Népszerű író még 185 hasznos szavazat kell
2018. június 20.egyedül járt itt 55 Először adtam egy négyest. Aztán gondolkodtam azon, hogy mi is a négyes itt? Az ital kitűnő volt. A kávé is. Ráadásul ez úgy volt, hogy a hölgyre bíztam a választást, hogy mit ad nekem. És mosolyogva kitaláltuk, hogy nekem most nyilván egy nagy pohár almafröccs kell, meg egy kávé is. . . és pontosan így is volt.
Tehát ételek, kiszolgálás ötös. Mindezért 600 forintot fizettem. Tehát hangulat, ár/érték arány szintén ötös. A hangulat meg a képeken. Mibe köthetnék még bele? És miért is tenném?
2018. június 19.egyedül járt itt 45 A sarki vietnami étteremből sétáltam andalogva errefelé, amikor egyszer csak. . . itt termett egy cuki! A kánikulában. Amikor a sok sósra éppen szomjaztam is. Mit ne mondjak, elcsábultam rögtön, a mákos-meggyes és a golgotavirágos fagylalt nagyon jól esett! Megalapozta a délutánomat.
A cukrászda belül is nagyon szerethető, a süteménykínálat csábos, az árak a földön járnak. Mindenkinek ajánlhatom, nyugodt szívvel!
2018. június 19.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Szerintem kipróbáltam vagy 10 vietnami éttermet az utóbbi időben, keresve a ritka megfelelőt, azután egyik csalódás ért a másik után. Ide kifejezetten az ittjartam. hu ajánlására jutottam el, és nem is volt hiba megtenni akárhány métert ezért! Itt végre tényleg jó a pho!
Nem híg, tartalmas, mély ízei vannak, szóval, most, hogy már ennyi összehasonlítási alapom van, mondjuk, hogy az első háromban ez benne van, dobogós! majd egy könnyed garnélás tészta, és máris vidáman locsogtunk-fecsegtünk a szakáccsal a konyha titkairól. A mellettem lévő asztalnál evezz, jóízűen, és már csak tudja. . . a kislány nem volt a kommunikáció csúcsa se magyarul, se angolul, de a szakács igen, kellemes ember, érdeklődő, sok mindenről elcseverésztünk közben. A hely elég egyszerűen berendezett, de gyors táplálkozásra kiválóan alkalmas. Evőeszközt külön kapod, nem kell közbeletúrósba nyúlkálni. Forgalmas helyen van, és mégis csendes sarok. Kártyát nem fogadnak el, készpénzt vigyél!
2018. június 18.a párjával járt itt 55 Mióta a piac létezik, immár egy évtizede, minden évben idejárok. Azóta számtalan bio- ill. termelői piac nyílt az országban, de kétségtelen, hogy ez volt az első híres, elsősorban a körülötte folyó csatározások miatt is.
Kezdetben, mikor még csak egy kertészet és faiskola állt itt, néha növényeket vettem, azután egyszer csak megjelentek a környékbeli árusok, gyerekek pokrócon kínálták a termést, vagy a kézzel festet kis kavicsokat, házi szappanokat. Mára már kultikus intézményé vált, határon belül és kívül egyaránt ismerik, minden vasárnap a fél ország zarándokhelye, rengeteg látnivalóval, minőségi termékekkel, zenével, borral és virággal, szezonban hatalmas tömeggel. Kihagyhatatlan élmény! A gasztronómiai kínálata is unikum! Innen éhesen távozni nem lehet! Ezt rendkívül széles kínálat garantálja.
2018. június 18.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Határeset, hogy ajánlom, vagy nem. Mert azért vannak itt erények is. A hely hangulata egy fokkal kellemesebb, mint az átlag vietnami éttermeké. A kiszolgálás ellen sem lehet semmi kifogásom, kedves volt a hölgy is, a fiú is. Az alappróba egy vietnami étteremben - szerintem - a pho. Nos, jött is, marhahúsból, nem is nézett ki rosszul.
A tálalás szép. Az ízét valahogy nem hozták mellé. Némi fokhagyma azért akad mellé, meg citrom is, a csírát külön adják, a chillipaprikát meg külön kell kérni. De ezek sem segítettek sokat. A leves tele van mindenféle hagymával, hússal és tésztával, mégis rendkívül híg, szinte ízetlen. Az már a szokott gusztustalanság, hogy a kanál itt sem a nyelével áll ki a tartóból, mindenki által végigtapizott darab. Viszont barátságos beszélgetést folytattunk pl. az étterem nevéről, ami ugyebár a vietnami kalapokra utal, meg a pult fölött található kis erkélyről, azaz szentélyről, ahol a nagyapa lelkiüdvéért szóló imákkal kezdődik minden nap, kis füstölők segítségével. Üdvözlöm én is a néhai nagyapát, a leves viszont indokolatlanul drága volt.
2018. június 15.egyedül járt itt 35 Voltam már itt, de valahogy elmaradt az értékelés, vagy mi. Hát ma is meglátogattam. Nem jársz sokkal jobban vagy rosszabbul itt sem, mint hasonló kínai gyorsbüfében. A kiszolgálás kedves, az egyik hölgy jobban ért magyarul, mint a másik, de kiegészítik egymást, a környék lakossága meg simán az élete részévé tette a hajdani könyvesbolt helyén működő kis kínai éttermet.
Az előttem lévő nyugger néni nem csirkefarhátért ment ma, hanem hatféle kínai kaját spájzolt dobozokba éppen, a korának megfelelő szószátyár módon. Kissé feltartotta a forgalmat, de belefért még ez is. Minimalista környezet, kissé díszített, nyomokban jelzésszerű ázsiai jellegzetességekkel. Mai ebédem mogyorós csirke volt, éppen hogy édes, meg savanykás, meg csípős.
2018. június 14.egyedül járt itt 35 Ez a fagyizó egy országos főút mentén, egy körforgalom partján van. Csak ide, csak azért, hogy itt egyek fagyit, nem jöttem volna el, de így, hogy arra sétáltam, hát persze, mint szomjazó teve, azonnal. A város központjában van, a Templom tértől nem messze. Nagy adagot adnak, és a lány, aki kiszolgál, kedves volt.
A fagyi íze már nem ragadtatott el annyira, azért eszem ilyenkor valami gyümölcsfagylatot inkább, mert a savanykásabb ízeket keresem a melegben, hát, ez nem volt igazán az. Amúgy a kínálat bőségesnek mondható.
2018. június 14.egyedül járt itt 45 Az időpont nem volt a legszerencsésebb, amikor betoppantam. Borús, esős, szürke idő, ráadásul feldúlt terasz, a légkondicionálót meg éppen szerelik szorgalmas mesterek. Létra, szerszámok. . . igényes kínálat, kopott hangulat. A kiszolgálás egyébként kifogástalan. Abszolút kommunikatív, kedves emberek, a vendégért vannak, nyilvánvaló.
Elgondolom, hogy eljönnék-e ide romantikus, olaszos estét eltölteni, két, vagy inkább három forgalmas, nagy út kereszteződésébe, vonatkattogások alá, hol parkolnék, ha autóval jöttem volna, de nyilván minden megoldható. A hely nem olcsó, de a kínálat magyarázza is ezt. Apróságokra is figyelnek, és nyilván nem csak a pizza-kínálatból élnek. A kiegészítők is fontosak, olasz sütemények, borok. . . Ajánlom másoknak is!
2018. június 13.egyedül járt itt 45 Régen is voltunk itt, családdal, nem is egy rossz emlék. Ma csak úgy egyedül sétáltam erre, hát, ki nem hagytam volna. Mondjuk, nem frontálisan mentem be, hanem a hátsó ajtón. Így romantikusabb, a lépcsőkön, teraszokon át, de másrészt, mintha egy lakótelepi ház belső udvara lenne. . . a belső tér viszont elég kellemes.
A kiszolgálás barátságosnak mondható, némi humorral vegyítve, kevés helyen van, ahol "veszik a lapot" a pult mögött, na, itt vették. . . így azután kiterjesztettük a beszélgetést azontúl is, hogy kérek kávét, süteményt, meg üdítőt is. . Az utóbbi kommersz bolti, a süti viszont minden igényt kielégítően finom volt, párizsi csúcsot ettem, ha jól emlékszem. A kávé is finom volt, a hely szépen gondozott, az viszont meglepett, hogy lustán bejött egy macska és besétált a pult mögé. . . hmmm.
2018. június 13.egyedül járt itt 35 Nem tudom, hogyan csinálják. Az összes üzlethez nőtt büfék, éttermecskék ugyanazt a dögunalmas kínálatot nyújtják, akármilyen nevű és akármilyen tulajdonosú üzletláncba mész be. Az ízetlen, sótlan rántott valamik, meg az ízetlen, sótlan kis köretke. . . na, itt még kiegészült viszonylag jó savanyúságokkal, ami azért pozitívum.
A kiszolgálás is kedves volt, nem lehet rá panasz. A tálcák tisztaságára már inkább, hármat is felvettem egymás után, mind foltos volt, az evőeszközökre meg jócskán ráfért egy szalvétával való utántörlés, az is igaz. . . de megettem, amit vettem, nem túl boldogan.