2018. október 3.a párjával járt itt 55 Gyakran vásárolunk a Köki Terminál üzleteiben, leginkább délelőtt, de sosem megyünk föl az éttermekhez. Most úgy alakult, hogy dél körül jártunk arra, hát kipróbáltuk. Éppen átalakítás folyik, az ételudvar fele le van zárva, elkerítve, talán a padokat, asztalokat cserélik. Még sincs rumli, a terep tiszta és a körülményekhez képest rendezett.
A tömeg is elviselhető mértékű. Hamburgeres, pizzás, hamburgeres, pizzás, már azt hisszük, nem is találunk „igazi” kajáldát. Aztán végre jön egy sülteket, rakott ételeket kínáló egység. Bizalomgerjesztő, de tovább sétálunk, hátha lesz még jobb. És lett. A Ruyi Asia pont az, amire vágytunk. A kommersz kínai ételek, amiket az évek alatt kicsit a magyar ízléshez igazítottak a szakácsok. Nem biztos, hogy autentikus, nem is a gasztronómia csúcsa, de jó. Mindenütt kb. egyforma, tudod, mire számíthatsz. Két hölgy szolgál ki, gyorsak, mosolygósak. Az átlagosnál nagyobb a választék, szinte minden „ismerős” étel itt van, és valamennyi jól néz ki. Hagymás csirkemájat eszik a párom, zöldséges rizzsel. Én brokkolis csirkét pirított rizstésztával. Mindkét étel rendkívül ízletes, enyhén csípős. Nagy adagok. Elosztunk hozzá egy doboz sört. Egy jobb hamburger árából ketten megebédeltünk. A Ruyi Asia a maga műfajában tökéletes. Jó tudni, hogy itt van, biztos, hogy többször veszünk majd itt elvitelre ebédet vagy vacsorát.
2018. október 2.a párjával járt itt 45 Jó játék a szójáték, azt is szeretem, meg az újdonságokat is. Bár néha befürdök a kipróbálásukkal, kalandvágyó kedvem nem hagy el. Most egy remek újdonságba botlottam: a Tölcsibe – a hely és az étel neve is ez – igazi telitalálat.
Fűszeres íróban (más források szerint kefirben) pácolt, pirított csirkedarabkákkal és salátával töltik meg a sós waffelből tekert tölcséreket, majd választható szósszal öntik nyakon. A tészta puha, mégis ropogós, és végig kitart, nem áztatja át a szaftos hús. Jól lehet lakni vele. Menüben vettük egy kuponos cég ajánlatára, de nekem elég lett volna maga a Tölcsibe. A párom klasszikus, enyhén csípős BBQ szósszal kérte és sült kruplival. Én jalapenos cheddarszószt választottam, a helyben készült, kitűnő tortilla chipset hazavittem. Fél liter házi limonádét tartalmazott még a menü, bodza, meggy és feketeribizli a választék. A párom az utóbbit választotta. Mondanom se kell, hogy ezek a szimpatikus, vállalkozó kedvű, díjnyertes receptet kitaláló ifjak se képesek (vagy inkább nem hajlandók) cukor nélkül keverni egy egy limonádét. Így megint csak vizet ittam, jól járnak velem a vendéglátók. A cég máris kinőtte a helyét, pedig a hírük csak most kezd terjedni. A helyiség pici, szerencse kell hozzá, hogy az ember le tudjon ülni. A keskeny járdán is van néhány asztal, de ott anélkül is alig férnek el a járókelők. Sokan vásárolnak elvitelre, még két ételszállító cég is befut, de jó páran toporognak, helyben ennének, aztán elindulnak, kezükben a kajával. Biztosan visszamegyek még. Jobban is járok a bónusz adta kedvezmény nélkül, mert a menü másik eleme nem hiányzik, és persze az 590 Ft-os limonádét se kell kifizetnem potyára.
2018. október 2.a párjával járt itt 45 A cím egy kicsit megtévesztő, az étterem a Nagy Lajos király útján van, majdnem az Örs vezér terénél. Csak szólok, hogy ne keressék hiába a nagy közlekedési csomópont útvesztőjében. :)
Arra volt dolgunk, és úgy gondoltuk, majd ebédelünk valahol valamit. Útba esett, szerencsés találkozás volt. Tágas belső tér és hosszú, keskeny terasz.
Ez utóbbi dohányzó és nem dohányzó részre van osztva. A rendeléshez és fizetéshez be kell menni a terembe, az elkészült ételt a pincér szolgálja fel. Az étlapon régi kedvenceink sorakoztak, csupa olyan étel, amit pár éve rendszeresen és szívesen ettünk, míg el nem csábítottak az új divatok, pl. a távol-keletről s egyéb messzi tájakról jött ízek és alapanyagok. A párom Kárpáti borzaskát evett sült krumplival. Mikor kihozták, rögtön láttuk, hogy a feléből vacsora lesz. Én Óvári sertésbordát kértem friss salátával, az nem volt olyan hatalmas adag, de bőven elég. A hús és a sajt közé vastag réteg pirított gomba került, szaftos és ízletes volt a hús. Finoman fűszerezve, jól sütve, kitűnő. A kiszolgálás barátságos, az árak reálisak. Kötelező borravaló nincs. A csomagolásért 100 Ft-ot számolnak fel. Véletlenül kötöttünk itt ki, de legközelebb direkt jövünk.
2018. szeptember 28.egyedül járt itt 35 A Vas utca elején mindig működött néhány „evőhely”, nevük és jellegük gyakran változott. Nem tudom, a Rétesbolt mióta van itt, én csak most fedeztem fel. Sokféle rétest készítenek, a kiszolgáló hölgy szerint százéves receptúra alapján, és a hagyományokon nem szándékoznak változtatni.
Ez úgy kerül szóba, hogy megkérdezem, a kapros túróst csak édes változatban sütik-e. Nem lenne nagy fáradság az egyik tál töltelékbe cukor helyett sót tenni, ennél kisebb erőfeszítéssel még nem bővítettek választékot. A sós rétes a hagyományos konyhától nem idegen, és itt ráférne egy kis erősítés. Egyetlen darab brokkolis, baconos, sajtkrémes és egy káposztás árválkodik a vitrinben. Ott helyben fel is falom mind a kettőt, és mosolygok a bajszom alatt, mikor elképzelem a brokkolis-baconos kézzel írt, százéves receptjét. A valóban klasszikusnak mondható töltelékek mellett vannak érdekesebbek is, pl. körtés, banános, tejberizses. A fehér mákost megnéztem volna, de az épp elfogyott, csak a táblája maradt kint. A rétesek egységesen 300 Ft-ba kerülnek, ez elfogadható ár. A berendezés szép, csak nem praktikus. Vagy én nem nőttem elég nagyra. A bőrfotel és a kanapé messze van az asztaltól, és a nehéz bútorok egyikét sem lehet arrébb húzni, hogy kényelmesen lehessen enni. Egy darabig szerencsétlenkedem, majd a kezembe fogom a tányért, megfogom a sütit és harapom. Aztán arra gondolok, talán csak dekorációnak tették ide ezt a csinos garnitúrát, én meg beleültem a díszletbe. Ciki. Rajtam kívül egyetlen ember falatozik, állva, az ablaknál, néhány betérő vendég elvitelre kér rétest.
2018. szeptember 28.egyedül járt itt 45 Meg akartam nézni, értékelték-e már, de egy másik címen találtam ilyen nevű üzletet. Aztán a Google keresőjéből kiderült, hogy ez egy egész hálózat, sok bolttal. Úgy tűnik, a Kőrösi Csoma sétányon lévő az üdítő kivétel, mert a többi egységről nem sok dicsérő szó esik.
A friss péksütemény illata csábított be, édesek és sósak sorakoztak a pultban, egyik szebb, mint a másik. A középkorú eladónő keze járt, mint a motolla, gyors volt és kedves. A pékségben a sok vevő miatt nem tudtam, az utcán alig mertem elővenni a fényképezőgépemet. Fura alakok lődörögtek és heverésztek a járdán délelőtt 11 körül. De erről nem a bolt tehet. Örültem, hogy ritkán van erre dolgom. De aki erre jár vagy itt lakik, annak jó szívvel ajánlom, menjen be egy illatos, friss süteményért.
2018. szeptember 28.barátokkal járt itt 25 Négyszemélyes tál elfogyasztására hívtak meg barátaink, ami egy bónuszos cég ajánlata volt. Buffalo csirkeszárnyak, rántott hagymakarikák, jalapenos sajtgombóc, szószok, 1-1 korsó sör. Igazi trécseléshez való menü, szeretjük. A bisztróban ebédidőben senki sem volt rajtunk kívül. Ezért is érthetetlen, hogy nem lehetett összetolni két asztalkát.
(Segítettünk volna az egy szem pincérnek. ) A négy tányér elfért az asztalon, de a sörösüvegekkel és -poharakkal már tele is lett. Nem volt ugyanis semmilyen csapolt sör, így az üvegesek közül választhattunk. A pincér is gondban volt, mikor kihozta a négyszemélyes tálat, tanácstalanul álldogált egy darabig. Gyorsan kiöntöttük a poharakba a söröket, az üvegeket átpakoltuk egy üres asztalra, csináltunk egy kis helyet. A tál guszta volt, tetején a szalmasárga hagymakarikákkal és a gombócokkal. Eltelt pár pillanat, mire észrevettük, hogy a csirkeszárnyak nem ok nélkül vannak ezek alá dugva, ugyanis jóformán szénné volt égetve mindegyik. Szóltunk a pincérnek, hogy ez ehetetlen, nem fogadjuk el. A séf nem ért rá kijönni, de azt üzente, direkt égette el, mert a vendégek általában így szeretik. Hát, mi nem. Sok helyen ettünk már, és otthon is gyakran készítjük, tudjuk, hogy milyennek kell lennie. Megjegyzem, hogy a bisztró is egy gusztusos, kellő mértékig sütött hús képével reklámozza az ajánlatát, nem értem, miért, ha szerintük az égett az igazi. Míg ott voltunk, nem jött több vendég, nyilván ezért ért rá a szakács a pincérrel csevegni (hallottuk az ételre várva), és nem figyelt a gyorsan sülő csirkeszárnyra. Nem baj, előfordul ez a legjobb házban is. Szerencsére az alapanyag nem drága, lehetett volna korrigálni. De legalább a reklamáció után, egy bocsánatkérés kíséretében. Mint az elején említettem, a párommal vendégek voltunk, ha én vagyok a „házigazda”, biztosan beírtam volna a panaszkönyvbe, nem hagytam volna ennyiben a dolgot. Most is hirdetnek többféle bónuszt, különleges hamburgert, hot-dogot, BBQ oldalast. Csuda tudja, ezeket hogy szeretik a vendégek a szakács szerint. Inkább nem próbálom ki, és másoknak sem ajánlom. És nem az elégetett csirkeszárny, hanem a hozzáállás miatt.
2018. szeptember 28.a párjával járt itt 45 Jó helyen nyílt új szusizóba invitál egy kuponos cég. Többféle összeállítás közül lehet választani, egyik gusztább, mint a másik. Érdekes, fantáziadús, nem a megszokott, lassan meg is unt darabok. Egy randira ajánlott, 18 db-os válogatást veszünk, tempurázott, grillezett, szépséges ínyencfalatok.
Tesztelésnek elég, amúgy könnyedén megbirkóztam volna vele egyedül is, ha nem sikerül a randi. :)
A berendezésről részletesen írt az előttem szóló, csak ismételni tudnám. Nagy a forgalom, de az asztaloknál kevés a vendég, főleg elvitelre kérik az ételt. Szóval nem kellene túl sokat mosogatni… Én bizony megrökönyödöm, mikor elénk teszik a tányérul szolgáló gagyi műanyag dobozkát. A szójaszószhoz és az italokhoz is hasonló minőségű tálkát és poharat kapunk. A környezethez és a műfajhoz sem illik, én pedig már akkor utáltam a gyorséttermek „étkészleteit”, mikor még nem papoltak reggeltől estig minden létező fórumon a műanyagok visszaszorításáról. A különleges szusik mellett wok ételeket és salátákat is kínálnak, sőt, Sushirito néven háromféle tekercset is lehet kapni. Különleges söröket és magas gyümölcstartalmú üdítőket árulnak, borsos áron. Érdemes figyelni az akciókat, mert az árak még kuponnal is húzósak. A környéken lakó, későn vacsorázók örömére szolgálhat, hogy 21 óra után féláron elvihetők a vitrinben lévő szusik. Déli menüt is készítenek, ennek áráról és összetételéről nincsenek információim, mert estefelé jártunk arra, és a részletek már nem voltak kiírva.
2018. szeptember 17.a párjával járt itt 55 A Péter Büfé a legnépszerűbb étkezde a fürdő környékén. Akad több étterem, bisztró, presszó a környéken, utószezon lévén mérsékelt forgalommal, egyedül itt van hosszú sor. Sokféle hamburger és saláta kapható, de mindenki lángosra vár, vagy épp lángost eszik.
Az árak boldogult ifjúkoromat idézik, nem akarok hinni a szememnek, miután egész nyáron a horrorisztikus lángosárakkal foglalkozott a sajtó. Sajnos pont ezt az árlapot nem fotóztam le, de két sima fokhagymás lángos és két rizlingből készült hosszúlépés belefért egy ezresbe. Mindkettő nagyon finom. Aki arra jár, ki ne hagyja!
2018. szeptember 17.a párjával járt itt 35 Szép, tiszta, világos, bisztró a fürdő mellett, hosszú étlappal. Igaz, nem sok rafinált ínyencséget kínál, de népszerű fogásokat tartalmaz. Magyaros ételek, néhány leves, tészták, pörköltek, rántott mindenféle, hasábburgonyával, pizza. Gyorsan tálalható fogások, szezonban gyorsan kiszolgálható a sok fürdővendég.
Az árak korrektek. Valamivel dél előtt sétálunk arra, még kevesen ebédelnek. Mi is csak fagyit eszünk. Carte d´Or-t árulnak, 180 Ft egy gombóc. Nem is tudom, mikor láttam ilyen olcsón fagyit, Pesten igencsak elszaladtak az árak. A rántott velőre azért rákérdezek kíváncsiságból, az pont nincs, volt egy ilyen sejtésem. :-)
2018. szeptember 17.a párjával járt itt 35 A Caramell Wellness Hotel „déli étterme”, rövidke étlappal. 12-15 óra között van nyitva, azok kedvéért, akik a félpanzió nyújtotta bőséges reggeli és a fejedelmi vacsora között is éttermi ellátást igényelnek. :) Mi érkezésünk napján vesszük igénybe, mint legegyszerűbb megoldást.
A berendezés kellemes, finom vonalú bútorok, jó színek. Egy kis nagyzolás sosem árt, jót mosolygunk a szalvétagyűrűbe fogott papírszalvétán. Csak két asztalnál ülnek rajtunk kívül, ahhoz képest elég sokat kell várni a pincérre. A párom bundázott csirkemellfilét enne párolt rizzsel, de az gyerekadag, ezért húslevest is rendel. Én kevert salátát választok, a zöldségeken kívül sült csirkemell csíkokat, füstölt fürjtojást tartalmaz, többféle csírával megszórva. Szép és ízletes összeállítás. Azt nem mondom, hogy jól laktam vele. Kicsit nyisszantok hozzá a gyerekadagnak minősített husiból, ami végül a leglaktatóbb fogásnak bizonyult a könnyű saláta és a kis csészényi leveshez képest. Az árak kicsit húzósak, főleg a mennyiséghez képest, de elfogadhatóak. Azt csak később vettük észre, hogy a blokkon kétféle felszolgálási díj is szerepel, 5 % az étel, 27 % az 1 dl bor miatt. Én még a minimális felszolgálási díj miatt is rendszeresen morgok, bár szinte mindig adok magamtól is borravalót. De ez a 27 % kiveri a biztosítékot. (Később a bár és a vacsora italszámlájában is találkoztunk ilyen mértékű felszolgálási díjjal. ) Barátaink szerint csak „elírták”, és ez nem is felszolgálási díj, hanem ÁFA. Úgy se jobb. Egyrészt egy négycsillagos hotel nem engedheti meg magának, hogy bármit is „elírjon” a számlában, másrészt az étlap szerint az ÁFA és 15 %-os felszolgálási díj is szerepel az árakban. Szóval bármilyen címen csapták hozzá a végösszeghez ezt a tételt, semmiképp sem jogos. Kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb hasznuk az idén. Csak azt nem tudom eldönteni, az értékelés melyik részét ítéljem rosszabbnak emiatt. Mondjuk az ár/érték arányt, bár az elvben arra vonatkozik, hogy az étel mennyire érte meg az árát. Arra három csillagot adnék, a fentiek miatt kap csak egyet. Azzal is túl van fizetve.