Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Sétálj a természet szívében! – Próbáld ki a nordic walkingot

Láttál már hosszú túrabottal tempósan sétáló embereket? Akkor már félig ismered a nordic walkingot, magyarul skandináv gyaloglást. Ez a sportolási lehetőség azonban nemcsak az idősebb korosztálynak előnyös, hanem a túlsúlyosaknak, ülőmunkát végzőknek is, és mindazoknak, akik szívesen feldobnák a kirándulásokat. Égess el 18%-kal több kalóriát, mint sétálás közben, élvezd a természet szépségét és próbáld ki a nordic walkingot a következő mesés szálláshelyeken!

 

Kirándulj egy kicsit máshogy!

Magyarországon még mindig kevésbé elterjedt mozgásformának számít a nordic walking, vagy más néven skandináv gyaloglás/síjárás, mely Finnországból indult hódító útjára. Eredetileg azzal a céllal született, hogy a sífutók nyáron is megfelelő edzésnek legyenek kitéve. Ez a sport azonban számodra is ideális lehet, amennyiben alacsony intenzitású edzést keresel, mivel tehermentesíti az ízületeidet, fejleszti az állóképességet, valamint erősíti az izmokat – ráadásul menet közben csodálatos tájakat barangolhatsz be Magyarország legszebb helyein.

 

Nordic walkingozz az egészségért!

A nordic walking számos más előnnyel is rendelkezik, mert hatására a vérkeringés javul, így az agy is több oxigénhez jut. Emellett segíti a fogyást és mentálisan is kikapcsol, hiszen száműzi a stresszt. A friss levegőn ugyanakkor megfelelő mennyiségű D-vitamint gyűjthet be a szervezet.

Kedvet kaptál és kíváncsi vagy, hol próbálhatnád ki a nordic walkingot utazás közben? Már mutatunk is 7 szálláshelyet, ahol a nyaralás során lehetőséged nyílik erre!

Sétálj a természet szívében! – Próbáld ki a nordic walkingotSétálj a természet szívében! – Próbáld ki a nordic walkingot

 

 

Hotel Szieszta** (Sopron)

Csodálatos erdei környezetben könnyebben megy a kikapcsolódást, amit a soproni Hotel Szieszta vendégeként te is megtapasztalhatsz. A szépen felújított hotelben kényelmes klasszikus és deluxe szobák állnak a rendelkezésedre. A tökéletes szieszta élményről pedig pezsgőfürdős-medencés-szaunás wellnessoázis, kényeztető spa kezelések sora, valamint ínycsiklandó finomságokat kínáló cukrászda gondoskodik. Tovább az ajánlatokhoz>>

Próbáld ki a nordic walkingot - Hotel Szieszta** (Sopron)Próbáld ki a nordic walkingot - Hotel Szieszta** (Sopron)

 

 

Spirit Hotel Thermal Spa*****sup (Sárvár)

A végtelen luxus ölel körül az ötcsillagos, többszörösen díjazott Spirit Hotel Thermal Spa-ban, mely a teljes nyugalommal ajándékoz meg. Az elképesztő Oázis spa 10.000 m²-es területén nem csupán a 25 méteres medencében úszkálhatsz, hanem a 46 fokos, melengető gyógyvízben is megmártózhatsz. Az exkluzív medencék mellett ráadásul 9 szenzációs szaunát is kipróbálhatsz. Továbbá reggeltől estig a fantasztikus étteremben kóstolhatsz bele a csúcsgasztronómia remekeibe, ha megéheznél a nordic walkingot követően! Tovább az ajánlatokhoz>>

Próbáld ki a nordic walkingot - Spirit Hotel Thermal Spa*****sup (Sárvár)Próbáld ki a nordic walkingot - Spirit Hotel Thermal Spa*****sup (Sárvár)

 

 

Wellness Hotel Gyula****sup (Gyula)

Közvetlenül a híres Gyulai Várfürdőnél helyezkedik el a Wellness Hotel Gyula, ami a „Szépség, Egészség, Harmónia” szentháromságát tartja szem előtt. A családbarát szállodában játékterem, játszóház, gyermek animációs programok, illetve külön gyermekmenü is akad, hogy a szülőknek és a kicsiknek is élmény legyen a pihenés. A beltéri wellnessoázisban pezsgőfürdőben, szaunákban töltődhetsz fel a nordic walkingozás után. Tovább az ajánlatokhoz>>

Próbáld ki a nordic walkingot - Wellness Hotel Gyula****supPróbáld ki a nordic walkingot - Wellness Hotel Gyula****sup

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ötletek belföldi nyaraláshoz - 10 szálloda közvetlen átjárással a fürdőbe
Szuper belföldi családi nyaralás vár rátok, ha olyan szállodát választotok az ide vakáció helyszínéül, ahonnan közvetlen átjárással megközelíthető az éményfürdő. Az elsőosztályú kulináris élmények és szórakozási lehetőségek mellett ezernyi közös élményt szerezhettek az alábbi 10 hazai hotelben. Hozzátok ki a maximumot az idei nyaralásból!

 

 

Hotel Villa Classica**** (Pápa)

Pápa varázslatos történelmi belvárosába bármikor ellátogatsz egy kis kalandért. Ha így teszel, akkor pedig akár a Hotel Villa Classica mesés szálláshelyét is választhatod, ahol csodálatos szobák, hangulatos kis wellnessrészleg, valamint az 50-es évek Amerikájába csábító étterem is helyet kapott. A Safari hangulatú különteremben továbbá számos más szórakozási lehetőségre is lelhetsz, ha az időjárás nem kedvez a nordic walkingnak. Tovább az ajánlatokhoz>>

Próbáld ki a nordic walkingot - Hotel Villa Classica**** (Pápa)Próbáld ki a nordic walkingot - Hotel Villa Classica**** (Pápa)

 

 

Duna Relax Hotel**** (Ráckeve)

Otthon és elegancia találkozik a ráckevei Duna-parton, a Duna Relax Hotelben, melyet kevesebb, mint 50 km választ el Budapesttől. Ez a felnőttbarát szálloda csendes harmóniát hoz a mindennapjaidba, ahol a római fürdők utánozhatatlan világa elevenedik meg előtted. A sudatorium (gőzfürdő) után térj be a teabárba vagy ússz, pezsgőfürdőzz kedvedre! Tovább az ajánlatokhoz>>

Próbáld ki a nordic walkingot - Duna Relax Hotel**** (Ráckeve)Próbáld ki a nordic walkingot - Duna Relax Hotel**** (Ráckeve)

 

 

Greenfield Hotel Golf & Spa****sup (Bükfürdő)

Egy kis aktív, és egy kis passzív kikapcsolódás is belefér a festői környezetben fekvő Greenfield Hotel Golf & Spa-ban, mely a nyugat-magyarországi termálrégió szívében magasodik. Fedezd fel a nem mindennapi, 3500 m²-es wellnessbirodalmat, melyben 2 db termálmedence és egy közel 75 méter hosszú óriáscsúszda is rejtőzik! Amíg a gyerekek letesztelik a gyerekprogramokat, lesz időt egy kis nordic walkingra is! Tovább az ajánlatokhoz>>

Próbáld ki a nordic walkingot - Greenfield Hotel Golf & Spa****sup (Bükfürdő)Próbáld ki a nordic walkingot - Greenfield Hotel Golf & Spa****sup (Bükfürdő)

 

 

Forest Hills Hotel & Golf**** (Zirc)

Tárt karokkal vár a Bakony vadregényes vidéke, ahol a skandináv gyaloglást is kipróbálhatod! Foglalj szállást a Forest Hills Hotel & Golfba, ahol ízléses szobák, elismerésre méltó étterem, szórakoztató golfpálya, valamint lubickolásra hívó wellness is lesz a szolgáltatások között!  Tovább az ajánlatokhoz>>

Próbáld ki a nordic walkingot - Forest Hills Hotel & Golf**** (Zirc)Próbáld ki a nordic walkingot - Forest Hills Hotel & Golf**** (Zirc)

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Magyarként sok mindenre lehetünk büszkék, elvégre hazánk mesés tájakban, látnivalókban igazán gazdag. Épp ezeket a különleges, kiemelkedő értékeket szeretné bemutatni a Hungarikumok Gyűjteménye. A magyarság „csúcsteljesítményét” kifejező kincsek száma évről évre növekszik, de kiragadtunk a listáról néhány olyan különleges helyszínt, természeti csodát, nemzeti értéket és ételkölteményt, amitől minden magyarnak megdobbanhat a szíve.
2024. május 25. napján második alkalommal szervezi meg a Somogy Megyei Erdész és Természetvédő Egyesület a SEFAG Zrt. partnerségével a Somogyi Erdők Napja elnevezésű családi programot a zselici erdőben. Kerékpártúra, íjászkodás, erdei foglalkozások, az erdész szakma bemutatása, solymász és agarász bemutatók és megannyi színes program várja a családokat a gyermeknapi hétvégén 10 órától a Kaposvárhoz közeli Ropolyi pihenőhelyen (Bőszénfa).
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.