Népszerű író még 7 hasznos szavazat kell
Kitartó fotózó még 180 feltöltött kép kell
2017. augusztus 15.barátokkal járt itt 45 Barátaink hívtak meg fagylaltozni ide, magunktól biztos nem választottuk volna ezt a helyet, kívülről elég szerény megjelenésű, a berendezés retró hangulatú. A cukrászsütemények is a bevált kommersz torták, 3-400 forintos baráti áron. A fagylalt a hely igazi erőssége, 8-10 dkg-os gombócok 200 Ft-os áron, és van cukormentes fagyi is.
A fagylalt nemcsak olcsó, finom is, én a cukormentes citrom, és a narancsos túró mellett döntöttem, jó időbe telt, mire elnyaltam a fagyit. Érdemes megállni a főúton egy nyalásra, megéri.
2017. augusztus 15.barátokkal járt itt 45 Barátaink meghívására tértünk be egy vasárnapi ebédre az étterembe. Szép a fekvése, az árnyas Duna part rendkívül hangulatos, hatalmas fedett terasszal igyekeznek kihasználni ezt az előnyt. Ebédidőben telt ház volt, éppen sikerült egy asztalt találni, ahol már fizettek, egyébként minden asztalnál ültek.
A kiszolgálás gyors, udvarias, kissé kimért, de a sok vendég ellenére alig kellett várni. Harcsa halászlevet ettünk, majd cápasteak következett grill zöldségekkel. Finom volt az étel,( különösen a harcsa halászlé ) leszámítva, hogy a grill zöldségek úsztak az olajban, a többiek elégedettnek tűntek a rendelésükkel. Az árak alacsonyabbak mint Budapesten, az adagok nagysága is megfelelő. A Duna parti sétát érdemes megszakítani itt egy ebédre, főleg a halételek finomak.
2017. július 27.egyedül járt itt 45 Egy júliusi délután a Károly körúton sétálva tértem be a fagylaltozóba, már régen terveztem a kipróbálását. A kínálat bőséges, még cukormentes fagyiból is vagy 5 féle volt, a kiszolgálás a helyhez illő, gyors, de kedves. 300 Ft egy adag fagyi, a cukormentes 330 Ft, ráadásul egy kenés elég kicsi adagot takar.
A fagyi minősége jó, a pisztácia kimondottan finom, a cukormentes meggy kissé íztelen. A környék nagy forgalmú, nem túl szép, ha éppen erre jár valaki, akkor érdemes kipróbálni a fagylaltozót, de messziről nem érdemes idejönni, a belvárosban sokkal szebb környezetben hasonló minőséget kap az ember és talán még olcsóbban is.
2017. július 25.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy nyári délután a cukrászda fagylaltját kóstoltam meg, talán egy éve egy süteményre tértem be. A választék bőséges, cukormentes fagyi és sütemény is van. Az árak meglehetősen magasak, a belvároshoz igazodnak. A Vörösmarty tér közelében érdekes módon mindenhol 300 Ft a nem túl nagy gombóc fagylalt.
A kiszolgálásra a hűvös elegancia jellemző, sokat nem foglalkoznak egy vendéggel, de
panaszra nem volt ok, udvarias és segítőkész volt a személyzet. A hely hangulata varázslatos, egyszeri alkalmakra való a hely, nem törzshelynek.
2017. július 21.a párjával járt itt 45 9 évi zárva tartás után nyitott újra az étterem, így alkalmunk nyílt kipróbálni. A szomszédos Paprika Csárda bezárása jót tett a forgalomnak, a balatonberényi strand mentés erős a konkurrencia harc. A berendezés kissé szedett-vedett, a balatoni kilátást érthetetlen vastag kerítés fogja el, egyébként szép a fekvése.
A kiszolgálás bár kedves, de elég lassú, nem túl szakszerű, a láthatóan holtfáradt pincérek egy-egy sörrel szaladgáltak fel-le, a búzasörről a citromkarika lemaradt. A távozáskori köszönés elmaradt, csakúgy mint az étel tetszése utáni érdeklődés. Pedig finomat ettünk, a harcsafilé gombamártással kifejezetten jó választás volt, feleségem baconbe tekert csirkéje is finomra sikerült. Az árak budapesti szinthez képest olcsóak, de balatonberényi szinten nem alacsonyak, több étterem is kínál jobb ár-érték arányt. Egyszer azért érdemes kipróbálni, a harcsafilé tényleg kiváló.
2017. július 4.a párjával járt itt 45 Már több egységét próbáltam a Levendula fagylaltozóknak,( vegyes benyomásokkal ) a Rákóczi úton járva most ezt az egységet próbáltuk ki. A kiszolgálás egész kedves, fagyizónak megfelelő szint. Az árak elég magasak, különösen az adagok nagyságához képest, a normál fagyi 300 Ft, a cukormentesből 330 Ft egy kenés.
A környék nem túl szép, a helyiség elég kicsi, de a fagyi kifejezetten finom, és egyedi ízek kóstolhatóak, én a cukormentes levendulát és a szíciliai pisztáciát választottam, és nem bántam meg. Kicsit bővebben mért adagokkal kifejezetten jó élmény lenne, és megkaphatná az öt pontot, de így csak négyes az összbenyomás.
2017. július 4., csoporttal járt itt 55 Céges rendezvényre voltunk hivatalosak az étteremhajóra, így alkalmunk nyílt a többször látott étterem kipróbálására. A fekvése csodálatos, remek panoráma nyílik a Budai Várra még a - az egyébként patyolat-tiszta - mellékhelyiségből is. A kiszolgálás udvarias, visszafogott, de elegáns.
A választható ételekben - malacpofa, narancsos kacsamell és rántott tőkehal filé voltak a főételek - hibát találni nem lehetett, de nem voltak túl különlegesek, csak az előételek. Az árak meglehetősen borsosak, külföldieknek, jól menő cégeknek való, átlagembernek legfeljebb egyszeri kipróbálásra való, és inkább a hangulat mint
az ételek miatt.
2017. június 28.a párjával járt itt 55 3 év után tértünk vissza ebbe a szállodába az akkori kiváló tapasztalataim miatt, júniusban a tavaszi akciót használtuk ki. Kicsit féltünk a zsúfoltságtól, mert az utolsó szabad szobát sikerült 1 hónappal korábban lefoglalni, azonban a sok vendég ellenére nem éreztük zsúfoltnak a szállodát, a két welnessz részleg és a nyitott úszómedence között eloszlott a vendégsereg.
A vendégházak egyikébe kaptunk szobát, itt nem túl díszített a szoba, de kényelmes, a szükséges dolgokkal felszerelt, a légkondi jól működött a 33-34 fokos melegben. Az étkezés kiváló, halat és vadat is tartalmazott, és 1,5 órás időtartamban korlátlan fogyasztást az üdítőből , folyó borból és csapolt sörből. A programok száma most is bőséges, az élménybirtokon a bemutató és a lovagi viadal látványos volt. Kedvenc szállodánk lett, remek árfekvésének is köszönhetően. Biztosan van más négy csillagos szálloda is hasonló színvonalon, de nem napi 11. 000 Ft-os áron.
2017. június 21.családjával járt itt 55 Egy vasárnap délután látogattuk meg a kastélyt. A 6-os úton már többször elmentünk mellette, de nem nagyon promotálták a kastélyt, azt csak a helyszínen tudtuk meg, hogy bútorkiállítás van benne. A felnőtt belépő 1500, a 26 év alatti és 62 év feletti 800 Ft, ezért igen gazdag kiállítás várja az érdeklődőket, egészen a XV.
századtól kezdve vannak bútorok. Egyszerre nehéz is feldolgozni a sok információt még felnőttnek is. Maga a kastély is szép, a XVIII. században épült, a teremőrök szakértő felvilágosítást adtak annak, aki nem győzte olvasni a külön lapon levő információkat. A park is gondozott, összességében nagy értéke a városnak, kár , hogy alig ismerik, még vasárnap délután sem volt tömeg.
2017. június 11., kollégákkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egyik hétköznap délben itt ebédeltem egy kollégámmal, az interneten fedeztük fel a helyet és eljöttünk kipróbálni, miután 10 percnyi sétára van a munkahelyünktől. Nyitásra érkeztünk, első vendégek voltunk. Menüt választottunk, amit két féle levesből és 3 féle főételből lehetett összeállítani.
A leves nagyon finom volt, kukoricás sajtkrémleves, másodikra mindketten mexikói húsos fazekat kértünk, ami a mi lecsónkhoz hasonlított, és elég kicsi adag. A menü ára 1. 290 Ft, a házi szörp hozzá 250 Ft. Nagy előnye, hogy a menü is mexikói ételekből áll, nem rántott hús rizzsel, mint sok más helyen. Újpest főterére nyíló teraszon ültünk, a forgalomtól kissé távolabb, kellemes környezetben. Hátránya a helynek, hogy kártyával nem lehet fizetni, pedig ez ma már alapkövetelmény lenne, a kiszolgálásra egyébként panaszunk nem lehetett.