Népszerű író még 185 hasznos szavazat kell
2021. augusztus 7.egyedül járt itt 45 Egy darabig sétálgattam este Révfülöpön, itt az a szokás, hogy a nyaraló családok egy viszonylag kicsi térségbe tömörülnek esténként a móló környékére, a vasúti sín és a vízpart közé és itt kavarognak. A vendéglátóhelyek zöme is itt van. Gondoltam, hogy ennék valamit a Gombában, de sorok álltak a sétányon a szabad asztalokra várva.
Mentem tovább szimatolva, és a büfésor végén itt voltak a legkevesebben, hát akkor eszem itt, gondoltam. Itt bőven volt üres hely is. A középső, az étkes ablaknál egy rántott gombát kértem vegyes körettel, előre kellett fizetni, mondtam, hogy jobban járnának, ha utólag fizetnék, hátha örömömben megfejelném a számlát, de nem, nem lehet. Így aztán letottyantam, és vártam. Nagyon gyorsan kész lett, és egy kedves fiú ki is hozta. A kiszolgálás végig nagyon figyelmes, abszolút kifogástalan volt! Minden alkalmazott minden pultnál a maximumot nyújtotta! A gomba meg hát olyan volt, amilyen. A rákenegett tartárral mint a világ bármely éttermében. De jól is esett. Azután egy másik ablaknál kell kérni italt, ott is külön fizetni, és egy elég vacak üdítőt választottam, valami ázsiai műanyagízű löttyöt, de ez nem az étterem hibája, hanem az enyém. Közben beesteledett, szép fények villantak a Balaton felett, ez az egész közvetlenül a parton van, talán egy békés, csendesebb őszi vagy tavasz napon még hangulatos is lehet innen nézni a tavat.
2021. augusztus 6.a párjával járt itt 45 A Muskátli egy tájhoz tartozó intézmény Ábrahámhegyen. Nyártól függetlenül hol nyitva van, hol nem. De van. Volt idő, amikor német családok reggeliztek nagy létszámban a két út találkozásánál szálló porban, meg volt, amikor egyedüli vendégként bent vackolódtam el. A belső térben a legelső asztal mindig tele van újságokkal.
Most is így van. A pincér kiáll az ajtóba, és vár. Kint elég sivár a terasz, meg hát zajos is, poros is. Nem igazán hangulatos itt enni, nem is úgy van berendezve. Csak úgy, mint egy SZOT-üdülő. A választék átlagos, az étel sokszor meglepően jó. Sokféle vacsorára emlékszem erről a helyről. Vaddisznópörköltekre, kacsacombokra most rántott húst ettünk, és semmi kifogásom nem lehet, Nem drága a hely, nem is soká szolgáltak ki, csak úgy általában nem szerettek már. Régen talán közvetlenebb volt itt a viszony. Vagy csak kiöregedtem az egészből.
2021. augusztus 6.a párjával járt itt 55 Ez valami szertartásféle: ha nyár, ha Ábrahámhegy, akkor azért Lacus Pelso is. Egyébként meg szinte soha nem eszem pizzát sehol. De ez egy személyes szentély. Mindig valami erős pizzát kértem régebben, külön szuper rátétekkel és mindig megfogadtam, hogy a legközelebb majd valami mást eszem. Mert választék az van, bőven!
És mindig kikötöttem megint valami "erő veled van" pizzánál. De most nem! ! Most csak azért is "ténsasszonyt" kértem, Ez tejfölös, sonkás, szalámis, kukoricás. . . és, hogy bonyolultabb legyen, kértem rá még gombát is, meg tojást is. Szeretem a helyet. Régi nyarakat idéz. Most nem volt olyan kis cserfes, vidám a felszolgálólány, mint a régiek, de semmi okom a panaszra. Minden nagyon finom volt, mindenki kedves volt, a maga módján. A csapolt Gösser továbbra is pompás toroköblítő. A hely megérdemel tőlem is egy ötöst!
2021. augusztus 6.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Kicsit kerültem, nem tudtam, hogy tulajdonképpen Hévíz és Alsópáhok határán van, szóval, kanyarogtam Felsőpáhok után egy nagy kört, mire visszataláltam ide. De tulajdonképpen megérte. Az értékelésekben az az igazán megosztó, hogy két részből áll, egy a gyorsturistáknak, kissé igénytelenebbeknek az önkiszolgáló részen, egy meg a mélyebb gasztronómia barátainak, la carte.
Nyilván nem ugyanaz a kettő, még ha egy cég is. A belső tér nyugodt, barátságos, nem az a várótermi sürgés és zsivaj, mint az önkiszolgálónál. Itt, ezen a térfélen nyilván magasabbak is az árak, de a választék is kifinomultabb. A kiszolgálásra semmi panaszom nem lehet! Udvarias, figyelmes. Kedves üdvözlő-falatkákkal vártak minket, szőlő, sajt és olívabogyó, telitalálat! A lét külön kis kannából öntik hozzá a húsleves száraz komponenseihez. Hamar elvegyül, finom. Nem egy kiugró teljesítmény, lekerekítettek az ízek, nyilván igyekszik minden igényt kiszolgálni. De adnak hozzá csípőst is, ha kér a vendég. A második fogás, háááát kissé azaz nagyon sós volt. A nejemé is, meg az enyém is. Sertéspofa rókagomba-mártással, de durván sós kivitelben. Dödöllével kértem, ha már lehetett, de hát ez az a bizonyos éttermi szalondödölle volt, amit valaki valahol elképzelt egyszer, hogy ilyen is lehetne, már több helyen is találkoztam vele, gyúrnak ilyen kis hosszúkás nudlikat és azt kinevezik dödöllének. Köszönőviszonyban sincs a parasztházak ragacsos, amorf, zsíros gombócával, amit hagymásan pirítanak meg és rendkívül finom. Ez csak egy elvárosiasodott utánzat. Így aztán nem örülhettem felhőtlenül, és bevallom, drágább is volt, mint amire számítottam.
2021. július 30.egyedül járt itt 55 Nem is tudom, hogy fejezzem ki. . . van itt valami (vagy valaki), ami nagyon felértékeli a helyet. A Savoya Park egy siváran látogatott létesítmény, nem túl sokan lézengenek benne általában. Az étkezők sora sem hosszú, talán pár környékbeli jár oda, bár nemi is tudom, laknak-e ezen a környéken emberek? De néhány fogyasztó azért mégis.
. . semmitmondó a kínálat, pár pizzás, hamgurgeres, kínai, meg török. Meg ez. A Gömbi magyarosnak hirdeti magát, de van itt mexikói kajától a mediterránig minden, de a többség azért mégis inkább magyaros. És most jön a nagyon jó: a szőke hölgy annyira, de annyira kedvesen végigkínálgatta az ennivalót, szinte elénekelte a kínálatot, mindenhez fűzött pár kedves, odavaló megjegyzést, mindezt minden kérés nélkül, hogy teljesen el voltam ragadtatva! A krumplin nem sok petrezselyem volt, de azért azt kértem, meg borjúból bécsiszeletet, uborkasalátával, amit ajánlott is, és még vastagon tejfölt is kaptam hozzá, szóval, mindezzel együtt szuper volt! A hölgy nélkül ez a hely egy átlagos hármas lenne talán, de így kivívta az ötöst! ! Még a műanyag evőeszközökről is értekeztünk, magyarázott az asztalok lefertőtlenítéséről is, de megfigyeltem, hogy a másik hölgy a mögöttem jövő vendégtől barátságosan érdeklődött, hogy hol nyaralt és milyen élményei voltak. . . szóval, valami igazi vendéglátást produkáltak nekünk!
2021. július 29.a párjával járt itt 35 Csak úgy az érdekesség kedvéért, beültünk ide, ahol még nem ettünk. A Savoya park ételkínálata eléggé siralmas, pár nyomoronc gyorsétterem, pizzázó, gyrosos, hamburgeres, meg ez, aztán kész. . . de a látogatottsága is eléggé a mélyponton van, szóval több étterem nem is élne meg.
Ez itt a legátlagosabb kínai étterem, a világon nincs benne semmi rossz meg jó sem, a kommersz maga. Szinte kizártnak tartom, hogy valaki valahonnan csak enni eljöjjön ide. Vásárlás közben hirtelen bekapni valamit, hát arra pont jó. Tésztával ettem gombás csirkét, némi savanyúsággal, semmiféle egzotikus örömöt nem okozott,, de nem maradtam éhes. A kiszolgálás végül is kedves, nincs vele semmi baj. Manapság minden drágul, gondolom a bevásárlóközpontokban lévő gyorséttermek is, hát ez is egy picikét drágább volt most a megszokottnál.
2021. július 26.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Abszolút az ittjartam. hu véleménye alapján keveredtem ide. Álltam egy ismeretlen helyen Kispesten, tanácsot kértem a telefonomtól, és bedobta a környék ajánlatait, első helyen egy pocsék referenciával rendelkező valamit, de a második ez volt és jó helyre is vezetett. A Nótafa nyilván régi intézmény, láthatóan múltja van az értékelők szemszögéből is.
Méltán. Csak a kerthelyiség üzemel, de nem is baj, kellemesem el lehet üldögélni a vadgesztenyefák, pontosabban bokrétafák sűrű lombjai alatt. Még a forgalmas út porát-zaját is némileg kiszűri. 12 körül érkeztem, akkor nyit, és éppen szállingóztak a vendégek. Meglepőn széles a választék az étlap alapján. Magyaros típusú ételek, de elég sokféle. Egy csésze erőlevessel kezdtem tojással, mondjuk a tojás megfelelő időben és hőmérsékleten beleejtve nem igazán sikerült, de azért jól esett nagyon. Békacombot ritkán eszem, mert ritkán van, itt meg volt, ezt kértem hát rántva, tartárral. Remeknagy adag sikeredett, kis csonttányért is kaptam, szorgalmasan pakoltam is rá a leszopogatott pici csontokat. A vegyesköret is jó ötlet volt, a rizs egy kicsit jobb volt, mint a sültkrumpli. De ne keressünk kifogásokat, úgy jó ez a hely, ahogy van. Talán adhattak volna egy-két szalvétával többet. Így, hogy az ember kis csontokkal maszatol, ragad a keze, meg bajusza, szakálla is van, azért egy kicsit többet kell papírfélét is használnia. A WC egyébként makulátlan, szépen rendbentartott. A kiszolgálás figyelmes, nem hagy kívánnivalót maga után. Összességében meg voltam elégedve.
2021. július 25.barátokkal járt itt 35 Emlékszem rá, idejöttünk egy nem is olyan távoli munkahelyről pár éve és itt ettük a főnöktől kapott jó ünnepi vacsorát. Akkor még azt gondoltam, hogy ez egy jó hely, csak a szűk asztalok közti rés és a kevés hely hatott nyomasztóan.
Most úgy jött ez elő megint a múltból, hogy a Tabánban lett vége a Pride-nak, mindenki haldoklott a szomjúságtól a nagy melegben, elvánszorogtunk hát a Krisztina körúton az első alkalmas helyig, ahol valamit inni lehet, mert a közelebbi helyek előtt 100 méteres sorok álltak. És ez lett az un. legközelebbi hely. Szemmel láthatóan tele volt, de találtunk egy asztalt, amit végig nem szedtek le előttünk semmit, nem takarítottak le, odaültünk, mert már elhagyott volt, és vártunk, vártunk sokat. Végül odamentem a pulthoz és megkérdeztem, hogy van-e valami jogi, helyi szokási stb. akadálya, hogy itt kérjek, fizessek és kiszolgáljam magunkat? Állítólag nem volt. Némi szerencsétlenkedés, ácsorgás után a pult előtt, ahol eléggé útban voltam, kiválaszthattam limonádét, tonikot, kétféle üveges sört. Ki is fizettem, érzésem szerint elég drágán. A választék nagyon szegényes. Mi a fene volt ebben a négyféle italban 4000 forint? Az ember a fizetés után kihozta oda, ahová mutattam. Asztalunkon az előző vendégek maradéka maradt továbbra is. Meglehetősen szmogos, büdös asztal, az étterem legszélén, néha, ha elment valaki, akkor süllyedt, rázkódott a padló. . . ez most a közepesnél jobb nem lett.
2021. július 21.barátokkal járt itt 45 Nem ide készültünk, tanakodás kezdődött, hogy hol is együnk akkor most itt Pasaréten. ment az ötletelés, valaki a telefonján talált egy ilyen pénzügyőr nevű helyet. . . hopp, gondoltam, ott még nem voltam. Nézzük! És így kerültünk ide vagy nyolcan. Nem könnyű megtalálni, tényleg.
Zavaros a cím, Zuhatag utca, Pasaréti út vagy Pasaréti köz, kitáblázva nincs, még ha előtte állsz is, ami egy zsákutca vége, akkor is bizonytalan, hogy van itt egy nyilvános étterem vagy nincs? Volt. 12 előtt érkeztünk, és csak 12 után van nyitva, nem baj, két asztalt összetoltunk a teraszon, italt meg már szabad volt kérni. . . Amilyen menzajellegű a hely, azaz inkább egy üdülő konyhája, annál szélesebb a választék, és meglepően barátságos hely. Igénytelen asztalok, terítők, terítés, műanyag székek, de jó, az étel remek, nem véletlenül megtelt csak úgy, hétköznap is rendesen. Én nagyon becsületes pacalt kértem és ez mindig kétesélyes, de itt jó ötlet volt, mert nagyon jól sikerült. Hozzá az ecetes almaparika szokatlan volt, e szerethető. Máscég készítheti, mint amit megszoktam. De minden darab kemény volt, jóízű, nem silány, elpuhult, mint sok más helyen. Még egy zónaadag rántott máj is belejért, és az is nagyon finom volt. Egy adag rátott májért 1800 ft nem drága. A köretet külön kell kérni és fizetni, de az is jó volt, mindegyik. A végén üveges Pilsner Urquell-lel zártam a sort. Meg voltam velük elégedve és ajánlom is mindenkinek! Kártyával is lehet fizetni.
2021. július 20.egyedül járt itt 35 Ma Gomba büfé. . . gondoltam, felfedezem, de láttam, elég sok felfedező volt már jelen előttem is. Rendkívül kedélyes hely, olyan, mintha mindenki ismerne mindenkit, az emberek a keresztnevükön szólítgatják egymást, átkiabálnak asztalokhoz, a felszolgáló, ha van ilyen, szóval ő is néven szólít és tegez mindenkit.
Pedig sokan voltak sok asztalnál. Jobbára sétálgató, kutyasétáltató helyiek. Én meg az idegen, mint a vadnyugaton. Valamit ennék. . . ha már büfé. Hamburgeres, hotdogos kínálat van. Meg talán palacsinta is. A többség meg sörözik inkább az asztaloknál. Rájöttem, hogy 30 éve nem ettem hot dogot, akkor is talán New Yorkban, de ott legendás meg kötelező. Most egy un. pirított hagymás hot dogra szavaztam. Ez éppen 700 forint. Rövidke péksütemény kettévágva, benne virsli, talán ketchup meg mustár is, de a domináns a rászórt sült vagy pirított hagyma, amitől kissé tartottam, hogy húú, de büdös leszek, de nem lettem, egy semmilyen ízű száraz hagymamorzsalék van rászórva, nem is ad hozzá a műhöz, de nem is von le belőle, úgy összességében egy örömtelen falatka. Elmajszoltam, majd egy Coca-Cola Zero lelte halálát az emésztésemben, így összesen kb. egy ezres, pontosabban 1050 ft. Olcsó hely, Meg vidám, békés, nyugis. Több négyest is adtam rá, de összességében hármas, a szimpátiámmal együtt.