A Kemencés Csárda Hajdúszoboszló a hagyományos csárda hangulatát erőteljesen közvetíti rusztikus berendezéssel és történelmi hangulatot idéző térvilággal. Az étlap gazdag választékot kínál hagyományos magyar ételekkel, köztük halászlé és túrós csusza, melyek jellegzetes ízvilágot nyújtanak. A kiszolgálás általában kedves és figyelmes, a személyzet gyorsan reagál a vendégkérésekre.
Az ár-érték arány megítélése változó, ugyanakkor a hangulatos környezet és a változatos ételkínálat hozzájárul a pozitív benyomáshoz. A berendezés a magyar múlt elemeit idézi; a kemencés motívumok és hagyományos dekorációk otthonos, autentikus légkört teremtenek. A Kemencés Csárda Hajdúszoboszló nyári szezonban pezsgő, a belső terek és a terasz egyaránt vonzóak, a zene és a hangulat tovább erősíti a hely személyiségét. A halászlé és a kakaspörkölt olyan jellegzetes ízek közé tartozik, amelyek a vidéki gasztronómia hagyományait tükrözik. A környezet családbarát és barátságos, ideális kisebb és nagyobb társaságok számára is. A kenyérlángos és más kemencés specialitások látványa és íze autentikus ízélményt nyújtanak. A kiszolgálás akkor is gyors marad a forgalmas időszakokban, amikor a hely megtelik vendégekkel. Összességében a Kemencés Csárda Hajdúszoboszló a hagyományőrző hangulatot és a gazdag ízeket ötvözi, bemutatva a magyar gasztronómia jellegzetességeit és a vendégek számára élménydús étkezést.
A csárda a hagyományokat követő szellemben van berendezve, de inkább zsúfolt, összevisszaság jellemzi. Az asztalterítő és a díszpárnák - nem leszek vulgáris -, koszosak és pecsétesek, ami nagyon visszataszító. A nyári szezon nyomait őrzik. Az ételeket a közepes minőségi szintet érték el.
Ma a feleségemmel ott ebédeltünk. A kiszolgálás kedves, figyelmes, segítőkész volt. Nekem az ételek nagyon ízletesek voltak (szegedi halászlé, túrós csusza), a feleségemnek kevésbé jött be, amit kért, de ez annak tudható be, hogy más ízhez van szokva. Ettől függetlenül jóízűen megette, alig bírta bekebelezni.
Én is "fullon" lettem. Száraz vörös bort kértünk, a pincér felsorolta a lehetőségeket, kiváló volt. A hely kellemes, tiszta. Az ár-érték arányt nem igazán tudom megítélni. Ami számomra különösen fontos. A kiszolgálás nagyon figyelmes és gyors volt. Kártyával fizettem. Amikor a pincértől megkérdeztem, hozzá tudja-e a borravalót adni, figyelmeztetett, hogy a szerviz díjat tartalmazza a számla! Amikor ragaszkodtam a borravalóhoz, hozzáadta a számlához, egyben tudtam rendezni. A figyelmesség mellett a becsületesség is nagyon figyelemre méltó!
Néhány napot Hajdúszoboszlón töltöttünk és úgy gondoltuk, hogy betérünk egy menüebédre a Kemencés Csárdába. Arra jártam délelőtt és megkérdeztem a pincért, hogy mi lesz a menü. Azt válaszolta, hogy kint van a táblán. Mondom neki, az a tegnapi menü. Erre azt mondta, hogy maradt tegnapról. Úgyhogy nem mentünk menüzni a Kemencés Csárdába.
A nagyon reklámozott Libanapok alkalmával látogattunk Hajdúszoboszlóra de ,,libapecsenyét,, nem is láttunk mert már délután /szombat/elfogyott! Azért kerestünk egy vendéglöt ahol talán ehetünk libasültet, ha már az egész ország-világ tudatára adták, hogy libanapokat szerveznek - hát nuku libapecsenye!
Kissé, lerobbantnak tünik a csárda, nem is voltak sokan, hát beszállásoltuk magunkat, hogy itt talán kaphatunk libacombot. . . . de nem kaptunk, mert már itt sem volt - délután 4 órakor. . . . de volt kacsacomb. . . . hát ha nincs liba a kacsa is jó lesz, mert nem volt kedvünk tovább lófrálni a városban a szakadó esöben és vendéglöt keresni ahol találunk libasültet. . . . az újházi tyúkleves finom volt a kacsacomb sült burgonyával és lila káposztával szintén ízletesre sikerült. . . . számunkra ismeretlen libatoros káposzta kissé furcsa, soha nem ettük idáig. . . . talán kevés volt benne a hús, de ízre ehetö volt. . . . úgyhogy a kaját olyan átlagosnak nevezném, de amit viszont kiemelnék nagyon pozitívan az a szolgálatben levö pincér volt . . . . egy kimondottan /nem tolakodóan/ kedves, udvarias és barátságos az ételeket kiválóan ismerö férfi. . . . . neki mindenestre jár a köszönet és tiszteletünk. . . .
Kétszemélyes frissensült tál 5 perc alatt,Melegített rizs,krumpli tegnapi sült egy adagos mennyiség. 12000ft-os alapár ,1500ft szervízdíj. Egy fillért nem ért az egész.Az asztalok nem voltak letakarítva pincérből hiányzott minden ami a szakmához kell.Nem gondolom ,hogy valaha még betérek ide.
Baráti, családi születésnapot ünnepeltünk, közel 20 fős társaság, idősebb korosztály. Az étterem több helyiségből áll, egyik teremben 1 személyes zeneszolgáltatással. Itt volt a mi társaságunk is, a hangos zene lehetetlenné tette a társalgást.
Ez csak a kezdet volt, mert megérkezett egy kiránduló csoport, akik jókedvűen táncoltak, "vonatoztak" az asztalok között, ami egyébként üdvözölendő dolog. DE: mi vacsorázni, emlékezni, beszélgetni, ünnepelni mentünk, ezt a foglalásnál is tudták. Óriási hiba volt az étterem részéről, hogy egy térbe helyezte el, a nyilvánvalóan más céllal érkező vendégeket. A rántott karaj minimálisra vékonyított, száraz volt, éppen csak átlagos.
A Kemencés csárdát régóta nézegetem, de eddig valahogy soha nem mentem be, mindig volt más célpont. Ma úgy gondoltam, kipróbálom a napi menüjüket. Mivel kevés volt az időm, kértem, hogy csomagolják be. A krumplileves elfogyott, helyett fokhagymakrémlevest ajánlottak, teljesen rendben volt, mint ahogy a majonézes céklasalátával és hasábburgonyával körített hortobágyi palacsinta is.
Tisztes fősodor, ezt sugallják az ételfotók is. A beltér nagyon hangulatos, rusztikus, szeretnivaló, a kijáratnál rovásírással is felírták, hogy viszontlátásra. Az árak jellemzően húzósak, de a menü olcsó volt, 2350 forint. A kiszolgálás udvarias, cseppnyivel több személyesség még elférne. Tisztes négy pont.
Elég drága hely, az ételek finomak, de az adagok kicsik voltak. A pincérek figyelmetlenek, a rendelésnél több dolgot elfelejtettek hozni. A cigányzenészek szinte belelógtak az ételünkbe és az arcunkba, rendkívül kellemetlen volt. Alapvetően nem lenne rossz hely, de sajnos nekünk inkább csalódás volt.
Érdekes. . . . és különös. . . . ebédelni szerettünk volna. 3 gyermekkel. . . 11 éves,4 éves,3 éves. . . Reklámozzák hogy van NAPI MENÜ ! ! ! ! ! 1300ft ha jól emlékszem. . . mikor rendelni szerettünk volna hatalmas tágra nyílt szemekkel néz rám a "kedves" pult túloldalán lévő hölgy hogy hát őőő menü csak elvitelre van !
! ! tehát nem ülhetünk le elfogyasztani. . . jó. . . gondoltuk akkor elvisszuk. erre a kedves hölgy kiabál egy pincér "UR"-nak hogy beszélj a hölggyel légyszives! elmondtam mit szeretnénk újra! ! közli lenéző lekezelő hangnemben kis vigyorral a pofáján hogy menü csak internetes rendeléssel vásárolható! ! ! tiszta,igényes,kedves,illemtudó családkent léptünk be ebbe az étterembe. 3 éhes gyermekkel. . . . hátat fordítottunk és elmentünk. . . pár méterrel arrébb egy másik [moderálva - a szerk. ] étteremben ugyanúgy napi menüt ugyanolyan áron elfogyaszthattunk szép igényes környezetben!
Unokákkal nyaraltunk a városban és hát jött az ebédidő megéheztünk. Helyfoglalásunk után rögtön ott termett a pincér, felvette a rendelést, és pár percen belül megkaptuk a kért ételt, ami nagyon gusztusos friss és finom volt. Megvoltam elégedve a kiszolgálással, az étel izével. Biztos máskor is ezt az éttermet választjuk ha a városban járunk.