Gyémánt 500
2026. január 16. járt itt 55 A közelmúltban megnyitott belvárosi Dorothea Hotel a luxus megtestesülése. Több éttermük közül az első emeleti Pavilon Étterem is részt vett az Étteremhét 2025 őszi programjában, úgy éreztem, ezt vétek lenne kihagyni, hiszen nem sűrűn fordulunk meg ilyen színvonalú helyeken.
Valószínűleg a nyitásnak köszönhető, hogy egyáltalán beneveztek ebbe a programba, de mindegy is. Jól alakult, itt voltunk. A speciális rövid étlapról választható 3 fogásos menü fix ára 10900 Ft volt, amely már tartalmazta az egyébként magas +15%-os kötelező szervizdíjat. Néhány étel a menün belül további feláras volt. A 0,75 l-es Purezza tisztított víz még plusz 1500 Ft+szervizdíj volt. A menüsor előtt érkezett egy házi sós magos kalács olívás fűszervajjal. A kezdő fogások: palócleves, illetve 3 előétel: marhatatár, tofukrém, burrata - én ezzel indítottam. A Burrata "kísérői" szőlő, dió pesto, Kalamata hab, fekete föld. A főételek közül kacsamellet választottam káposztás cvekedlivel és céklás körtével. Volt még garnélás linguini tészta, mangalica Tomahawk és sült répa. A 3 desszert közül sem volt egyszerű a választás, én végül az aranygaluska mellett tettem le a voksomat a körtés-rozmaringos sajttorta és a fahéjas-szilvás gesztenye mousse ellenében. Elegáns környezet, sejtelmes éjszakai megvilágítás, pazar beltér, sok asztallal, figyelmes, előzékeny személyzet.
2026. január 16., kollégákkal járt itt 55 A NOSH kávézó láncnak 3 egysége van Budapesten, újhullámos kávézóként prémium minőséget kínálnak, meglehetős árfekvésben. Másodikként a "Supreme" fantázianevű kávézójukat kerestem fel, amely Ferencváros megújult, és még jelenleg is épülő részén található. Szomszédságukban, velük szimbiózisban egy nápolyi pizzéria is található.
A kávézó belső kialakítása modern, dizájnos, igényes. Többféle ülőhelyet kínálnak, az ablaknál magaspult, kerekasztal kanapéval, a teraszon további asztalok. Az eszpresszó 950 Ft, a Cortado 1190 Ft. Kétféle kávé közül választhatunk, a NOSH Blend mellett a kolumbiai Attia Edison Lozada világos pörkölésű. Az alap kávék mellett szezonális italkülönlegességeket is kínálnak, ez ősszel természetesen a sütőtökös Pumpkin Spiced Matcha Latte, illetve Chai Latte, Kombucha, forró csoki, szezonális őszi teák. A kávé mellé kérés nélkül kaptunk vizet. A pultban lévő ételek frissek, szintén jó minőségűek. Kovászos kenyérből készült szendvicsek, Tiramisu pohárdesszert (1490 Ft), baszk sajttorta (1990 Ft). Komolyabb reggeliket is készítenek, pl. English Breakfast, humusztál falafellel, French Toast. 5 pontos hely. Kötelező szervizdíj +10%.
2026. január 16. járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A mindig forgalmas Örs vezér téri csomópontnak ez talán a legnyugisabb része a nagy kereszteződésben. A Pihenő park mögött húzódó lakóépület sor földszintjén kapott helyet a Flakon. Napközben egyértelműen az étterem funkció dominál, este veszi át a főszerepet a bár-söröző vonal.
A bejárat előtt üvegezett, fedett, beépített teraszuk van, mi is itt foglaltunk helyet. Az étlap szamárfüles lapok csíptetővel összefogott kötege, fotók nincsenek. Chef ajánlat, nemzetközi konyha fogásai: főleg amerikai, mexikói, görög street food ételek (pl. többféle Burrito, Chili Con Carne, Quesadilla, kézműves burgerek, de van bécsi szelet is), azt kell mondjam, hogy nekem bejött az étlap kínálata. Ebéd menü nincs, az árak a korrekt kategóriában mozognak. A csapolt sörök kínálata bőséges, összesen 12 féle sört csapolnak, köztük 3 féle Staropramen, Guinness Hop House, Coors, Stella Artois, Belle-Vue Kriek meggyes belga. A legolcsóbb csapolt korsó ára 1250 Ft (5 dl). Kézműves söröket is tartanak üvegesben: 4 féle Szent András sört. A röviditalok kínálata alapvetően a mainstream vonalon marad. Az én ételválasztásom: mediterrán csirke, zöld pestóval, a csirkemell filére rásütött paradicsommal és sajttal, csónakburgonyával. Mennyiségre megfelelő, elegendő volt számomra egy főétkezésre. A köret nem része a fogásnak, azt külön kell rendelni és fizetni (2890 + 990 Ft a köret). Almafröccsöt ittam hozzá (1390 Ft), a kötelező szervizdíj +10%. A kiszolgálás semmilyen, funkcionális. Összességében tipikus 4 pontos hely volt a számomra.
2026. január 16.egyedül járt itt 55 Hangulatos, fiatalos, modern stílusban berendezett, de mégis barátságos kávézó a Sugár Üzletközpont földszintjén, az IKEA felőli bejárat közelében. Az a fajta kávézó, aminek éppen ideális a mérete, elrendezése. Nem túl nagy, nem szűkös, az asztalok nem zsúfoltak, ha belépsz, egyből belátod az egészet, a pult a bejárattal szemben, középen kapott helyet.
Színvilága a tavaszi természetet idézi, zöld-sárga-narancs színvilág, az ülőhelyeken ilyen színű díszpárnákkal. Rendelés és fizetés a pultnál történik, de az elkészült kávét a kedves fiatal hölgy kihozta az asztalhoz. A remek Cortado 950 Ft-ba került. Nincs kötelező szervizdíj. Izgalmas szezonális kávé ajánlataik vannak, később már sajnáltam, hogy nem kértem ezúttal valami extrább kávét. Matcha Latte, sütőtökös Pumpkin Spice Latte (1490 Ft). A péksütemények kínálata annyira nem hozott lázba, a most trendy vonalat viszik is: többféle croissant - vajas, epres, csokis (650 Ft), mákos rétes (790 Ft), sajtos pogácsa, bagel szendvicsek. Jó volt itt lenni, megadom az 5 pontot.
2026. január 15.egyedül járt itt 35 Külföldi turistákra fókuszáló kávézó és bisztró az V. kerület csinos terén, a József Nádor téren. A belső tér berendezése stílusos, dizájnos a hely, tetszetős a színvilág és a burkolatok. Ennek ellenére a vendégek többsége inkább a szabadtéri teraszt preferálta.
A pincér az egyértelmű magyar köszönés után - ezt gyorsan feledve - a következő kontaktusunk során ismét angolul beszélt hozzám. A személyzet az egymás közötti diskurzusban a vendégekre tett negatív észrevételeket, véleményeket, ezeket én magyarként hallottam, s nem tetszett. Az árak átlag felettiek, túlzóak, de valószínűleg a külföldiek pénztárcája elbírja. A cappuccino kötelező szervizdíjjal megfejelve 1639 Ft-ba került, túl forró volt, ízre korrekt. Pozitívum, hogy érkezett mellé egy mini muffin, sajnos azonban a muffin nem volt finom. Szárazkás, jellegtelen. A konyha egyszerűbb ételeket készít. Egész nap kínálnak brunch menüt 4950 Ft-ért, vannak még tojásételek, szendvicsek - bagelek. Összességében 3 pontra taksálom. Lehetne ez jobb is.
2026. január 15.barátokkal járt itt 35 A X. kerületi Óhegy park közepére kitelepült mozgóbüfé egy Food Truck-ban. Én elsősorban kávét inni mentem hozzájuk, annak minősége feledhető volt. Szóval kávét szerintem inkább ne innen. . . Az eszpresszó 440 Ft volt, a cappuccino 590 Ft, papírpohárban kapod, tűzforrón, kanál nincs, porízű Olcsó János ital. . .
Egyebekben palackozott és dobozos nagyipari üdítők, a gyermekek nagy örömére jégkása (450/600 Ft) és csavart fagylalt kapható. Ételek terén sonkás és szalámis panini, perec, retró melegszendvics, szendvics, hot dog, fánk szerepel a kínálatban. Kiszolgálás és fizetés a pultnál. Az mindenképpen pozitívum volt, hogy egy ilyen nagy parkban találtunk egy helyet, ahol lehetett enni- és innivalót kapni.
2026. január 15.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
2025 nyarán hazafelé tartottunk egy másik szórakozóhelyről, amikor is az Arany János utcai metrómegálló közelében a Hunnia Bisztró előtt haladt el az utunk. Láttuk, hogy nyitva vannak, s bentről zeneszó szűrődött ki, így megálltunk egy betekintésre. Kiderült, hogy a legendás Balaton együttes tartott éppen koncertet, így több számra is itt ragadtunk.
A koncert meglepően nagy érdeklődésre tartott számot, a színpad előtt elég nagy tömeg gyűlt össze, ugyanakkor a bal oldali helyiségek, ahonnan a koncertet nem látni, szinte kiürültek. Az italkínálat alapvetően kommersz, az árak a belvárosi elhelyezkedés ellenére barátságosak. Soproni Ászok sört csapolnak, az 5 dl-es korsó ára 960 Ft. A ház borából készült kisfröccs mindössze 350 Ft, a Jagermeister 750 Ft. A beltér berendezése a 80-as éveket idéző retró faburkolatos, lambériás. Van csocsóasztal is, sokan szeretik a kocsmábajáró közönség soraiból. Az italpult felett láttuk, hogy vicces feliratos pólókat is árusítanak 5000 Ft-os áron. Nincs kötelező szervizdíj. A kiszolgálás a pultnál történik, a közeg, a csapat laza, közvetlen, barátságos. Mintha mindenki ezer éves régi haver lenne. Hogy vannak-e ételek, arról sajnos nincs semmi információm. Talán napközben lehet konyha, ottjátunkkor késő este nem láttunk ételeket.
Érdekes
2026. január 15., csoporttal járt itt 45 II. Rákóczi Ferenc lovasszobra az V. kerületben a Parlament előtti téren, a Kossuth téri metrókijárat felőli oldalon áll. A szoborról Rákóczi fejedelem halálának 200. évfordulóján döntöttek (1935-ben), majd a döntést tettek követték, és a szobor két év múlva, 1937-re el is készült, Pásztor János szobrászművész alkotása közadakozásból jött létre.
A monumentális 6 méter magas bronz lovasszobrot erdetileg is ide, a Parlament elé tervezték. A nagyszabású ünnepélyes szoboravatáson 1937. május 2-án Horthy Miklós kormányzó is jelen volt. A talapzat felirata: Cum Deo pro Patria et Libertate azaz az Istennel a hazáért és a szabadságért.
2026. január 15.egyedül járt itt 55 Csendes, nyugodt, mégis barátságos környezetben kávézni. Ezt nyújtja a Café Rose, azaz a Rózsáról nevezett újhullámos kávézó a Rózsadomb lankáján, pár percnyi sétára a Mechwart ligettől és a 4-6 villamosok megállójától. A berendezés visszafogottan elegáns, finom púderszínekkel.
A névadó virág a dekorációban hatalmas falikép formájában jelenik meg. Az ülőhelyek háttámla és karfa nélküli színes puffok. A bársonyos, finom cappuccino 1250 Ft-ba került, egy kis keksz is járt mellé. Ételek tekintetében a napi ajánlatban napi leves (magyaros burgonya), többféle quiche, szendvicsek, házi piték és egyéb sütemények szerepelnek. Néhány péksüteményt is tartanak, muffint és croissant-t láttam a tartóban. Árban középkategóriás. Csodás az almás-szilvás pite (1390 Ft), a quiche mellé friss vegyes salátát is lehet kérni. A pisztáciás babka igazi kalóriabomba. A házi cookie keksz aszalt sárgabarackos-narancsos és mandulás ízesítésű (790 Ft). Készítenek reggeli tojásételeket is. Barátságos, mosolygós kiszolgálás. Nincs kötelező szervizdíj.
2026. január 15. járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Meglepően színvonalas, korrekt menza és büfé Zuglóban, a MAFILM és a TV2 székházában. A főbejárattól egyből jobbra kell fordulni a portásfülke mellett. Külsős vendégek is nyugodtan bemehetnek, nincs szükség regisztrációra. A normál munkanapokhoz igazodva hétfőtől péntekig tartanak nyitva már reggel 7 órától, ezen belül az ebédidő az önkiszolgáló étteremben 15.
00 óráig tart. A 2 fogásos heti menü 2290 Ft, a 3 fogásos 2690 Ft, de vannak további ételek is dekára kimérve (46 Ft/dkg), a húsok szelet felárasak (650 Ft- 750 Ft/szelet) - pl. füstölt sült tarja, lecsós sült csirkecomb, cigánypecsenye kakastaréjjal, zöldfűszeres morzsás tőkehalfilé. A büfé az önkiszolgáló étteremrészt követően balra a következő terem végében lesz, a bejárattól nem látszik. A ballonos víz ingyenes. A beltér tágas, sok asztal van. A berendezés egyszerű, praktikus, de modern, fiatalos. A büfében kedvező árú, frissen készült, gazdagon töltött szendvicseket kínálnak (650-990 Ft között), főtt tojásos, mozzarellás-paradicsomos, Fekete-erdő sonkás, rántott húsos, szalámis, csak példaképpen. Desszertek terén a kiváló Dobay Cukrászda néhány süteménye, tortaszelete érhető el (890-1450 Ft), valamint többféle muffin. 2 szendvicset és egy 5 dl-es epres zöld tea Fuze teát 2200 Ft-ért vásároltam. Barátságos, közvetlen a személyzet.