A Kiskőrössy Halászcsárda Szeged a Tisza-parton helyezkedik el, és a folyóra nyíló kilátásával meghitt környezetet kínál. Az étlap a hagyományos halételek széles választékát sorolja fel, a halászlétől a roston sült halakig, a harcsapaprikáson át a haltepertőig. A belső tér rusztikus stílusú, a kültéri terasz pedig a nyári szezonban különösen vonzó. A személyzet alapvetően udvarias és segítőkész, a szolgáltatás gördülékeny, különösen csoportos étkezéseknél.
Tovább olvasom >>
A sör és az italok kiszolgálása frissen és gyorsan történik, a hideg sörök különösen üdítőek a nyári napokon. A Tisza közelsége és a kerthelyiség a romantikus vagy családi ebédekhez ideális hátteret teremtenek. A hely hagyományos ízvilága sok vendég szerint megbízható minőséget képvisel, visszatérő vendégek által is elismert. A falon jelzett történelmi árvíz-szintek és az autentikus környezet hozzájárulnak a jellegzetes tiszai csárda élményhez, amit a Kiskőrössy Halászcsárda Szeged képvisel. Csoportos ebédeknél és családi rendezvényeknél zökkenőmentes megszervezést biztosít a hely, a tálalásra figyelnek, és elegendő kapacitás áll rendelkezésre. Az ételek között a halászlé tele van omló hússal, a rántott halak ropogósak, és több visszajelzés szerint is kiválóak. Összességében a Kiskőrössy Halászcsárda Szeged hosszú múltra visszatekintő tradicionális halételeivel és tiszai hangulatával megbízható megálló a város gasztronómiai kínálatában.
Egy esküvői ceremónia után úgy döntöttünk, hogy ha már ilyen szépen felöltöztünk, menjünk el a nap zárásaként egy étterembe. A választásunk hamar a halászcsárdára esett, mivel régen ettünk már halászlét. Az étterem nagyon zsúfolt volt, alig találtunk egy szabad asztalt. Az étel nagyon bőséges és finom volt.
A kiszolgálás már nem volt annyira szimpatikus, mert rengeteget kellett várni, mire odajött a pincér. Az italt is elég soká hozta és amikor fizetni akartunk, oda mentünk hozzá, mert nem nagyon akart arrafelé jönni, amerre ültünk, pedig próbáltunk szemkontaktust keresni. Az étterem pozitívuma volt még, hogy élőzene szólt szombaton.
Őszi kirándulásunkon épp szegeden voltunk és előre kinézztem ezt az éttermet. ezen írások alapján mentünk ide. könnyen ide találtunk pedig nem nagyon vagyok ismerös erre ,jo parkolas. ősszel már nem volt terasz ,de bent is nagyon hangulatos volt bár inkább az ételekre teszik a hangsulyujt lehetne kicsit magyarossabb a berendezés ,de szép .
mi nagy bogracsba kaptuk a 2 adag halászlét tele halhusival jolaktunk imádtuk sehol sem ettünk ilyen finomat kár h bpen nincs ilyen jól haleves . visszatérünk
A Kiskőrössy halászcsárda egy biztos pont Szegeden. Az elmúlt húsz évben tán tucatszor ettünk itt, vannak ételek, melyek stabilan jók és vannak, melyek kockázatosak. Mivel a ponty friss, ezt érdemes rendelni. Harcsát is, ott van pörgés. Viszont befürödtünk már csukával, békacombbal, amiből vélhetően ritkábban rendelnek, így tovább pihennek a mélyhűtőben.
Nagyon finom a harcsapaprikás és a rántott haltej, korrekt a haltepertő és a halászlé. Érdekesség a harcsatatár, amit a Kádrá kori tatárbiszftek stílusában készítenek. Nem állom meg ugyanakkor, hogy manapság, amikor felértékelődik a megújulás, a szezonalitás, a regionalitás, ne jelezzem, hogy a Kiskőrössy az a hely, ahol akár egy évtized alatt sem változik az étlap, az ételek a lehető legegyszerűbbek, még a klasszikus Pethő-Venesz paradigmán belül sem próbálnak kicsit variálni.
Évtizedek óta, évente több alkalommal jártunk családdal, barátokkal a halászcsárdába. . . Az elmúlt két három évben csak egyszer egyszer. . . . bár semmi oka nem volt, hogy többször is mehettünk volna. . . . Mindig nagy várakozással mentünk az ikonnak számító vendéglátóhelyre. . . Tudtuk, hogy mindig a legkiválóbb halászcsárdába megyünk.
. . . Igy indultunk ma is. . . sajnos ma csalódásban volt részünk. . . A mindig kitűnő "Orly módon" bundázott halétel 6 hónapja megszünt. . . . Kértük a pincért, lehetne-e étlapon kívül elkészíteni ezen módon a halat. . . Elutasításban volt részünk. . . tovább kerestünk az étlapon. . . Harcsafilére esett a választás, rántott és roston elkészítve. . . ill. harcsapaprikás túrós csuszával. . . A pincér kérdése az volt, hogy sült szalonna kell-e a csuszára. . . nem kétséges igen. . . amit úgy gondolom alap, hogy ezzel jár a csusza. . . . Ezek után jött a meglepetés és a meglepődés, miután kihozták az ételt. . . számomra azonnal kiderült a harcsának nevezz hal "afrikai harcsa. . . " Nem is lenne baj, ha az étlapon ezt jelezték volna. . . Az étlapon csak harcsa szerepel. . . igazából az emberek többségéban a harcsa szó a szürke harcsát jelenti. . . Nem rossz az afrikai harcsa, de az emberek 90 százaléka étteremben a szürkeharcsára gondol főleg úgy, hogy néhány éve nem is volt étlapon az "afrikai. . . " Ezek után megnéztem több halászcsárda étlapját. . . többségében jelezték a "szürke" és az "afrikai" harcsa ételeket. . . Itt sajnos nincs jelezve, így megvalósul a vásárló megtévesztése. . . . Ez a tény nagyon rányomta a bélyegét a vacsorára. . . (Bosszankodtunk. . . ) Egyébként az étel jó minőségű volt, a kiszolgálás is megfelelő volt azon kívül, hogy a pincér szóban is jelezhette volna az "átverést. . . " Ráadásként a néhány szem sült szalonnáért plusz 500 Ft. t kértek. . . jó hogy a túróscsuszához nem számolják a túrószemeket. . . .
Csoporttal, időpontra érkeztünk, az ételek, italok is előre meg voltak rendelve. Ennek ellenére az italkiszolgásás (nagyrészt sör) kissé lassan ment, később az ételeknél ez már gördólékenyen ment. Az is lehet, hogy csak mi voltunk türelmetlenek, mert az építkezések miatt nem lehetett busszal megközelíteni az éttermet, így gyalaogolni kellett a hőségben, amíg odaértünk.
Péntek este 12 főre foglaltunk asztalt. Teljes telt ház volt. Az étlapra, az italokra nem, de a vacsorára bizony sokat kellett várnunk. A család véleménye megoszlott. A halászlé, és a halas ételek nagyon finomak voltak. Én alig tudtam a hús szeletet vágni,olyan rágós volt. Alapjában a csárda, tetszett.
Szeged, Tisza part, halászlé. . . Jól indult, de nyárfák tönkretettek mindent. Folyamatosan hozta róluk a szél a "vattát", hatalmas mocskot csinálva. Halomban állt a nyárfaszármazék a földön, az asztalokon és a székeken. Hogy jutott-e a tányérokba és a poharakba is? Miért pont oda ne jutott volna? !
Egyébként a halászlé finom volt, a haltepertő csodálatos. Mást már nem vállaltunk be, mert a nyárfák. . . Nyárfavirágzásfüggő a jövőbeni esetleges látogatás.
Az ételek (filézett szegedi halászlé, frissensültek, palacsinta) rendben voltak, de a kiszolgálás nagyon nem... bizonyos Attila nevű pincérnek és munkatársainak még bőven van mit gyakorolniuk. Kár, mert pont azért választottuk újra ezt a helyet, hogy egy igazán jó halászlevet együnk Szegeden.
Korábban többször jártam már itt, bár a legutóbbi látogatás óta 3 év eltelt már. Sajnos a színvonal minden tekintetben meredeken esett a legutóbbi látogatásom óta. Nem készséges pincér, halászléfoltos terítő, koszos zsebkendő az asztal alatt. Az étel minőségével fel lehetett volna dobni, de sajnos az sem ütötte meg a minimálisan elvárható szintet, kivéve a halászlevet.
Többféle méretű és túl olajos sült burgonya került köretként a tányérjainkra, a díszítésnek szánt saláta és káposzta szikkadt és fonnyadt volt. A fogas is valószínűleg fagyasztott volt és teljesen ízetlen. Kár, mert a hely autentikus hangulata többet érdemelt volna. Senkinek nem tudom ajánlani.
Körülbelül 10 éve voltunk utoljára Szegeden, akkor is itt ettünk, idén jó emlékekkel mentünk be újra, hogy együnk egy finomat. Már a megérkezésünkkor kisebb probléma akadt, ugyanis hatan voltunk, így az egyetlen hatszemélyes asztalnál ülő szakács kelletlenül átengedte nekünk a helyét, ahol éppen evett.
A kiválasztott ital mellé egy koszos poharat kaptam, amiből egyértelműen látszott, hogy előtte gyümölcslevet ittak. A felszolgáló kedves volt, bár nem mondhatnám szakembernek. Az ételek rendben voltak, picit kellemetlen volt, hogy a pult mellett ültünk, és hallottuk a felszolgálók egymás közötti hangos párbeszédét, mely nem feltétlenül tartozott ránk. Fizetés után kifele menet benéztem az ablakon, ahol a konyha volt, és azt láttam, hogy a felszolgálónk a kikészített egytálételekbe (ami szépen fel volt díszítve, így gondolom a vendégnek ment) nemes egyszerűséggel beleevett. Még szerencse hogy halászlevet ettünk, (abba talán nem kanalazott bele) nem tudom megyünk-e még oda valaha.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.