Népszerű író még 185 hasznos szavazat kell
2021. augusztus 30.egyedül járt itt 35 Az Allee bevásárlóközpontban nemrég kibővült az ételkínálat, az eredetileg egy helyre koncentrálódott gyorséttermek sora tovább nőtt, új teret foglalva el a második emeleten. Közéjük tartozik többek között a Konyha23 is, egy magyaros ajánlatokkal operáló részleg, jellemzőiben talán a főzelékfalók kínálatához tudnám hasonlítani.
Itt ettem egy rántott csirkecombot, a kiszolgálás mérsékelten kedves, semmi baj sincs vele, az ételek íze semmi különös, a püré talán még ízetlen is volt, elballagtam hátz sóért, hogy valamit dobjak rajta. Egy palackozott hideg teával zártam a lakomát.
Érdekes
2021. augusztus 30.a párjával járt itt 45 Valamikor régen itt zsinagóga állt, azután sokáig - mint annyi más helyen - egyéb közcélokat szolgált az épület, itt székelt sokáig a TIT, majd ismét visszakapta eredeti funkcióját. Azt hiszem, az átalakulás még nem teljes, egy rabbit is hoztak ide családjával külföldről, aki villámgyorsan megtanult magyarul, és most nagyon lelkesen újraépíti a közösséget.
Tegnap a Sóletfesztivál a Budai Parkszínpad térségében zajlott, így ehhez az eseményhez kapcsolódott a zsinagóga átadása is. A Köves Slomó-féle irányzat kapott vissza itt egy új imahelyet. Először a kerítés volt áthegesztve zsidó motívumokkal, azután egyre több látszott a belső átalakulásból is. Tegnap pl. rengeteg gyerekkocsi volt a kapu alatt, fent, az ünnepségen elképesztő mennyiségű kisgyerek kiabált, rohangált össze-vissza, a meghívott méltóságok, köztük Köves Slomó, nagykövet és kerületi polgármester méltatták a nap jelentőségét, és megindult itt is a hitélet a falak között. Csak arra gondoltam közben. hogy ez egy muszlimok által erősen felülreprezentált kerület, remélem békében, csendben beilleszkedik ez is itt a mecsetek és templomok közé.
2021. augusztus 29.a párjával járt itt 35 Művész moziból kijövet késő este hol ennél? Hát itt, ez van szemben éppen. A fél város meg már bezárt. Elég felejthető vacsora volt. Egy picit ácsorogtam a tálcámmal, le se szellentett senki, pedig 3-4 ember sertepertélt a pultban. Azután jött egy lány és ő elég határozottan elém tolakodott, és kért is elvitelre és kapott is ennivalót.
Én meg csak sután tárogattam a kezem, hogy akkor most mi van, illedelmesen itt állok és várok a gyrospult előtt. Ekkor már hozzám is szólt a benti lány, az ottdolgozó, és megbeszéltük, hogy ennék egy gyrostálat, vegyes körettel, meg azt is, hogy mindennel kérem és miből legyen. . . meg is kaptam nemsokára, abszolút vacak és érdektelen gyros, ízetlen, sületlen húsokkal, hideg krumplival, maradék összevakart törökrizzsel, semmilyen ízű salátával. De vitézül megettem, nem is volt drága, amúgy meg valamilyen szinten barátságos hely ez, senki sem bántott.
2021. augusztus 27.egyedül járt itt 35 A PadThai nagyvárosi egzotikum elérte az Allee-t is. Én ugyan jobban szeretem, ha egy thai étteremben thai szolgál fel, a kínaiban meg kínai, valahogy odavalóbbnak érzem, itt viszont egy enyhén magyar tájszólással beszélő lánnyal csevegtük meg, hogy mit is ennék, ami nem baj, mert amúgy segítőkész volt, csak kicsit unta már ezt a mindenkinek elmondandót.
A bedobozoltak az üvegfal mögött meg láthatóan serényen főttek a saját melegükben a lángok felett. Látványkonyha van. Üvegtésztát kértem, hozzá zöldség mixet, meg rákokat rá, indonéz mártással. Kész is lett, figyelni kell a kijelzőfalat, sorszámot, aztán odamész és minden ellenőrzés nélkül elveszel egy neked tetsző kaját a polcról. Én a sajátomat vettem el, de mi van, ha nem? Szóval, elégséges mennyiség, kevés rákocska, sok tészta, abszolút hazai zöldségek (uborka, sárgarépa, brokkoli. . . ) összefőzve, valami egzotikus felízzel, hát, olyan nagyüzemi hálózat ez is. de jól is laktam, nem neheztelek, egynek jó volt ez. Máskor talán majd mást. . . a céges tea, amit vehetsz mellé, az pocsék volt. Egy higított lötty.
2021. augusztus 27.egyedül járt itt 45 Valami éttermet kerestem Budaörsön, de éppen be volt zárva, és már másodszor jártam vele pórul. Hát azt mondtam, hogy ezt nektek, éttermek, ha nem ehetek ott, akkor majd eszem a Decathlonban! ! Annak is van ám büféje! És tényleg. . . voltam már itt, de eszembe sem jutott "értékelni". Most csak ezért jöttem ide, semmi másért.
És annyira kedves, barátságos volt a hölgy a pultban, hogy egyből el is felejtettem a világ baját. Beszéltünk szendvicsekről, sütikről, mire vágyik a lelkem, hogy érezném jól magam. . . szóval, a kiszolgálás hatos! A hely hangulata meg. . . ha kettőt lépsz hátra, akkor meg a beton Decathlon, sivár nagy térség. De a szendvicsek finomak voltak, maszatos is lettem rendesen, kaptam is még szalvétát marékszám, szóval, jól elvoltunk. . . érdemes bekukkantani egy-egy falatra, meg egy-egy jó szóra.
2021. augusztus 27.egyedül járt itt 55 Ezt a helyet meg úgy kell látni, ahogy van. Csere János megelégelte a világot, igazi, tisztánlátó magyar ember, ráunt a föléterpeszkedő politikára, és bár nem jobb- vagy baloldali hívő, szembefordult az állam álszent emberkezelésével és földjével együtt kivonult az országból. Alapított egy saját köztársaságot.
Határai köröskörül Magyarországgal szomszédosak. Igen figyelemreméltó gondolatai vannak. Azt hiszem, sokan járhatnánk hozzá, tanulni tőle. A fáradhatatlansága, a munkaszeretete, az őszintesége, az igazságérzete pótolhatatlan. Keveseknek van ez meg így. Tisztelettel vonultam tehát be, a másik állam területére, mint idegen állampolgár, de 5 perc alatt a vidám család részévé váltam! Abszolút kötetlen vigalom van itt, fogy a bor, mindenki évődik, kiabál, viccel, beszél, és egyszer csak Jani bátyám leteszi a poharat és visszamegy dolgozni. Építi az országát, az igazságát fáradhatatlanul. Amíg él és mozogni tud. Ő itt a köztársasági elnök, vele tárgyal még a magyar honvédség is, éppen gyakorlatot tartottak a bírtokán, a legnagyobb megdöbbenésedre a birkák egyszer csak szétszaladnak, és berohan a fák közük egy csapat símaszkos terrorista, és terepszínruhás katona géppisztollyal ilyent máshol nem látsz! Olyant sem, hogy az egyik torony tetején egy medencébe rakott széken alszik egy macska de itt mindennek van funkciója, története, a növényeknek is egyébként meg a hely elmesélhetetlen. Látni kell! Lehet téglát vinni az elnök úrnak, felhasználja azonnal, de vihetsz cementet is, könyvet, bort, bármit esetleg pénzzel is támogathatod. Vagy vehetsz tőle valamit. Itt így működik a belépő.
2021. augusztus 26.a párjával járt itt 35 Már párszor megnéztük, na, nem annyira gyakran jár az ember erre, de amikor pl. Zalacsányban voltunk a kastélyban, vagy Kehidakustányban a fürdőben, akkor adott volt a környék nevezetességei között, hogy itt van ez is, mint úticél.
Általában mindig zárva van, most is, mikor legutoljára kerestük fel, valahol a faluban van kulcs, de annyit már nem akartam keresgélni, ez egy szép templom egy temetőben, valószínűleg a jelentősége sem több ennél, építészeti érdekességként viszont bármikor felkereshető.
2021. augusztus 23.egyedül járt itt 45 Viszonylag ritkán járok vissza ugyanoda, inkább mindig felfedezek, de a Móricz Zsigmond körtéten ma eszembe jutott Liza, a vietnámi rókatündér és nem is késlekedtem, hanem rövid ügetésben Lizáig. Kicsit restellem a hűtlenségemet, régen, a kezdetekkor sokat jártam ide, hetente biztos, imádom a leveseit, meg ezt a jóhumorú, kedves és szép ázsiai lányt.
Tele is lett a szívem, amikor megismert, és ugyanúgy szólított, mint régen. Egy nagy edény pho--t ettem, szimpla marhahúsost, semmi cifrázás, elég jól is esett. Nem találtam benne semmi kellemetlen mellékízt, amit máshol néha igen, elég sós volt, sőt. . . az evőeszközöket kissé bírálnám, nem a nyelükkel kifelé állnak a tartóból, hanem inkább fordítva, de mentség, hogy csak a sajátodat fogdosod, nem másét, mert egy ilyen henger egy ember étkészletét tartalmazza. . . függővé tettük, hogy eszem-e másodikat attól, hogy mennyire lakom jól a pho-val, de aztán elég is volt mára ennyi, nem is kértem mást. Jó szívvel ajánlom még mindig.
Érdekes
2021. augusztus 22.egyedül járt itt 45 Úgy tudom, két bazalttemplom van Európában, kéttornyú meg csak egy. Ez itt neoromán, és azt hiszem, sokan sokszor elmentek már előtte, ahogy én is, benézni meg kevesebben próbáltak. A bazalt, mint anyag, adott a vidék miatt, és tényleg felűnő, hogy egy templom fekete. Szokatlan. Még feketébb, ha bemegyünk, mert beül meg patyolatfehér és ez érdekes kontrasztot ad neki.
Nem kell elmenni mellette ajánlom bárkinek, kellemes megpihenés talán egy meleg nyárban.
2021. augusztus 21.a párjával járt itt 35 Sohasem jártam még Borsodivánkán, azt hiszem. Betérve a faluba észak felől, nem sokkal a lakott terület elején van egy tábla is, hogy itt egy Fehér Akác nevű helyi nevezetesség van. Lássuk, rikkantottam. Nagy, árnyas lombú fák alatt áll a presszó, furán két tagból tevődik össze az épület, amikről csak belül derül ki, hogy közös belső terük van.
Parkolóhely akad bővel, alig jár itt valaki. De lehet, hogy máskor népesebb, amolyan félig kocsma jellege is van. Kint a teraszon leültünk, bent a pultnál már csak én barátkoztam a kiszolgáló hölggyel. Kedves volt, ilyen helyeken megkérdezik, hogy mi újság, átutazóban? Aztán hová, hová? Üdítőt is kértem, meg valami cappuccinóra is fájt a fogam. Ez érdekes volt, valami fura bögrében készült, mindenféléről beszéltünk, hogy mi legyen benne, végül a tejszínhabomra kakaópor is került. Valahogy minden volt ebben, inkább egy édes vízre emlékeztetett, semmiféle kávénak a nyomát nem találtam benne, de eliszogattam. Forró volt. Közben érkezett valami pár egy kislánnyal a szomszéd asztalhoz, és elképesztő információkat osztottak meg egy idősebb, ott sörözgető úrral az oltásokkal kapcsolatban. Riasztó volt hallani, hogy milyen keveset tudnak az emberek a védőoltásokról és milyen pletykák kelnek lábra és hogyan. Szóval, egy kis üldögélés után ott is hagytuk a helyet.