2026. január 31., kollégákkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ahogy visszatekintettem a korábbi értékelésekre, bizony, ez a kávé azonos néven, azonos helyszínen több mint 10 éve működik az V. kerületi Falk Miksa utcában. Ez már önmagában komoly teljesítmény ebben a turbulens világban. Vidékre utazunk munkaügyben, a kollégákkal a Kossuth téren találkoztunk, de aki korábban érkezett, annak még volt ideje inni egy kávét indulás előtt.
Kint kis terasz van, innen léptünk be a hangulatos, szépen berendezett kávézóba. Stílusos az egész, nem hipermodern, nem régies, nem átlagos,ugyanis van egy kis személyes "íze". A bordó szín jelenik meg hangsúlyosan. Az árak az átlagnál valamivel kedvezőbbek, meglepő pozitív felismerés itt ez a belvárosban. Amikor beléptünk, nem fogadott senki a személyzet részéről, a bárpult üres volt. Pár perccel később került csak elő a kiszolgáló hölgy hátulról, innentől minden flottul ment tovább. Kényelmes ülőhelyek vannak. Az eszpresszó 790 Ft, a cappuccino 890 Ft-ba, a latte 1190 Ft-ba került. Lehet kapni Dér Juice, Santé és Gapa Juice (990-1100 Ft) természetes prémium gyümölcsleveket. Elvileg szoktak lenni szendvicsek is, de ottjártunkkor nem láttunk egyet sem a pultban, talán túl korán volt. Ugyanis már reggel 8 óra előtt nyitnak. Nincs kötelező szervizdíj. Az ételek kínálata elég szolid volt, izgalmaktól mentes. Vajas croissant, GM kókuszgolyó, tiramisu - előre csomagolt desszertek. Tisztes 4 pont.
2026. január 31.barátokkal járt itt 45 Ahogy írta Ugor is, én is folyamatosan figyelem az új helyeket, ez már afféle megszállottság. Egyébként vannak visszajárós helyeim is, csak azokról nem számolhatok be heti rendszerességgel. 2025 novemberben nyitott meg Békásmegyeren a piac mögötti pavilsoron ez a kézműves burgerező, meg is néztük a nyitást követően 1-2 héttel.
Annyit tudni a tulajdonosról, hogy Gergő évekig dolgozott vezetőként egy multi cégnél, sokat dolgozott és utazott, s emiatt alig volt ideje a családjára. Nagy váltással a hobbija felé fordult, ami a sütés-főzés, a barbecue volt, s így jött létre ez a hely. Célként az amerikai In-N-Out-burgerezés élményét szeretné itt megvalósítani, egyelőre nekem ez nem jött át. A helyszín puritán, egy egyszerű büfé a pavilonsoron, a bejárat előtt 2 kis asztalka. A benti részben IKEA fenyőasztalok székekkel, frissen meszelt, festett beltér. Szolid dekoráció, pár vadászereklye - agancsok, valamint a plafonról lelógó kötélcsomók. A pultnál kellett rendelni, az ételek frissen készültek. A tulajdonos főnök nem volt bent, 2 kedves fiatal srác szolgált ki bennünket, akik párhuzamosan pultoznak és sütnek is. Probléma, hogy étel- és olajszag volt, a szellőztetést, szagelszívást nem sikerült megoldani. Az étlap rövidke. 5 féle smashed burger, az egyik a signature Rusty Rack, lehet csípős verzióban is kérni Jalapeno-val, vagy mustárral (3290 Ft), a dupla húsos Húsimádó 4690 Ft. Volt még pulled pork szendvics (szintén 3290 Ft), valamint elvileg oldalas is szerepelt az étlapon, de az éppen nem volt. Én Quesadillát kértem, érdekes módon ez is ugyanannyiba, 3290 Ft-ba került. Ebből van teljes kiőrlésű és gluténmentes verzió is. Menü nincs, így külön kértünk egy adag hasábburgonyát (780 Ft), ez alap mirelit. A burgerben a húst egy kicsit elégették. A fűszerezés viszont jól eltalált. A Quesadilla inkább közepes volt. Azt beszélgettük, hogy egy férfinek/fiúnak egy ilyen burger kb. fél fogára elég, egy főétkezésnek karcsú. Összességében 3,5 pont az élményem és az értékelésem, de ezúttal felfelé kerekítettem, mivel a kiszolgálás kedves, a közeg szimpatikus. Az 5 dl-es Schweppes üdítő 790 Ft volt. Nincs kötelező szevizdíj.
2026. január 31.barátokkal járt itt 35 Békásmegyer hegy felőli oldalán a hatalmas panel lakótelep egyik képzeletbeli központjában ABC és pavilonsor található, gírosz büfé, söröző és cukrászda. Ez utóbbi az Édes Szelet Pavilon, amelynek "nagy tesója" szintén itt van Békáson, de a másik oldalon, a piacnál, a Heltai Jenő téren.
A beltér nagyon kicsi, szűkös, mindössze egy kis két személyes asztalka volt, ahová le tudtunk ülni. Ha jött volna egy másik vendég - nem jött - annak már útban lettünk volna a pultnál. Helyben nincs sütési tevékenység, hely sem lenne rá, a piaci cukrászatból hozzák át ide a sütiket, tortákat. Ehhez képest a kínálat elég bőséges volt, a pultban zsúfoltan sorakozak az egyébiránt fősodratú sütiszeletek. Árban az átlagnál kedvezőbbek az árak, értem ezalatt, hogy a szeletárak többségükben még 1000 Ft alatt húzódnak. Igaz, ez már a főváros külső kerülete, távol a belvárostól. Néhány típus a teljesség igénye nélkül: habos almás-mákos, Kinder szelet, csokitorta, Eszterházy torta, gesztenyetorta, barackos túrótorta. A legdrágább süti a tejszínes málnatorta volt, 1100 Ft-os szeletáron. Voltak még kimért édes és sós aprósütemények, lekváros linzer, többféle pogácsa kilóra. Érdekesség, hogy itt a sajtos, szezámos és tökmagos rúd neve "Házmester" (590 Ft/10 dkg). A kávé egyáltalán nem volt jó, azért leküzdöttük. Az eszpresszó 540 Ft, tejszínnel +50 Ft, azaz 590 Ft. A diós kosárka aprósütit is dekára mérik, 1 db ára 220 Ft. A kiszolgálás neutrális. Összességében tipikus 3 pontos hely, Nekem nem lesz törzshely, de hátha másnak jobban tetszik.
2026. január 31.gyerekekkel járt itt 45 Talán a WLB vagy a Funzine - vagy mindkettő - oldalán olvastam, hogy nyitott egy nem mindennapi új pizzéria a Corvin közben. Éppen útba esik hazafelé! A 4-6 villamos megállójától csupán pár lépésnyire, a Corvin Mozi bal oldalán található. Narancsszínű neon-felirat: TEGLA. Megérkeztünk. Körbenéztem, ó, ez valahonnan nagyon ismerős.
Nem véletlen. A Bartók Béla úton lévő Pizza Művek tulajdonosának új dobásáról van szó. Ugyanolyan téglalap alakú pizzákat készítenek, amely egy vastag, levegős tésztás pizza, a tetején kéregszerű rásütött, ropogós sajtréteggel. A beltér puritán egyszerűségű, indusztriális. Az ülőalkalmatosságok támla és karfa nélküli fémhengerek. A berendezés uralkodó színe az élénk narancssárga - csak semmi áthallás a politikába. . . A kínálat szintén minimalista. 8 féle tégla formájú pizza, sajtos, négysajtos, sonkás, édes és csípős szalámis, tóalmási kolbászos, tonhalas, töki pompos. Szószok és plusz feltétek felárral (450/300 Ft), Coca-csoport szénsavas italai, kevéssé izgalmasak. A pizzák ára 3390 Ft-tól 4490 Ft-ig. Minden pizza mellé jár grátisz 2 db szósz, az egyik fűszeres paradicsomos, a másik tejfölös. A pizzák rendelés után frissen készülnek, az átlagos várakozási idő 10 perc. Tálalás: kartonpapír dobozban. Evőeszközt nem láttam. Látható személyzet: 1 fő, egy fiatal srác kötött sapkában. Pedig nem volt hideg, köszönhetően a klímáknak. Ha valaki erre vágyik, lehet kapni Tegla Pizza logós pólókat is. Nem helyben ettem, hazavittem. Tényleg pontosan ugyanolyan volt, mint amit a Pizza Műveknél ettünk.
2026. január 30.gyerekekkel járt itt 35 A Ferihegyi Repülőtér Food Court-ján, azaz az étkezőhelyek szintjén található nagy alapterületű étkezde. Ez igazából a helyszín, ahol begyűjthetjük a különböző ételeket-italokat, de utána a közös étkezőtérben lehet leülni enni-inni. Nyári főszezonban nem kis kihívás a szabad asztalszerzés. Ez a Levito is elég furán van kitalálva.
A jobb oldalon lévő pultnál meleg ételek, pizza, tészta, egytálételek, frissensültek vannak, míg a bal oldali pultnál szendvicsek és sütemények. Az italokat és a salátákat egy hűtőpultból szerezhetjük be. Szóval több helyről kell összevadászni az ételeket, de közben mindegyik pultnál sorba kell állni, hogy kiszolgáljanak. Az ételek nekünk nagyon ízlettek, minden friss, finom, jó minőségű volt, igaz minden túlárazott. A füsölt lazacos bagett szendvics 2990 Ft, a Cézár saláta 3490 Ft, a Cookies keksz 1250 Ft volt, 1 l-es Volvic ásványvíz 1790 Ft. Ezek voltak a júliusi vásárlásunk tételei, de ettünk már itt pizzaszeletet és tésztát is. A pultok után a végén a pénztáraknál újra sorban kell állni. Jó nagy tömeg alakult ki, ennek ellejére csak egy pénztár volt nyitva. Aztán egy idő múlva megszánt minket a személyzet, és nagy kegyesen megnyitották a másik pénztárat is, ahol a pénztáros egyáltalán nem tudott magyarul és nem igazán volt képben, konkrétan a számolás sem ment neki. Konkrétan a 2 db Cookies keksz helyett simán beütött 4-et. A fizetés után vettük észre, hogy valami nem stimmelt. Visszamentem reklamálni, de nem igazán fogta fel a pénztáros lány, hogy mi a szituáció, odahívott egy vezetőt, aki persze egyből átlátta a dolgokat. Visszakaptuk a pénzt, a vezető elnézést kért, az értetlen pénztáros nem. Összességében az ételek nem okoztak csalódást. Mivel itt a repülőtéren minden étkezőhely drága, de itt jókat tudtunk mindig enni, ezért ajánlom. Viszont mindig érdemes ellenőrizni a számlát.
Érdekes
2026. január 30.barátokkal járt itt 45 Óbuda-Csillaghegy csendes zöldövezeti utcájában egy érdekes vallási helyzettel szembesültünk. A páratlan oldalon ugyanis a Hare Krishna Oktatási és Kulturális Központ működik, a hazai Krishna tudatú hívők vallási központja, míg vele szemben a páros oldalon ez a kis katolikus templom áll.
Érdekes módon hétköznap napközben a templom nyitva tartott, így be tudtunk nézni. A templomhoz urnatemető is tartozik, ez viszont nem volt megtekinthető. A beltér egyszerű, puritán, színes üvegablakokkal. A templom viszonylag újnak mondható, hiszen még nincs 100 éves, 1928-ban épült. Szép kis kertje van, amelyben világháborús katonai emlékmű is helyet kapott. Tetszetős a kőkerítés, amelynek rései kereszteket formáznak. A templom melletti kolostorszerű épületben a kalocsai iskolanővérek zárdája volt, továbbá óvodát, elemi és polgári iskolát vezettek az 1950-ben bekövetkezett államosításig.
2026. január 30.egyedül járt itt 45 A Pipacs Pékség több mint 10 éve működik a III. kerületben, a legjobb hazai kézműves pékségek között tartják őket számon. Már jártam náluk párszor az elmúlt évek során, bár pont most néztem, hogy ennek itt nyoma sincs az ittjartam. hu-n, nem látok korábbi értékelést magamtól. . . Érdekes. . . No, de akkor az akutalitásokra.
2025. márciusban nyitott meg a Pipacs kistesója KisPipacs néven a belvárosban, az Egyetem tér közelében. Csak hétköznap tartanak nyitva, azon belül is du. 17 óráig. Érdekesség, hogy a KisPipacsot nem az eredeti Pipacs tulajdonosai, hanem az ő törzsvásárlói nyitották meg családi vállalkozásként. Naponta kétszer, kora reggel a nyitásra, majd kora délután érkezik a friss szállítmány a nagy Pipacs péküzeméből ide, így itt is mindig biztosított a friss ropogós kenyér, pékáru. Értelemszerűen a kínálat kisebb itt a belvárosban, helyhiány miatt. A beltér kicsi, de lehet helyben is leülni reggelizni, tízóraizni. A bejárat előtt is kialakítottak egy kis teraszt. A bejárati ajtón olvasható, hogy melyik napon milyen kenyereket sütnek. Pénteken aktuálisan fehér (1520 Ft/50 dkg), világosbarna, négymagos, diós-rozsos (2850 Ft/60 dkg) és tönköly. Az árak magasak, de nyilván itt a környéken is megvan az a fizetőképes kereslet, aki hajlandó a magas minőséget megfizetni. A Pipacs pékárukból helyben készítenek szendvicseket 1790-1890 Ft-os áron, de délután 4 óra magasságában már nem volt szendvics a kínálatban. Lehet kávézni is náluk, az eszpresszó 790 Ft. Az aranygaluskás croffin (1390 Ft) zseniális volt! A bio kovászos vajas kifli megjárja (460 Ft). Azt azért furcsállom, hogy 30 Ft-ot még képesek voltak felszámolni a papír dobozért, bár nekem sima zacskóba is jó lett volna, nem kérdeztek meg. Volt még kakaós csiga (1390 Ft), vajas és Cheddar sajtos croissant (1260 Ft/1490 Ft), túrós batyu (1330 Ft). A francia bagett darabja 1020 Ft. Összességében jó hely, ajánlom, de ha már Pipacs, akkor nekem inkább marad Óbuda.
2026. január 30.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Miközben régi nagy kedvencem, a Vigyázó Ferenc utcai Govinda bezárt, addig a testvére, a Govinda sarok továbbra is működik, bár rövidebb nyitva tartási idővel, mint régen. A Krishna hívők szellemiségében tevékenykedő étterem többségében indiai fűszerzésű, kizárólag vegán ételeket kínál az erőszakmentesség és a szelídség jegyében.
A berendezés puritán, néhány Krishna kép és Bhagavad gita idézet adja a szolid dekorációt. Az árak itt sem betonozódtak be az elmúlt évek során. Gyakorlatilag hétköznap ebédidőben tartanak nyitva, pénteken 16 órakor zárnak. Ennek ellenére a zárás előtt 20-25 perccel még simán kiszolgáltak vendégeket bármiféle felhang nélkül. Kétféle menüt kínálnak, ebből a napi menü az olcsóbb és egyszerűbb, ez 2790 Ft. Tartalma: napi leves - 2 féle közül lehet választani, az egyik indiai, a másik magyaros fűszerezésű, ottjártamkor már csak az indiai dahl lencseleves volt, de amúgy is azt választottam volna. A napi főzelék fejtett bab, ez nem indiai hatású volt, viszont elég nagy adag. A feltét pakora vagy puri, a 3 féle lehetséges bundázott zöldség közül a céklát választottam (volt még zeller is, nem szeretem), valamint járt még hozzá egy pohár limonádé, gyömbéres vagy rózsavizes. A leves meleg volt, a főzelék langyos, a pakora szinte hideg. Volt még a pultban sárga rizs, valamint 2 féle sabji, azaz zöldséges, ragus egytálétel, indiai fűszerezéssel. Az á la carte étlap árai is elfogadhatóak: a leves és a főzelék 1140 Ft, a sabji és a rakott zöldség 1940 Ft, a saláta 1490 Ft, a zöldségfasírt 620 Ft. Nincs kötelező szedvizdíj, önkiszolgáló rendszerben tálcás vonulás. Összességében 4 pontot megadok, de nem voltam elájulva. Régebben ez is jobb volt. A csillaghegyi Govinda viszont nagyon tetszett, az is elég friss élmény.
2026. január 30.egyedül járt itt 55 A CAUSE saját pörkölésű, minőségi kávékat kínál (Cause Roastery). Az újhullámos kávézó első aprócska egysége a Bazilika közelében nyitott meg pár éve. A 2. kávézójuk a közelmúltban nyílt, talán 2025 év végén, minden esetre az elmúlt napokban több ajánlót is olvastam róluk. A II.
kerületben, a Lövőház utcában, a Mamut Bevásárlóközpontnál találhatóak, de az utca felől van a bejáratuk. Szemben velük a Pékműhely kézműves pékség működik évek óta. A nevükben a "Lab" arra utalhat, hogy itt bizony tudományosan készül a kávé, szinte laboratóriumi körülmények között. Ez az áthallás a dekorációban is megjelenik a pulton, ahol a kávészemek üvegfiolákban sorakoznak. Egyebekben a berendezés modern, stílusos, de mégis barátságos. Az utcára néző üvegportálnál bárszékek vannak, a bejárat mellett normál kis asztalkák. A bejárat előtti kinti részen is van egy kis ülőhelyük. A rendelés a pultnál történik, de utána a kihozzák az asztalokhoz. Nincs kötelező szervizdíj. Az árak meglehetősek, másként fogalmazva budapesti specialty árszint. A kávé adagok kisebbek, nem az amerikai mennyiségekkel dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy itt a latte mennyisége kisebb, mint sok helyen a cappuccino-é. Cserébe csúcsminőséget kapunk, dizájnos kerámia csészékben. Az izgalmak fokozás érdekében a top étterem SALT pékségéből érkeznek a péksütemények, vannak édesek és sósak is, sőt, még kenyeret (félbarna cipó 1900 Ft) is tartanak, ami egy kávézóban nem megszokott. A kedves barista elmesélte, hogy egy hosszabb távú együttműködést kötöttek a SALT-tal. A péksütemények közül nagy kedvencem a kardamom bullar (1300 Ft), de volt csokis párna, kakaós csiga, croissant, paradicsomos-sajtos csavart rúd is, árban 1500 Ft-ig bezárólag. A sima eszpresszó 900 Ft, a cappuccino 1350 Ft, a latte 1550 Ft. A szokásos "becsípődésem", bizony, itt van kancsós víz kitéve a vendégeknek. Nem kell kérni, alap. 5 pont, jó szívvel ajánlom.
2026. január 28.egyedül járt itt 55 A MERON egy román tulajdonban álló speciality kávézó lánc, amely Romániában már a 10. születésnapját ünnepelte. Magyarországra pár évvel ezelőtt jöttek át, amikor is az Arany János utcai M3 metrómegállónál nyitották meg az első itteni kávézót. A hálózat a közelmúltban egy újabb hazai egységgel bővült, mégpedig a Kálvin tér és az Egyetem tér között.
Szerintem nagyon jó lokáció lehet ez, hiszen itt van a közelben az ELTE és több iskola is, valamint jelentős a turista forgalom is. Ugyanakkor a Kecskeméti utca forgalom-csillapított, ha nem is sétálóutca, de kizárólag a BKV és az engedéllyel rendelkező autók hajthatnak be ide. A kávézó uralkodó színe a hófehér. Ezen kívül a szürke beton, ami dominál, ami elsőre egy kissé meghökkentő. Az asztalok lábazata például egy beton piramis. Ez nem túl kényelmes megoldás szerintem. Napközben van konyhájuk is, de vasárnap délután be kellett érnünk a kávéval. Az viszont kitűnő. Árban a drágább helyek közé tartozik. A Gappuccino Grande (2,5 dl) 1550 Ft + 194 Ft (12%) kötelező szervizdíjjal máris 1744 Ft lett, ami egy budapesti átlagos, de színvonalas kávézóban ennél azért olcsóbb szokott lenni. A pultnál kellett rendelni, fizetés csak a végén, és a kávét kihozták az asztalhoz. Minden vendég asztalára vittek vizet dizájnos kancsóban, pohárral. Ez az, amit több vendéglátó egységnél felróttam korábban. Ha már ilyen árazással és kötelező szervizdíjjal működnek, akkor a minimum lenne automatikusan a víz az ital/étel mellé. Itt ez szépen meg is valósult, ami dicséretes. Az őrlőben 2 féle kávé volt, ezek a MERON brand saját kávéi, amelyekből akár otthoni elkészítésre is vásárolhatunk zacskózva. Honduras - La Joya, Ruanda - Simbi, Kolumbia - Las Flores, Etiópia - Uraga, Kenya - Mugaya, jobbnál jobb ültetvények világszerte. Az én kávém származása a perui San Ignacio ültetvény Cajamarca régióból, 1200-1500 méteres tengerszint feletti magasságban. Kakaó, dió, szárított gyümölcsök ízvilágával. A túlárazott péksütemények jól néztek ki, de nem keltették fel az érdeklődésemet. A diós csiga 1350 Ft, a szilvás-tepertős táska 1550 Ft-ba került. Nem semmi! Az árak ellenére megadom az 5 pontot. A közelmúlt nyitása ellenére népszerű helynek tűnik, sok vendég volt bent. További asztalok a belső helyiségben.