Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Vízen járástól a gyógyerejű fürdőzésig: varázslatos termáltavak Magyarországon

Szörfözzetek a pihenés hullámain, mert 3 fantasztikus hazai termáltóhoz repítünk el titeket! Demjénben belekóstolunk a tengerparti hangulatba, Zalakaroson lebegő köveken vezet majd keresztül az utunk, Hévízen pedig „padlófűtéses kenukba” szállunk.

Lebegő kövek és óriáscsúszdák: Zalakarosi termáltó

Zalakaroson nem csak fürdeni lehet a gyógyvízben, hanem akár a tetején is sétálhattok! Az álomszép természeti környezettel körülvett, 12.900 négyzetméteres termáltónál ugyanis lenyűgöző szabadidőparkot hoztak létre Termáltó & Ökopark néven ami ezer kalandot ígér a látogatóknak.
Menjetek végig a víztükör felületén húzódó, kacskaringós kőösvényen vagy barangoljátok be az erdővel határolt tavat, majd vegyétek az irányt a modern építészeti megoldásokkal megbolondított fogadóépület felé! Szép panorámáért, megéri felgyalogolni a 15 méter magas kilátótoronyba, míg a 21 méterre nyújtózkodó csúszdatoronyból pár másodperc alatt földet érhettek. Mindenképp nézzétek meg közelebbről a meditációs pavilont is, ami a természet változó fényjátékához alkalmazkodik minden órában.

Gyerekek is vannak a fedélzeten? Akkor szánjatok egy kis időt arra, hogy felfedezhessék az izgalmas játszóteret, ahol biztosan imádni fogják majd a csészealj hintát, a faházat és a mászókát is! Utána pedig együtt léphettek rá az itt induló, kacskaringós tanösvényre, melynek során interaktív táblák mutatják majd be nektek az erdő állatainak és növényeinek mindennapjait, szokásait.

Ezt ne hagyjátok ki: Érdemes felkeresnetek a Hangok pavilonját is, melyben mókás formában kerülhettek közelebb a tudományhoz!

Szállásajánlatok Zalakaroson

Park Inn by Radisson Zalakaros Resort&Spa****
A Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa****  közvetlen átjárást biztosít vendégeinek a Zalakarosi Gyógy- és Élményfürdőbe, a családokat ráadásul remek gyerekbarát szolgáltatásokkal várja. Tovább>>

Hunguest Hotel Freya
A Hunguest Hotel Freya szintén egy átjárónyira van a fürdőtől és 150 kétágyas szobával illetve 12 apartmannal várja a pihenni vágyókat. Tovább>>

Fürdő Hotel***
A Fürdő Hotel*** kényelmes, jól felszerelt szobákkal áll a város központjában. A nevezetességek pár perces sétával elérhetőek a hotelből. Tovább>>

Hotel Vital****
A Hotel Vital**** a  központtól 500 méterre, szép természeti környezetben, családias hangulattal és wellness részlegével garantálja a pihenést. Tovább>>

További zalakarosi szállásajánlatok>>

Fotó: Zalakaros Termáltó & ÖkoparkFotó: Zalakaros Termáltó & Ökopark

 

Ahol átölel a természet: Hévíz termáltó

A 4,6 hektáros Hévízi-gyógytó nem véletlen szerzett magának hírnevet a határon túl is: ezt az állóvizet ugyanis úgy tartják számon, mint a világ legnagyobb, biológiailag aktív, természetes tavát. A 38,5 méter mélységű tó ásványi anyagban bővelkedő vize 72 órán belül folyamatosan kicserélődik és az év leghidegebb napján is alkalmas arra, hogy fürdőzzetek benne - ugyanis ekkor sem csökken 24 fok alá a hőmérséklete. Lebegjetek a tündérrózsák között, éljétek át a tökéletes lazulás élményét, miközben a szél által lengetett platánokat, égereket és kínai ősfenyőket nézegetitek!

Persze, érdemes igénybe venni a fantasztikus arc- és testkezeléseket is, amiket az itt található Hévízi Tófürdő nyújt. A pakolásokon és kozmetikai szolgáltatások kipróbálásán túl pedig pezsgőfürdővel, színes szauna kínálattal, valamint só- és jégbarlanggal is vár rátok ez a remek hely!


Ezt ne hagyjátok ki: Amikor hűvösre, hidegre fordul az idő, akkor sem kell attól tartani, hogy nem marad programotok a fürdővárosban. Ősszel vagy télen ugyanis a gőzölgő Hévízi-patakon is csónakázhattok – akár hóesésben is!

Szállásajánlatok Hévízen

Palace Hotel****
A 165 szobás Palace Hotel**** Hévíz sétálóutcájában, a tófürdőtől 200 méterre található. Saját wellnessrészleggel, gyógyászati szolgáltatásokkal várja a vendégeket. Tovább>>

Ensana Thermal Aqua****
Az Ensana Thermal Aqua**** Hévízen egyedülállóan all inclusive ellátással, családbarát szolgáltatásokkal, és saját termálforrással biztosítja a gondtalan pihenéseteket. Tovább>>

Bonvital Wellness&Gastro Hotel****sup
Hévíz egyetlen felnőttbarát szállodája, a Bonvital Wellness&Gastro Hotel****sup 100 méterre biztosít mindent, amire a maximális feltöltődéshez szükségetek van. Tovább>>

További hévízi szállásajánlatok>>

Hévíz termáltóHévíz termáltó

 

Pihenés a sódombok mellett: Demjén termáltó

Egymás hegyén-hátán fekvő lankák és lustán nyújtózkodó mezők között kanyarog majd az utatok, ha a Demjéni termáltavat veszitek célba. Onnan tudjátok majd, hogy jó irányba tartotok, hogy útközben megcsapja az orrotokat a jól ismert, kénes illat, amit a több, mint 1500 méter mélyről feltörő, 73-81 Celsius fokos termálvíz biztosít. Az itt található, különleges, ásványi anyagban gazdag gyógyvíz több különböző betegségre is jótékony hatással van. Többek között enyhíti a reumatikus bántalmakat, az ízületek kopásából eredő problémákat, de segít edzésben tartani az immunrendszert is.

Nem beszélve arról, hogy aki egyszer megmártózik az éltető termálvízben, biztosan legközelebb is visszavágyik majd, hiszen: mi is lehetne hatékonyabb stresszűző, mint egy kis testi-lelki kikapcsolódás, meseszép környezetben? Ráadásul nem is kell külföldre utaznotok hozzá, hogy magával ragadjon a tengerparti hangulat, ugyanis a domboldalon emelkedő élmény- és termálfürdő 3,5 hektáros területén garantáltan átjár majd a mediterrán feeling titeket. Erről nem csak a két élménytó, a csodálatos fürdőház, az ülőmedencék, hanem a mesés kilátást nyújtó, panorámás szaunák is gondoskodnak. Ha szeretnétek megmozgatni magatokat, akkor az óriáscsúszdán is száguldhattok vagy épp a strandröplabda- és teniszpályák kapcsolódhattok ki.

Ezt ne hagyjátok ki! Nevezzetek be a minden nap, 19 órakor kezdődő varázslatos, éjszakai fürdőzésre és gyönyörködjetek együtt a csillagokkal díszített égboltban!

Arra az esetre is gondoltunk, ha harapnátok valamit. Ekkor a szuper büféken kívül az Egri Korona Borházban is finom falatokra lelhettek! Ha több napot töltenétek el Demjénben, akkor pedig megszállhattok az Egri Korona Borház & Wellness Hotelben.

További demjéni szállásajánlatok>>

Demjéni termáltó, Egri Korona BorházDemjéni termáltó, Egri Korona Borház



Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha kimozdulnátok valamerre hétvégén, de nem tudjátok, merre induljatok, segítünk. Hoztunk ugyanis 10 szuper kültéri program tippet, a városnézéstől, a kalandos útvesztőn át, az ország legmagasabb pontjának megmászásáig, de megnézhetitek azt az árkot is, amit a legenda szerint maga az ördög szántott.
A mindennapjainkban talán fel sem tűnik, milyen csodálatos látványt nyújt a csillagos égbolt, hiszen a földi fények elhomályosítják a csillagok fényét. Összeszedtük Nektek azokat a helyeket, ahol belefeledkezhettek a csillagos égbolt pazar látványába. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményt kínál mindannyiunk számára, akik fogékonyak vagyunk a természet és a minket körülvevő univerzum megismerésére. Tartsatok velünk.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
Meseösvények Magyarországon - 5 varázslatos hely az országban gyerekeknek
Minden szülő számára fontos, hogy gyermekével megismertesse a természeti értékeket már egészen kicsi kortól. A meseösvények azt a célt szolgálják, hogy interaktív, játékos módon mutassák be egy adott terület állat- és növényvilágát úgy, hogy az mind a gyerekek, mind a felnőttek számára is szórakoztató legyen. Íme néhány szuper meseösvény, ahová mindenképp érdemes idén nyáron ellátogatni!
Ötletek belföldi nyaraláshoz - 10 szálloda közvetlen átjárással a fürdőbe
Szuper belföldi családi nyaralás vár rátok, ha olyan szállodát választotok az ide vakáció helyszínéül, ahonnan közvetlen átjárással megközelíthető az éményfürdő. Az elsőosztályú kulináris élmények és szórakozási lehetőségek mellett ezernyi közös élményt szerezhettek az alábbi 10 hazai hotelben. Hozzátok ki a maximumot az idei nyaralásból!