2015. november 13.egyedül járt itt 35 Jó kis hely így első ránézésre. Sima, letisztult formák, egyszerű és stílusos berendezés, vidám, de nem túl harsány dekoráció. Tetszik. Sajnos nincs időm leülni, elvitelre kérem az ételt. Ami nagy könnyelműség, mert így csak itthon derül ki, mit kaptam.
A gyors menü ötféle alapból, ötféle feltétből és hétféle szószból állítható össze, ami nem túl sok, de ha minden variációt kipróbálunk, nem is kevés. Alapnak grillezett zöldségeket választottam, hát ezek a zöldségek (aminek minimum a fele hagyma volt) a grill közelében sem jártak, az biztos. Maximum egy wokban fordítottak rajtuk egyet, hogy átmelegedjenek, de gyakorlatilag nyers volt az egész. A kacsahús finom volt, csak nagyon kevés. A sárga curry igencsak hígra sikerült, mintha egy kanálnyi leves lötyögött volna a - szerencsére jól záródó - doboz alján. A menühöz járó jeges teát helyben megittam. Kellemesen langyos volt, de végül is már november van, kinek hiányzik egy torokgyulladás. Csak kortyolgatás közben jutott eszembe, hogy meg se kérdezték, milyet kérek, de mivel véletlenül ráéreztek, hogy citromosat választottam volna, ezt nem tettem szóvá. Az étterem és a mosdó tisztasága kifogástalan. Utóbb mégis megbántam, hogy míg a rendelésem összeállították, meglátogattam a mellékhelyiséget, ahelyett, hogy a szakács tevékenységét figyeltem volna. Pl. a zöldségek grillezését. . . Nehezen döntöttem el, ajánljam-e a helyet másoknak. Talán még egy próbát megér, egy más összeállítású menüvel.
2015. november 8.a párjával járt itt 45 Többször jártunk már ebben az étteremben. Ezúttal egy kedvezményes kuponnal mentünk, leves, ötfogásos bőségtál és desszert volt az ajánlat. A Tom Yum leves szokatlanul nagy adag volt, forró, tele csirkemell darabkákkal, picit csípősen, kellemesen fűszerezve. A vegyestálon chilis, citromos csirke, rozmaringos bárányborda, sült kacsa szerepelt, faszénen illetve wokban sült zöldségekkel.
Az „unalmas” rizsköretet feldobta a tetejére szórt pirított szezámmag. Egyszerű, de nagyszerű újítás, itthoni alkalmazásra átvéve. :) Kitűnő ötlet volt a tavaszi és a nyári tekercs egy tálon való szerepeltetése, és persze finom volt mind a kettő, a hozzájuk illő mártások úgyszintén. Legjobban a kacsa ízlett mindkettőnknek, a bőre ropogós, a húsa omlós volt, legközelebb ebből eszünk egy egész adagot. A desszertként tálalt bundázott, sült banánról látatlanban lemondtam a párom javára, mert nem szeretem ezt a gyümölcsöt. Épp csak meg akartam kóstolni egy picit… aztán nem tudtam abbahagyni. A kiszolgálás gördülékeny volt, a pincér kedvesen mosolygós. Ezzel a kommunikációs lehetősége ki is merült, ugyanis egy kukkot sem beszélt magyarul. Sem ő, sem a vele együtt szolgálatban lévő kollégája. Ez már a telefonos asztalfoglalásnál kiderült, és akkor is abszurdum, ha személy szerint nekünk nem okozott problémát. Ha valamelyik vendégnek kérdése vagy valamilyen speciális igénye lenne, nem lehet arra hagyatkozni, hogy majd egy másik asztaltársaságtól kisegíti valaki, aki tud angolul. Ez szerintem elfogadhatatlan, ezért adtam a kiszolgálásra kevés pontot.
2015. november 5.családjával járt itt 45 Martonvásári kirándulásunk után, kora délután kötöttünk ki a „szomszéd faluban”, és úgy tértünk be a csárdába, hogy előtte sose hallottunk róla. A festői környezetet és a szép, nádfedeles épületet látva gyorsan vetettünk egy pillantást az ajtóban lévő étlapra, mert attól tartottunk, valami méregdrága helyre tévedtünk.
Alaptalan volt a félelmünk, az étterem elfogadható áron kínál jó ételeket. A helyiség kellemesen tágas, nem érnek egymásba az asztalok. A berendezés tetszetős, sok „vizes” dekorációval, hálóval, evezőkkel, vízilabda-csapatok és bajnokok fényképeivel. Halloween alkalmából külön háromfogásos menüt állíthattak össze maguknak a vendégek, rémes és ijesztő nevű ételekből. Sajnos nem jegyzeteltem ki ezt a szellemes étlapot, abban bíztam, hogy a netről puskázva idézhetek belőle, de a csárda nem tette fel a weblapjára. :)
Négytagú társaságunkból ketten alkalmi menüsort ettek, ketten a hagyományos étlapról választottunk. Mi jártunk jobban. A pacalpörkölt nokedlival, káposztasalátával tökéletes volt, és éppen elég. Nagyon finom és laktató volt a hússal teli, sűrű babgulyás is. Kicsit sajnáltuk, hogy a Halloween-menü ételeiből – bár mindegyiknek fel volt tüntetve az ára – nem lehetett egy-egy fogást rendelni. Később kiderült, hogy nem baj, mert a birsalma krémleves jellegtelen, a tejberizsben pedig kemény a rizs, fokhagymás tarja ízletes, de gyerekadagnak is kevés. Isteni volt viszont a répatorta, ezt érdemes lenne feltenni az állandó étlapra is, biztosan jól fogyna. A kiszolgálás udvarias és gyors volt, annak ellenére, hogy elég sok dolguk akadt a pincéreknek. Az étlap árai elfogadhatóak, viszont az alkalmi menüt kissé drágának találtuk. Főleg, ha azt is számításba vesszük, hogy az az adagok jóval kisebbek voltak, mint a szokásos étlapról választott ételek esetében. Ebéd után sétáltunk kicsit a horgásztó mellett, akkor fedeztük fel, hogy hatalmas fedett kerthelyiség is tartozik a a csárdához, kemencével, szabadtéri grillsütővel. Várjuk a tavaszt, biztosan visszajövünk még jó időben is.
2015. november 4.családjával járt itt 15Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem nagy kunszt egy település két étterme közül megszerezni az első helyet a népszerűségi listán, főleg ha a másikról még egyetlen értékelés sem született, s mint arról személyesen meggyőződhettünk, a vetélytárs (Postakocsi) le is húzta a rolót azóta… Szóval az aranyérmes Macska Fogadóba tértünk be alaposan elfáradva és megéhezve, vasárnap délután kettő körül.
A fogadós hölgy fel sem tápászkodott, a pult mögött ücsörögve közölte, hogy nincs szabad asztal. Talán kísértetek tartottak Halloween partit éppen, mert mi csak egy négytagú társaságot láttunk, és esküdni mertünk volna, hogy üres az étterem. Foglalt jelzést nem láttunk az asztalokon, de az ebédidő már nagyjából elmúlt, a vacsoravendégek esetleges érkezéséig meg akkor is befejeztük volna az étkezést, ha szemenként esszük a rizsát. Utólag jobban megnéztem a véleményeket, a legutóbbi is elmúlt egy éves. A fogadó facebook-oldalán található bejegyzések közül is 5 hónapos a legfrissebb, de többnyire egy évesnél régebbi bejegyzésekkel dicsekedhetnek ott is. A rend kedvéért jegyzem meg, hogy az értékelésnél csak "kiszolgálást" - meg az egészet en bloc - értékeltem egyesre, a leírtakból következően a többi részlet értékelhetetlen.
2015. november 4.a párjával járt itt 45 Jó ötlet volt a hatalmas, réztetejű grillsütőt a kirakatba helyezni. Nagyon szép darab, megáll és rácsodálkozik, aki arra jár. Márpedig a környéken a turistaszezon elmúltával is mindig sokan sétálnak. Aki megáll a grillsütőben gyönyörködni, be is megy, mert a faszénen sült finomságok illatának nem lehet ellenállni.
A berendezésben a "magyaros" dizájn uralkodik, a külföldiek által elvárt – vagy elvártnak gondolt - kiegészítőkkel: a nagyi kredencével és befőttjeivel, fokhagyma- és paprikafüzérekkel, az asztalokon műmuskátlival. Arról is megbizonyosodhattunk, hogy jó a munkahelyi légkör. Az étterem hátsó traktusában ülve ugyanis végighallgathattuk a személyzet kissé harsány és felszabadult diskurzusát, megtudhattunk néhány érdekes részletet a magánéletükből. :)
Többször, többfélét kóstoltunk már itt, mindig meg voltunk elégedve. A húsok jól fűszerezettek, ízletesek, és tökéletes állagúra vannak sütve. Legutóbb kétszemélyes baromfi-vegyestálat ettünk, annak is minden összetevője finom volt. Egy picit csodálkoztunk, hogy egy libacombot kaptunk ketten, de éles volt a kés, a hús pedig puha, így könnyen megoldottuk a problémát. Azt sem mondhatjuk, hogy kevés volt, inkább csak fura, hogy nekünk kellett szétcincálni és elosztani. :-)
A ház egri vörös bora igen kellemes. A kiszolgálás viszonylag gyors és udvarias. Az ár-érték arány azért mondható jónak, mert gyakran adnak ki kedvezményes kuponokat, és az ajtó előtt álló „vendégcsalogató” ember is mindig osztogat valamilyen akciós ételről szóló szórólapot. Így szinte biztos, hogy bármikor elfogadható áron megebédelhetünk itt.
2015. október 27.egyedül járt itt 45 Nem tudom, mennyire autentikus kurd étterem a MIR, plakátjain és kínálatában kb. a török-görög és a közel-keleti gyorsbüfékben megszokott ételek szerepelnek. Maradjunk abban, hogy a mediterrán ízek kedvelői biztosan találnak itt fogukra valót. Én csak egy szendvicset akartam gyorsan elmajszolni, de sorban állás közben megláttam a pultban egy szépséges bárányszeletet.
Ritka öröm, nem lehetett kihagyni. A husi pont olyan finom volt, amilyen szép. Puha, omlós, szinte elolvadt a számban. A mellé tálalt ízletes, zöldséges raguba egészben kerültek az erős paprikák, így a vendég maga döntheti el, mennyire legyen csípős az étel, s eszerint karikázza fel, vagy tolja félre. Jó ötlet. Nagy kár, hogy a bulgur tovább főtt a kelleténél, ez sokat levont az egész fogás élvezeti értékéből. Egy kis adaggal épp jól laktam, máshol ennyit fizettem volna egy szendvicsért. A ház ajándéka volt egy csésze forró, fekete tea. Jól esett. A tea is, a gesztus is.
2015. október 24.a párjával járt itt 55 Már az épületre is jó ránézni, kellemes színfolt a meglehetősen szürke Fehérvári úton. Széles, magas, kocsibejárón át jutunk a kertbe, ahol egy kis játszósarok is található. Az időjárás nem engedi, hogy itt üljünk le, de ezt csak egy pillanatig bánjuk. Az emeleten ültet le a pincér, a hangulatos berendezés nagyon tetszik, kár lett volna nem látni.
:-)
Finom, porhanyós húsokat ettünk, remekbe szabott, grillezett, füstölt gomolyasajtot, jól elkészített köretekkel. Talán a sóval bánhattak volna picit bátrabban, de tudom, most ez az új trend (talán már törvénybe is iktatták. . . ). Tetszett, hogy a kevert salátához ecetet, olajat is hoztak kérés nélkül. Mondhatnánk, hogy ez csak természetes, de tudjuk, hogy sajnos nem az. Minden friss volt és megfelelő hőmérsékletű, a frissen csapolt sört is bele értve. Az étlapot böngészve az ár/érték arányt nagyon jónak találtuk. A kiszolgálás figyelmes és udvarias volt. Kedves vendégnek éreztük magunkat. Biztosan visszatérünk még.
2015. október 18.családjával járt itt 15 Már a fogadtatás is elég furcsa volt, amolyan „Isten hozott, ördög vigyen! ”. Bár fél ház sem volt, az ültető fiú közölte, hogy sok foglalásuk van, ezért maximum egy órát időzhetünk a műintézetben. (Majdnem vendéglátóhelyet írtam. . . ) Ehhez képest értékes percekbe telt, míg előkerült egy pincér és felvette a rendelést.
Addig elszórakoztunk a csuromvizes ernyőinkkel, amiket végül az asztal alá dugtunk, és ott rugdostuk egész vacsora alatt. Négyfős társaságunk két húsos és két halas menüsort kért. Az asztal már a leveses edénykékkel tele lett. Ez úton kérek elnézést, hogy a forró levest nem tudtuk egy pillanat alatt magunkba dönteni, hiába toporgott ott a felszolgáló hölgy idegesen, hogy nem tudja lerakni, amit hozott. Végül összeszedte a leveses csupor kis fedőit, a teríték többi tagját pedig – a fejünk fölött és az arcunk előtt nyulkálva – össze-vissza-odébb tologatta, és az így felszabadult helyre be tudta passzírozni a salátákat, anélkül, hogy érdekelte volna, melyik fajtát ki kérte. Nem akarom túl hosszúra nyújtani a beszámolót, a vacsora végig így zajlott. Valaki mindig ott téblábolt az asztalunk mellett, de nem ám azért, hogy jó szokás szerint elmondja, hogy az étterem által összeállított menüsorok azon eleme, amit éppen felszolgál, mit tartalmaz, vagy megkérdezze, minden rendben van-e, hanem felváltva tették fel a két kérdést: „Jaj, hová rakjam? , illetve „Mit vihetek el? ? ? ? ” Már ha kérdezték, mert pl. a desszertes tányérkát úgy kapta le az egy pincérfiú az asztalról, hogy a menyem még bele se kóstolt a rajta lévő krémbe. Mondjuk a két csésze rizst nyugodtan elvihették volna, mert volt ugyan két húsos, szaftos fogás, amihez illett volna a köret, de olyan miniatűr tányérkán hozták ki a csöppnyi adagot, hogy egy kanálnyi rizs sem fért mellé. Az ételek átlagosak voltak, még az is lehet, hogy jók. Ha lett volna módunk normális tempóban enni, ahelyett, hogy belapátoltuk az elénk hordott cuccokat, talán éreztük és élveztük volna az ízeket. A hangulat remek volt, mert az első megdöbbenésből magunkhoz térve kínunkban végigröhögtük az estét. Vacsora után pedig az aluljáróban beszélgettünk egy kicsit, bár maradt még jó negyedóránk a kiszabott időkeretből, de vágytunk a levegőre. . . Sajnos borravalót zsigerből adtunk, azóta is sajnáljuk. Látszik, hogy nemcsak enni, de gondolkodni se volt időnk. Nemcsak a kissé szertartásos, komótos japán étkezés, de a "vendéglátás" szó megcsúfolása, amit az Itoshii személyzete művel. Mindenkinek szívből ajánlom, hogy nagy ívben kerülje el!
2015. október 1.a párjával járt itt 25 Az éttermet egy kuponos ajánlat miatt választottuk. Megnéztük a weblapjukat, és a bizalmunkat csak erősítette, hogy dietetikus ügyel az egészségre, az ételek mellett azok kalória-, fehérje-, szénhidrát tartalmát is feltüntetik. Szóval vérmes reményekkel indultunk.
Az étterem egy panelház aljában van, az üzlethelyiség megtoldva egy olyan műanyagfólia falú „terasszal”, amilyen a dohányzási tilalom után jött divatba, és városszerte rontja az utcaképet. A belső tér egyszerűen nyomasztó a fekete műbőr székekkel, a terítő nélküli sötét asztalokkal. Persze még az is lehet, hogy csak a félhomály miatt láttunk ennyire sötéten, de rögtön sarkon fordultunk, és kibotorkáltunk a „teraszra”, ami szintén rémesen néz ki, de legalább világos. Szerencsére most épp nem dohányzóként funkcionált, rajtunk kívül ugyanis egy teremtett lélek se volt az étteremben. Persze itt se volt terítő, de a billegő, műanyag asztalok és székek, tarka-barka labdafüzérek (vagy mik…), a szezon utáni strandbüfé hangulatát idéző „design” ezt nem is igényelte. Háááát, mindent feltételeztem volna így első ránézésre, csak azt nem, hogy ezen a helyen lazacot grilleznek, pedig de. A konkrét menü ugyanis grillezett lazac volt parmezános rizottóval, az előétel pedig mozzarella paradicsommal. Ha a sajt és paradicsom szeletekre egy-egy bazsalikomlevelet is biggyesztenek, ami olcsón kapható minden nagyobb élelmiszerboltban, tökéletes mozzarella caprese lehetett volna belőle. Kár volt kihagyni. A halat egy picit túlsütötték, de nem volt rossz, csak egy kicsit sótlan. Érdekes és ötletes kiegészítő volt a céklalével (? ) festett „lila” hagyma. A rizottó tetején volt egy csipetnyi sajt (talán benne is), de a parmezán jellegzetes erős ízét és illatát sehogy sem tudtuk felfedezni. Az étterem háromféle jó menüt is kínál 700-1000 Ft közötti áron, ehhez képest a saját ételünket drágának találtuk. Azt nem tudtuk ellenőrizni, hogy a kupon tényleg akkora kedvezményt nyújtott-e, mint amennyit ígért, ugyanis ezt az étel nem szerepel az étlapon. De végül is nem az árral volt bajunk, hanem a rendkívül snassz környezettel. Az ételek frissen készültek, a kiszolgálás kedves volt.
2015. október 1.a párjával járt itt 45 Az étterem egy nagyobb komplexum részeként működik a Mesterségek Udvarában. Körülnézhetünk a hangulatos, apró boltokban, megfigyelhetjük a papírműves, a kovács, a fazekas tevékenységét, mielőtt leülünk enni. Az étterem önkiszolgáló. Nagy kerthelyiség is tartozik hozzá. Kint és bent is sok férőhely van, ennek ellenére hangulatos, nem tűnik zsúfoltnak.
Nincs túl sokféle étel, de változatos a kínálat, mindenki talál az ízlésének és étvágyának megfelelőt. Az árak meglepően barátságosak, és plusz elismerés jár azért, hogy mindenből, még a savanyúságból is lehet fél adagot kérni. A kiszolgálók kedvesek és gyorsak. Vaddisznópörköltet ettem tarhonyával és csalamádéval, nagyon finom volt, akárcsak a babgulyás, amit a párom választott. Az étterem jól megközelíthető, a folyóparton sétálók, a komppal kirándulók is rátalálnak, a messzebbről érkezők pedig hatalmas parkolónak örülhetnek. Ajánlom, térjen be, aki arra jár.