Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Magyarország legismertebb tévétornyai

Egy város látképének különleges és meghatározó pontjai a tv- vagy adótornyok. Jelenlétük megosztó, ellenzői azt mondják, hogy létük szükséges rossz, azonban ha körbetekintünk a világban láthatjuk, hogy egyre fontosabb turisztikai szerepet szánnak számukra. Honnan láthatunk egy várost ugyanis a legjobban, ha nem száz méter feletti magasságból?

 

TV-Torony Kilátó, Pécs

A Mecsek 535 méteres csúcsán, a Misinán álló Tv-torony jelenleg étteremként és kilátóként funkcionál; utóbbi Közép-Európa legnagyobb körpanorámájával rendelkezik, ahonnan pazar kilátás nyílik a tornyot körülölelő hegyekre. Pécs egyik fő jellegzetessége, 197 méteres magasságával Magyarország legmagasabb épülete, melyet 1968 és 1973 között építettek. Odafent a látkép mellett a helyi ételekben is elmerülhetünk, helyben készült desszertjeik igazi kulináris élményt nyújtanak. A pécsi Tv-Torony rendezvényhelyszínként is egyre népszerűbb, 50 fős különtermük kisebb, intimebb események megrendezéséhez kiváló, de 120 főig lehetőség van nagyobb rendezvények lebonyolításához is.

Amennyiben szeretnétek többet megtudni Pécsről, olvassátok el a cikkünket a városról>>

 

Pécsi szállás tippek

Palatinus Grand Hotel***
Pécs szívében, a belvárosi pezsgés szomszédságában találjátok ezt a szecessiós szállodát. Tökéletes bázisa lehet egy pécsi barangolásnak. Tovább>>

Sándor Hotel****
A Kálvária domb oldalában található szállodából különleges és gyönyörű kilátásban is gyönyörködhettek, a városnézés után pedig feltöltődhettek a wellnessrészlegben. Tovább>>

Minaret Residence & Relax
A belvárost körülvevő városfal mentén, csendes környezetben, de mégis frekventált helyen találjátok a felújított apartmanokat. Tovább>>

További szálláshelyek Pécsen>>

TV-Torony Kilátó, PécsTV-Torony Kilátó, Pécs

 

Kékestetői TV-torony

A Kékestetőn található 180 méteres tv-torony és kilátó Magyarország legmagasabb pontján áll. A korábbi antennatorony elavulttá válása tette szükségessé megépítését, melyhez 1300 köbméter vasbeton és félezer tonna acélszerkezet került felhasználásra. A csodálatos panoráma mellett 42 méteres magasságban egy fedett körpresszóban pihenhetünk, ahol érdekességként egy mini palackgyűjtemény is megcsodálható. A kollekció 8000 darabból áll, a világ minden pontjáról találhatóak itt egyedi példányok.

Szállás tippek a környékről

Lifestyle Hotel****sup, Mátraháza
Csodálatos erdei környezetben található wellness hotelből autóval 15 perc alatt eléritek a tv-tornyot, de az edzettebbek néhány óra alatt gyalog is megjárhatják oda-vissza. Tovább>>

Erzsébet Park Hotel***, Parádfürdő
A wellnessrészleggel is rendelkező szálloda szintén pazar környezetben helyezkedik el, ahonnan autóval cca fél óra alatt át tudtok ugrani megcsodálni a tornyot. Tovább>>

Hotel Anna***sup, Mátrafüred
A családias, 21 szobás hoteltől autóval szintén nagyjából 30 perc alatt eléritek a Kékestetőt, de egy izmosabb túrával szintén elérhető. Utána jól fog esni a hotel wellnessrészlegében a pihenés! Tovább>>

Kékestetői TV-toronyKékestetői TV-torony

 

Zalaegerszegi TV-torony

A nagyjából 100 méter magas torony  Zalaegerszegen, az Alsóerdő feletti Bazitai-tetőn várja páratlan kilátással a látogatókat, ahol 53 méteres magasságban kávézót és kilátó teraszt is találunk. Tiszta időben láthatóak a Ság és Somló vulkanikus tanúhegyei, de elláthatunk akár az Alpok vonulatáig is. Az 1973-ban átadott toronyban kisebb rendezvények szervezését és lebonyolítását is vállalják, legyen szó születésnapról, baráti összejövetelről vagy esküvőről.

Szállás tippek Zalaegerszegen>>

Zalaegerszegi TV-toronyZalaegerszegi TV-torony


Soproni TV-torony

Az 1970-ben épült tv-torony 154 méteres magasságával emelkedik ki a soproni Lővérek felett a város egyik legjellegzetesebb szimbólumaként. Fentről a Bakonyig is elláthatunk, ennek ellenére a torony sajnos nem látogatható. Többször felmerült a javaslat, hogy a Károly-magaslat és a Sörházdombi-kilátó mellett a tornyot is megnyissák a turisták számára, hiszen rengetek kiránduló útvonal halad el közvetlenül előtte, azonban eddig nem történt előrelépés az ügyben. 2017-ben egy kormánydöntés elrendelte Sopron szimbólumának lebontását, azonban társadalmi összefogás és tüntetések kezdődtek megmentéséért, melynek következtében a torony még ma is áll.

Szállás tippek Sopronban

Hotel Lövér***superior
A wellness hotel a soproni Lövérek egyik legszebb részén, az erdő szélén helyezkedik el, ahonnan több túraútvonal is indul. A szállodából a tv-torony gyalog és autóval is 10-15 perc alatt elérhető. Tovább>>

További szálláshelyek Sopronban>>

Soproni TV-toronySoproni TV-torony

 

Tokaji TV-torony

A Tokajban található torony soproni társához hasonlóan nem látogatható. 1960-ban épült 513 méteres magasságban a Kopasz-hegyen, és ugyan felmenni nem lehet, de a tövéből is csodálatos kilátás nyílik a Hegyaljára és az Alföldre. Télen a hegy egyik oldalán egy 600 méter hosszú sípálya üzemel, melynek felső harmada sima kék, alsó vonulata meredekebb piros színű. A Kopasz-hegyet három település veszi körbe: Bodrogkeresztúr, Tarcal és Tokaj, azonban ha kirándulást tervezünk a torony közelébe jó tudni, hogy a magaslat csak Tarcal felől megközelíthető.

Ha szeretnétek többet megtudni Tokajról és környékéről, olvassátok el egy korábbi cikkünket>>

Szállásajánlatok Tokajban>>

Tokaji TV-toronyTokaji TV-torony

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Bár kétségtelen, hogy a közel 100°C finn szaunát gondoljuk ’A’ szaunának, mindazoknak, akik alacsonyabb, vagy épp magasabb hőmérsékleten szeretnék élvezni a forró légfürdőt, számos, hasonlóan jótékony szauna szobát tudunk javasolni. Összegyűjtöttük azt az 5+1 legnépszerűbb típust, amivel találkozhattok a szálláshelyek wellnessrészlegében - ráadásul azt is eláruljuk, hogy hol!
A fine dining még ma is soktényezős egyenlet: bár egyes részletek ismertek, a végeredményt mégsem tudjuk egyértelműen megbecsülni. Talán éppen ebben rejlik a szépsége, ugyanakkor ez a felállás egyeseknek ijesztő lehet. Összefoglaljuk, mit érdemes tudni a fine diningról.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.