Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez

2023.05.02 | 9 perc

Mindenki szívesen tölti olyan helyen a szabadidejét, ahol számtalan program és látnivaló vár rá. Még izgalmasabb az úti cél, ha ezeken felül szuper fürdőzési vagy strandolási lehetőségek is vannak, úgyhogy összegyűjtöttünk 10 olyan hazai várost, ahol a család minden tagja jól fogja érezni magát!

 

Gyula

Gyulára látogatva igazi reneszánsz hangulat fogad, ha úgy döntünk kipróbáljuk a méltán népszerű Várfürdő szolgáltatásait. Gyógyvízzel feltöltött medencéiben egészségügyi panaszainkra találhatunk megoldást, míg az Aquapalota elnevezésű szárnyában a felhőtlen kikapcsolódásnak hódolhatunk az élménymedencék világába. Ha megunnánk a vízben töltött időt, pár percet kell csak sétálnunk a Gyulai Várig, ahol a török korszakot bemutató kiállításokat és várúri lakosztályokat tekinthetünk meg.

10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez - Gyula10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez - Gyula

 

 

 

Sárvár

Nemzetközi színvonalú vízi élménybirodalom várja a látogatókat a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben, ahol a város kétféle gyógyvízének áldásos hatásait élvezhetjük, míg nem messze innen számos jakuzzi és szárazföldi szórakozási lehetőség áll a vendégek részére. A város azonban sokkal több ennél, mindenképpen érdemes meglátogatni a jelenleg múzeumként funkcionáló Nádasdy-várat, vagy saját szemünkkel látni a helyi Arborétum több száz példánnyal rendelkező növénygyűjteményét.

10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez - Sárvár10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez - Sárvár

 

 

 

Siófok

A strandoláson kívül számtalan alternatíva áll rendelkezésünkre Siófokon, akár rosszabb idő esetén is. A Galerius Élményfürdő 6 medencéje minden korosztály számára tökéletes feltöltődést biztosít; termálvizes medencék és csúszdák csalogatják be az idelátogatókat, de ha aktívabban töltenénk el a városra szánt időt, akkor iktassuk be a programok közé a Bella Állatparkot is, ahol a szabadon járkáló állatok között úgy érezhetjük magunkat, mintha a vadonban lennénk.

10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez - Siófok10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez - Siófok

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 vidéki szálloda kültéri medencével, ahol mesés környezetben töltődhetsz fel
Napról napra közelebb kerülünk a nyárhoz, lassan, de biztosan nyitnak majd a strandok is, azonban ha elkerülnéd a hatalmas tömeget, akkor mutatunk 10 olyan szállodát, ahol hangulatos kültéri medencék mellett pihenheted ki a dolgos hétköznapokat. Dőlj hátra, élvezd a csendet és a hűsítő habokat!

 

 

Hévíz

A városról legtöbbünknek a Hévízi-tó fog beugrani, hiszen Európa-szerte elismert gyógyvize tömegesen csábítja a mozgásszervi panaszokban szenvedő betegeket. Természetesen nem csak abban az esetben érdemes ide eljönni, ha valamilyen egészségügyi problémával küzdünk, a hely hangulata és kellemes hőmérsékletű vize miatt télen-nyáron nagyszerű program. Ha már meguntuk a fürdőzést, akkor sétáljunk egyet a település főutcáján, vagy nézzük meg a magyar irodalom legendás alakjainak emléket állító szoborparkot.

10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez - Hévíz10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez - Hévíz

 

 

 

Esztergom

Esztergom nevezetességeit felsorolni is nehéz, a lenyűgöző panorámával rendelkező Bazilika, az itt található Vármúzeum, a Magyarországot Szlovákiával összekötő Mária Valéria híd vagy a város meghitt terei mind izgalmas látnivalók. Azonban ha csak a pihenésnek szentelnénk az itt töltött óráinkat, akkor az Aquasziget Élményfürdő tökéletes választás lesz, ahol a megannyi medence mellett éjszakai fürdőzések és óriási szaunavilág szolgálja ki a vízi szórakozások szerelmeseit.

10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez - Esztergom10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez - Esztergom

 

 

 

Zalakaros

Zalakaros igazi fürdőváros, ahol minden a földből feltörő gyógyvízre épült. Fürdőjében orvosi beutalóval többféle kezelés közül is választhatunk, de aki családdal érkezik annak sem kell aggódnia, valódi gyerekparadicsom várja a kicsiket a csúszdák és medencék világában. Itt jártunkkor semmiképpen ne hagyjuk ki a gyönyörű Termáltavat, melynek két partját híd köti össze, középen egy mesterségesen kialakított kis szigettel, erdős széléről pedig tanösvény indul, ahol hasznos információkkal gazdagodhatunk a környék növényvilágával kapcsolatban.

10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez - Zalakaros10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez - Zalakaros

 

 

Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszlót a legtöbben valószínűleg fürdőkomplexumai miatt keresik fel, ami nem is meglepő, hiszen évről évre egymás után épültek a minden igényt kielégítő szállodák és vendéglátóhelyek. Központi Gyógyfürdője 2021-ben tovább bővült, így egészségmegőrző egysége és az Aqua-Palace Élményfürdő mellett prémium wellness szolgáltatásokkal is színesedett a jól ismert létesítmény. Szoboszló ezen felül számtalan látnivalójával és gokartpályájával valóban rászolgált arra, hogy akár minden évben eltöltsünk egy hosszú hétvégét a településen.

10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez - Hajdúszoboszló10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez - Hajdúszoboszló

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Palócföld szakadékán át a festői kálváriákig – egynapos kirándulástippek tavaszi túrázásokhoz
Piknikeznétek egy illatos gyógynövénykertben mielőtt megmásszátok a Pilis panorámás sziklaszirtjét? Felderítenétek Palócföld ámulatba ejtő szakadékát? Beleharapnátok a somogyi ízeket kínáló nyújtott rétesekbe? Vagy az áhítat útján járnátok legendás zarándokhelyekért? Akkor ideje indulni, mert még Ariadné fonalát is követnünk kell...

 

 

 

Mórahalom

A Szegedtől nem messze található városka nemcsak fürdőjéről nevezetes, pár perc autóban töltött időt követően mesebeli helyre bukkanhatunk a központtól nem messze. A Nagyszéksós-tavat körülölelő földeken Bivalyrezervátumot alakítottak ki, ahol ezeknek a csendesen dagonyázó hatalmas állatoknak a látványa biztosan mindenkit megbabonáz majd. Ha még egy könnyű kirándulás erejéig sem szeretnénk elhagyni Mórahalom centrumját, akkor a már említett Szent Erzsébet Fürdő 14 kültéri és 7 beltéri medencéjével gondoskodik a zavartalan pihenésünkről.

10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez - Mórahalom10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez - Mórahalom

 

 

Eger

Dobó István és az Egri Vár történelmünk egyik legmeghatározóbb pontja, mely még ma is óriási hatást gyakorol az egész város kultúrájára. Jelenleg az impozáns építmény falai vártörténeti kiállítást, képtárat és egy panoptikumot is rejtenek, mely egész napos programnak ígérkezik a család minden tagja számára. Ha jó időben nem a Szépasszony-völgybe kirándulnánk el finom helyi borokat kóstolni, akkor relaxálhatunk az Egri Termál 13 különböző medencéinek valamelyikében.

10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez - Eger10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez - Eger

 

 

Csopak

A Csopaki Strand a Balaton egyik legszebb fürdőhelye, ahol a vízpartot árnyékos fák, napágyak és pihenőparkok szegélyezik. Ha a lazítást helyeznénk előtérbe, a kialakított napozóstégek szabadon elérhetőek, a gyermekek számára pedig csúszdák és a külön nekik kialakított medencék állnak rendelkezésre. Magát a települést is érdemes jobban felfedezni; a strandot elhagyva a több mint 100 éves malom, vagy a Csákány-hegyi kilátó panorámája mindenkit meggyőz majd erről. Szállástippek Csopakon és környékén>>

10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez - Csopak10 belföldi város a tökéletes hétvégéhez - Csopak

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Május végéig két kategóriában is nevezhetnek a zalai cukrászdák a „Keszthely Város Tortája 2023” pályázatra. Nevezési díj nincs, viszont új, kreatív alkotásokat várnak és a keszthelyi kapcsolódás külön értékelési szempont lesz.
A 682 méterig magasodó Mecsek középhegység a Dél-Dunántúlon, Pécstől északra fekszik. Lejtőin számos olyan úti cél van, ami kihagyhatatlannak számít, ha Baranya megyében indulsz felfedezőútra. Most ezekből a kirándulóhelyekből gyűjtöttünk csokorba hatot, hogy a mediterrán barangolásodhoz inspirációként szolgáljanak.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.