A Roosevelt téri Halászcsárda Szeged a Tiszához közel elhelyezkedő vendéglátóhely, amely retró belsővel és kerthelyiséggel idézi a régi Szegedet. A halászlé az étterem ikonikus kínálata, sűrű, gazdag ízvilággal, bográcsban tálalva. A kiszolgálás általában udvarias és barátságos, a személyzet segítőkész, és a vendégközpontú hozzáállás jellemző. Az adagok mérete bőséges, lehetővé téve a közös étkezést és a maradék hazaszállítását.
Tovább olvasom >>
A hangulat nosztalgikus, a dekorációban a kockás abrosz és a retró elemek visszaverik a régi időket. A halászlé mellett a túrós csusza is gyakran kiemelten finom, a hagyományos ízvilág jellegzetes. A Roosevelt téri Halászcsárda Szeged ideális csoportos vagy családi ebédre, és előre foglalás ajánlott. Nyáron a kerthelyiség élettel teli, a kilátás a Tiszára kellemes, a hangulat pedig barátságos. A belső tér és a kiszolgálás összehangolt, így a látogatók többnyire elégedetten távoznak. A Roosevelt téri Halászcsárda Szeged hosszú éveken át a szegedi halászlé hagyományának meghatározó pontja, generációk keresik fel. Összességében a halászlé és a hagyományos ételek gazdag kínálata, a vendégközpontú kiszolgálás és a jellegzetes helyszín egyedi élményt nyújt.
Nem voltam megelégedve az étellel a gulyáslevesben nem volt szinte hús,a párom húslevesében nem volt megfelelő a hús ,és a Brassói sem volt igazán finom kicsit csalódtunk az árakhoz képest
Egy napsütéses szombaton tértünk be a halászcsárdába. Sok éve nem voltunk itt. A kerthelyiségben ültünk le. Bár elég hideg volt. A személyzet toppon volt, jött az étlap és nem sokat kellett várni az ételre. Az én ételem teljes adag volt. Hatalmas tányéron, 3 kisebb méretű hús meg a krumpli. Dekoráció egy saláta arab egy negyed paradicsom.
Párom rántott halat kért, az kis adagot. Hát azt is kapott! Az ízvilága és mennyisége az ételeknek nem tükrözi az árat. Olyan II osztályú szint, az ár meg magasabb annál. Elvitelre kért halászlé mennyisége és minősége megfelelő. tehát érdemes elvinni az ételt ezek szerint.
Egy születésnapi meglepetésvacsorára voltam hivatalos az étterembe, ahol én voltam az ünnepelt. Teljes meglepetés volt számomra az összejövetel, amit sikerült az egyik pincérnek szinte teljesen agyonütnie. Nem tudom, hogy már túl régóta van a pályán az úriember vagy egyszerűen csak mindig ilyen, de az a hanyag elegancia, ahogy a kiszolgálás művészetét űzte mindenképp hagyott némi kívánnivalót maga után.
Amikor javasolta, hogy egy adaggal kevesebb halászlevet rendeljünk, mint ahányan vagyunk, mert az is elég lesz, még azt gondoltam, hogy jó fej, mert tökéletesen igaza volt, még így is bőven hoztunk haza maradékot. Az azonban már kevésbé volt szimpatikus, hogy a halászlé elfogyasztása után a teljes társaság előtt kérdezte meg, hogy hozhatja-e a meglepetés tortát, amit ugyebár titokban kellett volna. Majd miután a barátaim felocsúdtak kellemetlen helyzetükből, még megkérdezte szintén előttem, hogy esetleg valami zenét húzzanak-e a zenészek. Nem kértük, hogy húzzanak. . . Az étteremben amúgy cigányzene szól, amit helyben húznak a zenészek, szerintem kicsit zavaróan hangosan, nem nagyon hallottuk tőle egymás szavát. A halászlé finom volt, de ettem már jobbat is, kedvezőbb áron szintén Szegeden, és bár bőven volt hely az étteremben, valahogy sikerült minket egy olyan asztalhoz ültetni, ahol koránt sem fél el kényelmesen hat ember. Összességében azt kell, hogy mondjam, hogy nem ajánlom az éttermet komolyabb összejövetelekre, esetleg ha valaki a párjával meg akar enni egy halászlevet a belvárosban, arra jó.
Barátainkkal vettük nyakunkba Szeged városát egy nagyon meleg nyári napon. Az étterem felé járva úgy gondoltuk, hogy kipróbáljuk a helyet. Zsúfolásig tele volt a terasz. Viszont a segítőkész felszolgálóknak köszönhetően sikerült helyet találnunk. Egy probléma volt, hogy lassú volt a kiszolgálás.
Nagyon régóta vágytam arra, hogy Szeged városát megismerhessem. A férjem születésnapomra meglepett egy remek hétvégével. A Tisza parton fekvő Halászcsárdába a férjem már többször járt céges vacsora keretében és ígéretet tett, ha egyszer ott járunk akkor engem is elvisz, hogy egy megkóstolhassam a szegedi halászlevet :) Azon a napon 40 fok volt a csárda nagyon zsúfolt.
Aki arra jár a nagy szezonban érdemes asztalt foglalni, mert a kerthelyiség foglalt volt és csak a benti teremben tudtunk leülni, ahol nem volt klíma. Elhatároztuk, hogy ennek ellenére is megkóstoljuk az ételeket. A leves nagyon forró volt, de isteni finom azonban a terembe beszorult meleg és a magas páratartalom miatt nem volt kellemes a környezet. Alig vártuk, hogy elfogyasszuk az ételt és menekültünk a szabadba, mert ott jobban elviselhető a volt a forróság. Összességében jó volt, de legközelebb meggondolnánk, hogy ilyen melegben betérünk-e. A kerthelyiségben biztos kicsit elviselhetőbb lett volna, de a hely tényleg népszerű és folyamatosan telt házas. A kilátás kellemes, a pincérek kedvesek voltak.
Egy hideg téli napon betértünk teázni erre a helyre, egy fiatal felszólgáló kedvesen fogadott minket és mondta hogy nyugodtan üljünk be teázni. Amikor a másik munkatársának mondta hogy csak teázunk elkezdett höbölögni neki hogy miaz hogy egy étterembe beülün teázni és melegedni. Az említett [moderálva - a szerk] uriember szúros szemkkel nézett ránk végig
Már többször jártunk itt, de az utolsó látogatásunkkor eldöntöttük, most tényleg utoljára járunk itt. A kiszolgálás pocsék, kedvesség 0. A pincérek flegmasága, hangos, maguk közti beszélgetése szerintem nem illendő. Egyedül a terasz és a gyönyörű táj miatt éri meg ide betérni.
Az étel izletes volt, de valahogy az az érzésünk volt, hogy csak összedobták volna. Sajnálom, mert szüleimmel réges-régen mindig itt ebédeltünk ha Szegeden jártunk és ahogyan ők emlékeznek mindennel meg voltak elégedve.
Nagyobb társaság tagjaként vacsoráztunk most ebben az étteremben, ahol is az átlagnál hosszabb várakozás után kaptuk meg a rendelt tálakat langyos, rágós húsokkal, hideg körettel, s - mint később kiderült - elcserélt halakkal. A jogos reklamációt egy félhangosan morgó felszolgáló közvetítésével kb.
húsz perc után tudtuk eljuttatni az elnézést kérő illetékesnek. Ilyen ételeket, sőt jobbakat az ember otthon is össze tud hozni ennyi idő alatt mirelitből - esetleg ott is abból készültek?
Sokat vártam az étteremtől a jó híre alapján, de nagyot csalódtam. A drága bor pocsék volt. A halászlé nem volt friss, így az is rossz volt, és feleslegesen sok. Inkább lett volna kevesebb, de minőségi. Alig volt vendég, a kiszolgálás mégis igen lassú volt. A mosdóban pedig nem volt szappan, ami szintén elfogadhatatlan egy étteremtől.
Két halászlevet kértünk. Egy bográcsaban hozták ki. Nem tudom, hogy az árat itt hogy számítják ki, de mivel mi nem vagyunk nagy étkűek, a két halászléért fizettünk több mint 4500 Ft-ot. Jobb lenne, ha valóban két adag halászlevet hoznának ki, és nem kellene azt is kifizetni, amit nem eszünk meg.
Egyébként úgy ajánlották, hogy ide menjünk halászlevet enni, de sajnos furcsa íze volt a halászlének, kicsit gulyásleves és szokatlan fűszer ízű. nem erre számítottunk.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.