2025. augusztus 30.barátokkal járt itt 45 Retró hangulatú bár a III. kerület kertvárosias zárványában, pontosabban a Szőlő utca páros oldala ilyen családi házas rész, míg a másik oldalon már a tízemeletes panelházak sorakoznak. Az egyszerű berendezésű ivó mérsékelt árakkal operál, főleg környékbeli törzsvendégek alkotják a vendégmagot, vegyes korosztályban.
A csapon Gösser, Soproni és Mort Subite meggyes sörök, az italkínálat a kommersz vonalon mozog. Szilveszter estéjén megcsodálhattuk az eklektikus dekorációt, volt itt minden, Halloween, Mikulás, Karácsony, Szilveszter, Buddha, jól megfér itt békében minden együtt. Egy Limoncelloval koccintottunk az Óévre (olasz Luxardo, 27%-os). Ételeket nem tartanak. A mosdó "elmegy" kategóriás, a pultos hölgy kedves, barátságos, közvetlen volt.
2025. augusztus 30.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Aktualizálom a korábbi értékelést, mert az árak 5 év alatt igencsak jelentősen megugrottak. A konyha irányultsága - magyaros, népszerű ételek - nem változott semmit, a kifőzdés kisvendéglő hangulat sem változott. Ezúttal elvitelre vásároltam, amelyet el is fogyasztott a családunk.
A gulyásleves 1650 Ft, a brassói aprópecsenye hasábburgonyával (mirelit), jobb lett volna pirított kockaburgonyával 2150 Ft. Az elviteles műanyag dobozok darabjáért 120 Ft-ot kellett még fizetni. Az adagok nem kiugróak, de azért a zónánál több. A kiszolgálás kedves. Összefoglalva, egy 2 fogásos közönséges ebédért 4040 Ft-ot fizettem összesen.
2025. augusztus 30., kollégákkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Hummusbar is elég komoly hálózatot épített ki, már 14 éttermük van, 1 Szegeden, a többi Budapesten, részben plázákban, részben forgalmas közterületeken. A forgalmasak közé tartozik a Corvin sétányon lévő is, itt a hangulatos tér mindkét oldalán ilyen-olyan vendéglátó helyek sorakoznak egymás mellett, szóval elég nagy és folyamatos a konkurenciaharc.
A Hummusbar itt is ugyanazt az étlapot kínálja, mint a többi egységben, gyaníthatóan az árak is egységesek. A pultban egy magyar fiatalember volt, aki tudott magyarul, ő kasszázott és vette fel a rendelést, míg az ételek elkészítését két fekete (afrikai) alkalmazott, egy fiatalember és egy hölgy végezte. Szerintem ár-érték arányban a tálak érik meg legjobban, illetve ezek felelnek meg egy komplett főétkezésnek. Az én választáson a falafel tál lett, szerintem ezt ettem már náluk másik éttermükben is, kb. ugyanolyan volt, talán a mennyiség valamivel kisebb, és itt nem volt hasábburgonya, mert szigorúan vették, hogy vagy saláta vagy krumpli. Illetve itt nem voltak olyan kis apró savanyúságok, mint az Alléeban. 3490 Ft-ért kaptam 10 db falafel golyót, hummuszt, 3 féle salátát (káposzta, répa, görög sali), valamint egy melegített pitát. Nincs kötelező szervizdíj. Fizetés és kiszolgálás a pultnál, nincs asztal szerviz. A pita nem házi, hanem bolti készterméknek tűnt. A beltéri asztalok mellett van teraszuk is. Egyébként eredetileg nem ide terveztünk jönni, hanem a szomszédos Bamba Marhához, de ott olyan sor állt a rendelésnél, ami egyáltalán nem haladt, hogy inkább átjöttünk ide.
2025. augusztus 30., csoporttal járt itt 45 A Delimo Kézműves Cukrászda Szegeden belül az Árkádban található, nagy terasz sárga fotelekkel a felső szinten. Ha jól értettem, ugyanaz a tulajdonos, mint a Reök Cukrászdának. Az idei augusztus 20-i Ízek utcájában a Várkert Bazárban lehetett megkóstolni az Országtortát (DCJ Stílusgyakorlat) és a cukormentes Országtortát (Álmodozó), amelyet a Delimo Cukrászda készített el és árusított a Várkert Bazárban.
(Hogy miért éppen ők árusíthattak a Várkert Bazárban, azt nem tudom megmondani, fogalmam sincs). A mentes idén a váci Édes Vonal Cukrászat pályázata lett, az ő kreációjukat lehetett megkóstolni, ezúttal csak kizárólag ez a kétféle torta volt kapható, 1950 Ft-os áron. Nem mondom, hatalmas tömeg volt, óriási érdeklődés övezte az új Országtortákat, mindenki meg akarta azonnal kóstolni. Egyébként a korábbi években a Delimo is több díjat zsebelt be, cukormentes tortával, fagylalttal és bejglivel is. Nekem nem igazán jött be a mentes torta, utólag már bántam is, hogy miért ezt választottam. De azóta megkóstoltam már a másikat, a nem menteset is, és őszintén szólva az sem nyűgözött le. Amúgy másoknak tetszett, az én ízlésemet ezúttal nem sikerült eltalálni. Talán jövőre.
Sokadik látogatás a Horváth Cukrászdában Újpesten. Már nincs meg az a varázsa, ami régebben, a nyitást követő években sokáig megvolt, legalábbis számomra. Már nincs asztal szerviz, a pultnál kell sorban állni, a pult előtt "sorvezető", irányba állítanak, és ez elég illúzióromboló.
A pult mögött 3-4 fő szolgált ki, én még fel sem mértem a több részes pultban a kínálatot, és már meg is szólítottak, kérdezték, hogy sikerült-e választani. Még nem, még kellett egy kis idő, de nem volt semmi sürgetés. Az engem kiszolgáló fiatal szőke hölgy kedves és mosolygós volt, a másik kasszás hölgy egykedvű, gépies. Pár perccel korábban történt egy kis baleset, az egyik vevő szatyrával lelöktek egy porcelán tárgyat a pultról, ripityára tört. Talán nem a legjobb helyre tették, de senki sem hibáztatta a vásárlót, mondjuk nem is lett volna abszolút jogos. Én a pultban a 2025. évi Országtortát kerestem, a DCJ Stílusgyakorlat a Dobos torta újragondolása, s bár a gyulai Kézműves Cukrászda kreációja, de számos hazai cukrászda is készíti az eredeti receptúra alapján, így a Horváth Cukrászda is. Már láttam az eredetit augusztus 20-án az Ízek utcáján a Várkert Bazárban, de akkor a mentes Országtortát kóstoltam, engem nem győzött meg. Horváthéknál 1890 Ft-ba került az Országtorta, szerintem egy kicsit máshogy nézett ki, mint az eredeti, hát érdekes dolog ez. . . . Elvitelre kértem, már itthon ettem meg, őszinte leszek, ettől sem ájultam el. Jó-jó, elfogyott, de nem éreztem sem eredetinek, sem érdekesnek. Nekem nem idézte meg az eredeti Dobost sem. Még vettem rumos puncsos kockát (6500 Ft/ kg), 8 db került 1430 Ft-ba, ami 22 dkg, ez valami isteni, valamint 9 db Macaront, melyek darabja 490 Ft. Volt egy tucatnyi íz, az én választásom Nutellás, pisztáciás, dupla csokis, málnás-csokis volt. Összességében 4 pontos élmény, mára a Horváth Cukrászda is belesimul a fővárosi fősodratú cukrászdák sorába. Az árakról még annyit, hogy az Országtorta volt az egyik legdrágább, a többi tortaszelet 1200 Ft környékén árazódott, de a Rákóczi túrós 800 Ft volt csak. A diabetikus újhullámos sütik szeletára 2190 Ft.
2025. augusztus 30.egyedül járt itt 55 Teljesen véletlen felfedezés volt ez a hely a részemről a "járom a várost, mert gyalogolni egészséges" személyes életmód programom kapcsán. Szóval erre jártam Óbudán, már sötétedés után, s akkor megpillantottam a fényeket az udvarban, a helyről azt gondoltam, valami gyártelep lehet. Régen valószínű az is volt.
Egy nyüzsgő, élettel teli bárban találtam magam, nagyon finom illatokkal a levegőben, az előtérben egy komoly borkereskedés. Elég jó kis hely ez, a 2025-ös Dining Guide kalauz 82 ponttal díjazta őket. Baszkföld és Latin-Amerika ételeit hozták el az egykori Goldberger Textilgyár falai közé. Elsősorban a kiváló minőségű marhahúsra épül a konyha, de természetesen van más is. A séf brazil-portugál gyökerekkel rendelkezik, de sok éves nemzetközi tapasztalatokkal érkezett Budapestre. Kiderült, hogy az éppen futó 2025. tavaszi Étteremhét programban is részt vesznek, amibe én is becsatlakozhattam volna, de úgy éreztem, nem tudnék most 3 fogást végig enni, így inkább maradtam az á la carte étlapnál. Empanada Duot (3900 Ft) - marhahúsos és csirkés-gombás töltelékkel - és Trilogia de Credot ettem (5900 Ft), ez utóbbi a ház specialitása, malaccsászár, malacpástétom és egy különleges sült tésztafalat. A következő meglepetés a pince, ahová eredetileg a mosdó miatt mentem le, de itt kapott helyet a hatalmas húsfüstölő és tároló raktáruk is, üvegfallal. Micsoda élmény, micsoda látvány! A kiszolgálás barátságos, készséges, udvarias. Nagyon jó volt itt lenni, tervezünk még visszatérni.
2025. augusztus 30.egyedül járt itt 45 Tokió metropolisz egyik nyüzsgő negyede Shibuya, ez lett a névadója a Városligeti fasorban közelmúltban megnyitott étteremnek, amely a neve alapján is beazonosítható módon ázsiai ételeket kínál, túl a sushin. A korábbi évtizedek során is több étterem működött, de inkább a magyaros-nemzetközi vonalon, a Hősök terét felkereső külföldi turistákra, csoportokra fókuszálva.
Tágas a beltér, van különterem is, sok asztallal. Az étterem érdekessége, hogy szinte körbe ölel egy hatalmas platánfát. A bejárat felett lampionok sorakoznak, a beltérben is felbukkannak különböző ázsiai dekorációk, rizspapír paravánok, zöld bambusz ágak, a kasszánál ott az integető macska. Az üvegpult alatt sushi alapanyagok, nyers és füstölt tengeri halak szeletei sorakoznak. A középkorú magyar férfi pincér javaslatára az Izakaya Chef tapas tálat (9900 Ft) választottam, ami egy kitűnő választás volt, hiszen itt többféle ételt lehetett megkóstolni. Tempura rák, csirkés gyoza, takoyaki (sült polip gombóc, népszerű japán street food), tempura lazac, a sushik közül lazacos maki, zöldség tempura, edamame, wakame saláta. Mindenből 2-3 db, kóstoló adag. Az ételárak magasabbak, mint amit egy átlagos ázsiai étteremben találunk Budapesten. Finomak voltak az ételek, számomra bőségesen elegendő volt a mennyiség, nem is tudtam az egészet megenni. Kötelező szervizdíj még +12%.
2025. augusztus 30.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
DEndre ajánlásaira mindig érdemes figyelni. A Van Boris humoros nevével ellentétben egy elegáns, igényesen berendezett és nagyon gazdag kínálattal büszkélkedhető borbár Zuglóban, a 62-es villamos és az 5-ös busz Fűrész utcai megállójánál. A tulajdonos úriember kiemelt figyelemmel kezelt minden vendéget, lelkesen tájékoztatott, körbevezetett, mesélt a helyről és a kínálatról.
Nagyon jó érzés volt egy ilyen közegben, ilyen kiszolgálást kapni. A gazdag italkínálat mellett ételeket is kínálnak, bor- és sörkorcsolyák, mediterrán finomságok, sajttál (2990 Ft), hermelin, több féle olívabogyó, vaddisznó rilette, Serrano sonkatál, a Marmorstein Pékségtől szilvás és csokis papucs (1390 Ft). Újdonság a Muslinca fantázianévre keresztelt dobozos üdítőital grapefruit-boróka és gyömbér-uborka ízben (490 Ft). A borok terén is volt külön egy újdonságokat bemutató itallap, erről választottam a badacsonytomaji Váli Pince Luca borát 2023-as évjáratból, amely organikus művelésű Muscat Ottonel és sárga muskotály szőlőfajták házasításából készült (990 Ft/1 dl). Elvitelre vettem egy üveggel a Tamás Pince cukormentes levendula szörpéből (3290 Ft/üveg). Nagyon jó hely, jó szívvel ajánlom.
Úgy tűnik, 5 évente visszatérek a MÁK Bisztróba. Előre lelövöm a poént, véleményem szerint továbbra is az egyik legkiválóbb budapesti étterem, felsőkategóriás szerviz, különleges konyha, minőségi alapanyagok, kreatív koncepció. Mindezzel együtt megmaradt barátságos, emberközeli, nem feszengős közegnek.
Talán mondani sem kell, asztalfoglalás szükséges, szinte telt ház volt ottjártunkkor. A 2025 tavaszi Étteremhét programon jártunk náluk, szerintem a programon belül is az egyik legerősebb teljesítményt mutatta be a MÁK. A 3 fogás 10900 Ft, a 4 fogás 14900 Ft, az 5 fogás 19900 Ft, ez utóbbi tartalmazott előételt, levest, halételt, főételt, desszertet. Én a 3 fogás - előétel, főétel, desszert - mellett döntöttem, de az extrák miatt itt is voltak plusz ajándék/meglepetés fogások, és ez így nekem bőségesen elég volt. Házi kalács vajjal, korianderes erőleves esszencia, előételként füstölt répa tormával (a ház signature fogása), kacsamell-csicsóka-egres főétel, alma-dió-vanília fagylalt, mint desszert. A főételnél nekem a köret-hús arány billegett, túl kevés volt a köret ennyi húsmennyiséghez. A képek magukért beszélnek, az ízeket persze nem tudják visszaadni. Olajozottan működött a kiszolgálás, csodás gasztronómiai élmény. Továbbra is erősen ajánlott.
2025. augusztus 30.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Szürreális időutazás a rendszerváltás körüli/utáni 1990-es években. Pár percre a Városligettől, egy félhomályos, zegzugos pincehelyiségben pár évtizedet visszaugrottunk az időszámításban. Kommersz italkínálat, mérsékelt, vendégcsalogató árfekvésben, a vendégkörben elsősorban fiatalokat látni.
Csocsóasztal, fociközvetítés a tévében, mint extra szórakozási lehetőségek. A csapon Arany Ászok (655 Ft! ), Peroni, Dreher (740 Ft! ), Pilsner, Floris meggyes. A VIP terem megjelölés egy kissé viccesnek tűnt, de lehet, a stáb is poénnak szánta. Egyes vélemények szerint itt kapni Budapesten a (z egyik) legolcsóbb csapolt söröket. A Tatratea + Top Joy Mangó kombináció 1460 Ft-ba került. Másutt csak a rövid többe került volna. A Mákpálinka 1550 Ft (50%-os! ! ). Laza hely. Ételeket nem tartanak.
22 fotózott hely / 2 oldalon