Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Városlátogatás a napfény városában - látnivalók Szegeden

Tartsatok velünk és bemutatjuk, milyen lehetőséget tartogat számotokra a napfény városa. Összegyűjtöttük nektek Szeged látnivalóit, nevezetességeit, és ikonikus helyeit, amit nem szabad kihagynotok.

A Tisza-parti, dél-alföldi település számtalan lehetőséggel kecsegtet számunkra, bármilyen céllal is érkezzünk. A kikapcsolódni vágyókat, az építészet szerelmeseit, a kultúrára szomjazókat és a gasztronómia kedvelőit is elvarázsolja és magával ragadja. Cikkünkben sorra vesszük Szeged legfőbb látnivalóit, a teljesség igénye nélkül.


Szállásajánlatok Szegeden>>

Szeged, a napfény városa - napnyugtakor.Szeged, a napfény városa - napnyugtakor.

 

Csodás látnivalók

Szegedet a napfény városa mellett akár a paloták városának is hívhatnánk, hiszen a városban nyolc palotához is ellátogathatunk: a szegedi recesszió alkotásaiként a Goldschmidt-palota, az Ungár-Mayer Palota, a város legnagyobb méretű védett emlékműve a Gróf-palota, a Deutsch-palota, a szecessziós díszeitől megfosztott Schäffer-palota, az impozáns megjelenésű Raichl-palota, a Református palota és a magyaros szecesszió példaértékű alkotásai, a Reök-palota és a Beregi-ház.

Érdemes egy sétát tennünk a 11. századi alapokon nyugvó neoromán stílusú Dömötör-toronyhoz és Szeged leghíresebb teréhez, az Észak-Európa elegáns, letisztult stílusát hordozó Dóm térhez ahol szegedi Dóm is áll. A világ negyedik legnagyobb zsinagógája, a szecessziós, barokk, gótikus, román, mór-arab-mediterrán stíluselemeket felvonultató, eklektikus szegedi Új zsinagóga lenyűgöző látványa és hazánk egyetlen, art deco stílusú filmszánháza, a Belvárosi mozi is Szeged báját képezik.

Ha a városban jártok, nem maradhat le a megnézendők listájáról a Sóhajok hídja, sem a szegedi Víztorony, ahogy a Rókusi Víztorony sem. Feltétlenül készítsetek néhány fotót a Vasalóházról, a Dorozsmai Szélmalomról, és a Székelykapukról is. Sétáljatok át a Hősök kapuja alatt, andalogjatok a Szegedi Fűvészkertben és az Erzsébet-ligetben. Ha szeretnétek további csodás épületeket látni, irány a Szegedi Nemzeti Színház, a Városháza és a Móra Ferenc Múzeum.

Szegedi DómSzegedi Dóm

 

Kultúrális feltöltődés

A kultúrára szomjazóknak kitűnő úti cél a Móra Ferenc Múzeum, ahol akár érdekes természettudományi és néprajzi kiállításokat is végig járhatunk. A néprajzi kiállítás mellett a népi építészet és díszítési szokások szimbólumaként emlegetett Napsugaras Tájházat is meglátogathatjuk. A Reök-palotában, amely 2007 óta a Regionális Összművészeti Központ nevét viseli, olyan nagy művészek alkotásait csodálhattuk meg korábban, mint Picasso, Goya, Chagall és Rembrandt, így biztosak lehetünk, hogy az elkövetkezendő időszakos kiállítások alkalmával is igazi remek műveket tekinthetünk majd meg.

Étterem tipp! Próbáljátok ki az Alkimista Kulináris Műhelyet, ami egy úgynevezett slow food vacsoraétterem a város szívében. Heti 3 alkalommal (csütörtök, péntek és szombat) van lehetőségetek kipróbálni a 7-11 fogásos degusztációs menüjüket, illetve a naturális borokat.

További éttermek Szegeden>>

Sóhajok hídjaSóhajok hídja

 

Családi programok

Akár egész napos programlehetőségként ellátogathatunk a Szeged belvárosától alig 2.5 km-re található Vadasparkba, ahol az állatokat földrészek szerinti csoportosításban tekinthetjük meg. A zsiráf vagy az ázsiai elefántok mellett olyan ritka állatokat is láthatunk, mint a ködfoltos párduc vagy a szurikáták.  Az állatkert kiemelt feladatának tartja, hogy a veszélyeztetett állatfajokat fajmentő tenyészprogramok keretében tartsa.

Szállásajánlatok Szegeden>>

Vízes élmények télen-nyáron

Az igazi kikapcsolódást kedvelőknek pedig Szeged városa fürdőkkel is kecsegtet, mint a keleties hatásokat tükröző Tisza Lajos körúti Anna fürdő, vagy a négyévszakos víziváros, Európa leghosszabb vízicsuszdájával váró fürdőkomplexum, a Napfényfürdő Aquapolis, amely nem csak nagyoknak, hanem kicsiknek is felejthetetlen élményt garantál.

Szállás tippünk: A Napfényfürdővel közvetlen összeköttetésben álló Hunguest Hotel Forrás 2010 óta gondoskodik a vendégek pihenéséről, melyet a pazar csobbanási lehetőségek mellett számos szolgáltatás támogat. A hotelben található négypályás bowling-pálya, Xbox-szoba, biliárdszalon és egy hatalmas kivetítő is. A kisebbek szórakozásáról a játszószoba gondoskodik, de hétvégenként és iskolai szünetekben Szegi Tekivel, a szálloda kabalateknősével is mulathatnak. Nézd meg csodás ajánlataikat>>

Napfényfürdő Aquapolis, SzegedNapfényfürdő Aquapolis, Szeged

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Korábban bemutattunk már több kilátót, ahol festői panorámában gyönyörködhetünk. Íme újabb 6 magaslati építmény, ahonnan megcsodálhatjuk hazánk páratlan természeti kincseit.
Magyarország északkeleti régiója joggal szerepel turisztikai térképeken, hiszen Lillafüred és környéke csodás látnivalókkal kecsegtet. Ismerjétek meg hazánk legmagasabb vízesésének, az egyik legszebb kisvasútnak, az ikonikus Palotaszállónak, és az egyik - talán - legtöbbet fotózótt tónak otthont adó vidéket.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Pihenés élményfürdőzéssel párosítva
Összegyűjtöttünk Nektek öt olyan szállodát, ahol egy lépés választ el a felejthetetlen élményfürdőzéstől.
Vadasparkok kicsiknek és nagyoknak
A gyerekek egyik kedvenc programja az állatkertek látogatása – és lássuk be, felnőtt fejjel is élvezetes időtöltés. Mutatunk néhány családiasabb vadasparkot, ha ti is kedvet kapnátok hozzá.
Városlátogatás Egerben
Eger városának hallatán talán elsőre a külföldön is ismert és elismert borfajta, az egri bikavér juthat eszünkbe, ám az Egri járás székhelyeként ennél sokkal több mindent nyújt az ott élők és az odalátogatók számára.
A legnépszerűbb hazai családbarát élményfürdők – II. rész
Újabb 5 olyan hazai élményfürdőt mutatunk be nektek, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig, minden korosztály megtalálja az élményteli szórakozási lehetőségeket.
Látnivalók és programok Hajdúszoboszlón
Hajdúszoboszló kincsei a fürdőkön túl: fordított háztól az éjszakai vidámparkig! Európa legnagyobb fürdőkomplexumának otthonaként és egyben hazánk egyik legkedveltebb turistacélpontjaként ismerheted elsősorban Hajdúszoboszlót, de vajon milyen látnivalókat tartogat még a lenyűgöző alföldi város? Most kiderül!