Gyémánt 500
2025. november 1.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Első pozitívum, hogy hiába van ünnepnap, mégis nyitva tartanak már reggel 8-tól. A weboldalukon, illetve a google térképen korrekt, pontos információkat találtam, sajnos sok vendéglátó helyről ez nem mondható el. Az impozáns villaépületben már több, mint 10 éve működik ez a színvonalas bisztró, a XII.
kerület egyik legnépszerűbb helyévé nőtte ki magát. További pozitívum, hogy az autóval érkezőknek kis parkolót alakítottak ki az udvarban. A kerthelyiség is nagyon hangulatos, és úgy látom, folyamatosan szépül, fejlődik, pl. a gyerekeknek többféle játszó alkalmatosság van. Kisebb hezitálás után ezúttal inkább a belső részben ültem le, az alsó szinten. A pultnál kell rendelni és fizetni, utána vagy elmész a pulthoz a kávédért, reggelidért, vagy kihozza a személyzet az asztalodhoz. Még máshol nem találkoztam ezzel, de egy nagyon udvarias cetlin azt kérik a vendégektől, hogy legfeljebb 1 órát töltsenek az asztalnál, így lehetőséget és helyet adva a további vendégeknek is. Szerintem ez is egy korrekt kérés. A pultban rengeteg édes és sós péksütemény, valamint torták, sütemények, macaronok sorakoztak. Nagyon jó néztek ki a helyben készült egyedi szendvicsek (1050-2590 Ft) is. A pult mögötti polcon voltak a kenyerek, cipók, azokat is folyamatosan vitték a vásárlók. A nagy 1,60 kg-os alföldi parasztcipó 3590 Ft. A duplavajas fonott kalács 1690 Ft-ba került. A kiszolgálás a pultnál gyors, pörgős, de kedves. A francia stílusú sütemények mellett felbukkant néhány időszakosan elérhető, Halloweent idéző érdekesség is, pl. a csokis csigatorony (990 Ft). Nálam jó ideje az Opera a favorit (1890 Ft). Az új almás-fahéjas bullar (850 Ft) sem okozott csalódást. Kétféle kávét főznek, ezúttal az új specialty kávéjukat választottam a Goosebumps pörkölőtől. Brazília Sítio Morada do Sol ültetvényéről érkező válogatott, prémium minőségű kávé gyümölcsös és csokoládés jegyeket hordoz. Az utóbbi időben Budapesten annyira megdrágult a kávé, hogy a Bagatelle árazása jelenleg teljesen korrekt, átlagos szintet képvisel. Az eszpresszó 790 Ft, a Cortado 1050 Ft, a cappuccino 1090 Ft. Fahéjat, kakaót tetszés szerint lehet rá szórni, valamint vizet is tudunk tölteni a kihelyezett kancsókból. Még egy pozitívum a végére, hogy nincs kötelező szervizdíj. Számomra továbbra is 5 pontos hely. (Az étterem az emeleten van, de az még nem nyitott ki, amikor ott jártam. )
2025. október 31.gyerekekkel járt itt 35 Neve ellenére ez egy lángosozó a buszpályaudvar közelében. Helyiek körében nagyon népszerűnek tűnik, sokan érkeztek, akik elvitelre nagyobb tételben is vitték a lángost. Voltak, akik telefonon előre rendelték a lángost, ők voltak a rutinos vásárlók. Én nem tartoztam ezek közé.
A beltér számomra egy kissé sivár, bár próbálták néhány filmes fotóval, illetve amerikai plakáttal feldobni. Az asztalokon sem szalvéta, sem tálca/alátét nem volt. A pultnál kell rendelni és fizetni, majd hosszabb-rövidebb időt várakozni. A sima lángos 600 Ft, a sajtos-tejfölös 950 Ft. Ez a budapesti vagy a balatoni árakhoz képest kedvezőnek tűnik, de makói viszonylatban inkább átlagosnak mondanám. A lángos mellett készítenek fánkot is, baracklekvárral. Van napközis tea is, jó édesen, retrósan. A tálalás egyszerű zsírpapír, sem szalvétát, sem tányért/tálcát nem adtak. Szerencsére volt nálam papírzsepi. Puritán körülmények, mindenkinek, aki szereti.
2025. október 31.gyerekekkel járt itt 45 Fősodratú, hagyományos, családias cukrászda, amely a belvárostól kissé kiesik. Családi vállalkozásban működtetik a cukrászdát egy kertes házas csendes utcában. A temetőtől hazafelé néztem be. A kínálatban ismert, inkább retróba hajló süteményeket láttam, amelyek a gyermekkorunkat idézik meg.
Illetve olyanok is, amelyekkel manapság már szinte nem is lehet találkozni. A teljesség igénye nélkül: zserbó, habroló, Isler, Royal szelet (csokis piskóta), vaníliás szelet. Barátságos árfekvés, a 600-700 Ft-os szeletárak Budapesten már ritkaságszámba mennek. Volt még sajtroló is, a 80-as évek nagy kedvence. Lányomnak egy Islert (650 Ft) vittem, mert az az egyik kedvence. Egész tortát előzetes rendelésre készítenek. Lehet helyben is sütizni, kávézni, vannak normális asztalok és ülőhelyek. Kulturált környezet, a modernitás ide semmilyen szempontból nem tört be. Ez nem hiba, csak tény megállapítás.
2025. október 31., kollégákkal járt itt 55 Szentendre Főterén, a korábbi Új Műhely Galéria helyszínén nyitott meg tavaly szeptemberben a Karnevál. Kávézó, gasztrobár, kiállítótér és egyúttal egy fantasztikus, izgalmas műemlék épület itt a kisváros szívében. A csinos belső udvarról nyíló emeleti szinten Berend Iván emlékezete című időszakos kiállítást néztük meg, de pár kép jutott a földszinti étteremrészbe is.
A 2022-ben elhunyt festőművész és grafikus németországi éveit követően a közeli Dunabogdányban telepedett le, de erősen kötődött Szentendréhez is. Nekem személy szerint nagyon tetszett a kiállítás! Még egy extra élmény, hogy a galériaszintről csodás panoráma nyílik a Főtérre. Visszakanyarodva a vendéglátáshoz, Pilsner Urquell sört csapolnak, az Ungváry Frizzante habzóbor decije 790 Ft, a népszerű nyári long drinkek - Aperol Spritz, Hugo, Gin+tonic - 2590 Ft-be kerültek. Újhullámos kávét főznek, a jóféle eszpresszó 750 Ft, a Cortado 890 Ft. Jól néztek ki a desszertek is, bár csak pár félét láttam. Inkább az olasz vonalon mozognak: Tiramisu, Panna Cotta, de volt vegán csokis-mogyorós kocka, valamint egy kitűnő pisztáciás choux (1690 Ft). Nagyon finom volt a vérnarancsos limonádé is (1090 Ft). A kötelező szervizdíj +10%. A kiszolgálás kedves, mosolygós volt. A konyháról nem tudok beszámolni, de talán legközelebb arra is sor kerülhet. Kétségkívül 5 pontos élményt adott a Karnevál. Még egy extra, bár mi a belső udvarban lévő hangulatos teraszon ültünk, a másik teraszuk a Főtéren van közvetlenül a Keresztnél. Abszolút centrális pont a városban.
2025. október 31., kollégákkal járt itt 55 Nem sűrűn járok Békásmegyeren, de ha alkalmanként kijövök a piacra, akkor mindig beugrom a Lipóti Pékségbe is, ami éppen a piaccal szemben, az árkádok alatt található. Teljesen egyetértek az előttem értékelővel, nekem is csak jó tapasztalataim vannak. Az eladók kedvesek, mosolygósak, segítőkészek.
Tetszett, hogy egy polcon féláron kiárusítják az előző napi termékeket, így a pazarlás ellen is küzdenek, illetve támogatják azokat is, akik esetleg rosszabb anyagi körülmények között vannak. Az is korrekt, hogy az előző napi, már nem teljesen friss pékárut nem próbálják meg suttyomban elpasszolni a kevésbé éber vásárlóknak frissként. Én sajnos már máshol jártam úgy, hogy nyilvánvalóan nem friss péksüteményt kaptam, teljes áron, aznapiként eladva. A bejárat előtt van egy kis terasz, ide kellemes kiülni kávézni, reggelizni, közben lehet nézelődni, elég nagy a mozgás főleg szombat délelőttönként itt a piac körül. Ez a normális méretű Lipóti egységek közé tartozik, hosszú a pult, így a választék is elég széles. A kenyerek, édes és sós péksütemények mellett jó a sütemények kínálata is. Árban is kedvezőnek tartom. Legutóbb lattét ittam a teraszon, akkor a kollégákkal mentünk csapatépítésre, előtte itt találkoztunk. A barackos-túrós pite ismét nem okozott csalódást, azt vittem magammal, valamint fahéjas-szilvás buktát. Kértem, hogy ne tegyenek rá porcukor szórást, megoldották ezt is.
2025. október 31. járt itt 45 A Balaton parti örvényesi strandon 4 évvel ezelőtt nyitott meg a Random Food Truck, amely idényjelleggel a strandszezonban működik azóta is, sokak örömére. Idén januárban úgy döntöttek, hogy beveszik a fővárost is, egy belvárosi, de kissé eldugott helyszínt találtak maguknak a Városház tér közelében.
A profil itt sem változott, az étlap és az itallap együtt elfér egy A4-es lapon. Az ételek terén izgalmas, gazdagon töltött bagel szendvicseket kínálnak. 7 fajta közül választhatunk (3690-3890 Ft), illetve van még a Freestyle névre hallgató egyedileg összeállítható bagel (3790 Ft, max 4 alapanyagból). Az én választásom a NYC Salmon lett, amelyben a fő alkotóelem a füstölt lazac, krémsajt alapon, kígyóuborka, friss kapor és kapribogyó társaságában. Mondjuk a kapribogyót azt ki nem állhatom, csak elfelejtettem szólni, hogy azt inkább ne tegyék bele. A bagelt kettévágva egy papírtálkába gyömöszölve kapjuk meg, de még így is nehéz enni, mert minden irányba folynak ki belőle az összetevők. Pirított hagyma és fekete szezám is került rá díszítésként. A benti részben van 3 bárszékes asztal, de nagyon meleg volt bent, így inkább a teraszt preferáltuk, az idő kellemes volt, s mint írtam az elején, ez az utca elég csendes. A kávéitalok mellett almafröccsöt, illetve gyömbér-uborka vagy grapefruit-boróka szóda (890 Ft) italokat lehet inni, én ez utóbbit választottam, frissítő volt. Akár elvitelre is lehet vinni, mert eleve olyan műanyag pohárban adták, szívószállal, pohártetővel. A kiszolgálás kedves. Laza, fiatalos hely. 4 pontos össz-élmény.
2025. október 31., csoporttal járt itt 35 A K Galéria Kortárs Képzőművészeti Kiállítótér az V. kerületben érdekes célpont lehet azok számára, akik kedvelik a kevéssé ismert kortárs festőművészeket, hazai "feltörekvő" alkotókat. A galérián belül működik egy kis kávézó, amely inkább a kiállítást megtekintők számára nyújt valami pluszt, önmagában nem emlékezetes, mint kávézó.
Pedig jó helyen van, de a nem éppen szerencsés nyitva tartás miatt ide nem igazán esnek be csak úgy az utcán kószáló-sétáló emberek. A szolid kínálatban kávéitalok szerepelnek, az indokoltnál szerintem némiképpen magasabb árazással, hiszen itt nem egy specialty kávézóval van dolgunk. Az eszpresszó 790 Ft, a Cortado 1090 Ft (ilyen drága lenne a tej? ? ), a latte 1290 Ft. Kávén kívül a most divatos Matcha Latte, Chai Latte, illetve kakaó és tea kapható. Hagyományos sötét pörkölésű olasz Manetti kávét főznek, amely Bio Fairtrade minősítéssel rendelkezik, ha valaki számára ez fontos szempont a megfelelő kávé kiválasztásánál. A kávé mellé kérés nélkül kaptam egy kis pohár vizet. A kiszolgáló alkalmazott fiatal hölgy amolyan elvarázsolt művészlélek volt, a vendéglátáshoz nem volt sok érzéke. Ételeket nem tartanak. Összességében nem tudok 3 pontnál többet adni, de azért ajánlottra teszem, mert a légkör kellemes.
Érdekes
2025. október 31., csoporttal járt itt 45 Kis kiállítóhely a Kálvin tér közelében. Többször elsétáltam már itt a Kecskeméti utca - Magyar utca környéken, de általában zárva találtam a helyet. Egyébként a nyitvatartás nem igazán vendégbarát, nem tudtam belőni, hogy vajon ki lehet a célközönségük?
A héten belül 4 napon tartanak nyitva, ebből kedd-szerda-csütörtök 11-17 óra között, illetve pénteken 14-18 óra között. Ebből logikusan következett, hogy számomra az egyetlen szóba jöhető nap, amikor esélyes nyitva találnom őket, az a péntek. Hát így kezdődött. Mire összejött az a bizonyos péntek, addigra viszont már nem az a kiállítás volt "napirenden", ami legutóbb kívülről nézve felkeltette az érdeklődésemet. Sebaj. A 3 szintes kiállítótér két különböző kiállításnak adott helyet, egyébként elég gyakran, talán 3 hetente cserélődik a program. Az utcaszinten található a kávézó, mögötte viszonylag korlátozott tér áll rendelkezésre a képeknek, van egy alacsony belmagasságú galériaszint, valamint egy ablaktalan pinceszint, szuterén. A körülmények nem éppen a legkedvezőbbek, de megpróbálták ebből kihozni az optimumot. Ottjártamkor az egyik kiállító éppen aznap tartott személyes tárlatvezetést. Kádi Péter Új vizeken járok című kiállítása volt az egyik, a másik pedig egy hármas tárlat, Szegedi Csaba, Révész Ákos és Tóth Annamária művészek, Hármas Hatás - Szintézis címmel. Értelemszerűen mindenki ma élő, kortárs művész. Nekem kétségtelenül Révész Ákos alkotásai tetszettek legjobban, aki egyébként a Magyar Festők Társaságának alelnöke. Ha már itt voltam, egyértelmű, hogy a kávézót is leteszteltem. A K valószínű azt jelenti, hogy "Kortárs", de ez csak egy tipp.
2025. október 30.egyedül járt itt 45 Francia stílusú kézműves pékség az I. kerületben, a Krisztina tér és az Alagút közelében. A magasabb minőséghez magasabb árazás párosul, de így is érdemes szerintem kipróbálni. Az én választásom a fahéjas-kardamomos bulle lett (1050 Ft), ehhez hasonlót pár helyen kóstoltam már, és nagyon szeretem, mert két kedvenc fűszer van benne.
Itt sem volt rossz, de kiválónak azért nem mondanám. A bulle készül még pisztáciás-málnás és csokis töltelékkel is. Néhány sütemény is volt a pultban: gesztenyeszív, Isler, csokis muffin, Canelé (890 Ft). Lehet helyben is kulturált körülmények között sütizni, reggelizni vagy kávézni. Érdekesség a gombával töltött levél (950 Ft), ilyet nemigen láttam még más pékségnél. Összességében 4 pontra taksálom a helyet.
2025. október 30.egyedül járt itt 55 Színvonalas kézműves pékség és kávézó a budai Duna-part és a Batthyány tér közelében. A név érdekes, egy rövidítés: Kísérleti Üzem. Úgy tűnt, hogy ezek a péksütemények már túlvannak a kísérleti stádiumon, jól sikerült, finom minden.
A specialty kávé is kitűnő volt, a Cortado 950 Ft, a brazil Sitio Morada do Sol ültetvényéről érkezett, közepes pörkölésű, ha szeretnéd, otthonra is vásárolhatsz főznivalót. A hely alapterülete kicsi, két kis asztalka van csupán a helyben étkezésre, így alapvetően inkább elviteles helynek mondanám. A kávén és pékárun kívül tartanak még Mayer szörpöket és lekvárokat, kecskesajtot, sajtkrémet, körözöttet, vargányakrémet. A fiamnak vettem 2 bagelt (550 Ft), többféle magvakkal, a lányomnak kimér apró sajtos pogácsát, magamnak paradicsomos csavart rudat. Nem volt sokféle péksütemény, de ami volt, azokat érdekesnek találtam. Nagyon kedves kiszolgálásban volt részem, jól elbeszélgettünk a kiszolgáló lánnyal. Számomra ez egy 5 pontos élmény volt.
44 fotózott hely / 4 oldalon