet, az ajánlat konkrét összeállításra szólt. Pécsi Sör bőségtál: BBQ oldalas, sörkolbász, szezámmagos csirkemell falatok, cigánypecsenye, héjában sült burgonya, párolt rizs. Sör nem járt hozzá, talán hogy tetszés szerint válogassunk, kóstolgathassuk a gyár termékeit.
½ 1-kor érkeztünk, ami nagy csacsiság volt, mert 14-17 óra között 20 % kedvezményt adnak a csapolt sörökre. Az étel jó volt és bőséges, az oldalas kissé rágós, a sörkolbász fantasztikus, összességében meg voltunk elégedve. Az árát is bőven megérte. Egy adag káposztasaláta még elkelt mellé, 590 Ft, kicsit drágállom. 1 pohár Szalon sör 390, a korsó 650 Ft. 12,5 % szervizdíjat számolnak fel, külön számlát kaptunk az ételről, külön az italról, mindkettőhöz hozzáadva a felszolgálási díj. Menüt is kínálnak délben, két- és háromfogásost, 1760, illetve 2280 Ft-ért. Fantáziátlan ételsor, aránytalanul drágának tartom. Bár lehet, hogy csak „a rend kedvéért” ajánlják, hiszen a pincér hölgy szerint csak estefelé indul be az élet. A mi kb. egyórás ottlétünk alatt sem jött más vendég. De legalább jól körül tudtunk nézni az ízléses, régi szép tárgyakkal dekorált helyiségben anélkül, hogy bárkit zavartunk volna.
2019. szeptember 18.családjával járt itt 55 Hangulatos, igazi olasz étterem az Arany János utcai metrómegállóval szemben. Vidám olasz fickók működtetik. Sokat és hangosan beszélgetnek egymással, miközben az egyik a nyitott ablakú konyhában dolgozik, a másik a vendégtérben nyüzsög. Megvan a filmekből ismert harsány, olaszos alaphangulat.
A dekoráció is „olaszos”, képek, mezek, feliratok, mindenféle tárgyak. Kicsit (nagyon) zsúfolt, és nincs benne rendszer, a srácok mindent meg akarnak mutatni, ami egy helyiségbe belefér. :)
Kizárólag olasz ételek szerepelnek az étlapon, a levestől a desszertig. A pizza a fő profil. Sokfélét készítenek, vékony, ropogós tésztájút, olyan isteni feltétekkel, hogy nehéz a választás. A társaság minden tagja mást kér, elvágatják, csereberélnek. Mindenkinek minden ízlik. Én inkább a falitáblára írt ételek közül választok, spenótos, ricottás lasagnét. Frissen készül és nagyon finom. A csapolt és üveges sörök, a szokásos üdítők mellett remek koktélokat is ihatunk. Az étel- és italárak meglepően szolidak, szervizdíj nincs.
2019. szeptember 18.gyerekekkel járt itt 55 A strandról hazafelé megálltunk az út szélén egy fagyira. Kincset találtunk. A tágas, tiszta, barátságos helyiség békebeli, szép berendezése bárhol megállná a helyét. Ragyogó vitrinek, szép polcok, tonettszékek és fogasok, jól esik körülnézni. És ez csak a külcsín. A fagylaltos pult lenyűgöző, cukormentes változat is van bőven.
Sárgadinnyét és stracciatellát kérek, ezektől még Pesten is meg lennék hatódva. A torták és sütemények rendkívül gusztusosak, szép nagy szeletek, az áruk pedig kb. fele a fővárosinak. A tortaszeletek 300 Ft körüliek, diabetikus is van többféle, az persze drágább, 340 Ft. Még Islerből is van hagyományos és zabpelyhes változat is, ilyet még sehol sem láttam. Táskám a kocsiban, az egyik fiamat kérem meg a fotózásra, aki persze nem azt és nem úgy. . . :)
Mosolygós középkorú hölgy szolgál ki, biztosan nem érti, mitől vagyunk úgy feldobva, mit súgunk-búgunk, lelkendezünk. Ki ne hagyja, aki arra jár!
2019. szeptember 17.családjával járt itt 35 Az intézményről szóló, rendkívül érdekes rádióműsort hallgatva határoztam el, hogy ellátogatok a Sziklakórházba, amiről sokat olvastam, hallottam már, de még sosem jártam ott. Az első csoporttal jutottunk be, talán tíz-egynéhányan lehettünk, köztünk egy 9 éves kislány is, a szülők írásbeli engedélyével.
Nem tudom, mennyire borzasztották el a hadirokkantakat formázó bábuk, a korabeli vizsgálók és műtők a véres rongyokkal… Nekem egy kicsit panoptikum ízű volt az egész, be kell vallanom, hogy a remekül szerkesztett, szakértőket megszólaltató rádióműsor sokkal inkább megrázott, nagyobb hatással volt rám, mint maga a hely. De egyszer érdemes megnézni. A shopban a múzeum logójával ellátott emléktárgyakat árulnak, bögrét, esernyőt, pólót, egyéb apróságokat. Vannak fecskendők és cuki kis gázálarcok, de vehetünk plüss vírusokat és baktériumokat is. No comment.
Érdekes
2019. szeptember 17.családjával járt itt 45 Valami Pest-közeli, de nem túl divatos, nem túl felkapott strandra szerettünk volna menni, így választottuk a nagykátai strandot. Az elnevezés nem korrekt, mert a gyógy- és a strandfürdő két külön egység, különböző szolgáltatásokkal és árakkal. A belépőjegy a gyógyfürdőbe 2400 Ft, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 1800.
A strandbelépő 1600 ill. 1200 Ft. Helyi lakosoknak 25 %-kal olcsóbb. Ez önzetlenül tetszik, kedvelem a lokálpatriótákat. Az előttem értékelő örült az ingyenes parkolónak, jelentem, azóta 500 Ft lett. Mi a strandon voltunk. Hatalmas füves terület, nagy fákkal, nem kell árnyékra vadászni, bár sokan vannak. Úszómedence, tanmedence, gyógymedence, gyerekmedence külön bébipancsolóval. Az úszómedence kicsit hideg, a gyógy kicsit meleg, ahogy az lenni szokott. Így aztán a „tanmedencében” (? ) nyüzsög a strandolók zöme, mert ez mindenkinek megfelel. Így ez elég zsúfolt, de még elviselhető. Még jobb lenne, ha legalább kánikulai vasárnapokon lenne egy úszómester, aki kordában tartaná a többiek fejére ugrálókat. A büfé előtt kilométeres sor, de felfedezünk egy külön lángosos bódét is, ahol sokféle szendvics és ital kapható. Ráadásul olcsóbb, és mosolygós, barátságos a kiszolgálás. A palacsintás bódéban remek kávét főznek. Szóval a cégtábla helyett érdemes a kínálatot nézni. A tisztaság kifogástalan, sok szemetes edény van, és egyikből sem árad ki a tartalma. Kulturált, kellemes hely, ajánlom mindenkinek.