Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten

2024.03.08 | 8 perc

A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.

 

Planet Sushi

Cím: 1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 8-10. (Planet Sushi ALLEE), 1066 Budapest, Oktogon tér 3. (Planet Sushi Oktogon)

Ha autentikus, de azért az európai ízlésre szabott sushit ennénk, akkor a Planet Sushi étteremlánc egységeivel nem fogunk mellényúlni. A frissen készített japán fogások mellett az ázsiai konyha más kedvenceivel is találkozhatunk az étlapon; ramenek, dim-sumok és levesek széles kínálatából választhatunk. Ha csak egy italra ugranánk be, akkor arra is van lehetőség lounge részlegükben, ahol szakék, szilvaborok vagy egy hagyományos matcha tea fog elrepíteni minket a távoli földrészre.

Fotó: Planet Sushi Budapest Facebook oldalaFotó: Planet Sushi Budapest Facebook oldala

 

 

Japanika

Cím: 1051 Budapest, Szent István tér 11.

A Japanika története 2004-ben kezdődött, amikor egy fiatal pár sushi bárt nyitott Tel-Aviv egyik legforgalmasabb utcáján. A hatalmas sikert követően hálózattá nőtte ki magát az étterem, melynek következtében 2016-ban Izrael határait is sikeresen átlépték. Európában elsőként Budapesten nyitották meg új blokkjukat, ahol – természetesen a mai napig szem előtt tartva a kezdeti elveket – minőségi, friss alapanyagokból készülnek fogásaik, úgymint thai tészták, grill ételek és nem utolsósorban különleges sushi kreációik.

Fotó: Japanika Facebook oldalaFotó: Japanika Facebook oldala

 



Buddha Original Thai & sushi bar

Buddha Original éttermek>>

Immáron az ország 17 pontján merülhetünk el Ázsiai ízeiben a Buddha bár finomságain keresztül, ahol amellett, hogy megtalálhatjuk az összes távol-keleti klasszikust, mi magunk is részt vehetünk ebédünk összeállításában. Válasszunk egy alapot, adjunk hozzá valamilyen feltétet, bolondítsuk meg extra szósszal, és már készen is áll az egyéni Buddha Wok Boxunk, hogy megkezdhessük utazásunkat a kontinens gasztronómia világába.

 

 

Yamato Table Grill & Sushi Restaurant

Cím: 1066 Budapest, Jókai u. 30.

A Yamato nem mindennapi univerzumában a vacsoránk maximálisan a saját stílusunkra szabva kerül majd az asztalra, hiszen elsőként itt próbálhatjuk ki az úgynevezett table grillt, melynek segítségével magunk süthetjük meg a korábban kiválasztott hússzeleteket. A nagy kérdés: mi kerüljön a tálcánkra? Aki inkább az önteteket és mártásokat szereti, annak a japán Yakiniku natúr fogásait javasoljuk, ha viszont az erőteljesebb ízvilág felé húznánk, akkor egy koreai BBQ garantáltan visszatérő vendéget varázsol majd belőlünk.

Fotó: Yamato Table Grill & Sushi Restaurant Facebook oldalaFotó: Yamato Table Grill & Sushi Restaurant Facebook oldala

 

 

TOKIO Budapest

Cím: 1051 Budapest, Széchenyi István tér 7-8.

2006-ban a Lánchíd lábánál álmodták meg a TOKIO Budapestet, mely a tulajdonosok odaadásának köszönhetően hamar rendkívül népszerűvé vált a fővárosiak körében. A thai séfeknek hála itt valóban autentikus élményben lehet részünk, a sushi kompozíciók, ramenek és wok ételek mellé pedig mindenképpen kérjünk egy meleg sakét is, hiszen Budapest egyik legszélesebb keleti ital kínálata sorakozik a bárpultban.

Fotó: TOKIO Facebook oldalaFotó: TOKIO Facebook oldala

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.

 

 

Wasabi Running Sushi & Wok Restaurants

Wasabi Running Sushi&Wok éttermek>>

A Wasabi mára fogalommá vált, ha ázsiai ételekre gondolunk, hiszen hihetetlenül sokszínű palettájuk még a legválogatósabb látogatókat is meggyőzi majd. Válasszunk maki vagy nigiri kombinációik közül, kapjunk le egy ízletes falatot a running sushi futószalagról, vagy legyünk részesei egy japán Teppanyaki látványfőzésnek, mely az óriási élmény mellett igazi ízkavalkádot is biztosít majd.

Fotó: Wasabi Running Sushi & Wok Restaurants Facebook oldalaFotó: Wasabi Running Sushi & Wok Restaurants Facebook oldala

 

 

Bambuszliget Japán Étterem & Sushi Bár

Cím: 1056 Budapest, Belgrád rakpart 18.

Ha már jártál Japánban, akkor nosztalgia céljából, ha pedig még csak vágyakozva gondolsz egy távol-keleti utazásra, akkor kedvcsinálónak érdemes asztalt foglalni a Belgrád rakparton található Bambuszliget étterembe, hiszen az ajtón belépve a tiszta, letisztult formák, a harmonikus környezet és tatamik egész sora a szigetországot idézi. Az ételköltemények mellett megismerkedhetünk Japán egyedi étkezési szokásaival, valamint láthatjuk, hogy a sushin túl is van élet.

Fotó: Bambuszliget Japán Étterem & Sushi Bár Facebook oldalaFotó: Bambuszliget Japán Étterem & Sushi Bár Facebook oldala

 

 

Fuji Japán Étterem

Cím: 1025 Budapest, Csatárka u. 54.

A Fuji a nyitása óta eltelt 30 évben a rengeteg újonnan nyílt ázsiai étterem mellett is ugyanúgy az élvonalban tudott maradni, hiszen a tradíciókhoz ragaszkodva, de a legújabb technológiákat alkalmazva és a legjobb minőségű alapanyagokat felhasználva ugyanazzal a lelkesedéssel készíti japán fogásait, mint három évtizeddel ezelőtt. A látványpultban előállított sushik mellett tésztákat és tempurákat is fogyaszthatunk, és akár a többi vendégtől elszeparáltan is élvezhetjük vacsoránkat 12 fős tatami szobájukban.

Fotó: Fuji Japán Étterem Facebook oldalaFotó: Fuji Japán Étterem Facebook oldala

 

 

Noriko Sushi

Cím: 1026 Budapest, Gábor Áron u. 74.

A Noriko már 14 éve várja a sushi rajongóit a II. kerületi Rózsakert bevásárlóközpontban, ahol a japán chef irányítása alatt készült csodák hatalmas kínálata sorakozik a pultban, amit akár helyben, akár házhoz rendelve is kérhetünk. Ha pedig nemcsak enni szeretnénk, hanem elkészíteni is, akkor sem kell messzire mennünk, ugyanis shopjukban minden szükséges eszközt meg tudunk vásárolni, ami a tökéletes sushi megalkotásához szükséges.

Fotó: Noriko Sushi Facebook oldalaFotó: Noriko Sushi Facebook oldala

 

Hanami

Cím: 1088 Budapest, József körút 5. és 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 138.

Már a főváros két pontján, a Blaha Lujza térnél és a Hűvösvölgyi úton szívhatjuk magunkba a Hanami élményt, ahol a sushik mellett már háromhavonta frissített és kibővített étlappal várják a japán konyha iránt érdeklődőket. Indítsuk a napot a Hanami Restaurant nem hétköznapi reggeli menüjével, ebédre próbáljuk ki utánozhatatlan leveseik egyikét, vacsorára pedig isteni gőzölt durbincs kerülhet a tányérunkra az elmaradhatatlan szaké kíséretében.

Fotó: Hanami Restaurant Facebook oldalaFotó: Hanami Restaurant Facebook oldala

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha azt mondjuk: Gyula, akkor vajon a fűszeres kolbász, a történelmi utazásra csábító Gyulai Vár vagy a hatalmas csobbanások helyszíne, a méltán híres Gyulai Várfürdő ugrik be elsőre? Esetleg más? Az biztos, hogy a Fehér-Körösön túl fekvő település rengeteg felfedezésre váró kincset tartogat. Nézd meg, melyik TOP 5 gyulai szállás és program fért fel a listánkra!
Székesfehérvár látnivalóival, ékes történelmével, hangulatos belvárosával, irigylésre méltó múzeumi gyűjteményével, valamint a legromantikusabb – és az egyik leggyakrabban posztolt – magyar várral, a Bory-várral nem kevés turista bakancslistáján szerepel előkelő helyen. Fedezd fel te is, hogy mi teszi különlegessé Fejér megye székhelyét, a közép-dunántúli régió központját! Szerintünk nem is húzódhatna ennél szebb helyen, éppen félúton Budapest és a Balaton között.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!
Balatonfüredi bakancslista 8 bámulatos látnivalóval
Az elmúlt hetekben több cikk is született Balatonfüredről a görög falu bontása kapcsán: az egykori bulinegyed teljes felszámolása, és az azt megelőző kudarc és elhagyatottság járta be a sajtót. Ám az, hogy a görög falu végül nem lett hosszú távú sikertörténet, még egyáltalán nem kell, hogy elkedvetlenítsen a következő füredi kiruccanásod megtervezésétől, sőt. Ehhez gyűjtöttünk most egy inspiráló listát. Böngéssz belőle kedvedre!