Népszerű író még 13 hasznos szavazat kell
Kitartó fotózó még 183 feltöltött kép kell
2025. június 9., kollégákkal járt itt 55 Három éve írtam utoljára értékelést, azóta is minden héten többször étkezem itt ebédidőben. Nemrég új szakácsuk lett, azóta egyre törökösebb a választék. A piacképes rántott húsok mellett egyre több török étel szerepel a kínálatban, bárány étel is majdnem minden nap van, egyszer báránycsülök, egyszer bárányoldalas,
máskor báránymáj.
Az agyagedényben készült zöldséges bárány igazán autentikusnak tűnik, a köfte és adana kebab mellett. A minőség a jó nevű libanoni vagy elit török éttermekhez képest nem marad el semmiben, a bárány mindegyik hellyel felveszi a versenyt. A kiszolgálás a gyorséttermihez képest egész barátságos, egyedül a tisztaság hagy némi kívánni valót maga után, az evőeszközök és tálcák néha egész piszkosak. Télen meglehetősen hideg van, a légkondi melegíti be a helyiséget, ha időben bekapcsolják, nyáron viszont a teraszon csodás az élmény.
Érdekes
2025. június 9.a párjával járt itt 45 Sárvári nyaralásunk során az arborétum melletti szállodában szálltunk meg, így volt alkalmunk sétálni az ősi fák alatt. Az arborétum nem túl nagy , Sárvár közepén fekszik, az utak ápoltak, jól körbejárható. Tájékoztató táblából elég kevés van, a legtöbb fa alatt semmi, más fák alatt csak egy semmitmondó latin név, egyszerű látogatónak nem túl informatív.
Május végén sok szép virág volt, ez kárpótolt az elmaradt információkért. Sárváron járva érdemes időt szánni rá, ha már láttuk a várat.
2025. június 9.a párjával járt itt 55 Május végén töltöttünk itt négy napot, a hűvös május ekkorra fordult elviselhetővé. A szálloda fekvése remek, az arborétummal közvetlenül szomszédos, a kertje szinte egybeépült vele, az út túloldalán a gyönyörű Nádasdy vár. Mintegy 140 szobás szálloda, ami hétköznap is tele volt, a hatalmas parkolóban alig találtunk helyet.
Számos külföldi, főleg cseh vendég, osztrák és német vendégekkel kiegészülve, de a többség magyar. 1985-ben épült a szálloda, a barna színek az uralkodóak, a ma divatos minimál stílustól nagyon különbözik, minket egyébként nem zavart. A vendégek döntő többsége 65 éven túli, kicsit idősotthonban éreztem magam, de ez hétköznap gyógyfürdőknél előfordul. A szoba szép tágas, a wellness részleg príma. Számos egészségvédő program, aquafitness egy holland nyugdíjas animátorral, aki velünk tornászott a vízben, többféle egyéb torna. A német hatásra a szauna fürdőruha mentes, a német nyugdíjasok nem is szégyenlósködtek. Az étkezés a legjobb volt, amit eddig szállodában tapasztaltunk, kifejezetten egészségtudatos, rengeteg halétellel és salátával. A nagy szálloda előnye, hogy volt saját boltja, ahol a reggeli újságot meg lehetett venni. Tavaly Szarvason az egész városban nem találtam újságost. A recepción a fogadtatás nagyon kedves volt, a pincérek a törzsvendégekkel sokat bratyiztak, velünk nem sokat foglalkoztak, amikor a számlán a szobaszámot elírták, bocsánatkérés helyett engem hibáztattak. ( ez akkor is elfogadhatatlan lenne, ha tényleg én mondtam volna rossz számot ) Összességében remek pihenés volt, tervezzük a visszatérést.
Érdekes
2025. június 9.a párjával járt itt 45 A Pál utcai fiúkból ismerős a helyszín, érdekes módon budapestiként 60 éves koromban jutottam el először ide. Molnár Ferenc kora óta harmadára csökkent a terület , egy délutáni séta alkalmával jól bejárható. Az üvegházak egy része eléggé ápolatlan, a külső ágyások egy része is elhanyagolt.
A legszebb rész a Pálmaház, ez megmaradt eredeti szépségében, és viszonylag gondozott is, a környező parkrésszel együtt. A terület közepén egy elhanyagolt épület áll, falain a háborús golyónyomokkal. A május elejei nagy melegben egy büfé jól jött volna. A belépő ára nem túl magas, érdemes többször kilátogatni ide, üde színfolt a nyolcadik kerületben még a kissé elhanyagolt állapotában is, sok érdekességet lehet látni. , nekünk az ázsiai rész tetszett még.
2025. június 1.a párjával járt itt 45 Barátaink hívtak meg az étterembe, ami 1994-ben épült. Stílusa is a 80-as 90-es éveket idézi,a ma divatos éttermektől jelentősen eltér. A pincér is régi módi, mogorva úriember, alapvetően megfelelően kiszolgált minket, de szívélyességnek nyoma sem volt.
Májgombóc levest, és nílusi sügért ettem, az ételek jól sikerültek, a társaság többi tagja is elégedett volt, különösen a hagymás rostélyos nézett ki nagyon jól. A belvárosi szinthez képest az árak nagyon barátiak, aki egy jót akar enni elfogadható áron, az itt megteheti, nagyon felvágni a hellyel a megjelenése miatt nem lehet. A sörválaszték bőséges, tízegynéhány év után ittam Radebergert. Összességében kellemes esténk volt.
2025. június 1.a párjával járt itt 55 Kollégáimtól kapott ajándék kuponnal kerestük fel az éttermet, nagyon szeretjük a Közel-keleti konyhát, ezért is kaptam ezt a kupont születésnapomra. Az étterem szép helyen fekszik, közel a Parlament, és maga az étterem is nagyon elegáns. Számos pincér leste a kívánságainkat, a kiszolgálás főúri.
Az ételek is nagyon finomra sikerültek, én előételként rákot ettem, majd egy vegyes grill tál következett, a végén ketten ettünk a nejemmel egy török édességet. A tisztaság példás, abszolút remek hely, csak az árfekvése magas nagyon. A hasonló színvonalú libanoni éttermekhez képest is legalább 60-80 %-kal drágább ez az étterem, mi 54. 000 Ft-ot fizettünk, két előétel, két főétel, egy desszert és két ital fogyasztása után. Ajándék kuponnal remek élmény volt, de ennyi pénzt nem biztos, hogy kiadnék érte.
2025. április 20.családjával járt itt 55 Családi összejövetel alkalmából kerestük fel az éttermet, jó néhány éve jártunk itt utoljára. Az árak a budai és belvárosi éttermekhez képest egész baráti, a hely családias, hangulatos. A kiszolgálás egész jó volt, kedves volt a pincér, az egyik köretet nálunk is elrontotta, de kárpótlásul nagy adag sült krumpli érkezett.
Az ételek minősége után azért illet volna érdeklődni, az egy pont levonásnak ez az oka. Az ételek minőségére nem volt kifogása senkinek, én kaszáslevet ettem, ami egy ecetes savanykás borjúláb leves, nekem túlzottan nem ízlett, de lehet, hogy ezt így kell elkészíteni. A második libacomb az kiváló lett, a magyaros, hagyományos ételek uralják az étapot. Összességében szép helyen egy jót ettünk, további előny a könnyű parkolás. Az öt ponthoz kellett némi jóindulat, de a baráti árak ebbe az irányba húzták fel az értékelést.
2025. április 20.egyedül járt itt 45 Óbuda központi helyén, a Kolosy tér közelében található önkiszolgáló étterem, ami csak hétköznap van nyitva ebédidőben, nyilván a környék dolgozóira hajtanak. Már két alkalommal jártam itt, amikor a közeli bíróságon tárgyaltam, a bírósági dolgozók ajánlására próbáltam ki.
Először a hosszú sor láttán visszakoztam, majd egy másik nap,, amikor fél tizenkettő körül ideértem, már beálltam a sorba, ami gyorsan haladt. Klasszikus önkiszolgáló, vannak menük, talán 3 féle, ami elég olcsó, de egyébként is elfogadhatóak az árak. A magyaros vonalat képviselik egy-egy fogyókúrásabb étellel kiegészítve, szilvalekváros derelyét évtizedek után ettem itt a rántott harcsa után. Köretként saláta volt, gondolnak a kis étkű női dolgozókra is. A kiszolgálás gépies, gyors, kedvesnek vagy udvariasnak nem nevezhető,. Az ételek minősége jó átlagos, gasztro csodát nem is vár itt senki, olcsón gyorsan lehet munka közben ebédelni, más célt nem is szolgál, erre viszont alkalmas.
2025. április 6.egyedül járt itt 45 A Nyugati téren pár hónapja nyílt görög bisztró, már számos másik étterem működött a helyén maradandó emléket nem hagyva. Böjti péntek lévén tartva a hagyományokat halételre vágytam, és a reklámtáblán elhelyezett halak felkeltették az érdeklődésemet, végül orátát, azaz aranydurbincsot ettem.
Az étel ízre és tálalásra is jól sikerült, saláta, sült krumpli és pita is volt a tálon alapáron, így körettel az 5. 500 FT -os ár elfogadható volt. A személyzet magyarul nem vagy alig tudott, de görög szót sem lehetett hallani, a kiszolgálás ennek megfelelően elég gépies, de azért gyors és elfogadható volt. , a görög éttermek szívélyességétől erősen lemaradva. A hely a gyorsétterem és egy görög taverna keveréke, a görögös díszítés és berendezés ellenére kevéssé hangulatos. Nem olyan, mint egy igazi görög étterem, de az ára is alacsonyabb. Közel ötpontos a hely, de a kiszolgáláson ehhez javítani kell.
2025. március 28.a párjával járt itt 55 Sokszor elmentünk az étterem mellett, de nem jött inger a kipróbálására, turistákból élő drága kommersz helynek tűnt. Az étteremhét alkalmából 8. 900 Ft-ért kínálták a 3 fogásos menüt, ami az étteremhéten belül közepes árfekvésnek számít, és a menüválasztékot látva eljöttünk kipróbálni.
Nem bántuk meg, kiváló konyhát ismertünk meg. Feleségem borsólevest evett rákkal ( a rákot én ettem meg ) én bruschettát választottam előételként tonhallal és avokadóval, majd nekem vaslapon sült branzino filé, feleségemnek csirkemell következett, almatorta zárta a sort calvados öntettel. Kinézetre, és ízvilágra is remekbe szabottak voltak az ételek, bizonyítva, hogy az olasz konyha nemcsak pizzából és spagettiből áll. A kiszolgálás kifejezetten kedves, udvarias volt, magyar pincérekkel, ami a környéken már ritkának számít. Van olyan hely, ahol az olasz jelleget a magyarul nem tudás jelenti, itt a kiváló minőség. Mindennapi vendégek nem leszünk, de a következő étteremhét alkalmából valószínűleg eljövünk.