Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Különleges wellness kezelések, amiket egyszer mindenkinek ki kell próbálni

A szaunák és gőzfürdők világán kívül számos olyan egyedi wellness kezelésmód létezik, amik emlékezetessé teszik a fürdőkben, spákban töltött időt. Mutatjuk a 10 legérdekesebbet!

A wellness kezelések széles kínálatával várnak a belföldi wellness szállodák, nézzetek szét a legjobbak között>>

 

Watsu

Ennek a vízben végzett kezelésnek a lényege a lebegésen és az masszázson nyugszik, ezt ötvözi a terapeuta miközben a vízben mozgatja, ringatja paciensét. A teljes ellazulás a lélekre és a szellemre is nagyon kedvezően hat, a mozgatás során pedig lehetőség van az akupresszúrás pontok, illetve a meridián vonalak stimulálására, az izmok ellazítására, az esetleges becsípődések, fájdalmak kimozgatására.

Szállás tipp
Ezt a különleges masszázst kipróbálhatjátok például a budapesti Aquaworld Resort****-ban. Az egyedülálló adottságokkal rendelkező szálloda közvetlen összeköttetésben van Európa egyik legnagyobb fedett vízi élményparkjával, az Aquaworld Élményfürdővel. Több mint 300 szoba, kalandpark, bel- és kültéri játszóterek, és 200nm-es játszóház várja a vendégeket. És persze a watsu masszázst se hagyjátok ki, ha itt jártok! További részletek>>

Aquaworld ResortAquaworld Resort

Watsu (water shiatsu) masszázsWatsu (water shiatsu) masszázs



Hammam

A rituálés török fürdők világát idézi ez a kényeztető kezelés, ahol páradús kezelőhelyiségben a gőz hatására megtisztult és puhává vált bőrt olivaolajból készült szappanhabbal kenik be. A meleg kőágyon fekve a szappanos habbal megtisztítják a bőrt, majd finom masszázzsal átdolgozzák az izomrendszert. A kellemes masszázst egy melegvizes leöntés követi, majd a kezelés után a pihenőszobában frissítők és gyümölcsök elfogyasztása mellett válik teljessé a kikapcsolódás.

Szállás tipp
Királyi kényeztetésben lehet része annak, aki a szilvásváradi  La Contessa Kastélyhotel****-be látogat. A szálloda 650m2-es wellnessrészlege domboldali elhelyezkedéssle, a Bükk közelségével és panoráma üvegfallal csábít feltöltődésre. A beltéri medence, 6 személyes jakuzzi, szaunák, élményzuhany mind-mind a pihenéseteket szolgálja, a Hammam kezelést pedig már csak hab a tortán! További részletek>>

La Contessa KastélyhotelLa Contessa Kastélyhotel

Hammam kezelésHammam kezelés



Razul

A Razul sokban hasonlít a hammamra, hiszen éppen úgy egy gőzfürdő jellegű helyiségben végzik, ám ebben az esetben a kezelés a teljes testre felvitt gyógynövényes iszappakolással kezdődik. A megszáradt pakolást ledörzsölik, lemossák, ezzel nemcsak a méreganyagok, de az elhalt hámsejtek is távoznak a bőr felszínéről. Ezt egy kellemes, ápolószerekben gazdag masszázs követi, majd jöhet a pihentető teázás, falatozás.

Szállás tipp
Ezt a különleges kezelés megtaláljátok a sárvári  Spirit Hotel Thermal Spa*****sup kínálatában is. A szálloda a város központjától negyedórányi sétára, a hét tó közvetlen szomszédságában található. A nem kevesebb, mint 10000 négyzetméteres, saját termálkúttal rendelkező, igazán különleges és egyedülálló fürdőrészlegben kapcsolódhattok ki, ahol 22 medence, szaunvalilág és pihenőtér is vár rátok. További részletek>>

Spirit Hotel Thermal SpaSpirit Hotel Thermal Spa

RazulRazul



Tibeti hangtál masszázs

A kezelés során hangtálakat szólaltat meg a terapeuta, melyek nem csak a hangok, de rezgés révén is gyógyítóan hatnak a szervezetre. A lágy rezgések átjárják a testek, oldják a blokkokat, ellazítják az elmét. A vibráció lágyan masszírozza az akupunktúrás pontokat, a meridiánokat. A hang hatására az ember rövid időn belül egy nyugodt, Alfa állapotba kerül, melynek köszönhetően pihentető meditatív állapot jön létre.

Szállás tipp
Éljétek át ti is a harmóniát a Park Inn by Radisson Sárvár Resort&Spa**** hotelben. Töltődjetek fel a sárvári gyógyfürdőben, amit a szállodából egy fedett, fűtött foyosón keresztül érhettek el. A számos wellness szolgáltatás és spa kezelés mellett az 5000m2 vízfelületű fürdő is megannyi élményt tartogat számotokra. További részletek>>

Tibeti hangtál masszázs.Tibeti hangtál masszázs.



Lebegőkabin (float spa)

Ebben a különleges formájú kabinban magas sótartalmú, meleg víz van, így a benne való lebegés teljes ellazulást hoz. A lezárt kabinban a külső ingerek teljes kizárása (hang és fényhatások) mellett rövid időn belül fellép egy úgynevezett theta-állapot, ami tökéletes testi és lelki kikapcsolódást eredményez.

Szállás tipp
A Thermal Hotel Visegrád****sup-ban, a különleges adottságai miatt is, minden az ellazulás és a kényelem körül forog. A szálloda vendégeit Visegrád nem csak gyönyörű panorámával ajándékozza meg, hanem az 1300 méterről feltörő, 39 fokos ásványvíz minőségű forrással is. A masszázsok és testkezelések széles skálájából választhattok, például a float spa-t is. További részletek>>

Holt-tengeri lebegésHolt-tengeri lebegés

Thermal Hotel VisegrádThermal Hotel Visegrád



Só melegedő

A sókamrák gyógyító hatására épül ez a fajta só szoba is, ám ebben az esetben nem a falakon találjuk a sótéglákat, hanem sóhomok formájában tapasztalhatjuk meg, ahogy az immunrendszerre és az idegrendszerre kifejti hatását. A kellemesen meleg helyiségben, a homokszerűen finom sóban járkálva a felszálló, sós, meleg levegő elősegíti a légzésproblémák, a légzőszervi megbetegedések gyorsabb lefolyását, a kellemes zene és a fényterápia pihentető, nyugtató hatással van ránk.

Szállás tipp
A sóterápia jótékony hatása a sómelegedőben és a hideg levegőjű sóbarlangban is megtapasztalható a Naturmed Carbona Hotel****-ben. Kisgyermekes családoknak is ajánljuk, hiszen az apróságok akár „homokozhatnak’ is a sóban. A hévízi szálloda és fürdőkomplexum 1000 négyzetméteren gondoskodik arról, hogy vendégei testileg és lelkileg egyaránt kipihenjék magukat ott tartózkodásuk alatt. További részletek>>

Só melegedőSó melegedő

Naturmed Carbona Hotel HévízNaturmed Carbona Hotel Hévíz



Sensolite

A polarizált fényterápia több területen is jótékonyan hat szervezetünk működésére. A fényágy a test teljes felületén hat, képes mobilizálni a szervezet öngyógyító folyamatait, erősíti az immunrendszert. Kiválóan használható műtétek után az általános közérzet javítására, a sebek gyógyulási folyamatának javítására, a fájdalom csökkentésére. Antidepresszáns hatással is rendelkezik a fényterápia, így a borúsabb, téli időszakban nagy segítséget jelenthet.


Szállás tipp
A magyarok által feltalált kezelést a Globall Hotel****-ben is kipróbálhatjátok, a fővárostól mindössze 20 kilométerre. A Zsámbéki-medence ölelésében, Telkin épült komplexum a mesés wellness kezeléseken kívül finom falatokat is kínál a vendégeinek Azonban nem csak pihenésre alkalmas a környezet, ugyanis 6 hektáros sportközponttal is rendelkezik. Tudtátok, hogy még a magyar labdarúgó válogatott is itt készül fel a megmérettetésekre?
További részletek>>

Globall Hotel**** TelkiGloball Hotel**** Telki

Globall Hotel**** TelkiGloball Hotel**** Telki



Tepidárium

A tepidárium kiválóan alkalmas azok számára, akik nem bírják a szaunák vagy a gőzfürdők forró, páradús levegőjét, mert itt csupán 40°C körüli a hőmérséklet. Ebben a csempézett, pihenő ágyakkal felszerelt helyiségben kíméletesen és fokozatosan melegszik fel a test, sok esetben aromaterápiával, fényterápiával egészítik ki az élményt, így még kellemesebbé válik a pihenés. Gyakran a tepidáriumot használják a szaunázók a szeánszok előtt, hiszen kíméletesen készíti fel a szervezetet a szaunázásra, a szaunázás után pedig segíti a pihenést, az ellazulást.

Szállás tipp
Az Avar Hotel**** szaunavilágában erre is gondoltak, a vendégeknek lehetőségük van a 37-39 °C- os hőmérsékletben relaxálni. Amennyiben a szauna nem a kedvencetek, az 1000 négyzetméteren elterülő wellness- és spa birodalomban még számos másik lehetőség vár rátok, mint például az élményelemekkel tarkított fedett medence vagy a jacuzzi. Elhelyezkedése miatt a kirándulni vágyók számára is ideális helyszín, hiszen a Mátra hegység déli oldalán áll, Mátrafüreden. További részletek>>

Avar Hotel MátrafüredAvar Hotel Mátrafüred

Avar Hotel MátrafüredAvar Hotel Mátrafüred



Krioterápia

A jéghideg kezelés kipróbálásához egy nagy adag bátorságra is szükség van, hiszen a -110°C-os kamrának már gondolata is sokakat elrémiszt attól, hogy ezt a rehabilitációban, bőrbetegségek kezelésében hatékony módszert egészségük javára fordítsák. A krónikus ízületi gyulladások, autoimmun betegségek esetén is eredményes terápiát fürdőruhában végzik, ám a páciens zoknit, cipőt visel a kabinban, ahol a hőmérsékletet fokozatosan csökkentik. A kezelés teljes hossza nem több 3 percnél, amit érdemes több alkalommal, kúraszerűen végezni a kívánt eredmény eléréséhez.

Szállás tipp
Próbáljátok ki a sárvári Hotel Bassiana****-ban! A négycsillagos hotel olyan mesés látnivalók szomszédságában van, mint a Nádasdy-vár és az arborétum, de nem kell sokat sétálnotok, ha a város híres gyógy- és élményfürdőjében szeretnétek csobbanni. Ha viszont nem szeretnétek kimozdulni a szállodából, de mégis szeretnétek feltöltődni, akkor irány a hotel saját wellnessrészlege! A hidegterápia mellett szaunázhattok, vagy relaxálhattok a pezsgőfürdőben is. További részletek>>

Hotel BassianaHotel Bassiana

Hidegterápia/KrioterápiaHidegterápia/Krioterápia



Kneipp-kúra

Sebastian Kneipp a víz erejét hívta segítségül, hogy a szegényebbek számára is rendelkezésre álljon egy alternatív gyógymód. A hidroterápia lényege, hogy a bőrön keresztül a vegetatív idegrendszer különféleképpen reagál a hideg és meleg ingerekre. Így képes harmonizálni a vérkeringést, a légzést, az emésztést, miközben erősíti az immunrendszert és kihat a lelki egyensúlyra is. Napjainkban leginkább a Kneipp hidegvizes taposómedencével találkozunk, ami a talp reflex masszírozását és hideg víz frissítő hatását ötvözi. Szabadtéren található mezítláb használt Kneipp-ösvények szintén a talpidegek stimulálását végzik.

Szállás tipp!
A mórhalmi Elixír Medical Wellness Hotel***sup wellnessrészlegében a kneipp taposómedencében is felpezsdülhettek, arról nem is beszélve, hogy a szállodából közvetlen átjárás biztosított a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe, így garantált a feltöltődés. További részletek>>

Elixír Medical Wellness HotelElixír Medical Wellness Hotel

Elixír Medical Wellness HotelElixír Medical Wellness Hotel

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Budapest zsinagóga háromszöge megannyi titkot és felfedezni valót rejt. Nevezzetek be ti is egy sétára, ha meg szeretnétek ismerni a belváros egyik legizgalmasabb negyedét! Megismerhetitek a magyar zsidóság történelmét.
Olyan helyek után ácsingóztok, ahol páratlan wellness kalandok, finom ízek, kényelmes szobák várnak rátok? Akkor megsúgjuk nektek, hová érdemes indulnotok, ha a tökéletes szálláshelyek mellé izgalmas programokat is szeretnétek.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.