Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Látnivalók és programok Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszló kincsei a fürdőkön túl: fordított háztól az éjszakai vidámparkig! Európa legnagyobb fürdőkomplexumának otthonaként és egyben hazánk egyik legkedveltebb turistacélpontjaként ismerheted elsősorban Hajdúszoboszlót, de vajon milyen látnivalókat tartogat még a lenyűgöző alföldi város? Most kiderül!

Biciklire vagy segwayre pattanva, gyalogszerrel és akár városnéző nosztalgiavonattal is felfedezheted Hajdúszoboszló csodás kincseit, melyek között extrém kihívásokat, valamint érdekes látnivalókat is találsz majd, de bárhogy is döntesz: unatkozni biztosan nem fogsz.


Öntött harangok, mesélő festmények és nádfedeles fazekasház

A gyönyörű városban járva téged is lenyűgöz majd a Szent István park színes virágokkal és árnyas fákkal övezett, hangulatos része, ahol nem csak a szökőkút, hanem az egyedi Harangház is ideális fotótémául szolgál. Innen egy rövid sétával érheted el a Hősök terét, ahol Medgyessy-Kovács Gyula festőművész lenyűgöző festményei sorakoznak, amik mind Szoboszló történelméről mesélnek. Ráadásul itt kapott helyet a Városháza, valamint a Kálvin tér mellett fekvő Református Templom és Városi erődfal is. Izgalmas tárlatokért a Bocskai István Múzeumot vagy a nádfedéllel díszített, Hajdúszoboszlói Fazekasházat kell közelebbről szemügyre venni. Családosoknak pedig a jó elfoglaltság lehet a Mesekorzó, ahol a fantázia útján túrázhatnak a lelkes résztvevők.

A hajdúszoboszlói Harangház.A hajdúszoboszlói Harangház.


Milyen programok várnak rád Hajdúszoboszlón?

Zavard össze az érzékeidet! Természetesen nem csak kiállításokat és szép helyeket rejt a hajdúsági város, hanem két éve egy különleges látnivaló is átköltözött ide Siófokról: a Fordított Ház. Lépj be a Gábor Áron utca 54. alatti, tótágast álló épületbe, ahol tuti falra mászol majd, hiszen a plafon lesz a talpad alatt!

Adj zöld utat a sebességnek! A Forma1-es versenypályák légkörébe is belecsöppenhetsz, ha benevezel egy remek gokartozásra a Pávai Vajna utcában. Hódolj bátran a száguldás örömének és mérd össze a vezetési képességeidet a párod, a barátod vagy a családod teljesítményével! Hajrá!

Kóstolj bele az éjszakai életbe! A népszerű fürdővárosban nem csak nappal, de éjszaka sem áll meg az élet, amit - a tűzzsonglőrökön túl - a Holiday Vidámpark garantál, ahol a gyerekek és a felnőttek is élvezni fogják a szuper játékokat.

Kihívásokra fel! Látogasd meg a Mókus Kalandparkot, ahol minden porcikádat átmozgathatod és még az ügyességedet is be kell vetned ahhoz, hogy teljesíteni tudd a 160 méteren meghúzódó, 14 akadályt! Egyúttal pedig a bátorságodat is tesztelheted a Csúszó pálya segítségével, melyet igénybe véve 130 méteren át suhanhatsz a levegőben! Akkor sem kell aggódnod, ha gyerkőcökkel érkeznél, mert a gyerekpályát ők is imádni fogják!

Kerülj lendületbe! Nincs is jobb, mint egy kis aktív kikapcsolódást beiktatni a fürdőzéssel eltöltött napok közé. Erre a célra pedig tökéletesen alkalmas lehet a foci-, kerékpár- és görkorcsolyapályát is biztosító Szabadidőpark, ahol bónuszként felhőtlenül piknikezhetsz, míg az apróságok birtokba veszik a mászóvárral és fallal megbolondított, modern játszóteret.


Hová érdemes betérned, ha jókat szeretnél enni és inni?

Kemencés Csárda
Igazán szerencsés vagy, ha Hajdúszoboszlóra készülsz, ugyanis ebben a városban finomabbnál finomabb fogásokkal készülnek az érkezésedre a kiváló éttermek. Egy hangulatos estére azt tanácsoljuk, hogy ülj be a Kemencés Csárdába, ahol élőzenével is gyakran szórakoztatják a közönséget. Élvezd az autentikus, kemencével és régi tárgyakkal gazdagított belső terek látványát étkezés közben, ahol valóságos időutazásra invitálnak majd! Az ízek pedig valami elképesztőek lesznek, ne aggódj!


Sétány kávézó és palacsintázó
Ha szerelmese vagy a kitűnő falatoknak, akkor feltétlenül nézz be a Sétány kávézó és palacsintázóba, ahol mennyei édes és sós desszertek közül válogathatsz vagy épp friss salátát, gyümölcskelyhet, netán tésztaételt is rendelhetsz! Az ínyencségeket ráadásul friss limonádéval és koktéllal öblítheted le…

Extra program tipp! Amennyiben szeretsz beleveszni a nyüzsgő piaci forgatagba, érdemes péntek délután 14-18 óra között kilátogatnod a híres Termelői Piacra, ahol zamatos gyümölcsöket, friss zöldségeket és egyedi, kézműves portékákat is felfedezhetsz majd a standokon.

Hungarospa Hajdúszoboszló Európa fürdőkomplexuma. Hungarospa Hajdúszoboszló Európa fürdőkomplexuma.

 

Kötelező program a fürdőzés szerelmeseinek

A Hungarospa Hajdúszoboszló Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, ahol mindenki megtalálhatja a kedvenc részlegét, nem véletlenül ajánljuk az egész családnak.

A hajdúszoboszlói GYÓGYFÜRDŐBEN 3 beltéri és 4 kültéri gyógyvizes medence áll azon vendégek rendelkezésére, akik csendben lazítanának egyet. Ősszel és télen igazán különleges élmény a 38 fokos vízben elfeledkezni a hideg időről, vagy gyönyörködni esetlegesen a hóesésben.

Hungarospa Gyógyfürdő, HajdúszoboszlóHungarospa Gyógyfürdő, Hajdúszoboszló

Az AQUA-PALACE VÍZIPALOTA medencéi inkább a családok igényeire lett szabva, 14-nél is több medence várja őket, különböző tematikát követő hangulattal. Át sem kell lépnetek az ország határát ahhoz, hogy felfedezzétek a trópusokat, a gangesz környékét vagy akár az Antarktiszt.

Jó időben irány a STRAND, ami 30 hektáros zöld területen helyezkedik el. 15 élménymedencéje között az egyik a mediterrán tengerpart hangulatát idézi. Az Omega medencét a sportos alkatúaknak ajánljuk, hiszen mászóháló és vízi sportpályák is helyet kaptak benne.
Ha már a sportról van szó, muszáj megemlíteni az Árpád uszodát is.  A feszített víztükrű, 50 méteres, 8 pályás medencének a vize 25-27 C°-os, és versenyeknek is helyet biztosít.

Aqua Palace élményfürdőAqua Palace élményfürdő

Az AQUAPARK a Strand kiegészítő szolgáltatásaként látogatható, de mi a helyetekben ki nem hagynánk. Ez Magyarország első csúszdaparadicsoma, mely 2014-ig 9 csúszdával működött. Azóta az extrém zónával bővült a lehetőségek sora, ahol a bátrak kipróbálhatják a 6 új, izgalmas óriáscsúszdát.

A PRÉMIUM ZÓNA szintén a Strand egyik külön részlegeként azoknak kedvez, akik nem rajonganak a tömegért. A Plitvice medencében hatalmas sziklás vízesésben gyönyörködhetnek, a Tahiti medencnél trópusi koktélokat ihatnak, az Amazonas medence emeletes jakuzzijában pedig csodálatos panoráma tárul a fürdőzők elé.

Prémium ZónaPrémium Zóna

 

TOP5 szállásajánlatunk Hajdúszoboszlón

Hotel Atlantis****superior
A gyógyfürdő melletti négycsillagos, saját wellnessrészleggel rendelkező hotel tökéletes választás, ha a városban jártok. További részletek>>

Hotel Hőforrás
Hajdúszoboszló üdülőövezetében találjátok az saját fürdőrészleggel és gyógyászattal is rendelkező szállodát. További részletek>>

Hungarospa Thermal Hotel***
A háromcsillagos, gyógyrészleggel is rendelkező szálláshelyről közvetlen átjárás biztosított a 30 hektáros fürdőkomplexumba és strandfürdőbe. További részletek>>

Hotel Silver****
Sokféle kikapcsolódási lehetőséget kínál a saját wellnessrészleggel is rendelkező szálloda, pár perces sétára található a város fürdőktől. További részletek>>

Hunguest Hotel Aqua-Sol****
A fürdőváros központjában lévő szálloda 1. emelétről egy fedett, klimatizált, üvegfalú hídon sétálhattok át a fürdőbe. További részletek>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Budapestet nem csupán a csodás látnivalók és épületek, a gasztronómia és az izgalmas programlehetőségek teszik a turisták számára vonzóvá. A száznál is több termálkútnak köszönhetően rengeteg híres, vagy épp kevésbé ismert gyógy-, termál-, élmény- és strandfürdőt is rejt Európa fürdőfővárosa. Ezekből mutatunk nektek most néhányat.
Kik alkothatnának hitelesebb véleményt egy szállodáról, mint a vendégek? Éppen ezért őket kérdeztük meg egy nem reprezentatív felmérésen, hogy melyik szálláshelyen ették a legfinomabb falatokat. Ezeknek a kiváló szállodai éttermeknek olvashatjátok a bemutatkozását, ezzel exkluzív betekintést nyerve gasztronómiai életükbe!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
Kirándulás a Bakony fővárosában: a mesés Zirc látnivalói
Ha még nem jártál Zircen és a környékén, akkor ne is lapozz tovább, mert most megmutatjuk, hogy miért is nevezik a bájos települést egyenesen a Bakony fővárosának. Grandiózus történelmi emlékek, kalandos turistautak és finom sör vár minket, ha eltöltünk néhány napot a község vendégszeretetét élvezve.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.