Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 pazar vár Magyarországon, ahol életre kel a múlt

Kössétek össze a tóparti romantikázást a lebilincselő Tatai vár felfedezésével! Zarándokoljatok el a Sajó völgyének egykori őrzőjéhez vagy csöppenjetek Erdélybe a nyüzsgő Budapesten! Hoztunk 5 nagyszerű erődítményt, amit ha nem láttatok, feltétlen pótoljatok!


Fedezd fel Magyarországot!
 Keresd a legjobb belföldi szállásajánlatokat>>

 

Tóparti erőd számos izgalmas látnivalóval: Tatai Vár

A vizek városában előbb-utóbb biztosan az Öreg-tó partján fogtok kikötni, ahol hangulatos éttermek és kávézók mellett sétálhattok el a Tatai várig, ami régóta a város jelképének számít. A Lackffy család elhatározása nyomán született erődítmény fénykorát Luxemburgi Zsigmond és Hunyadi Mátyás korában élte, ma pedig a Kuny Domonkos Múzeumnak ad otthont. A sok érdekességet felvonultató állandó- és időszakos tárlatokon betekintést nyerhettek a tatai őstenger csodálatos (élő)világába, megismerhetitek Magyarország első aranykoszorús cukrászmesterének történetét, testközelből nézhetitek meg a középkori kiállítást, valamint a kőtárat.

TIPP - ezt is nézzétek meg! Keressétek fel a tatai, nosztalgia ébresztő, ingyenesen látogatható Rádió Múzeumot és a cölöpökön kanyargó Fényes Tanösvényt!

Szuper tatai szállásajánlatok>>

Magyarország legszebb várai - Tatai várMagyarország legszebb várai - Tatai vár

Magyarország legszebb várai - Tatai várMagyarország legszebb várai - Tatai vár

 

 

Észvesztő kilátópont a sziklafalak árnyékából: Csókakő vára

A Vértes felett őrködő Csókakő várát a tatárjárás után emelték, mely figyelő tekintetével anno szüntelenül a Gaja-patak völgyében futó utat pásztázta. Az árkokkal és meredek sziklafalakkal határolt építményt néhány évvel ezelőtt teljesen felújították, így hófehér tornyaival már messziről észreveszitek majd, ha Székesfehérvártól északnyugati irányba tartotok. A vár lábánál található parkolóból nagyjából negyed órás sétával juthattok fel a látványossághoz. Az út végén pedig elképesztő panoráma lesz a jutalmatok, mely a Móri-árokra és a Keleti-Bakonyra nyílik.

TIPP - ezt is nézzétek meg! Egészítsétek ki a napot egy varázslatos kirándulással, melyhez ideális választás lesz a Csákberényen húzódó Vértesi Panoráma Tanösvény!

Szuper szállásajánlatok a környéken>>

Magyarország legszebb várai - Csókakő váraMagyarország legszebb várai - Csókakő vára

Magyarország legszebb várai - kilátás Csókakő várábólMagyarország legszebb várai - kilátás Csókakő várából

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A legnépszerűbb hazai várak
„Vár állott, most kőhalom” – olvashatjuk a Himnuszban, de szerencsére elég sok várunk maradt meg szép állapotban, nem csak romként. Ebben a cikkben összegyűjtünk neked néhány olyan várat, amit érdemes meglátogatni.

 

 

 

Múltban visszhangzó csatazaj: Nógrádi vár

A Börzsöny keleti peremén, egy több mint 280 m magas andezit csúcs tetején csücsül a méltatlanul keveset emlegetett Nógrádi vár. Ezt a csodás épületet alaposan megrágcsálta már az idő vasfoga, de ennek ellenére ma is szuper túrahelyszínnek számít. A szebb napokat látott háromemeletes öregtorony, a ’90-es években épült Új-Olaszbástya, valamint az országzászló mellett elsétálva azonban szinte megelevenednek majd előttetek a harcoló török és magyar seregek.

TIPP - ezt is nézzétek meg! A 110 hektáros Nógrádi Vadaspark a magyar vadállomány mellett az afrikai, ázsiai és dél-amerikai állatok világába is betekintést enged nektek. Vegyetek részt egy különleges, sötétedés előtti vadlesen is!

Szuper szállásajánlatok a környéken>>

Magyarország legszebb várai - Nógrádi várMagyarország legszebb várai - Nógrádi vár

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Romantikus séták hűvösebb napokra – romtemplomok Magyarországon
Izgalmas belegondolni abba, hogy túrázás közben olyan építményeket láthatunk, melyek akár már 800 éve részei a tájképnek. Pontosan ez a helyzet a romtemplomokkal, amik szerte az országban csak arra várnak, hogy felfedezzétek őket. Íme 8 templomrom, amiért érdemes útrakelni.

 

 

 

Elfeledett észak-magyarországi erősség: Ónodi vár

A lenyűgöző természeti kincsekkel büszkélkedő Észak-Magyarország fantasztikus bakancsos túrákra hív benneteket. Ha pedig elindultok, akkor ejtsétek útba a Sajó mentén fekvő Ónodot is, ahol egy háborúktól sújtott, lenyűgöző végvár is otthonra lelt. A fénykorában négy sarokbástyával bíró történelmi emlékhely sok kézen megfordult már az idők során. Az 1700-as évek eleje óta azonban jórészt gazdátlanul áll a Sajó völgyének egykori őrzője.

TIPP - ezt is nézzétek meg! Menjetek el a közeli, 1880-ban épült Tájházba is, ami érdekes néprajzi gyűjteményt rejt! Vegyétek szemügyre a takaros lakóházat, a fazekas mesterség eszközeit és az ónodi téglagyűjteményt!

Szuper szállásajánlatok a környéken>>

Magyarország legszebb várai - Ónódi várMagyarország legszebb várai - Ónódi vár

 

 

Egy szelet Erdély Budapest szívében: Vajdahunyad vára

Budapestről ki sem kell mozdulnotok ahhoz, hogy hazánk egyik leggyönyörűbb építészeti emlékét megcsodálhassátok. Elég csak elsétálnotok a Városligetbe, a Vajdahunyadvárhoz. A Történelmi Épületcsoportot Alpár Ignác építész tervezte a 20. század elején úgy, hogy egyaránt tartalmaz román, gótikus, reneszánsz és barokk elemeket. Az erődítményt az Erdélyben található vajdahunyadi vár ihlette. Tekintsétek meg a falak között megbújó, Magyar Mezőgazdasági Múzeum remek kiállításait is!

TIPP - ezt is nézzétek meg! Tegyetek egy sétát a Budai Várnegyedben a rengeteg mesés látnivalóért és szuper panorámáért!

Szuper budapesti szállásajánlatok>>

Magyarország legszebb várai - Vajdahunyad váraMagyarország legszebb várai - Vajdahunyad vára

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Kihagyhatatlan várak Magyarországon
Korábban összegyűjtöttünk nektek 6 olyan várat, amit muszáj megnéznetek, és most itt a folytatás! Minden panasz nélkül állíthatjuk, hogy Magyarországon egyszerűen túl sok gyönyörű vár van ahhoz, hogy 1 cikkbe beleférjen az összes.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Gasztrorajongóknak kifejezetten ajánljuk a következő 10 helyet Budapest legjobb éttermei közül, hiszen változatosan színesítik a főváros kulináris élményeit. Találtok köztük kifinomult nemzetközi konyhát képviselőt, de aki az autentikus keleti ízeket kedveli, az sem fog csalódni.
Az igazi pihentető kikapcsolódás a tökéletes szálláshellyel kezdődik. Hoztunk nektek 5+1 olyan wellness szállodát, ahol elvonulhattok a város zajától és igazi luxus pihenésben lehet részetek!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.