Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A Michelin pufi arca mostantól rájuk mosolyog – Michelin Bib Gourmand éttermek 2022

2022.11.29 | 8 perc

Most olyan éttermeket mutatunk be, amik a Michelin Guide ítészeit a jó ár-érték arányukkal győzték meg. Érkezzenek a Bib Gourmand díjazottak, hiszen ki ne vágyna arra, hogy Magyarország legjobb éttermeinek legfinomabb fogásai kerüljenek a tányérjára? Hála a Michelin Guide inspektorainak, ma már azt is tudjuk, kik a legjobb nem fine dining éttermek hazánkban.

 

A Bib Gourmand minősítést csupán 1997 óta ítéli oda a Michelin Guide az arra érdemes éttermeknek. Legfőbb kritérium ebben az esetben a kiváló ár-érték arány, a szélesebb körben értelmezhető fogások, melyeket nem fine dining éttermek szolgálnak fel.
A pufók Michelin-baba fej ezek szerint olyan éttermeket jelöl, melyek magas színvonalat képviselnek, azonban megfizethető árfekvés mellett.

 

Ismerd meg Magyarország hat Bib Gourmand éttermét

 

Anyukám Mondta – Encs

Abszolút közönségkedvenc – nem véletlen díjazta a Michelin is a Dudás testvérekencsi éttermét. Ahogy ők mondják, ennek az „isten háta mögötti helynek” éppen annyira van esélye egy kiváló étteremre, mint bármely más helynek hazánkban, de kétségtelen, hogy Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd nagyon sokat tett azért, hogy feltegye Encset a gasztrotérképre, és még többet azért, hogy megtartsa ott, sőt, hogy növekedhessenek, vagy épp terjeszkedhessenek a Pizza, kávé, világbéke egységeivel. Sikert sikerre halmoztak az Anyukám Mondta 1995-ös nyitása óta. Többek között voltak az Év étterme a Gault & Millau-nál, szerepeltek a francia La Liste listáján, és most a koronát a Bib Gourmand minősítés jelenti számukra.

Szállásajánlatok Encs környékén>>

Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Fotó: Anyukám Mondta (Encs)Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Fotó: Anyukám Mondta (Encs)

Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Fotó: Anyukám Mondta (Encs)Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Fotó: Anyukám Mondta (Encs)

 

 

Casa Christa – Balatonszőlős

Forrai Miklós neve nem cseng ismeretlenül a gasztro szerelmesek körében, a budapesti Alessio mellett Balatonszőlősön hozta létre feleségével, Forrai Kovács Krisztával közösen a 45 hektáron elterülő, szőlőkkel és mandulafákkal betelepített 7 présházas birtokot. A szőlősi Kis Gella dombon fekvő Casa Christa nemcsak szállásként funkcionál, konyhája is kiváló, melyet a Michelin is díjazott. Forrai Miklós 27 éves munkájának méltó elismerése ez, ahogyan ő megfogalmazta, számukra nem a díj, hanem a vendégélmény az első. Ebbe nem csak a kiváló étel, az alapanyag, az ízvilág, a vizuális élmény tartozik bele, de az alázatos munka és a szakma iránti szeretet is, mert ezek egysége teremti meg azt, ami miatt szívesen visszatérnek a vendégek.

Szállásajánlatok Balatonszőlős környékén>>

Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Fotó: Casa Christa (Balatonszőlős)Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Fotó: Casa Christa (Balatonszőlős)

Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Fotó: Casa Christa (Balatonszőlős)Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Fotó: Casa Christa (Balatonszőlős)

 

 

Macok Bisztró – Eger

Az egri vár közvetlen közelében fekvő Imola Vendégház és a hozzá tartozó Macok Bisztró korábban már számos hazai elismerést bezsebelt, az alapanyagokra nagy hangsúlyt fektető konyha méltán nyerte el idén a Bib Gourmand díjat. Az étterem javarészt a térség kistermelőitől vásárol nyersanyagokat, melyek a szilvásváradi pisztránggal vagy a bükki sajtkülönlegességekkel még vonzóbbá teszik az éttermet. A hagyományos, régi ízek mellett a tálakat modern gondolkodás jellemzi, amiben nagy szerepet játszik az étterem kiváló séfje, Macsinka János.

Szállásajánlatok Egerben>>

Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Fotó: Macok Birsztró (Eger)Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Fotó: Macok Birsztró (Eger)

Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Fotó: Macok Birsztró (Eger)Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Fotó: Macok Birsztró (Eger)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A világ leghíresebb útikalauza és csillagai - a Michelin Guide története
Honnan indult Michelin Guide? Mit jelentenek a Michelin-csillagok, és mi alapján ítélik oda egy étteremnek?

 

 

Mór24 – Balatonfüred

Almás Edit és Albrecht Tamás angliai élmények után kerestek új utat, melynek végállomása – és egyben egy új étterem kezdete – Balatonfüred lett. Itt nyílt meg 2019 végén a Mór24, melyet kifejezetten egy olyan étteremnek szántak, ahová szívesen beülnek csak úgy az emberek, beszélgetnek, amihez pedig falatoznak egy kicsit. Nem véletlen lett „small plate” kategóriás az étterem, de így minden a legkiválóbb minőségben és íz élményben érhető el. A felhasznált alapanyagokban nem a különlegeset keresik, céljuk, hogy ötletet adjanak arra is, egyes nyersanyagokat hogyan lehetne másként elkészíteni. Fiatalos lendületük tetten érhető a tálakon túl az aktív közösségi életben is: borvacsorákat, fotókiállításokat, dj-esteket is szerveznek.

Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Mór24 (Balatonfüred)Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Mór24 (Balatonfüred)

Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Mór24 (Balatonfüred)Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Mór24 (Balatonfüred)

 

 

Bistro Sparhelt – Balatonfüred

8 év folyamatos fejlődés után a Balatonfürden található Sparhelt két degusztációs menüvel tette teljessé a kínálatát. Az "Örökség" névre hallgató, többnyire magyaros ízvilágra épülő, hazai alapanyagokra támaszkodó művészien megkomponált 5 fogás Elek Balázs séf tökéletes kézjegye. A nemzetközi ízeket és akár külföldi alapanyagokat felhasználó "Kalandozás" névre hallgató degusztációs sor már-már fine dining ételeket takar, melyek mindegyike igazi íz utazás. Bár az 5-5 tételből álló sor önmagában is teljes, ha a vendég úgy szeretné, cserélgetni is lehet. A perfekcionisták borsort is kérhetnek hozzá, az összhatás magáért beszél.

Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Bistro Sparhelt (Balatonfüred)/ Fotó: ittjartam.hu, sm33Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Bistro Sparhelt (Balatonfüred)/ Fotó: ittjartam.hu, sm33

Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Bistro Sparhelt (Balatonfüred)/ Fotó: ittjartam.hu, DEndreMichelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Bistro Sparhelt (Balatonfüred)/ Fotó: ittjartam.hu, DEndre

 

 

Kistücsök Étterem – Balatonszemes

Csapody Balázs balatonszemesi étterme joggal tartozik az ország legjobbjai közé, hiszen a Kistücsök bástyaként áll a balatoni gasztronómia térképén. Tulajdonosa 1992 óta lépésről lépésre építette fel az étterem sikerét, melyben a nyitás óta Jahni László séf is részt vesz. Ma az ország legnagyobb, mintegy 350 féle bort kínáló borlapjával büszkélkedhetnek, de emellett a régió ízeire építő, szezonálisan megújuló konyhájával rendre méltán nyeri el a szakma elismerését. A somogyi konyha ízeire építő ételek mellett különlegességeket is találunk az étlapon, melyekből degusztációs menü is választható.

Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Kistücsök Étterem (Balatonszemes)/ Fotó: ittjartam.hu, DEndre Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Kistücsök Étterem (Balatonszemes)/ Fotó: ittjartam.hu, DEndre

Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Kistücsök Étterem (Balatonszemes)/ Fotó: ittjartam.hu, DEndre Michelin Bib Gourmand éttermek 2022 - Kistücsök Étterem (Balatonszemes)/ Fotó: ittjartam.hu, DEndre

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A magyar múlt egyik legfájóbb pontja az I. világháborút követő trianoni békeszerződés, mely örökre beírta magát történelemkönyveinkbe. Országszerte több városban is találunk olyan helyeket, melyek ennek az eseménynek állítanak emléket, és ahol nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek is megismerkedhetnek a bő száz évvel ezelőtti időszak történéseivel.
Látnivalókban és kirándulóhelyekben nincs hiány, ha a Pilisben jártok! Természetvájta barlangokat, széljárta kilátópontokat, gyönyörű patakvölgyet, misztikus sziklákat és zubogó vízesést is rejt ez az izgalmas vidék, ami a főváros közelsége miatt a budapestiek egyik legkedveltebb kirándulóhelye. Kalandozzatok velünk a most következő csodás túrahelyszínekre!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!