Gyémánt 500
2024. szeptember 12.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Már többedik alkalommal próbáltam ki az 1+1 akciót a Zabrakadabra mentes cukrászdában, lényege, hogy 1 sütit fizetsz, kettőt kapsz, de csak az akcióban részt vevő sütikből lehet választani, de nem kell egyformának lennie a kettőnek. Így 1250 Ft-ért a 2 db mentes süti árban elég nyerő ajánlat.
Több látogatás alapján tapasztalatom, hogy a Boráros térnél lévő cukrászdában kedvesebb a személyzet, itt az Oktogonnál egy kicsit unott, egykedvű. Itt a dobozért is kellett +100 Ft-ot fizetni, míg a Borárosnál ingyen adták. Legutóbbi választás az akciós duóban, áfonyás trüffel torta és epres trüffel torta. Nem volt annyira átütő, de 4 pontot megérdemel. Mondjuk a kettő eléggé hasonló volt, nem is tudom, miért ezeket választottam. Az alap tészta kb. ugyanolyan volt, csak a tetejét módosították. Ezúttal elvitelre vettem, mert egyszerre 2 szelet süti nekem még a mentesből is sok.
2024. szeptember 12.egyedül járt itt 45 Kellemes, családias kávézó a X. kerület megújulóban lévő részén, egy új építésű sorház földszintjén. A kávézó saját terasszal rendelkezik, amely nem szűkös, nem a járdára települt, így a gyalogosok sem zavarják a teraszon üldögélőket, és a teraszozók sem rabolják el a helyet a járdáról.
Egy kis zöld füves rész is van a terasz mellett, a belvárosi betonrengetegben élő ember szeme ezt is azonnal kiszúrja és értékeli. A beltérben először a kis játszósarok tűnt fel, gyerekbarát a hely. A névadó Fekete Unikornis szobor a hűtő tetején, a bejáratnál kapott helyet. Pellini kávét főznek, két féle közül lehet választani, az egyik 100% Arabica, míg a másik egy Arabica-Robusta keverék. Az eszpresszó tejjel budapesti viszonylatban barátságos árfekvésű, 590 Ft volt. 8 féle ízesítésű forró csokit ihatunk (890 Ft), de forralt bor is volt, vörös és fehér is (990 Ft/ 3 dl). Ételek terén lepény, péksütemény - többféle croissant és fánk - , valamint sütemények, tortaszeletek voltak. A paleo tortaszeletek voltak a legdrágábbak, 1250 Ft-ért, csokis, illetve barackos-maracujás. A sütikínálat elég foghíjas volt, 1-2 szelet, kevesebb, mint 10 fajta. A hét minden napján nyitva tartanak.
2024. szeptember 11., kollégákkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Érdemes volt ismét visszatérni a Black Cab-be, azaz a Fekete Taxisokhoz a Mester utcába, amely az egyik első kézműves hamburgeres vendéglő volt Budapesten, s azóta is vannak, működnek, stabil vendégkörrel. A kínálat és a stílus az évek alatt mit sem változott. Továbbra is puritán hely, ahol a hangsúly a burgereken van.
Érdekes egymás mellett látni az itt készült burgereket a fotókon, szinte semmi változás 2014-2017-2019 óta. Nem ment össze a mérete, nem lett úragondolva, nem váltottak át vegánba. Számomra ez pozitívum. Nyerő szérián minek is változtatni. Árban is meglepően jó az ajánlat, a burger 1200 Ft (bizony, olcsóbb, mint a kommersz Meki szendvicsei), a krumpli 700 Ft, egy dobozos angol Mangó üdítő 600 Ft. A kechup ingyen volt. Kiszolgálás és fizetés a pultnál, majd minden burger frissen készül. A pultos és séf fiúk kedvesek, jópofák. Jó volt itt lenni, jó volt itt enni.
2024. szeptember 11., kollégákkal járt itt 25 Furcsa egy étterem ez, nem egészen az és olyan, mint amire számítottunk. A 2-es villamoson dél felé utazva láttuk, hogy a MÜPA magasságában a Soroksári út másik oldalán, egy saroképületben van egy kívülről csinos, tágas étterem. Mondjuk azt egy kicsit én furcsállottam, hogy a Millennium szót, amely az étterem névadója, nem sikerült helyesen, 2 N-nel leírni.
Belépve a berendezés, a bútorzat modern, újszerű, az L alakú beltér tágas, sőt, még egy emeleti szint is van, további számos asztallal. Az emeleti hatalmas üvegablakokból a MÜPA épületére nyílik a panoráma. Ehhez képest viszont nagyon meglepődtünk, hogy ez egy önkiszolgáló török étterem, éppen olyan ételkínálattal, mint amit városszerte a török büfékben, kifőzdékben találhatunk, amelyek általában lánc formájában valamelyik török nagyváros nevét viselik (Antalya, Istanbul. . . ). A rendelés és ételválasztás a pultnál történik, a fizetés a pult végén, ahol a tálcát végig tologathatjuk. A pultban kihűlt ételeket mikrózzák. Az ételválasztásom elég szerencsétlen volt, de mentségemre szolgáljon, hogy imádom az ananászt. Még a konzerv ananászkarikát is. Itt az meg is kaptam egy grillezett csirkemell szelet tetején olvasztott sajtköpenybe bújtatva. Sajnos ez az az ételfajta, ami nem jó kihűlve, pláne nem jó rámikrózva. Ugyanis kemény lesz. De a rendeléskor nem tudtam, hogy már hideg, kihűlt. Egy zóna adag főétel 2600 Ft-ba került. Egyáltalán nem érte meg. A kollégáim határozottan jobban jártak nálam a salátákkal, bár a gírosz sem volt egy nyerőszám. Összességében csalódás, nekem nem jött be.
2024. szeptember 11.egyedül járt itt 45 A hozzám hasonló éjszakai baglyoknak írok kezdésként egy jó tanácsot, ne járjanak úgy, mint én már többedszerre. . . éjfél és éjjel 1 óra környékén a honlap le szokott állni, talán ilyenkor mennek a rendszer frissítések, és ha ilyenkor akarsz értékelést írni, az elszáll az éterben, és nem fog megjelenni sem. . .
szóval mintha meg sem írtad volna. . . én tegnap este így jártam a Selah kávézóval, szóval akkor nekifutok újra. . . . Az Andrássy úttól egy sarokra, csendes környéken saroképületben működik ez az újhullámos kávézó, ahol korábban más néven már működött egy másik kávézó, de nem tudnám felidézni a nevét, annyira ne égett be. Hangulatos, kellemes, barátságos, családias hely, tágas a tér, de emiatt egy kicsit üres is, ugyanakkor van dívány meg pamlag is az egyik sarokban, ami otthonossá teszi. Prémium minőségű, Etióp és brazil kávé közül választhattam, világos pörkölésű, illetve tradicionális (én az utóbbit preferálom), a cappuccino 800 Ft-ba került, de csak papír pohárban lehetett kérni helyben fogyasztásra is, ami nálam negatívum. Ételből nem volt igazán választék, a kakaós csiga friss volt, de nem éreztem jobbnak, mint pl. amit az Aldiban kapni, harmadennyiért. A terem végében van egy színpad, ahol kisebb akusztikus koncerteket, könyvbemutatókat, pódium beszélgetéseket szoktak tartani. Nem rossz hely, de nem is különleges. 4 pont.
2024. szeptember 11.egyedül járt itt 55 A nyitás után nem sokkal véletlenül tévedtem be ebbe a hangulatos, luxus életérzést felvillantó belvárosi bárba. Nagyon kedvesen fogadtak, ez elsőre szimpatikussá tette a helyet, pedig csak a kíváncsiság vitt be. Finom volt az újhullámos Lucky Cap kávé, 680 Ft az eszpresszó, lányomnak vittem haza egy zabkekszet (450 Ft), szerette.
Izgalmas, fűszeres teákat kínálnak, a krizantém virágos Roibos egyből felkeltette az érdeklődésemet, finom illatú és különleges ízű (1350 Ft). Artisan márkájú teákat tartanak. Míg a földszint kávézó hangulatú, addig a pinceszint egy valóságos játékbarlang, ahol kvíz esteket, versenyeket is tartanak. Az alkoholos italkínálatot nem volt időm áttanulmányozni, de láttam, hogy kézműves söröket is tartanak. Kötelező szervizdíj 10%.
2024. szeptember 10.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Évek óta népszerű családi étterem Hűvösvölgyben, amely a tipikus amerikai street food bisztrók hangulatát és konyháját idézi meg a 60-70-es évek korszakából. Talán Amerikában a 66-os út menti parkolókban működő vendéglátó egységek már nem is így néznek ki? Fogalmam sincs, nem jártam még az USÁ-ban, de a filmekből én is így képzelem el.
Az étlapon szerepel kb. 15 féle hamburger (2990 Ft-tól a classic), ez a legnépszerűbb étel itt, de a hot dogot is sokan szeretik, persze pirított hagymával, gazdagon és mellé vagy akár külön saláták, főtt kukorica, de vannak mexikói ételek is, úm. burrito (3550 Ft), quesadilla (3250 Ft), nachos. A kisebb étkűek finger food-ot is találnak, élen a fűszeres ropogós csirkeszárnnyal (2200 Ft/6 db). Vannak még több személyes vegyestálak is (6890 Ft-tól). A desszertek terén is természetesen amerikai édességeket találunk, brownie, sajttorta, palacsinta juharsziruppal nyakon öntve, és fagylaltkehely. A milkshake is nagyon közkedvelt, többféle ízesítéssel (1350 Ft-tól felfelé), az Oreo Dream a kedvenc. Kiadós adagokat adnak, ez is igazán amerikás húzás, bár rám inkább nyomasztóan hat, amikor meg van ennyire pakolva a tányér sült krumplival és minden egyébbel. Szóval nagyétkűeknek tudnám javasolni a helyet. Hétvégén mindenképpen javasolt az asztalfoglalás, mert nagyon népszerű étterem. Emiatt viszonylag sokat kell várni az ételek elkészültére, viszont a személyzet készséges, mosolygós, kedves, feledtették a várakozás hosszú perceit. Ingyenes parkolási lehetőség az étterem mellett. Van egy elég komoly ételkihívásuk, ha valaki meg tud enni 10 db hamburgert 40 perc alatt, akkor vendégül látja a hely a Mega Burger tálra, ahogy ők nevezik ezt a szolid kis fogást, persze ez is körettel és milkshake-kel jár. A Sunny Brownie kehely már egy túlvállalás volt a részemről (1950 Ft), kifogott rajtam. Kötelező szervizdíj 10%.
2024. szeptember 9.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A One Beer Pub a Nagykörúton lévő egyik kraft söröző, ahol rövid időn belül 3 alkalommal is megfordultam, a Bakancslista kézműves sörkóstoló program keretében/ ennek köszönhetően.
Sajnos az előzetes várakozásokkal ellentétben a táblán szereplő több, szám szerint 8 kézműves sör közül a "sörbérlet"-tel csak egyfélét, a legolcsóbb és legkevésbé különleges sört kóstolhattuk meg - Pils12 - amelyből 1490 Ft volt egy korsóval, mondjuk ebből mindjárt két korsóval is kaptunk / ittunk - , de ez annyira nem szegte kedvünket, vettünk mellé mást is, nevezetesen a One Beer Cserri Kók (igen, tényleg így írják) meggyes-kólás sörét, amiben nincs kóla, csak olyan ízhatású. 2 dl került belőle 1501 Ft-ba, amely már tartalmaz 8% szervizdíjat. Elég sok asztal van, a rendelés és a fizetés a pultnál történik, asztalszerviz nincs. Rossz a belső megvilágítás, félhomályos a hely, és az asztalunk sem volt tiszta, ahová leültünk, a távozó vendégek után ezek szerint nemigen törölgetnek, pedig hasznos volna. Van csocsóasztal, a falat néhol érdekes vagy akár fura óriás bogarak díszítik. Kicsit személytelen volt számunkra a hely, nem rossz, a 4 pontot megadom felfelé kerekítve, de részemről biztosan nem törzshely-gyanús. A csapolt sörökön kívül számtalan dobozos és üveges kraft sört kínálnak, de ezen az estén célzottan a sörcsapokra, azaz a csapolt sörökre fókuszáltunk.
2024. szeptember 9.barátokkal járt itt 55 Egy emlékezetes estén kocsmatúrára indultunk, de nem kell valami züllésre vagy csöveskedésre gondolni, ugyanis a Bakancslista sörtúráját jártuk le, pontosabban annak egy részét, amelynek keretében kézműves söröket teszteltünk városszerte a programban részt vevő kraft sörözőkben. Így jutottunk el a IX.
kerület megújult, hangulatos Tompa utcájában található kézműves sörözőbe, majd a mellette lévő újhullámos kávézót is kipróbáltuk, s ezek után a szintén szomszédságban lévő kis borbárt sem hagytuk ki. Egyszemélyes kisvállalkozásnak mondanám a helyet, ahol a tulajdonos egyben sommelier minden vendéggel személyesen foglalkozik, beszélget, a valódi vendáglátást képviselve. A hazai borokat a szekszárdi Pastor Pincészet képviseli a legtöbb tétellel, a tokaji Préselő Pincészet, illetve a zalai Keszler Viktor mellett. Érdekességként izraeli borokat is tartanak, így ezeket is megkóstoltuk, hiszen nemigen szoktunk izraeli bort inni, nem is igazán emlékszem, hogy sűrűn láttam volna magyar borozók kínálatában. Barkan fehér és vörös bort választottunk, fűszeres traminit, illetve merlot-t (1490 Ft/dl). Borkóstolókat, bemutatókat is rendeznek itt, a borok mellé kis ételkóstolóval, falatkákkal. Otthonos, barátságos, laza, de ugyanakkor kifinomult hely, szerettük.
2024. szeptember 9., kollégákkal járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
1-2 heti rendszerességgel járunk ide a Nándor Cukrászdába a kollégákkal, mivel itt dolgozunk a közelben. Sokféle süteményt, tortát lehet kapni, hangulatos, bár nagyon zsúfolt a beltér, finom a fagylalt, kellemes a kiülős terasz, de sajnos azt kell mondanom, hogy az évek alatt romló színvonalat tapasztalunk, és nem elsősorban a konyhában.
A személyzet tagjai sokszor nem figyelmesek, nem segítőkészek, sokszor azért alakul ki sor a pult előtt, mert a személyzet egymással beszélget, hátramegy, így nem halad a sor, és a várakozó emberek beszorulnak az asztalok közé. Volt rá példa, hogy a sütemény már nem volt friss, talán nem kellett volna teljes áron eladni azt a gyanútlan vendégnek. Az árak eléggé meredeken emelkednek, igaz, más cukrászdákban is. A kávé emlékeim szerint régen fnomabb volt, legalábbis most kétszer is belefutottunk abba, hogy egyáltalán nem volt jó, így inkább most már nem kávézunk itt. A jövőben is szeretnénk ide járni, a legendás Nándoriba, és biztos vagyok benne, hogy a leírtak ellenére fogunk is, de abban bízom, hogy olvasva az értékelést, ami nemcsak az én személyes benyomásom és véleményem, hanem a kollégáimé is, talán értő fülekre találnak, és jobb, figyelmesebb kiszolgálást fogunk kapni.